X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Clover Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo, Zosia jest cudna! 🩷 Piękne te zdjęcia z Jagodą 🤩 Gratulacje dla Was! ❤️

Ladyo lubi tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga, cudowną masz córeczkę 😍 A jaka do brata jest podobna! 😁

Super, że jesteście już w nowym miejscu - ominęło mnie to, bo zaglądam sporadycznie 🙂 A czemu nie do końca jesteś zadowolona z kuchni?

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję 😊 Jeżeli chodzi o kuchnie to niestety ale jest wykonana niedokładnie, krzywo - może na pierwszy rzut oka tego nie widać, ale niestety jak się już przyjrzy to widać te niedoskonałości. A uważam, że jednak płacąc tyle kasy to powinno być zrobione bez zarzutów, ale już trudno, nic z tym nie zrobimy 😬

A co tam u Was słychać? 😊

age.png

age.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga, a dostaliście jakiś upust za te fuszerki? Wiem, że Cię to wkurza, ale pamiętaj, że tylko Ty to widzisz, bo Ty o tym wiesz. Mnie przerażają remonty, bo zawsze trafiłam na partaczy 🫣

Clover, ale dobrze Cię 'widzieć'! Bardzo mi Ciebie brakuje tutaj. Jak Olek?

Suszi, co tam u Was? Jak się czujesz, jak praca? Jak dziewczyny?

Ladyo, J&Z to piękny siostrzany duet. Dobrze, że mąż może Ci trochę pomóc i cieszę się, że to CC było dla Ciebie 'łagodniejsze'. Odpoczywaj ile się da.

U nas nic nowego, praca, żłobek, dom. Zapomniałam chyba napisać, że 3 tyg temu miałam okazję wypić szybką kawę z Emdar i jak dobrze pójdzie, to w sobotę Mati i Julek się poznają (Ounai, spokojnie, wiem, że Marta i Julek są już po zmówinach 🤪, nie zamierzamy rozbijać tej pary!). Poza tym po raz pierwszy zarezerwowaliśmy wyjazdową Wielkanoc, jedziemy blisko w góry, do pensjonatu bez bajerów (ceny lepszy hoteli w tym okresie to kosmos 🤑🤯), ale z animacjami dla dzieci i wyżywieniem. Czuję taki luz, że nie muszę nic szykować.

Annia, Wik89, Clover, Zulugula, Nowastaraczka, Ewa88 lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Annia Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo, piona my w tym roku też pierwszy raz jedziemy na wyjazdową Wielkanoc! Zabieramy ze sobą moją mamę i mamy zamiar porządnie odpocząć. Wybraliśmy hotel z salą zabaw, basenami pod dzieci itp. Nawet cena była znośna biorąc pod uwagę okres świąteczny. :) Mam dokładnie to samo co ty, ten luz, że nic nie muszę planować, ogarniać itp.

Pod koniec kwietnia będziemy chrzcili Adasia, chłopak tak mi się rozwija, że coś czuję, że do chrztu to on... pójdzie na własnych nóżkach. :D

Ladyo cieszę się, że lepiej się czujesz niż za 1 razem. Kiedy do domu?

Wik89, Lalia, Ladyo, Zulugula, Clover, KarolinaMaria, Iryska, Ewa88 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Annia Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga, nie tylko u Was tak jest. U nas też są niedoróbki stolarskie, które dopiero wychwyciłam w trakcie mieszkania na miejscu. Łączę się w bólu. Zwłaszcza, że ceny stolarze teraz mają z kosmosu.

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga, ale że jak 8 miesięcy?! 🫣 cudna jest 😍

Anniu, ale Adaś daje czadu! 🤩 Kacper od kilku dni stawia tak po 4-5 kroków, siada, idzie dalej, znowu siada 😅 śmiejemy się, że pewnie pójdzie na legalu "z koszyczkiem " 🤣

KarolinaMaria, Zulugula, Clover, Iryska, Annia, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria luzik oni i tak sie wiecznie zdradzają. Na razie z Emdar przymykamy na to oko, niech się wyszaleją 😉

Mi meble luYn robi a czasami i u niego jakiś bubel sie trafi. Ale zwykle po roku już Ci nie przeszkadza to. My na swoim już 5 lat i przeszkadza mi tylko brak miejsca i brudne ściany.

A jutro jedziemy do teściowej, na kolejny etap przeprowadzki.

Clover, ale fajnie ze jesteś

Ladyo Jagoda to najlepsze big sis ever!

Ladyo, Clover, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 1 marca, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wasze dzieciaki szybko rosną 🙈. Czas za szybko leci. 😳
    Zazdroszczę Wam wyjazdowych Świąt, Nas by rodzina wydziedziczyła, nie wiem kiedy oni "dojrzeją" do odpoczynku w Święta, a nie gotowania i sprzątania do 1 w nocy... A później "tyle się narobiłam, a Wy nic nie jecie", "co ja z tym zrobię".
    Clover miło Cię widzieć ☺️

Pamiętam remont swojego mieszkania, reklamacja za reklamacją szła, a to Ci od łazienki porysowali lustro w łazience co jest na połowie ściany, a to kuchnia miała krzywo uchwyty przyczepione i jakieś odbarwienia na frontach, a to facet od cegły źle fugi położył, a to stół przyszedł uszczerbiony i krzywy 🙈

Clover lubi tę wiadomość

preg.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 1 marca, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też bardzo miło jest wpaść do Was, dziewczyny ❤️ U nas wszystko w porządku, tylko czasu ciągle brak. Czasem Was podczytuję, ale ciężko mi się wbić w rozmowę z powodu moich długich nieobecności 😏

