Grudniowe, świąteczne testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
Przedszkolanko - ja czasem jak nie jestem pewna czy odstawiac luteine to biore ja 2-3 dni dluzej i zazwyczaj wtedy juz mam pewnosc, ze za chwile bedzie @. W ogole niektorzy lekarze zalecaja branie progesteronu az do dostania okresu (czego troche nie rozumiem, bo przeciez to spadek proga powoduje krwawienie, ale tak jest).
Kurcze, XXI wiek, a nie wymyslili jeszcze testu, ktory wykrywa ciaze zaraz po stosunku haha, przeciez to idzie oszalecWiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2018, 13:48
przedszkolanka:), Szczęściara lubią tę wiadomość
-
Nikodemka wrote:Przedszkolanko - ja czasem jak nie jestem pewna czy odstawiac luteine to biore ja 2-3 dni dluzej i zazwyczaj wtedy juz mam pewnosc, ze za chwile bedzie @. W ogole niektorzy lekarze zalecaja branie progesteronu az do dostania okresu (czego troche nie rozumiem, bo przeciez to spadek proga powoduje krwawienie, ale tak jest).
Kurcze, XXI wiek, a nie wymyslili jeszcze testu, ktory wykrywa ciaze zaraz po stosunku haha, przeciez to idzie oszalec
Hahahah jestem za! -
madziorek86 wrote:DZIEWCZYNYYYYYY - mam wyniki!!
Beta skoczyła jak w kosmos!!
Było 18,4 a po 48h - 53,5!!!
AAAAALEEEE
Progesteron - 5,85 ng/ml
Co to może znaczyć? i jak teraz go dostarczyć do organizmu????
Czy można go dostać bez recepty? Do lekarza przed świętami już się chyba nie dostane...
Jest dramatycznie niski ten progesteron. Jeżeli nie do leksrza to jedz JUŻ na IP.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2018, 14:14
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
przedszkolanka:) wrote:Kalcia super wieści!
A jak bierzecie 10 dni dupka to co dalej? Ja tez tak mam a przeciez w 10dpo ne zawsze test wychodzi..(mam zapasowy w domu ale co jak ciąża jest?)
Madziorek hm,ja mam inne jednostki,dziewczyny wiedza pewnie jak to sie przelicza?.
Przedszkolanka u mnie zawsze lekarz kazał brać właśnie do konkretnego dnia i robić betę. Ale podczas brania dupka często i tak okres już się zapowiadał, i temperatura, więc często odstawiłam tak po prostu. Niektórzy lekarze też mówią brać do @, i jeszcze inne zalecenia też widziałam u dziewczyn
Beti kciuki za betę!
Madziorek gratulacje ale progesteron niski jest, duphaston i luteina są na receptę, ale w aptece czasem mogą pomóc jak ktoś ma nagły problem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2018, 14:14
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
27 lat
9cs -
Nie mam wynikow :(zalatwili mnie .Juz mam po swietach :(jak tak mozna...
-
Zadzwoń gdzieś do centrali, powiedz, że to ważne bo on tego zależy leczenie, może coś pchną.
Madziorek, nie chcę straszyć, ale ja bez ciąży przy progesteronie 13 biadole. Szukaj lekarza, albo na własną rękę do apteki, może masz kogoś znajomego, receptę doniesiesz.Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
AAAAALEEEE
Progesteron - 5,85 ng/ml
Czy można go dostać bez recepty? Do lekarza przed świętami już się chyba nie dostane...
Dziewczyny mają rację- Progesteron jest bardzo bardzo niski (nieciążowy jeżeli tak to można określić). Skąd jesteś?
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Lami wrote:Zadzwoń gdzieś do centrali, powiedz, że to ważne bo on tego zależy leczenie, może coś pchną.
Madziorek, nie chcę straszyć, ale ja bez ciąży przy progesteronie 13 biadole. Szukaj lekarza, albo na własną rękę do apteki, może masz kogoś znajomego, receptę doniesiesz. -
Nikodemka wrote:Przedszkolanko - ja czasem jak nie jestem pewna czy odstawiac luteine to biore ja 2-3 dni dluzej i zazwyczaj wtedy juz mam pewnosc, ze za chwile bedzie @. W ogole niektorzy lekarze zalecaja branie progesteronu az do dostania okresu (czego troche nie rozumiem, bo przeciez to spadek proga powoduje krwawienie, ale tak jest).
Kurcze, XXI wiek, a nie wymyslili jeszcze testu, ktory wykrywa ciaze zaraz po stosunku haha, przeciez to idzie oszalecprzedszkolanka:) lubi tę wiadomość
10.09.2019 Marcel -
Ja czekam do lekarza .Pokaze jej 1 bete zobaczymy co powie.Na usg nie licze ,ze cos mi pomoze bo raczej chyba nic nie widac na takim etapie 14 dpo nie ?
-
AAAAALEEEE
Progesteron - 5,85 ng/ml
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Dodam,ze przed 1 ciaza bralam Castagnus 1.5cyklu i w tym drugim wlasnie zaszlam,no i dupka. Castagnus ma lagodnie przywracac rownowage hormonalna wiec moze swoje zrobil. Jak zaszlam to do 16tyg bralam luteine na podtrzymanie bo mialam krwiaczka. Teraz przed zajsciem w sierpniu nic nie bralam,no i widac,ze progesteron lezy i kwiczy
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Ja mam cały czas "objawy", czuję, że moja silną wolą i 16 testów nakażą mi jutro testować. Czuję jednak, że nic nie zobaczę, w sumie to będzie dopiero 9dpo. Jejka, tak bardzo liczę na ten cykl. Dzisiaj cały dzień w rozjazdach. Zaraz ostatnie zakupy, ale drobne na szczęście i do domku. Jutro cały dzień w garach, a wigilię od rana relax.
Nona, Nona lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Lami wrote:Ja mam cały czas "objawy", czuję, że moja silną wolą i 16 testów nakażą mi jutro testować. Czuję jednak, że nic nie zobaczę, w sumie to będzie dopiero 9dpo. Jejka, tak bardzo liczę na ten cykl. Dzisiaj cały dzień w rozjazdach. Zaraz ostatnie zakupy, ale drobne na szczęście i do domku. Jutro cały dzień w garach, a wigilię od rana relax.
Lami lubi tę wiadomość
-
Lami - Kiedyś na jakimś wątku czytałam o fenomenie "9dpo", wielu dziewczynom właśnie 9 dnia wychodził bladzioch, może coś w tym jest Jak masz tyle testów, to rób z luźnym podejściem i już ) Trzymam kciuki!
Ja nadal pracuję, nie mogę się doczekać Wigilii.
Wzięłam już dwie tabletki luteiny, pojawiło się dużo białego kremowego śluzu. Też bardzo liczę na ten cykl...Chyba aż za bardzo.
I jeszcze mąż powiedział mi, że pachnę małym dzidziusiem, więc pewnie coś się nam kluje hahaLami, XxMoniaXx, Anhydra, Sasanka5 lubią tę wiadomość
-
Przedszkolanko - mam nadzieję, że oznacza to ciążowy proces haha U mnie zazwyczaj śluzu nie ma prawie wcale. Ani płodnego, ani niepłodnego, więc jak widzę cokolwiek w większej ilości niż zwykle, to biorę to za dobry znak (potem będzie płacz)