Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Lalia wrote:La Belle myślałam ostatnio o Tobie!! ❤️
Jak u Was? ❤️ Jak dzieciaczki? 💙
U mnie już zdecydowanie lepiej, chociaż sporadyczne mdlosci jeszcze są 😵
Oliwa (młodsza) to jest największa jęczybuła jaką znam. Przyznam się, że zdarza mi się wręcz płakać z nerwów na nią, bo są chwile, kiedy czuję, że ona jeszcze choćby raz jęknie to łeb mi rozsadzi. A Wiki to akurat złote dziecko, serio. Ma swoje fazy, ale generalnie jest tym łatwiejszym bobasem. 😅
Różnica między nimi się coraz bardziej zaciera, coraz więcej się ganiają po domu. Wiki jest w stosunku do Oliwy bardzo opiekuńcza, przytula, daje buzi, podaje Mleczko. Dosłownie taka mała opiekunka 🙉Wik89, dmg111, Ounai, Lalia, Annia, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
LaBellePerle wrote:Oliwa (młodsza) to jest największa jęczybuła jaką znam. Przyznam się, że zdarza mi się wręcz płakać z nerwów na nią, bo są chwile, kiedy czuję, że ona jeszcze choćby raz jęknie to łeb mi rozsadzi. A Wiki to akurat złote dziecko, serio. Ma swoje fazy, ale generalnie jest tym łatwiejszym bobasem. 😅
Różnica między nimi się coraz bardziej zaciera, coraz więcej się ganiają po domu. Wiki jest w stosunku do Oliwy bardzo opiekuńcza, przytula, daje buzi, podaje Mleczko. Dosłownie taka mała opiekunka 🙉
Przypomnisz mi ile dziewczyny już mają? ❤️
Mega się cieszę, że u Was wszystko dobrze i pięknie się rozwijają 🥰
Ale nie pocieszylaś mnie w jednym 🤭 skoro Oluś jest względnie grzeczny, to znaczy, że Bobo może nam dać popalić 😅😅😅 -
Clover wrote:Anniu, ja robiłam hybrydy w ciąży gdzieś do 7 miesiąca, bo później już mi się nie chciało
Moja gin powiedziała, że można, podobnie jak farbować czy rozjaśniać włosy.
Ulaa, czy Ty masz dzisiaj wizytę? Trzymam kciuki 🍀
Tak, miałam wizytę wczoraj o 17.
Ciąża na pewno młodsza niż wychodzi z om, bo wg om powinno być wczoraj 6+2 tc, a na usg widać było pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym, nie było jeszcze zarodka. Lekarka wyliczyła, że ciąża młodsza o około 4-5 dni. Mam przyjść 10 sierpnia czyli po 2 tygodniach i wtedy zobaczymy mam nadzieję zarodek z serduszkiem jużOunai, Suszarka, Nowastaraczka, dmg111, MoTyLeK🦋 lubią tę wiadomość
-
My mamy dwie książki i jeden zeszyt. Ta babeczka na insta daje wskazówki jak czytać razem z dzieckiem więc można coś popatrzeć.
wizualnie bardzo mi się nie podobają, zresztą tak samo jak nie podoba mi się Pucio. Ale to ma się dziecku podobać a nie mi 😁
W tych ksoazakach jest dość dużo przestrzeni i na jednej stronie nie dzieje się milion rzeczy więc dziecku łatwo odszukać i wskazać daną rzecz.
U nas na początku bylo zero zainteresowania. Jak dotraliśmy do 2 strony to był cud. Schowałam i spróbowałam po jakimś czasie i od 2 tyg bardzo je lubi i przynosi mi kilka razy dziennie, tak samo jak pucia i kicie kocie z okienkami. Teraz już potrafimy "przeczytać" "cala i chce jeszcze 🙈
Z tymi książeczki, to ciężko stwierdzić czy warto. Jednemu dziecku się spodoba a innemu nie. Tak samo jak z zabawkami. U kogoś będzie hit a u kogoś beznadzieja.
-
Laila
przypomnij mi proszę, polecałaś z butów dla chłopca
Nike star runner 3, Nike pico 5, primigi (każde?). Któreś jeszcze?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Dziewczyny, mi dzisiaj przyszło zamówienie z Tantis i ja zamówiłam te:
Nie testowałam jeszcze z Olkiem, ale takie moje pierwsze wrażenia to:
Seria "Jano i Wito"
Ja nie bardzo lubię wersję graficzną, ale one są tak napisane, że ich się nie da nie umieć czytać 😅 zdecydowanie bardziej podpasowały Olkowi niż Pucio. W każdej części Jano i Wito czegoś szukają (grzyby, kocyk, klucze, kamień) i ten element jest sensoryczny, tzn wypukły, śliski, chropowaty itd. My mamy W lesie i Na wsi i się fajnie sprawdzają, dlatego zamówiłam dwie kolejne. Są kartonowe.
Buba i jego świat
To jest pierwsza książka buba gada o logopedii. Jest prosta, dość intuicyjna, dużo rzeczy które mamy w domu więc można się wspomóc jako rekwizyty. Nie ma w niej tak dużo słów czy gestów jak w Puciu. Ma twardą oprawę, ale niestety miękkie strony.
Bubu uczy się mówić
Fajna, prosta, dużo rzeczy (jeśli chodzi o treści) ale mało na stronie, więc nie jest zagracona. Na każdej stronie wskazówki jak czytać, pokazywać itd więc super. Nie jest kartonowa, ale też nie jest miękka, takie odczucie jakby kartki były zalaminowane. Jedna z fajniejszych.
Odgłosy na wsi
Na pewno nie warta swojej ceny. Bardzo szczegółowa.
Plusem jest to, że zdjęcia są rzeczywiste, dźwięki tak samo. Jest sporo innych elementów niż zwierzęta, są też ciekawostki, więc na pewno będzie ok dla starszego dziecka też.
LaBellePerle lubi tę wiadomość
-
kic83 wrote:Laila
przypomnij mi proszę, polecałaś z butów dla chłopca
Nike star runner 3, Nike pico 5, primigi (każde?). Któreś jeszcze?
Ja polecam Nike Star Runner 3 👌
Primigi mamy tylko jedne i są ok, ale sztywniejsze niż Nike.
Dziewczyny polecały jeszcze Nike Star Runner 2, Nike Pico 5 i Nike Revolution 😘kic83 lubi tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Bardzo lubię Jano i Wito, ale te rysunki to takie bazgroły🤭 na szczęście książki bronią się tekstem, pomysłem szukania i elementami dotykowymi 👍
Zulu, czyli perfekcyjnie się rozumiemy 😂💙Zulugula lubi tę wiadomość
-
Lalia wrote:Przypomnisz mi ile dziewczyny już mają? ❤️
Mega się cieszę, że u Was wszystko dobrze i pięknie się rozwijają 🥰
Ale nie pocieszylaś mnie w jednym 🤭 skoro Oluś jest względnie grzeczny, to znaczy, że Bobo może nam dać popalić 😅😅😅
Wiktoria ma rok i 10 mscy licząc tak jak się urodziła, ale ja już jej wieku nie koryguje, bo naprawdę nadrobiła wszelkie wczesniacze braki ☺️ a Oliwa ma 9,5 miesiąca ☺️
Nie nastawiaj się źle. Moja mama miała dwójkę spokojnych dzieci i tylko jedno jęczowate. Może u Ciebie dopiero trzecie będzie to ciężkie 🤪Lalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny