Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zulu:
Zamówiłam takie: https://woodies.pl/produkt/lozeczko-niemowlece-classic-cot-120x60/
Wstawiam link, bo jak ostatnio wstawiłam zdjęcie to nikt tego zdjęcia oprócz mnie nie widział.Wzięłam od razu materacyk.
Ounai - dasz radę z tą insuliną i nie słuchaj teściowej.Od ilu jednostek masz zacząć? Czy obsługa pena jest trudna?
Sylwucha, Iryska, Zulugula, dmg111 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Ulaaa trzymam kciuki, żeby wszystko szybko Wam się udało i tym razem szczęśliwej, nudnej, 9-miesięcznej ciąży kochana. :*
Właśnie zamówiłam łóżeczko. -
Zulugula wrote:To u nas są chore "stawki". Planujemy dac 800zl jak już kiedys dalismy i wydawalo mi się, że może mało ale widzę, że bedzie ok, a nawet z górką
Edit: Sylwia kochana wrzuciłam link post wyżej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2020, 19:00
Sylwucha lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Zulu:
Zamówiłam takie: https://woodies.pl/produkt/lozeczko-niemowlece-classic-cot-120x60/
Wstawiam link, bo jak ostatnio wstawiłam zdjęcie to nikt tego zdjęcia oprócz mnie nie widział.Wzięłam od razu materacyk.
Ounai - dasz radę z tą insuliną i nie słuchaj teściowej.Od ilu jednostek masz zacząć? Czy obsługa pena jest trudna?
Pen spoko, nie jest jakoś skomplikowany. Mam jedynie nadzieję że ogarnę zastrzyk podskórnie a nie domięśniowo. Ale nie wiem czy pamiętasz pierwszy strach przed ukłuciem jak dostałaś nakluwacz, to mniej więcej coś podobnego odczuwam. Pewnie będę siedzieć 5 min z penem i zbierać się na odwagę 😂Anet.kaa lubi tę wiadomość
-
Ounai wrote:Moja teściowa to ostatnia osoba której bym słuchała. Ona będzie głosować na Dudę...
Pen spoko, nie jest jakoś skomplikowany. Mam jedynie nadzieję że ogarnę zastrzyk podskórnie a nie domięśniowo. Ale nie wiem czy pamiętasz pierwszy strach przed ukłuciem jak dostałaś nakluwacz, to mniej więcej coś podobnego odczuwam. Pewnie będę siedzieć 5 min z penem i zbierać się na odwagę 😂Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia podoba mi się to samo łóżeczko. Daj znać jak wykonanie. Który materacyk wybrałaś, bo wiem, ze mają kilka?
Ounai też masz tak, że teraz w ciąży wszystkie 'rady' z zewnątrz podwójnie Cię irytują? Ja tak mam... i dlatego nie gadam ostatnio ze swoją teściową, mimo, że się szanujemy i przed ciążą często z nią rozmawiałam przez telefon. Po prostu wkurza mnie jak dopytuje z niedowierzaniem, czy na pewno muszę ciągle odpoczywać. Z resztą czasem na moją mamę reaguję podobnie. Dlatego mi tu dobrze na forum, bo wszystkie jesteśmy na czasie z obecnymi zaleceniami, wiemy, że insulina to nie zło, że mimo gadania o zdrowej diecie ciężarnej czasem najlepiej wchodzi batonik czekoladowy i nic nie poradzisz itd.'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
KarolinaMaria wrote:Annia podoba mi się to samo łóżeczko. Daj znać jak wykonanie. Który materacyk wybrałaś, bo wiem, ze mają kilka?
Ounai też masz tak, że teraz w ciąży wszystkie 'rady' z zewnątrz podwójnie Cię irytują? Ja tak mam... i dlatego nie gadam ostatnio ze swoją teściową, mimo, że się szanujemy i przed ciążą często z nią rozmawiałam przez telefon. Po prostu wkurza mnie jak dopytuje z niedowierzaniem, czy na pewno muszę ciągle odpoczywać. Z resztą czasem na moją mamę reaguję podobnie. Dlatego mi tu dobrze na forum, bo wszystkie jesteśmy na czasie z obecnymi zaleceniami, wiemy, że insulina to nie zło, że mimo gadania o zdrowej diecie ciężarnej czasem najlepiej wchodzi batonik czekoladowy i nic nie poradzisz itd.Jak przyjdzie to dam znać jak jakość.
