Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai, to super, że umiecie o siebie zawalczyć. Kolejnych 10, 20, 30 i 40 lat razem. Aż dobijecie do złotych godów 😉
Ounai lubi tę wiadomość
-
Suszarka wrote:Dziewczyny czy macie może jakieś strony gdzie można kupić ubranka dla lalek miniland w dobrej cenie? Mamy tę większą ale 50zł za sukienkę dla lalki to głupota 🙈
Właśnie dla mnie też głupota tyle wydawać tym bardziej ze rączki dziecka szarpią takie rzeczy jak próbują ubrać. Ja tam zamawiam z alliexpres ubranka dla lalek. Całkiem fajne rzeczy można upolować. Ubrana z alliexpres pasują na laleczki o wymiarach 43 cm ale też nie na tragedii na lalki 36cm. Jak masz tą mała wersję laleczki miniland możesz spróbować wpisać wymiar może też coś się znajdzie na alli 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca, 12:58
Ounai lubi tę wiadomość
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Martt, oczywiście, że Cię pamiętamy! Czas leci bardzo szybko, czytam, że Gaja Ingi ma zaraz roczek i mam takie 'wtf?' Adaś Anni też już po roczku 🤯
Suszi, zgadzam się, że to przegięcie. Mati zgubiła gdzieś majtki swojej Wandzi, jak zobaczyłam cenę nowych, to na razie odpuściłam ;P zastanawiałam się, czy ubranka z Actiona pasują na miniland. Trzeba byłoby podejść z lalką. Póki co Matylda ubiera lalki w ubranka moich starych lalek 🥹 trochę moich zabawek przetrwało w piwnicy, miałam dużo ubranek robionych przez moją mamę na szydełku. Moja mama to wszystko znalazła, uprała, wykąpała lale i Mati się bawi tymi lalkami z targowiska lat 90tych, z poobcinanymi włosami, z opadającymi oczkami, jakby były babybornami z serii premium 😂
Jeśli chodzi o prezent dla dziewczynki, to też myślę, że złoto to dobry pomysł. Ja muszę się zmobilizować i zmniejszyć swój pierścionek z chrzcin. Wróciła moda na kolorowe oczka 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca, 16:22
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
A wiecie może co słychać u Herbatki zagląda tu czasem? I czy Tajka zagląda? 🙈
Ja dziewczyny pojęłam z mężem decyzję. Przestaje hamować myśli o trzecim dziecku. Cały czas usilnie wmawiałam sobie ze nie chce trzeciego dziecka. Co mogłam od razu sprzedawałam by czasem nie kusiło i tak oto gdyby się zdarzyło czeka nas cała wyprawka😅
Także staraniami to ciężko nazwać. Ale odkładam antykoncepcje i co będzie to będzie 🙈Annia, Ounai lubią tę wiadomość
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
A my kupiliśmy Marcie nowy fotelik do małego auta. Wzięliśmy Avionaut max space. Mówimy facetowi, że ostatni raz już jesteśmy. A on do nas, że czuje, że jednak nie 😂 takz że jakby co mam na sprzedaż Britax Dualfix m i-size, po jednym dziecku;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca, 13:00
Annia lubi tę wiadomość
-
Martt95 wrote:
Ja dziewczyny pojęłam z mężem decyzję. Przestaje hamować myśli o trzecim dziecku. Cały czas usilnie wmawiałam sobie ze nie chce trzeciego dziecka. Co mogłam od razu sprzedawałam by czasem nie kusiło i tak oto gdyby się zdarzyło czeka nas cała wyprawka😅
Także staraniami to ciężko nazwać. Ale odkładam antykoncepcje i co będzie to będzie 🙈 -
Dzięki, właśnie byłam ciekawa czy z Ali pasują. Karo, Jagoda też zgubiła majty swojej lali 🤣 po mnie nie zostały żadne zabawki, i trochę mi szkoda, fajna by to była pamiątka.
My wczoraj byliśmy na pikniku rodzinnym ode mnie z pracy. Dziewczyny się wyszalały na dmuchańcach, ozdobiły torbę na zakupy. Iga dała sobie zrobić warkoczyk i pomalować twarz - biorąc pod wzgląd jaka jest wstydliwa i strachliwa to naprawdę ogromny postęp zrobiła odkąd poszła do przedszkola bardzo jestem z niej dumna. Kiedyś nie byłoby mowy żeby skorzystała z takich animacji. Jagoda jak to Jagoda, wariatka, wyszła pomalowana za kota i z brokatowym tatuażem pony który pewnie dziś zrobi w żłobku furorę 🤣Zulugula, Ounai, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Cześć dziewczyny, nie odzywałam się chyba 100 lat, choć od czasu do czasu podczytywałam co tam u Was słychać wiele razy zabierałam się za pisanie ale ostatni czas był dla mnie dość trudny i zwykle kasowałam to co naskrobałam.
po 1 to gratuluje wszystkich "nowych" Maluszków forumowych
Co u nas? Obecnie już wszystko wporządku, życie wraca powoli na swoje tory.
