Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
My jesteśmy od wtorku rana sami w sensie ja i dzieci
ale bardzo nam fajnie
tez po przedszkolu siedzimy na placu zabaw do 18.30 średnio. Później szybka kapiel, kolacja i cyk o 20 spia
śpimy we trójkę na łóżku , dzisiaj Ania mi powiedziała ze jestem najwspanialsza mama w kosmosie i na ziemi 😭 a powiedziała to jak siedziałyśmy sobie na balkonie w trakcie drzemki Bartka i po prostu jadłyśmy Arbuza i rozmawiałyśmy. No naprawdę nam dobRze. Gdyby nie ta organizacja rano ze wszystko jest na mojej głowie to byłoby idealnie
Moj mąż wraca jutro w nocy a w sobotę jedziemy nad Bałtyk na 5 dni
Annia w punkt napisalas to co ja również czulam. O wiele bardziej „ wyrozumiała „ byłam do zachowań Bartka , wszystko przyjmowałam ze spokojem i takim wewnętrznym luzem bez niepotrzebnej frustracji. A będzie Wam jeszcze lepiej !!
Inga gratulacje terminu CCNowastaraczka, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Ja się próbuję odnaleźć w nowej pracy. Zostałam przydzielona do nowego projektu, od wczoraj mam uczestniczyć we wszystkich spotkaniach co zajmuje mi ok 5h dziennie. Jak nie mam spotkań to mam szkolenia albo zadania od innych inżynierów. Mąż był w delegacji w międzyczasie. Ogólnie czasu mało. Ale jestem na projekcie hiszpańskim, więc będą delegacje do Hiszpanii. Już się jaram. Poza tym praca super, bardzo się cieszę, nauka nowych rzeczy sprawia mi przyjemność, wreszcie wychodząc z firmy jestem naprawdę po pracy. Nie wiedziałam że tak można w ogóle pracować
-
My wróciliśmy wczoraj z urlopu. Smutno było wyjeżdżać 😔 pogoda nam dopisała 🏖, wczoraj pierwszy raz padało. Dzis Matylda poszła do żłobka, ja kończę kapuczynę i wstawiam kolejne pranie.
Suszi, udanego pakowania i spokojnej podróży!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2023, 09:05
Suszarka, veritaa lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Anet.kaa wrote:Inga, już zaraz przywitacie Gaje, wspaniale! Bardzo szybko ten czas leci
rodzisz w końcu w Medfeminie pod nożem Andrzeja?
Powodzenia!! ❤️❤️❤️
Nie, zdecydowałam się na Borowską 😊 Andrzej chyba nie robi cc w Medfeminie, bo oni robią już tylko w poniedziałki a on jest w poniedziałki zawsze u siebie w gabinecie. Jednak 16 tys trochę mnie zniechęciło 😅 -
Ounai, super, że zmiana pracy okazała się strzałem w dziesiątkę! Napisz więcej. Przyjaźniejsi ludzie? Lepszy work-life balance? Aaa no i wyloty do Hiszpanii to chyba lepsza atrakcja niż Maroko.
KarolinaMaria mieliście naprawdę super pogodę jak na Bałtyk, czasami w środku wakacji jest gorzej.
Anetka, co u Ciebie?
Ounai lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Nowastaraczka, u nas odpieluchowanie wyszło dość na spontanie przed urlopem. (w czwartek zaczęłam a tydzień później w środę lecieliśmy). Na lot o 5 rano założyłam Poli pampersa ale nie chciała w niego sikać, w związku z tym chodziłyśmy w samolocie do toalety 2 razy. Na lot powrotny również był pampers ale historia podobna, nie chciała w niego sikać tylko do toalety. Miałyśmy też na miejscu Trony z Rosska na kupę i na siku podczas jakiejś wycieczki, gdy nie będzie możliwości siku pod krzaczkiem. Jakby Poli zachciało się np podczas transferu to ja bym jej po prostu rozłożyła nowy tron i kazała sikać do niego, tam jest taka wkładka pochłaniająca więc nic nie wyleci.
