Grudniowe, świąteczne testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
Oleczka94 wrote:Mam wynik progesteronu :o 0,62ng/mL 16dpo. Masakra,nie? Czy to moze byc niedomoga lutealna?
-
Anhydra wrote:Pimpek chciał przywitac forumowe Ciocie i przesyła 9-cio tygodniowe wiruski
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2f954c88c928.jpgAnhydra lubi tę wiadomość
-
Meggs wrote:Progesteron bada się 7 dpo, nie 16. 16dpo to już miesiączka a taki wynik progesteronu podczas okresu jest jak najbardziej w normie.10.09.2019 Marcel
-
Meggs wrote:Witaj Pimpku! rośnij zdrowo! Jak mama się czuje?
Oj różnie...przeważnie wisi nad toaleta cały dzień, do tego co jakiś czas mam lekkie plamienia- tak więc beztrosko nie jest. Ale zagryzam zęby i odliczam do drugiego trymestrumadziorek86, Nona, Arashe lubią tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Oleczka94 wrote:Serio, wiem to. Tyle ze bylam wtedy jeszcze w ciazy... raczej to byl poczatek konca.
-
Anhydra wrote:Oj różnie...przeważnie wisi nad toaleta cały dzień, do tego co jakiś czas mam lekkie plamienia- tak więc beztrosko nie jest. Ale zagryzam zęby i odliczam do drugiego trymestru
Anhydra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny czy w testach owu musi byc kreska testowa ciemniejsza od kontrolnej czy wystarczy,ze sa rowne? Pytam bo wczoraj byly rowne,spodziewalam sie dzisiaj beda jeszcze ciemniejsze. Zrobilam teraz i jest bledsza czyli juz mogla byc owu? Dodam,ze codziennie robie o tej samej godz,pilnuje plynow itd.
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
nick nieaktualnyNona wrote:Znów kalkulator. Start cyklu 21.12, cykl 26 dni. Data poczęcia 2.01, poród 26.09 kolejna data porodu, co miesiąc wyliczam Hehe
Przykro mi, ze sie nie udalo U mmie @ juz szaleje jak zla, wcale nie jest skapa. A co do wyliczen, to robie dokladnie tak samo.. Najpierw martwilam sie, ze urodze zima, to bobo zmarznie, pozniej, ze w upaly, to sie przegrzeje, a teraz wiesz co? Wrzesien bedzie idealny -
5ylwian wrote:Dziewczyny czy w testach owu musi byc kreska testowa ciemniejsza od kontrolnej czy wystarczy,ze sa rowne? Pytam bo wczoraj byly rowne,spodziewalam sie dzisiaj beda jeszcze ciemniejsze. Zrobilam teraz i jest bledsza czyli juz mogla byc owu? Dodam,ze codziennie robie o tej samej godz,pilnuje plynow itd.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 19:59
przedszkolanka:), 5ylwian lubią tę wiadomość
-
Lami wrote:Sylwian, a który dzień cyklu? Czasami lh robi dwa podejścia.
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
5ylwian - dokładnie tak jak Lami mówi. Jeśli to jakiś wczesny dzień cyklu, to rób testy dalej. Ja w tym miesiącu w 10dc miałam pozytyw (dwie kreski takie same), potem zbladł i teraz w 20dc znowu pozytyw.
Anhydra - piękny PIMPEK
Jestem jakoś wybitnie dobrze nastawiona na ten cykl. Wierzę, że się udało...aż za bardzo, bo zawód będzie bolał sto razy bardziejAnhydra, 5ylwian, Lami, Meggs, XxMoniaXx lubią tę wiadomość
-
Oleczka94 wrote:Serio, wiem to. Tyle ze bylam wtedy jeszcze w ciazy... raczej to byl poczatek konca.
Olka to nie zawsze jest tak, że niski progesteron powoduje poronienia...czasami po prostu coś jest nie tak z zarodkiem (najczęściej jakaś duża wada genetyczna) i wtedy implantacja jest uposledzona- beta hcg nie rośnie prawidłowo i to w następstwie daje sygnal do ciałka żółtego, które przestaje wydzielać progesteron i zanika... Na pewno u Ciebie ten poziom 7dpo jest do sprawdzenia, niemniej jednak na dzień dzisiejszy nikt nie jest w stanie powiedzieć na 100% dlaczego Cię to spotkało.
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
nick nieaktualny
-
Nikodemka wrote:5ylwian - dokładnie tak jak Lami mówi. Jeśli to jakiś wczesny dzień cyklu, to rób testy dalej. Ja w tym miesiącu w 10dc miałam pozytyw (dwie kreski takie same), potem zbladł i teraz w 20dc znowu pozytyw.
Anhydra - piękny PIMPEK
Jestem jakoś wybitnie dobrze nastawiona na ten cykl. Wierzę, że się udało...aż za bardzo, bo zawód będzie bolał sto razy bardziej
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g