Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, przychodzę się pochwalić 🥰
Wiem, że patrząc na grupę to żaden wyczyn, bo Olek jest tutaj ostatnim "starszakiem ", ale od 3 dni jest odpieluchowany 🥳🥳🥳
Verita, a Tobie chciałam napisać: miałaś rację!!
Pamiętam jak pisałaś jak przebiegało odpieluchowanie Ani, że daliście jej czas i jak była gotowa, to udało się z dnia na dzień. I u nas w sumie tak poszło 🤭
W ostatnim czasie Olek opanował słowa "kupka " i "sisi ", czasami wychodził w trakcie kąpieli z wody i mówił, że chce siku, więc już kolejne oznaki gotowości mogłam odhaczyć. W sobotę rano zamiast pampersa zapytałam czy założymy te nowe super gatki z psim patrolem, zgodził się (przy wcześniejszych propozycjach potrafił z płaczem prosić o założenie pampersa) I sukces 😅 albo wołał "Mama sisi " I kazałam mu biec na nocnik, albo leciał sam nawet nie wiem kiedy i wołał pokazać, że już zrobił. W sobotę zaliczył dwie wpadki (jednana placuzabaw, drugapodczaskolacji), w niedzielę jedną podczas zabawy a potem pół dnia był u dziadków i nic, a dzisiaj bez wpadki mimo że był w przedszkolu I ze mną na zakupach w galerii 🥳
Zakładam mu pampersa na noc i poprosiłam panie w przedszkolu żeby zakładały mu na drzemkę, zobaczymy jak sytuacja się rozwinie 😊Zulugula, Iryska, Inga28, KarolinaMaria, Annia, Ladyo, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Ula chyba Cię myślami przywołałam, bo myślami bylam w sopocie🏖
Ale ślicznie wyglądaliście 😍 zajrzę na to milulove, dziękuję! A Twoja sukienka skąd? Te rękawy !
Dziękuję ❤️
Właśnie gdzieś mi mignęło ostatnio, że wybierałaś się do Sopotu? Ale nie wiem czy to dopiero nastąpi czy już przegapiłam 🙈
Moja sukienka nie pamiętam skąd, ale sprawdzę i jutro Ci napiszę 😘 -
Lalia super gratuluje !
Ja z dwójka dzieci mam takie właśnie doświadczenia, ze jak jest gotowość to jest to z dnia na dzień bez żadnych wpadek nawet….
Spróbuj iść za ciosem i odpieluchowac go od razu na noc. U nas Bartkowi zdarzało sie ze miał pełna pieluchę rano a jednak jak mu jej po prostu nie założyłam to odkad sie odpieluchowal posikal sie dwa razy w nocy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja, 09:10
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
A u nas pogorszenie, Gaja w nocy i rano temperatura 39,2 więc kurde już sama nie wiem od czego bo przy wirusowym chyba nie ma takich wysokich gorączek? Mąż maksymalnie miał 38 ja tylko wczoraj 37,7 ale dzisiaj już mi nic nie jest.
Gaja w sumie zachowuje się normalnie, bawi się, ma apetyt tylko ciągle ma właśnie dość mocny katar… idziemy dzisiaj jeszcze raz do lekarza już do naszej do której zawsze chodzimy -
Verita, z tym nocnym odpieluchowaniem jeszcze się ciutke wstrzymam, bo muszę wyjaśnić jeszcze temat 💩😅 normalnie Olek robił 1-2 dziennie, ale odkąd ma gatki zamiast pampersa to jest tak dziwnie, bo niby w sobotę zrobił trochę do nocnika, w niedzielę nie robił wcale, a wczoraj dwa razy wołał że chce po czym niby fałszywy alarm i zrobił do pampersa już przed samym spaniem. I muszę wyczaić czy czasem nie wstrzymuje i nie czeka na założenie tego pampersa wieczorem, a nie chce żeby mi się jakiś zaparć nabawił . To dopiero trzy dni, więc może to całkowity przypadek z tą kupą, ale muszę wybadać temat 😅
Zulu, zapas tronów zrobiony 😁Zulugula lubi tę wiadomość
-
Inga28 wrote:A u nas pogorszenie, Gaja w nocy i rano temperatura 39,2 więc kurde już sama nie wiem od czego bo przy wirusowym chyba nie ma takich wysokich gorączek? Mąż maksymalnie miał 38 ja tylko wczoraj 37,7 ale dzisiaj już mi nic nie jest.
