Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania jestem bardziej zmęczona niż w pierwszej ciąży, ale to nie ze względu na wielkość brzucha czy ogólnie samopoczucie, bo czuję się zazwyczaj dobrze, ale to, że mam już trójkę do ogarnięcia, szkolniaki i mały Julek to zmęczenie dokucza..
Pocieszam się, że to ostatnia moja ciąża i muszę się nią nacieszyć 🙈 -
nick nieaktualnySuszarka wrote:Zdecydowanie. Dla mnie pierwsza ciąża była ciężka pod względem wymiotów i ciągłych nudności, ale prawda jest taka że jak chciałam leżeć i nic nie robić to leżałam, jak chciałam sobie chillować na leżaku w cieniu latem to mogłam, spałam ile chciałam, drzemka w dzień wjeżdżała codziennie praktycznie...a w drugiej ciąży no cóż. Trzeba było w nocy wstawać do dziecka, rano nie było zmiłuj, czy było mi niedobrze czy nie trzeba było ogarniać śniadanie, potem wszystkie domowe obowiązki, spacer, zabawy, usypianie, ubieranie, przewijanie, karmienie... Na drzemki w dzień nie było szans bo Iga spala bardzo słabo, budziła się co chwilę albo spala na rękach. Nogi mi strasznie puchły pod koniec, a na odpoczynek nie było szans. Kilka razy miałam atak rwy kulszowej, raz w święta Bożego Narodzenia, nie mogłam zrobić kroku bo chciało mi się wyć z bólu 🙈 No i tak to zleciało. Koniec ciąży traktowałam jak wybawienie od wszystkich dolegliwości. Cieszyłam się że mam rozwiązanie w 38tc i nie muszę się mordować do 41...
Suszarko jak w punkt. Czy jest siła czy nie ma dziecko trzeba ogarniać😂 Ja na szczęście czuję się w sumie dobrze, ale już mi zwyczajnie ciężko i niewygodnie z brzuchem. Marzę o szybszym porodzie. Od walentynek mogę rodzić 😃
Powoli rozpoczynam akcje pakowanie torby. Pierwsze ciuszki poszły do prania, kilka rzeczy już jest w torbie. Do końca przyszłego tygodnia mam zamiar być spakowana.🙂
-
U mnie druga ciąża nie była chyba cięższa fizycznie ale byłam na pewno bardziej zmęczona przez obecność 2 latka w domu 😆 po prostu. To co Suszarka napisała nie ma takiego chillu jak w pierwszej ciazy bo wiecznie jest cos do zrobienia przy dziecku. Nie ma chwili oddechu.
Teraz zaczyna byc mi fajnie. Ania fajna 4 latka skończyły się dzikie awantury o wszystko, Bartek coraz bardziej komunikatywny 2 latek . Bawia się super, krzyczą tez i szarpią ale zdecydowanie więcej jest plusów. W pracy czuje ze żyje. Zaczęłam nawet chodzić dwa razy w tygodniu na siłownie 🤣🤣 jeszcze odstawię Bartka od piersi i będzie wspaniale . O właśnie na 2 urodziny kupiliśmy mu książkę „żegnamy mleko mamy „ taka mała sugestia 🤣🤣🤣🤣Iryska, Lalia, Clover lubią tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Zulugula wrote:Verita kiedy świętujecie 2latka? bo widzę że synek styczniowy:)
Belie pakuj się pakuj, tożto bliżej jak dalej:)
KarolinaMaria jestescie juz nad morzem?
23.01 się urodziłświętujemy w nadchodzący weekend
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2023, 21:51
Zulugula, Suszarka lubią tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Ounai, ja byłam bardzo zadowolona z tych z Lidla, tylko że już dawno kupowałam. Ale uważam, że fajne mają rzeczy ogólnie, tylko trzeba patrzeć na rozmiary, bo zazwyczaj najlepiej pasuje rozmiar mniejszy niż się zazwyczaj nosi, np. M zamiast L. Teraz w gazetce nie widziałam żadnych dresów, ale warto śledzić.