KarolinaMaria lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia, ja dostałam super nakluwacz, ma chyba o połowę cieńszą igłę niż poprzedni i nie czuć bólu praktycznie.
Karolina, moja teściowa za przeproszeniem tak pieprzy czasami że i bez ciąży się jej nie da słuchać. Babka po 70-tce która skończyła studia a czasami w ogóle tego nie widać. Ja o niej mogłabym książkę napisać. Ona ma taką jakaś manierę, że nie chce słyszeć że u kogoś mogłoby coś być źle. Nie wiem czy nie wie co odpowiedzieć w tej sytuacji czy po prostu nie chce się jej być empatyczną wtedy, trudno mi powiedzieć. Tak czy siak ona co prawda pyta co u Ciebie ale oczekuje że jej odpowiesz "wszystko dobrze". Dlatego mój mąż się tak śmiał dziś, bo już wiemy że nieważne co jej powiemy to na koniec usłyszę "ale poza tym wszystko dobrze, tak?" 😂
Ja mieszkam od teściowej 250km. Od mamy 80km. Teść i mój tata nie żyją. Jestem tu sama z mężem, jedyna rodzina blisko to siostra, jakieś 5km od nas. I dobrze mi z tym. Zorganizowaliśmy się, randkujemy we własnym mieszkaniu, rzadko imprezujemy ale jak mi nie odpowiada to nie odbieram telefonu i mówię, że nie słyszałam. Albo że jestem zajęta i jeśli to nic ważnego to oddzwonię. I to mi odpowiada. Najważniejsze osoby mam obok siebieInaa89 lubi tę wiadomość
-
Mąż mówi, że brzuch zaczyna się powoli obniżać (to wieczorny, taki mam jak pojem przez cały dzień. Sylwia przebijesz?
Nie cytujcie ofkorsWiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2020, 20:00
Inaa89, KarolinaMaria, Zulugula, doomi03, Nikaa92, kkasia, kłot, Sylwucha, Annia, Magddullina2, SzalonaOna, Edyciak, dmg111, Wik89, Julik lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Ounai brzuch 😍
P.s. dobra agentka ta Twoja teściowa, wiem że Cię wkurza ale lubię te Twoje opowiastki o niej 😂
W ogóle dzisiaj znowu pyta syna czy kupić mu (co oznacza że w dupie ma odpowiedź bo już kupiła) autko ciężarówkę. Pytam jakie duże, bo ostatnio staram się w tajemnicy przed synem wywalać zabawki bo nie mam już gdzie trzymać jego prezentów od babci a gdzie zabawki małej. A ona na to "no takie 15cm... Ok, no może 30cm. Nie no to nie będzie 30cm, jest 15cm" (czytaj autko ma 30-40cm). Bomba, będzie następny grat w pokoju bo teściowa znowu miała nas w dupie. Ważne że było duże i tanie -
Ounai, brzuszek miodzio 😍 Zbliżam się do Ciebie 😎
Suszarka, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Hejka. Nie powtarzam testy. Dziś już mam brązowe plamienia więc jutro okres. 6 lipca mam immunologa a 13 lipca idę so dobrej Pani Ginekolog dzięki której nie jedna kobieta została Mama...
Dzis mam zły dzień, płaczę, uświadomiłam sobie że za miesiąc bym rodziła. A może i wcześniej.. Kurcze jak to boli...Mama Aniołków:
27.01.2018[*]💔
23.11.2019 [*] 💔
01.07.2021 [*] 💔
05.04.2024 - II ♥️
11.04.2024- beta 769
13.04.2024- beta 1772
15.04.2024- beta 3671
20.04.2024- 1 wizyta-pęcherzyk ciążowy 14 mm z pęcherzykiem żółtkowym 3mm
25.04.2024- mamy ♥️ i 2 mm dzidziusia 🥹
24.05- 2,9 cm dzidziusia , 164/min ♥️
29.05-4,2 cm dzidziusia , 176/min ♥️
03.06-NIFTY - NISKIE RYZYKA
12.06-PRENATALNE-6,5 cm zdrowego dzidziusia ♥️
20.06- 91 g szczęścia pod sercem ♥️
14.07- GENDER REAVEL PARTY 🩷🩵🎉
18.07 - VII USG ⏳
06.08 - POŁÓWKOWE
-
Annia, łóżeczko Fajowe. Też na nie patrzyłam. Ostatecznie idę najprawdopodobniej w to:
https://allegro.pl/oferta/lozeczko-z-szuflada-kryta-tapczanik-9021538785?reco_id=24716246-b56b-11ea-bfe0-246e9680f9c8&sid=041047f9c36843e364ecb91b45c568a2755aa386fe7e14ee7421a14291fbf951
A w zasadzie 2 takie 😉 Podobają mi się białe, ale chce mieć jednak trochę motywów drewnianych 😉 Jest opcja przerobienia na tapczanik więc może dłużej posłuży. Jeszcze do tego komodę z przewijakiem.