Gaja w sumie zachowuje się normalnie, bawi się, ma apetyt tylko ciągle ma właśnie dość mocny katar… idziemy dzisiaj jeszcze raz do lekarza już do naszej do której zawsze chodzimyWiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja, 13:17
-
Iryska wrote:Ojej 😕 A co z wyjazdem w takim przypadku?
Mówiła że może lecieć bo to jeszcze kilka dni to antybiotyk zadziała. Przepisała nam dwa opakowania żebyśmy jedno na świeżo przygotowali już na wakacjach. Jeszcze pójdziemy w piątek na kontrolę zobaczyć jak sytuacja -
Inga28 wrote:Mówiła że może lecieć bo to jeszcze kilka dni to antybiotyk zadziała. Przepisała nam dwa opakowania żebyśmy jedno na świeżo przygotowali już na wakacjach. Jeszcze pójdziemy w piątek na kontrolę zobaczyć jak sytuacja
Wow Irysko, Michałek już na dniach będzie tulić braciszka 😍Iryska lubi tę wiadomość
-
Mi wczoraj sąsiadka dała pieniądze żebym zapłaciła za prezent dla nauczyciela bo dziś jedzie do porodu. Ale nie byłam pewna jak jej syn ma na imie. Więc siedzę wieczorem i pytam "Martusiu, czyja mama ma dzidziusia w brzuchu?" A Marta bez mrugnięcia okiem "Antosia!!!". I problem się rozwiązał 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja, 16:45
-
Lalia wrote:Verita, z tym nocnym odpieluchowaniem jeszcze się ciutke wstrzymam, bo muszę wyjaśnić jeszcze temat 💩😅 normalnie Olek robił 1-2 dziennie, ale odkąd ma gatki zamiast pampersa to jest tak dziwnie, bo niby w sobotę zrobił trochę do nocnika, w niedzielę nie robił wcale, a wczoraj dwa razy wołał że chce po czym niby fałszywy alarm i zrobił do pampersa już przed samym spaniem. I muszę wyczaić czy czasem nie wstrzymuje i nie czeka na założenie tego pampersa wieczorem, a nie chce żeby mi się jakiś zaparć nabawił . To dopiero trzy dni, więc może to całkowity przypadek z tą kupą, ale muszę wybadać temat 😅
Zulu, zapas tronów zrobiony 😁
Jasna sprawa. Ania miała dość długo problem z kupa. Zakładaliśmy pampersa tylko na kupę. Trwało to jakoś z 2 miesiące.
Lalia lubi tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Lalia gratulacje dla Olka! Jak u was, wróciłaś już do pracy? Pamiętam, że pisałaś, że masz dostać bardziej odpowiedzialne stanowisko?
Inga, kciuki żeby mała wyzdrowiała. Ja myślałam, że z chorym uszkiem nie można latać, bo zmiana ciśnień itp. Ale to dobrze, że można!
Dzięki Wam zmobilizowałam się kupić sandały. Wczoraj przyszły. Dzisiaj było już 15 stopni maksymalnie. 🤣🤣🤣
Irysko, na kiedy masz termin CC? Michałek się cieszy na brata?Lalia lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Gratulacje dla Marty U nas Mela zasypia sama w swoim pokoju, ale w nocy do nas przychodzi. Wczoraj z nią zagadałam, że może by spróbowała przespać całą noc w swoim łóżku. Oczywiście i tak do nas przyszła. Ale rano jak się obudziliśmy to mówi: „wiesz mamo, musiałam do Was przyjść w nocy żeby sprawdzić czy Zosia nie płacze” 😂!
Lalia, KarolinaMaria lubią tę wiadomość