6 lutego Olek skończył 3 latka, nie mam pojęcia, kiedy to zleciało. Mieliśmy imprezkę w domu, motywem przewodnim był Blaze czyli ulubiona obecnie bajka Olka 😅 W żłobku oczywiście też zorganizowaliśmy poczęstunek dla kolegów i koleżanek :) Olek ma już w żłobku swojego najlepszego przyjaciela, o którym wciąż opowiada. Kiedy przypadkiem się zdarzy, że akurat mama przyjdzie go odebrać o tej samej godzinie co my Olka, to chłopaki nie mogą się rozstać 🤭 Ale to jest mega słodkie ❤️ Ostatnio Olek poczynił spory krok w kierunku odpieluchowania - przełamał się do chodzenia w żłobku na toaletę, wcześniej chodził na nocnik tylko w domu, bo w żłobku się wstydził. 95% przypadków to już siusiu i kupka na nocnik lub toaletę (w żłobku mają taki malutki kibelek), tylko sporadycznie zdarzają się wpadki. Jestem z niego baaardzo dumna 😁

A tak poza tym to u nas to samo, co było. Ja od stycznia jestem już na umowie o stałe, jestem bardzo zadowolona że zdecydowałam się tu wrócić, a nie szukałam nowej pracy. Mam super atmosferę u mnie na zmianie, ekstra dziewczyny się trafiły. U męża w pracy też ok. Jakie czas temu mieliśmy spory kryzys, ale na szczęście to już za nami 🙂 I to chyba wszystko tak na szybko, napisałabym pewnie coś więcej ale lecę właśnie do pracy 😁 Buziaki dla Was 😘

KarolinaMaria, Zulugula, Nowastaraczka, Iryska, Annia, Ewa88 , Wik89 lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png

Wysłany: 1 marca, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, ja tam wcale nie jestem taka pewna, czy mnie mama nie wykreśli z testamentu 🫣🤣 dam Wam znać po świętach. Jedziemy blisko, więc wracając w lany poniedziałek wstąpimy do moich rodziców na kawę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca, 08:00

'90

06.05.2020 r. II 🦄
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko 🙈
    Nadal chodzę do pracy. Ale właśnie rozkłada mnie choroba, leżę ledwo żywa. Muszę iść na l4 na tydzień, żeby się wykurować. Czy L4 100% w ciąży może tylko ginekolog wypisać czy rodzinny też?

preg.png

Wysłany: 2 marca, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi ja też chora i z moich warszawskich planów nici. Rozłożyło mnie samo nie wiem co 🙄 co do Twojego pytania, to nie wiem czy lekarz rodzinny może wystawić L4 na ciążowy kod choroby. Masz możliwość poprosić swojego gina przez tel o takie L4?

'90

06.05.2020 r. II 🦄
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Meggi ja też chora i z moich warszawskich planów nici. Rozłożyło mnie samo nie wiem co 🙄 co do Twojego pytania, to nie wiem czy lekarz rodzinny może wystawić L4 na ciążowy kod choroby. Masz możliwość poprosić swojego gina przez tel o takie L4?

Mam możliwość napisania sms, ale będę miała rano tele w sprawie Oliwki i jej recepty i myślałam ze 2w1 załatwię

preg.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 2 marca, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca, 08:52

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Annia Autorytet

Wysłany: 2 marca, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi a mi się wydaje, że zawsze zwolnienie w ciąży jest 100procent tylko musisz poprosić o wpisanie kodu B, że jesteś w ciąży - bez tego ZUS nie wie, że jesteś w ciąży. Z tego co pamiętam to mój rodzinny mi takie krótkie zwolnienie puszczał i zaznaczał kod B i dostawałam 100 procent.

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 2 marca, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz rodzinny może oczywiście wypisac L4 z kodem dla ciazy. Ma takie uprawnienia a czy to zrobi to już zależy od niego :) na krótki okres czasu nie powinien robić problemu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca, 13:41

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • patrycja92 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi mi internista wypisywał zwolnienie ale max 2-3 dni i później znowu musiałam dzwonić i prosić o zwolnienie.

starania od 07.2019
    diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
    wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
    8 cs
    28.03 ⏸️ beta 146 <3
    01.04 beta 867

Baby nr 2 😍
    30.01 ⏸️
    02.02 beta 123
    04.02 beta 379
  • Annia Autorytet

Wysłany: 2 marca, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieci też są takie niezdecydowane? Wraca temat butów. :P W Deichmanie: wszystkie nie takie, w końcu jakieś z psim patrolem świecące - ok, przymierzamy, jednak nie.
    CCC - jakieś sneakersy, bez motywu, zabieramy się za mierzenie, zobaczył kapcie ze Spidermanem - on chce ze Spidermanem buty. No ok. W CCC takich nie ma idziemy do Smyka.
    Smyk. Od cholery butów ze Spidermanem. On jednak nie lubi Spidermana. Chce z Capitanem Ameryką (WTF...), no ok. Nie ma rozmiaru. Shit. Trampki z Psim Patrolem. Tak! Jednak łaskawie tak, on jednak uwielbia Psi Patrol... 🫠🫠🫠🫠

A dodam jeszcze, że żeby wybrać przyzwoicie zginające się buty to też nie takie hop siup...
    ...już mi słabo na myśl o zakupach sandałów. Tak więc mamy 2 pary trampek, kalosze a sneakersy to po prostu sama kupię i postawię dziecko przed faktem. 😅

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023

Wysłany: 2 marca, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, tak szczerze to ja nigdy nawet nie próbowałam kupować butów stacjonarnie. No może raz kapcie do żłobka i się to nie udało. Wiem, że powinnam zacząć oswajać Mati ze sklepami, ale na samą myśl mi słabo 🙄

Ladyo, jesteście już w domu? Jak się czujesz?

'90

06.05.2020 r. II 🦄
‹‹ 5782 5783 5784 5785 5786 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