U nas największym problemem było sikanie na plaży gdy bawiła się że starsza koleżanka. My z Polą za każdym razem chodziliśmy do toalety a tamtą dziewczynka już starsza sikała na plaży (jak ja tego nie lubię!) i Pola jak to podpatrzyła to że dwa razy też tak zrobila i po takiej sytuacji zazwyczaj była wpadka później bo nie ogarniała ze juz nie jest na plaży i że nie można sikać pod siebie (w ogóle nie można wg mnie nawet na plaży).
Ogólnie teraz zabrałabym nocnik turystyczny (ja go nie mialam go nie spodziewałam się że to odpieluchowanie tak łatwo pójdzie) i miała go na plaży, poza tym jest bardziej ekonomiczny niż te papierowe (które i tak używałam kilka razy).
Teraz Pola już całe dnie jest bez wpadki, na noc zakładam pampersa bo pije w nocy mleko, ale dziś pierwszy raz był suchy, raz ją w nocy wysadzałam.Inga28 lubi tę wiadomość
-
Inga28 wrote:Nie, zdecydowałam się na Borowską 😊 Andrzej chyba nie robi cc w Medfeminie, bo oni robią już tylko w poniedziałki a on jest w poniedziałki zawsze u siebie w gabinecie. Jednak 16 tys trochę mnie zniechęciło 😅
-
Anet.kaa wrote:Rozumiem. Na Borowskiej robią dobrze CC także będzie wszystko wporządku!
Mam nadzieje! 😊 przeraża mnie trochę rozłąka z Guciem… Jak pójdę w poniedziałek do szpitala, to cc we wtorek i jak będzie wszystko dobrze to w piątek najszybciej wyjdę.
Brawo dla Poli! Bardzo szybko Wam poszło 😍 -
Aniu, wróciliśmy z wakacji w Turcji. Było bardzo fajnie, mimo wakacji z dzieckiem naprawdę odpoczęłam ponieważ Tatuś jest typem działającym i on cały czas musi coś robić więc całe dnie zajmował się Polą a ja leżałam i odpoczywałam
Dziś mam ostatni dzień urlopu więc leżę w łóżku w piżamie i pije kawkę.
Z tatą jak to z chorobą postępującą jest coraz gorzej, myślimy co robić dalej, całe szczęście że mam rodzinę która pomaga. Ja po obserwacji tego co on wyprawia i tego co mogłoby spotkać moją rodzinę mieszkając z nim raczej nie podejmę się opieki i przeprowadzki do niego.
Poza tym jest wporzadku, Pola jest przekochaną gadułą. Mamy problem z jej spaniem.
Wieczorem bardzo trudno nam ją wyciszyć, trwa to często nawet 1,5h. Próbujemy już różnych sposobów i nie działa właściwie nic. -
Inga28 wrote:A Pola idzie od września do przedszkola? Które wybraliście? 😊
Jak Gustaw odnalazł się w przedszkolu? Dużą ma grupę? -
Anet.kaa wrote:Pola dostała się do Zielonej Łąki, z jednej strony się cieszę bo to bardzo fajne przedszkole, ale jestem też trochę zła na siebie bo nie składałam papierów na Wieczystą gdzie mamy 5min. Każdy mówił że nie ma szans się tu dostać, więc nie chciałam marnować jednego wyboru, a okazuje się że Pola dostała by się tu bliżej.
Jak Gustaw odnalazł się w przedszkolu? Dużą ma grupę?
Mi właśnie ostatnio przyszło pismo, że Gustaw dostał miejsce na Wieczystej. Ja byłam pewna, że jak już nie bierzemy udziału w rekrutacji uzupełniającej to nie będą nam przyznawać żadnego miejsca. Więc trochę się zdziwiłam. Ale w takiej sytuacji znaczy, że mieli wolne miejsca i na pewno Pola by sie dostała.
Gustaw super, chodzi z chęcią i widać, że podoba mu się bardziej niż w żłobku. My też jesteśmy zadowoleni ze zmiany, bo nawet same Panie widać, że są bardziej zaangażowane. Gustaw trafił do nowo powstałej grupy i jest ich ma razie 6, od września ma być więcej dzieci. Ale max 15 osób