Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, czy wszystkie wysyłacie od przyszłego roku dzieci do przedszkola, w sensie zaraz około 3 rż, lub kilka miesięcy przed jak np w naszym przypadku? Czy dopiero rok później?
Iryska lubi tę wiadomość
-
Anet.kaa wrote:Dziewczyny, czy wszystkie wysyłacie od przyszłego roku dzieci do przedszkola, w sensie zaraz około 3 rż, lub kilka miesięcy przed jak np w naszym przypadku? Czy dopiero rok później?
Lalia lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Anetka, ja mam zamiar dać Olcia od września 2023, czyli będzie miał 2 lata i 9 miesięcy, a w grudniu skończy 3 🙂
Pytałam ciocię, która pracuje w przedszkolu, pytałam znajomych i praktycznie wszyscy jednogłośnie twierdzili, że wiek dziecka nie ma wpływu na adaptację, że czasem młodszy przedszkolak lepiej się adaptuje niż starszy. Jedyne co mnie troszkę martwi, to czy zdążymy się odpieluchować, bo wiem że u jednych dzieci udaje się w okolicy 2 urodzin, a u drugich bliżej 3, a ja nie chciałabym wywierać presji na Olku. Ale rekrutacja jest w marcu, a rok szkolny zaczyna się we wrześniu, więc tak czy siak go zapiszemy 😉
Tyle też, że ja jestem w takiej sytuacji, że Oluś może iść do przedszkola, a nie że musi. Ja będę nadal na macierzyńskim, więc będę miała jak się nim zajmować. Chcę żeby spróbował, bo jeśli się ładnie zaadaptuje, to myślę że będzie miał z tego same korzyści: kontakt z rówieśnikami, ciekawe zajęcia i możliwość rozwijania samodzielności. W tych przedszkolach, do których będę chciała go zapisać śniadanie jest o 8:30, obiad o 11:30, drzemka o 12 i podwieczorek o 14. Więc pierwsze dni mam plan żeby chodził od 8 do 11:30 (obiad i drzemka w domu), a jeśli fajnie by się przyjął, to później zostawałby pewnie do 14:30 i odbierałabym go po drzemce i podwieczorku 🙂
Jeśli z jakiegoś powodu adaptacja się nie uda, tzn będzie się mega przeciągać, albo Olcio ewidentnie nie będzie sobie radzić i przedszkole nie będzie mu służyć, to go zabiorę i zrobimy podejście rok później po prostu, my nic nie tracimy jak spróbujemy od września przyszłego roku, a może akurat się wszystko ułoży ❤️
Edit:
A no i jak Olcio by poszedł do przedszkola od września '23 to Junior będzie mieć 8 miesięcy, więc już mnie aż tak nie stresuje przynoszenie chorób do domu, bo inaczej jak choruje noworodziu a inaczej jak prawie roczniak. Jeśli Olcio będzie też chorować, to ja też nie będę mieć problemu z opieką nad nim, bo po prostu będę z młodszym w domu 👍Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2022, 14:01
Annia lubi tę wiadomość
-
Anet.kaa wrote:Dziewczyny, czy wszystkie wysyłacie od przyszłego roku dzieci do przedszkola, w sensie zaraz około 3 rż, lub kilka miesięcy przed jak np w naszym przypadku? Czy dopiero rok później?
Lalia lubi tę wiadomość
-
Lalia lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Ja też puszczam Igę od września do pkola. Z mojej perspektywy lepiej ją od razu zapisać do przedszkola gdzie spędzi kilka lat, niż na rok do żłobka a później dopiero do przedszkola. Zobaczymy jak to będzie, u nas będzie podwójna adaptacja (Igi w pkolu, Jagodzi w żłobku) i podwójna kumulacja chorób. Mam nadzieję że przeżyjemy 😂
Lalia, veritaa lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
My posyłamy za rok do przedszkola , bo będzie mi łatwiej z 2 w jednej placówce przez 2 lata.
Oczywiście o ile się znajdzie dla syna miejsce no bo miejsce „należy „ mu się dopiero rok późniejWiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2022, 14:47
Lalia lubi tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Zulugula wrote:W Waszym pkolu nie przyjmują z pieluchą czy chodzi o to że martwisz się, że nie będzie przebrany?12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Ja jakieś 2 miesiące zapisalam do dwóch przedszkoli, do jednego docelowego ale tam wymóg odpieluchowanie, a drugi nie ma takiego wymogu, więc jak się odpieluchuje do pójdzie do 1, a jak nie to do 2. Będzie miała 2 lata i 9 miesięcy
Lalia lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Annia wrote:Ounai, a ile Tymek miał lat jak się odpieluchował?
Czytałam kiedyś, że "najlepszy czas" na odpieluchowanie to 20-30 miesięcy, a statycznie najwięcej dzieci odpieluchowuje się mając 2 lata i 3 miesiące 😅😅😅
Czytałam też, że tak naprawdę super pora na odpieluchowanie, to pierwsze wakacje po 2 urodzinach 🙂Annia, Suszarka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lalia wrote:Czytałam kiedyś, że "najlepszy czas" na odpieluchowanie to 20-30 miesięcy, a statycznie najwięcej dzieci odpieluchowuje się mając 2 lata i 3 miesiące 😅😅😅
Czytałam też, że tak naprawdę super pora na odpieluchowanie, to pierwsze wakacje po 2 urodzinach 🙂Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Majcia ma 37.9 ☹️ mam nadzieję, że to na zęby, bo idzie trójka, slini się bardzo i palce w buzi. Ale mało co je, rano trochę owoców, obiad trochę makaronu z sosem a kolacja pół pomidora i 100ml mleka..