Grudniowe, świąteczne testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
Progesteron bada się 7 dpo, nie 16. 16dpo to już miesiączka a taki wynik progesteronu podczas okresu jest jak najbardziej w normie.Oleczka94 wrote:Mam wynik progesteronu :o 0,62ng/mL 16dpo. Masakra,nie? Czy to moze byc niedomoga lutealna?
-
No jaki piekny .Ciocie pozdrawiaja heh i wiruski zabierajaAnhydra wrote:Pimpek chciał przywitac forumowe Ciocie i przesyła 9-cio tygodniowe wiruski
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2f954c88c928.jpg
Anhydra lubi tę wiadomość
-
Serio, wiem to. Tyle ze bylam wtedy jeszcze w ciazy...Meggs wrote:Progesteron bada się 7 dpo, nie 16. 16dpo to już miesiączka a taki wynik progesteronu podczas okresu jest jak najbardziej w normie.
raczej to byl poczatek konca.
10.09.2019 Marcel -
Meggs wrote:Witaj Pimpku! rośnij zdrowo! Jak mama się czuje?

Oj różnie...przeważnie wisi nad toaleta cały dzień, do tego co jakiś czas mam lekkie plamienia- tak więc beztrosko nie jest. Ale zagryzam zęby i odliczam do drugiego trymestru
madziorek86, Nona, Arashe lubią tę wiadomość

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
A ok. Przepraszam, nie wiedziałam. Zbadaj w nadchodzącym cyklu może proga 7dpo. Bo wynik ponizej 1 nawet jak na kończaca się ciąże to moze być mało.Oleczka94 wrote:Serio, wiem to. Tyle ze bylam wtedy jeszcze w ciazy...
raczej to byl poczatek konca. -
Już tak długo nie zostałoAnhydra wrote:Oj różnie...przeważnie wisi nad toaleta cały dzień, do tego co jakiś czas mam lekkie plamienia- tak więc beztrosko nie jest. Ale zagryzam zęby i odliczam do drugiego trymestru

zazdrościmy w pozytywnym sensie oczywiscie tego wiszenia nad kiblem
Anhydra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny czy w testach owu musi byc kreska testowa ciemniejsza od kontrolnej czy wystarczy,ze sa rowne? Pytam bo wczoraj byly rowne,spodziewalam sie dzisiaj beda jeszcze ciemniejsze. Zrobilam teraz i jest bledsza
czyli juz mogla byc owu? Dodam,ze codziennie robie o tej samej godz,pilnuje plynow itd.

*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
nick nieaktualnyNona wrote:Znów kalkulator. Start cyklu 21.12, cykl 26 dni. Data poczęcia 2.01, poród 26.09 kolejna data porodu, co miesiąc wyliczam Hehe
Przykro mi, ze sie nie udalo
U mmie @ juz szaleje jak zla, wcale nie jest skapa. A co do wyliczen, to robie dokladnie tak samo.. Najpierw martwilam sie, ze urodze zima, to bobo zmarznie, pozniej, ze w upaly, to sie przegrzeje, a teraz wiesz co? Wrzesien bedzie idealny
-
Wystarczy ze beda równej intensywności. Ja z reguły robie 2-3 testy owu dziennie. Najlepiej obrazują5ylwian wrote:Dziewczyny czy w testach owu musi byc kreska testowa ciemniejsza od kontrolnej czy wystarczy,ze sa rowne? Pytam bo wczoraj byly rowne,spodziewalam sie dzisiaj beda jeszcze ciemniejsze. Zrobilam teraz i jest bledsza
czyli juz mogla byc owu? Dodam,ze codziennie robie o tej samej godz,pilnuje plynow itd.
bo tak przy 1 tescie dziennie mozna nie wyłapać piku maksymalnego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 19:59
przedszkolanka:), 5ylwian lubią tę wiadomość
-
14. Ale mam pcos,z tym ze zawsze mialam cykle co najmniej 35dni. Jak poronilam to owu mialam w 24 dniu. teraz po poronieniu zaczelam brac Castagnusa i wszystko wskazuje,ze jest teraz. Pobolewaja mnie jajniki a wczoraj nawet mialam niteczki krwi tak jak zawsze przy owu.Lami wrote:Sylwian, a który dzień cyklu? Czasami lh robi dwa podejścia.

*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
5ylwian - dokładnie tak jak Lami mówi. Jeśli to jakiś wczesny dzień cyklu, to rób testy dalej. Ja w tym miesiącu w 10dc miałam pozytyw (dwie kreski takie same), potem zbladł i teraz w 20dc znowu pozytyw.
Anhydra - piękny PIMPEK
Jestem jakoś wybitnie dobrze nastawiona na ten cykl. Wierzę, że się udało...aż za bardzo, bo zawód będzie bolał sto razy bardziej
Anhydra, 5ylwian, Lami, Meggs, XxMoniaXx lubią tę wiadomość
-
Oleczka94 wrote:Serio, wiem to. Tyle ze bylam wtedy jeszcze w ciazy...
raczej to byl poczatek konca.
Olka to nie zawsze jest tak, że niski progesteron powoduje poronienia...czasami po prostu coś jest nie tak z zarodkiem (najczęściej jakaś duża wada genetyczna) i wtedy implantacja jest uposledzona- beta hcg nie rośnie prawidłowo i to w następstwie daje sygnal do ciałka żółtego, które przestaje wydzielać progesteron i zanika... Na pewno u Ciebie ten poziom 7dpo jest do sprawdzenia, niemniej jednak na dzień dzisiejszy nikt nie jest w stanie powiedzieć na 100% dlaczego Cię to spotkało.

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
nick nieaktualny
-
Będę robić oczywiscie. Jednak wydaje mi sie,ze to juzNikodemka wrote:5ylwian - dokładnie tak jak Lami mówi. Jeśli to jakiś wczesny dzień cyklu, to rób testy dalej. Ja w tym miesiącu w 10dc miałam pozytyw (dwie kreski takie same), potem zbladł i teraz w 20dc znowu pozytyw.
Anhydra - piękny PIMPEK
Jestem jakoś wybitnie dobrze nastawiona na ten cykl. Wierzę, że się udało...aż za bardzo, bo zawód będzie bolał sto razy bardziej

*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g

Wysoka piątka! 

ja jeszcze z tych co się łudzą w tym cyklu. Dzisiaj szyjka poszła do góry,ale dziwna jakby w połowie otwarta i boli mnie okresowo brzuch ;/