Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Anet.kaa wrote:Dajcie chociaż kilka gram od każdego z Waszych dzieciaczków tej mojej kruszynce
U Poli od 2 tygodni jest taki bunt na jedzenie że masakra... O ile kilkudniową fazą się nie martwię to jednak 2 tygodnie jedząc jak ptaszek już mnie powoli martwi i stresuje.
Poza zupami i kanapka z maslem orzechowym nie ma nic co by to dziecko miało ochotę zjeść... I to i tak je to karmiona przy bajce (wiem, wychowawczo ale nie da się inaczej)
W żłobku podobno jest nieco lepiej i coś tam zjada.
Mamy to samo z Malwina. Potrafi caly dzien zjesc tylko pol banana i szklanke mleka wypic… wszystko jest „ble”. No, frytki sa zawsze spoko 🙄
Tylko w dzien nadal raz je cycka do drzemki, No i w nocy.
Przez przypadek polubilam🙈🔸28 lat
Zulu dzięki że pytasz, miałam ogólnie słaby tydzień, a ta nisza to tylko kropla która przelała czarę goryczy. Jeszcze czekam na okres więc wszystko się wydaje jeszcze bardziej chu$&*#$@. Co do samej niszy to się trochę z tym oswoiłam, mam nadzieję że zostanie jaka jest i nic nie trzeba będzie z tym robić, ewentualnie że podczas kolejnego CC mi to naprawią (jeśli się zdecydujemy).
Karolina, w sumie weszłam tu bo zobaczyłam na FB reklamę wymagające.pl o kursie dla rodziców dzieci, które późno chodzą spać. Od razu pomyślałam o Tobie, może będziesz miała ochotę zerknąć. Nie znam ceny ani żadnych szczegółów, ale pewnie na stronie jest więcej info.Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Idze na bilansie wyszło 16kg i ma 95cm, więc jest chyba rekordzistką. I wiecie co, mam teraz Jagodę która totalnie nic nie je i doprowadza mnie tym do rozpaczy, jestem totalnie rozstrojona nerwowo przez to że nie je, ma prawie 10 m-cy i nosi ubrania na 74. Myślę że na rok nie potroi wagi urodzeniowej bo musiałaby przytyć nagle półtora kilograma 🤦 zmierzam do tego że naprawdę zaczęłam doceniać to że Iga tak chętnie jadła, że nigdy nie było problemów z przybieraniem, że w sumie do teraz zje wszystko (nie licząc drobnych cyrków od czasu do czasu związanych z wybiórczością). Także już trochę zmądrzałam i już nigdy się nikomu nie będę tłumaczyła z tego że Iga jest taka wysoka i ciężka, bo na ten moment rośnie proporcjonalnie, gruba nie jest, a dietę ma ok, czekoladą jej nie żywię 😎😁
Wik89 lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszi, Olek się urodził ważąc 3,5kg więc na rok powinien ważyć 10,5 kg, a on ważył niecałe 10 - co więcej, wagę urodzeniową potroił mając dopiero.. półtora roku 😅 więc tym się nie stresuj 😘
On mi meeeega przybierał na początku, przeskoczył z 3,5kg na 8,5kg w pół roku, a kolejne 4kg (do 12,3) nabija prawie 2lata🤣 -
Annia wrote:Emdar pochwal się jakimiś zdjęciem z Patrolowcem.
Jak tam nasze chorowitki, już lepiej?
Anniu, u nas wirus jelitowki skosił wszystkich po kolei 😵 we wtorek w nocy mąż, w czwartek Olek, w piątek ja a w sobotę teściowie 😵 jestem niemal pewna, że po drodze dopadło też Kacperka, tylko przez to że on mocno ulewa, to po prostu mogłam pomylić ulewanie z wymiotami, a wydaje mi się że właśnie środa/czwartek ulewal więcej niż zwykle 🥴
Na szczęście wszystkich nas przorało dosłownie parę godzin, a potem wszelkie objawy odpuściły i zostało mega osłabienie, myślę że teraz trzeba kilku dni żebyśmy wrócili całkowicie do normy 😉 -
Zulugula, Wik89, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Tak Zulu, mam dokładnie takie odczucia, mój mąż tez. Te pierwsze książeczki w większym formacie, ale i te mini jak Pucio mówi dzień dobry i Pucio mówi dobranoc, były wg mnie idealne, a np Pucio na wsi dla mnie ma za dużo wszystkiego i trochę na sile te różne szczegóły się pojawiają w wątkach
Co do heparyny, to nie mam zaświadczenia, ginekolog mi wystawia recepty z odpowiednim kodem, w ciąży jest bezpłatna, może nie tylko w ciąży może gin wystawić, nie wiem
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Ooo nowa Jadzia! Pola nadal jest fanką więc koniecznie muszę kupić jak będzie.
Zulu, my mamy wszystkie te duże Pucie i ja też za nimi nie przepadam, mąż za to jest fanem i to on je kupuje więc też je czyta
A macie jakieś takie typowo o emocjach do polecenia?
Który zestaw z Play doth polecacie? Pamiętam że Inga pisała o lodziarni tylko że są dwie.
Pola dzis nauczyła się mówić "Booooże" jak coś jej spadnie lub coś się stanie i cały dzień chodzi o bożuje 🤣🤣🤣Wik89, Nowastaraczka, Lalia lubią tę wiadomość
-
Motylku, trzymam ksiuki, dawaj nam znać co i jak i odpoczywaj tam w szpitalu chociaż troszkę od codzienności
Lalia, dla Was też dużo zdrówka. Niestety z doświadczenia wiem że trochę dochodzi się do pełno sił po jelitowce.MoTyLeK🦋, Lalia lubią tę wiadomość