Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Już mi podłączyli. Słuchajcie, klimat na oddziale jak w sanatorium 😂, żarty , żarciki itd...Mam ten czepek, I wyglądam jak w Seksmisji😂. Na razie czuję się zupełnie ok. Dziękuję Wam za wszystko ❤.
Ounai, Ania81, Zulugula, Suszarka, Lalia, asias86, dmg111, Ewa88 , Clover, Nowastaraczka, MoTyLeK🦋, kic83 lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKarolina Maria zdrówka dla Matyldzi.❤️❤️❤️❤️
Dzieki za opinię o Paxach. Bardzo się przydała.
Będziemy się wybierać do Ikei niedługo to sobie dobrze je obejrze. Zresztą chce obejrzeć tez biurka i kilka innych rzeczy.
Niestety wczoraj dostaliśmy wiadomość, że jednak dom będzie gotowy w lutym, ze względu na problemy z dostawą surowców. Głupi Brexit.
No nic te dwa miesiące upłynął szybko.KarolinaMaria lubi tę wiadomość
-
Suszarko, patrz jaka cena
https://www.amazon.pl/Melissa-Doug-Drewniana-lodziarnia-dziewczynki/dp/B06XHQ3G3C/ref=asc_df_B06XHQ3G3C/?tag=plshogostdsp-21&linkCode=df0&hvadid=504288351071&hvpos=&hvnetw=g&hvrand=8384971706273475379&hvpone=&hvptwo=&hvqmt=&hvdev=m&hvdvcmdl=&hvlocint=&hvlocphy=9067406&hvtargid=pla-331077299162&psc=1 -
Wróciliśmy 🙂
W skrócie, jak na ten moment to wszystko ok, ale jak w ciągu pół roku nic się nie poprawi to mamy wrócić 🙂
A tak dokładniej to wędzidełko może mieć troszkę skrócone bo troszkę otwiera buzię i troszkę wypycha czasem język, ale z tego powodu że nie da sobie i tak teraz masować, to rozważyć ewentualne podcięcie w wieku 3,5-4 lat.
Jej zdaniem terapia logopedyczna w gabinecie na ten moment nie ma sensu, bo on popracuje max 20 min, że bardziej w życiu codziennym zwracać uwagę na to żeby mówić do niego wolnej, mówić dużo sylab, pilnować żeby patrzył nam na twarz jak mówimy do niego.
Powiedziała żebyśmy rozważyli zajęcia grupowe z sensoryki, żeby Olek miał kontakt z innymi dziećmi i zajęcia manipulacyjne, bo to typ "działacza" i on najwięcej się uczy w ruchu, warto też rozważyć troszkę wcześniejsze pójście do przedszkola.
No i bardzo możliwe że ja go trochę wyręczam w gadaniu, bo przez to że jesteśmy razem na codzień to rozumiemy się bez słów i on nie ma motywacji żeby mówić 😅
Ogólnie byliśmy tam godzinę, Olek się jej w ogóle nie bał, ona mega synaptyczna 🙂
A ja już spokojna 😁😁😁
Ja jej powiedziałam wprost, że ja podświadomie czułam że jest ok, bo patrząc całościowo to Olek się naprawdę fajnie rozwija, ale że jak się urodzi brat to z czasem będzie ciężko i woleliśmy sprawdzić wcześniej niż później.
Bo w ogóle ona Olka bardzo wychowalila, że otwarty, że ciekawy, że rezolutny, że komunikatywny itd i że rozwojowo to naprawdę nie ma się do czego przyczepić 😘
Więc na ten moment będę próbowała nas zapisać na jakieś grupowe zajęcia sensoryczne 🙂
A w ogóle hit, bo pierwsza pomoc dydaktyczna jaką wyciągnęła ta logo to ta zabawka Nakarm ptaszka, Olek od razu podłapał i mega się zajarał więc się śmiałam że przynajmniej wiemy że prezent od Mikołaja będzie trafiony 🤭Tajka, Zulugula, emdar, KarolinaMaria, Suszarka, Nowastaraczka, Iryska, Inga28, dmg111, Ania81, Clover lubią tę wiadomość
-
Zulugula, Ounai, Ewa88 , emdar, Lalia, KarolinaMaria, Suszarka, Belie, Wik89, Nowastaraczka, Ladyo, patrycja92, Inga28, dmg111, MoTyLeK🦋, Ania81, Clover lubią tę wiadomość
-
Anet.kaa wrote:Suszarko, patrz jaka cena
https://www.amazon.pl/Melissa-Doug-Drewniana-lodziarnia-dziewczynki/dp/B06XHQ3G3C/ref=asc_df_B06XHQ3G3C/?tag=plshogostdsp-21&linkCode=df0&hvadid=504288351071&hvpos=&hvnetw=g&hvrand=8384971706273475379&hvpone=&hvptwo=&hvqmt=&hvdev=m&hvdvcmdl=&hvlocint=&hvlocphy=9067406&hvtargid=pla-331077299162&psc=1Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Anetka, zapomniałem się umówić. Ale ostatnio zluzowałam gumę, już się tak nie spinam z wieloma rzeczami, w sobotę znowu będzie Pani do sprzątania, gonić chłopaków do roboty zamiast robić za nich. W poniedziałek mąż leci w delegację więc zamówiłam sobie catering żeby chociaż nie gotować.
A Marta naprawdę nas zaskakuje. Muszę przyznać że bardzo szybko uczy się jak pokazywać w piosenkach, pamieta tekst, śpiewa melodyjnie, w tonacji ( bo Tymek to jak tata, fałszuje strasznie 😂 ) -
Jejku u nas z tym śpiewaniem to też cuda. Pola zna już bardzo dużo piosenek które non stoo śpiewa po swojemu wplatajac tam słowa z piosenki. Często wymyśla też słowa które są aktualnie na topie i spiewa do melodii danej piosenki.
Ja coś czuje że to będzie artystka śpiewaczka po babci. Obie non stop śpiewają
Z tańczeniem natomiast kiepsko, coś ją to nie kręci.
Ona teraz przechodzi etap ogromnego skoku i wgrywania nowego oprogramowania. Wczoraj tak mnie zaskoczyła, ma książeczke z owocami i warzywami i wszystkie znała i potrafiła zrozumiale powiedzieć a nigdy z nią nie "przerabiałam" tej książeczki.Ounai, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Tajka powodzenia!!
Lalia czyli macie bardzo podobną sytuację jak moi znajomi, też ich synek około 2 lat bardzo mało mówił, kazali poczekać pół roku i rozkręcił się na maxa w tym czasie. Z Olusiem oewnie będzie to samo.Lalia lubi tę wiadomość