No i kiedyś jeszcze kupowałam fajne w C&A, ale w "mojej" galerii zlikwidowali ten sklep a ja nie lubię zamawiać dla siebie online, więc niestety nie kupuję już tam, zamawiam tylko ciuchy dla Olka
Kupiłam sobie też jedną parę w Sinsayu na wypróbowanie bo cena była śmiesznie niska, ale tu nie polecam. Szybko się skurczyły w praniu i zrobiły się na nich kuleczki.
Przypomniałaś mi, że też muszę sobie poszukać jakichś nowych dresów, bo te, które mam wyglądają już słabo. A ja dresiara jestem 😝 -
Clover wrote:Ounai, ja byłam bardzo zadowolona z tych z Lidla, tylko że już dawno kupowałam. Ale uważam, że fajne mają rzeczy ogólnie, tylko trzeba patrzeć na rozmiary, bo zazwyczaj najlepiej pasuje rozmiar mniejszy niż się zazwyczaj nosi, np. M zamiast L. Teraz w gazetce nie widziałam żadnych dresów, ale warto śledzić.
No i kiedyś jeszcze kupowałam fajne w C&A, ale w "mojej" galerii zlikwidowali ten sklep a ja nie lubię zamawiać dla siebie online, więc niestety nie kupuję już tam, zamawiam tylko ciuchy dla Olka
Kupiłam sobie też jedną parę w Sinsayu na wypróbowanie bo cena była śmiesznie niska, ale tu nie polecam. Szybko się skurczyły w praniu i zrobiły się na nich kuleczki.
Przypomniałaś mi, że też muszę sobie poszukać jakichś nowych dresów, bo te, które mam wyglądają już słabo. A ja dresiara jestem 😝Clover lubi tę wiadomość
-
Ounai wrote:No właśnie kupiłam w Lidlu i.. po 1 dniu noszenia się skulkowały
O widzisz, to pewnie zależy na jakie się trafi. Albo się pogorszyła jakość. Ja kupiłam jakiś dwupak i były super, ale nie ma już ich na stronie, bo to było dawno -
Ounai wrote:No właśnie kupiłam w Lidlu i.. po 1 dniu noszenia się skulkowały
Ja ostatnje kupiłam w dechaltonie, takie w dziale ostanie pary czy jakoś tak. I pumy kupiłam za 79 zł. Śmigam już rok i śladu nie ma po nich, a dużo na kolanach jestem. Ani jednej kuleczki.O ❤️
Z ❤️ -
Meggi110818 wrote:Ja ostatnje kupiłam w dechaltonie, takie w dziale ostanie pary czy jakoś tak. I pumy kupiłam za 79 zł. Śmigam już rok i śladu nie ma po nich, a dużo na kolanach jestem. Ani jednej kuleczki.
-
U nas odstawianie zakończone, czuję się wręcz wspaniale ❤️ w piątek miałam straszny kryzys, bardzo bolała mnie pierś, miałam tam pełno zastojów, nie mogłam nawet dotknąć, coś okropnego... odpaliłam laktator na największą moc, odciągnęłam 60ml, po czym wzięłam załatwiony w końcu Dostinex. W sobotę rano już znaczna ulga. Brałam jeszvze 3x pół tabletki co 12h i dziś jestem już naprawiona 😁 spałam nawet dziś bez stanika i mleko mnie nie zalewało. Boże, co za ulga 😍 minus jest taki że Jagoda wstaje o 5 rano, jednak nie wiem czy to skutek odstawienia czy ząbkowania. W każdym razie myślę że się jej jeszcze przestawi. Plus jej wstawania jest taki że do 10 miałam zrobione dwa prania, opróżnioną i załadowaną zmywarkę, zjedzone śniadanie (a dziś każda z nas jadła coś innego), wypitą kawę, przepakowalam się nawet do nowego portfela i zamówiłam nowy fotelik bo będziemy przesadzać dziewczynki 😁💪
Annia, KarolinaMaria, Ounai lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Dziewczyny, o czym świadczy śluz w kupie? Gabi od 2 tygodni jest na nowym mleku kendamil 1,robi kupke z raz dziennie,pomarańczowa z grudkami, i czasami jest śluz. Czy to mleko nie służy czy może infekcja jakas?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2023, 11:54