Dużo kosztują nas te bąble 😋Inaa89, Annia, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Kurka, myślałam że mam dobre wyniki moczu (bo nie podświetliło się nic na czerwono) A tam PH 8, liczne bakterie i bardzo liczne fosforany. Czekam na posiew, zobaczymy co tam wyhodują, pewnie całą armię bakterii.
-
Sylwucha wrote:Annia, łóżeczko Fajowe. Też na nie patrzyłam. Ostatecznie idę najprawdopodobniej w to:
https://allegro.pl/oferta/lozeczko-z-szuflada-kryta-tapczanik-9021538785?reco_id=24716246-b56b-11ea-bfe0-246e9680f9c8&sid=041047f9c36843e364ecb91b45c568a2755aa386fe7e14ee7421a14291fbf951
A w zasadzie 2 takie 😉 Podobają mi się białe, ale chce mieć jednak trochę motywów drewnianych 😉 Jest opcja przerobienia na tapczanik więc może dłużej posłuży. Jeszcze do tego komodę z przewijakiem.
Dużo kosztują nas te bąble 😋
Ounai - piękny brzuszek!
Anetka - a bierzesz ten antybiotyk od internisty?
Też nie działa Wam aplikacja? Muszę wchodzić na laptopa, żeby coś odpisać.Sylwucha, Ounai lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNikaa92 wrote:Dzień dobry w tym brzydkim dniu, już nie pamiętam kiedy czułam się tak okropnie. Wstałam z zawrotami głowy nie jakieś super mocne ale czuje się jak pijana xD pomijając to dziś syn dał popalić i całe śniadanie poszło do porcelany. No ale po wizycie bez zmian wszystko ok, nadal jest synek no i urósł w tydzień, teraz wazy 523g , mam się oszczędzać przez te zawroty i je obserwować A jak będzie gorzej to mam kontaktować się z lekarzem. I dostałam już skierowanie na test z glukoza więc za 3tyg muszę zrobić. 😭 następna wizyta 20.07.
A Glukoza do przeżycia, gwarantuje 😂 robiłam już 2 razy 🤦♀️ -
Ja też Aniu z braku miejsca planuje jednak przewijak na łóżeczku, chyba że mąż coś wymysli po remoncie i zrobi mi jakaś fajną komode na wymiar albo wyczaruje miejsce na przewijak. Średnio podobają mi się przewijak na łóżeczkach ale trudno. Początkowo tak czy inaczej będę musiała postawić chociażby ten przewijak za 99 zł z.Ikea ponieważ nie widziałam przewijaka na łóżeczku Chicco A takie będziemy mieć przez pół roku.
Nie biorę antybiotyku, lekarz zabronił mi brać.
Czytałam w necie że w przypadku bakterii trzeba wdrożyć antybiotykoterapie, no ale to.on podejmie decyzję na podstawie wyników posiewu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2020, 21:50
-
nick nieaktualnyUlaa wrote:Hej Kochane Mamuśki!
Jak już wiecie (bo poprosiłam Motylka, aby Was powiadomił), straciliśmy nasze Maleństwo.
Jest nam ciężko, ale nie poddajemy się.
Z powodu złych wyników (moich głównie), zdecydowaliśmy, że podejdziemy do procedury in vitro.
Nie mamy czasu żeby poświęcić kolejnego roku i liczyć, że uda się naturalnie.
Trzymam kciuki za każdą z Was i za Wasze maluszki ❤️
I mam nadzieję, że dołączę do Was niedługo, możliwe, że jak wszystko dobrze pójdzie i jak mój organizm dobrze będzie reagował na stymulację i uda się utworzyć kilka wartościowych zarodków to dołączę do Was jakoś we wrześniu? No zobaczymy.. Nie nastawiam się na konkretny termin, skupiam się żeby póki co poprawić swoje cukry i tarczycę ☺️
Będę zaglądać do Was!
Więc nie myślcie, że się mnie pozbędziecie 😉