4 miesiące temu zmarł mój Tata, okres jego choroby był dla mnie dość trudny ze względu na stres z tym związany, po jego śmierci "rodzina" zafundowała mi jeszcze więcej stresów, przykrych sytuacji i utraty wiary w ludzi, na szczęście powoli już dochodzę do siebie i przestaje martwić się przeszłością.
Kupiliśmy bliźniaka pod Wrocławiem, będzie gotowy dopiero za rok także na te chwile jeszcze tego nie czuje, ale mam nadzieję, że przyszłą zimę poświęce na projektowanie nowego lokum.
Polcia jest cudowną dziewczynką, choć z charakterkiem diabełka. Bywa przez to trudno natomiast ciesze się, bo myślę, że z taką osobowością poradzi sobie w życiu. Pięknie mówi, rysuje, jest bardzo sprawna i wesoła.
My z mężem byliśmy z okazji 5 rocznicy ślubu na kamperowym 6 dniowym tripie na Islandii. Islandia była zawsze moim marzeniem podróżniczym które w końcu spełniłam i jestem zaaachwycona. Było cudownie, dodatkowo czas tylko dla siebie był dla nas bardzo ważny, szczególnie po tym ciężkim czasie.
Widzę, że piszecie o wakacjach, ja również jak Verita bardzo lubię Turcję, mam wrażenie że da się tam tak po prostu wypocząć. Zdecydowanie jest to kraj bardzo europejski i cywilizowany. Powiedziałabym, że w innych europejskich krajach czułam się gorzej (np biegając) niż w Turcji. Takkż ja również bardzo polecam.
My w tym roku planujemy krótki wypad nad morze w lipcu z uwagi na Poli przerwę w przedszkolu, a w pierwszym tygodniu września jedziemy z moją Mamą do Chorwacji. Cały czas zastanawiam się jak to będzie, na ile będzie nas wkurzać ale już jej obiecałam i nie chciałaby jej zawieźć. Zawsze to wspólny wypad zmniejszy trochę koszty. W między czasie planujemy jeszcze krótki wypad w Pieniny , oraz na Kaszuby na 90 urodziny dziadka
to by było tyle o nas.
Pozdrawiam Was serdecznie, całuję i cały czas pamiętam o wszystkich koleżankach "forumowych"
i jeszcze Polcia aktualna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca, 12:00
Ounai lubi tę wiadomość
-
Hej wszystkim!
Dawno nie zaglądałam ostatnio czas mi przez palce ucieka.
Malwina wyrosła, jest już taką dziewczynką 🥹 teraz ma fazę na kosmos i dinozaury. Mamy nowe zwierzaczki (powoli ich stan się poprawia, przygarnęliśmy dwa zabiedzone gady, prawie na wymarciu). W maju byliśmy na urlopie w Polsce, Malwina w końcu łapie kontakt z innymi dziećmi, super bawiła się z kuzynostwem. Tak przyjemnie się to obserwuje jak dzieci nie widzą różnic między sobą, bez problemu pomagali Malwinie pchać jej wózek jak nie dawała rady na trawie (oczywiście z kłótniami, że teraz oni chcą jeździć 😂).
W lutym pożegnałam babcię, a dwa miesiące później dziadka. Nikt się nie spodziewał ich odejścia a już na pewno nie praktycznie jednego po drugim… mimo napiętych relacji w rodzinie to strata zawsze jest stratą.
Powoli wchodzimy w stan deweloperski domu, więc mam nadzieję,że nasz czas tutaj się skraca. Nadal jest tu nam niezbyt dobrze, choć powoli się oswajamy (taak, długo nam to zajęło, 2 lata zaraz jak już tu jesteśmy 🙈).
Szykujemy się do turnusu w Warszawie za miesiąc, Malwina już się cieszy, że spotka swoich ulubionych kolegów
Po za tym zrobiłam kolejny tatuaż, jeszcze jeden przede mną i będę spełniona 🤩
Staram się 3D w tygodniu chodzić na siłownię, zrzuciłam 5kg, 36cm w obwodach. Jestem zadowolona, chcę to utrzymać bo jak ćwiczę to nie bolą mnie plecy od noszenia Malwiny
I tak o, to chyba tyle co się u nas dzieje. Powoli dojrzewam do myśli żeby poszukać Malwinie przedszkola, powoli widzę, że chciałaby więcej rozrywki, więc działam w tym temacie. Chociaż jestem przerażona jak to będzie tutaj. Bardzo boję się 1.że nie poradzę sobie z językiem (nadal nie mówię po niemiecku, a nie wszyscy chcą i umieją po angielsku) 2. Że Malwina będzie chorować, a postęp nad którym tak ciężko codziennie pracujemy pójdzie w las
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca, 08:57
Ounai, Annia, Iryska lubią tę wiadomość
🔸28 lat
Adam 💗28.05.2023