Forum Starając się - ogólne Grudniowe, świąteczne testowanie
Odpowiedz

Grudniowe, świąteczne testowanie

Oceń ten wątek:
  • k878 Autorytet
    Postów: 2693 1065

    Wysłany: 30 grudnia 2018, 16:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka, daj spokój temu śluzowi, już on wie jaki ma być...
    A może jak się zajmiesz przygotowaniem na rozmowę to przestaniesz się przejmować owu j właśnie zajdziesz? Wiele jest historii takich, ze cykl był spisany na straty albo zupełnie odpuszczony i z tego są dzieci. Moje dziecko takie było :)

    Niezapominajka2 lubi tę wiadomość

    Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5515 8419

    Wysłany: 30 grudnia 2018, 17:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupuje dzis wino i biore goraca kapiel na przyspieszenie okresu... Niech juz sie zacznie i wiecej mnie nie morduje, bo umieram psychicznie i fizycznie.

    przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Staram się o drugie szczęście 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 16058 11964

    Wysłany: 30 grudnia 2018, 17:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Kupuje dzis wino i biore goraca kapiel na przyspieszenie okresu... Niech juz sie zacznie i wiecej mnie nie morduje, bo umieram psychicznie i fizycznie.
    Poćwicz intensywnie- najlepiej dziala ;)

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1824 1139

    Wysłany: 30 grudnia 2018, 17:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny witam się po długiej nieobecności. Zaraz zwarjuję jak z kimś niepogadam i się nie poradzę. Podczas świąt bolał mnie żołądek piersi z dnia na dzien sa coraz wieksze i zaczeły boleć tak że niemogę nawet spać na brzuch 28 grudnia prawopodobnie 13 dni po owulacji zrobiłam test o czulości 10 i nic ani bladziocha. Dzisiaj 2 dni po spodziewanej @ brak a od rana źle się czuję jest mi niedobrze, ciagle mi się odbija jakoś slabo i jestem senna przeapałam 2godz w ciagu dnia. Zaczynam świrować. Czy to wogole jest możliwe żeby się udało

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne 12t3d


    467a0965ac.png
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5515 8419

    Wysłany: 30 grudnia 2018, 17:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Poćwicz intensywnie- najlepiej dziala ;)

    W gościach nie dam rady :) swoja droga od nowgo roku chce sie wziac za cwiczenia... moze to mnie troche oderwie od myslenia.

    przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Staram się o drugie szczęście 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet
    Postów: 3321 3215

    Wysłany: 30 grudnia 2018, 17:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    Cześć dziewczyny witam się po długiej nieobecności. Zaraz zwarjuję jak z kimś niepogadam i się nie poradzę. Podczas świąt bolał mnie żołądek piersi z dnia na dzien sa coraz wieksze i zaczeły boleć tak że niemogę nawet spać na brzuch 28 grudnia prawopodobnie 13 dni po owulacji zrobiłam test o czulości 10 i nic ani bladziocha. Dzisiaj 2 dni po spodziewanej @ brak a od rana źle się czuję jest mi niedobrze, ciagle mi się odbija jakoś slabo i jestem senna przeapałam 2godz w ciagu dnia. Zaczynam świrować. Czy to wogole jest możliwe żeby się udało


    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d1a9ebfb8faa.jpg

    Niezapominajka2, Meggs, Sung, przedszkolanka:), Anhydra, madziorek86, Izaw, moyeu lubią tę wiadomość

    02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

    5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

    1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

    10.2019 - Histeroskopia ok

    Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

    3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

    2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

    Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

    relgwn156k56cgiw.png
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1824 1139

    Wysłany: 30 grudnia 2018, 17:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no z fusów nie wywróże ale czy możliwe że nic nie bylo na teście? Czy jest sens go robić?

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne 12t3d


    467a0965ac.png
  • k878 Autorytet
    Postów: 2693 1065

    Wysłany: 30 grudnia 2018, 18:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z sikami różnie bywa. Mogłaś więcej pić, rożna czułość testów itd. Jak nie ma @ to jest nadzieja.

    Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1824 1139

    Wysłany: 30 grudnia 2018, 18:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zglupoty własnue zrobiłam test owulacyjny w sumie sama nie wiem po jakiegi ciorta ale wyszły 2 kreski. Dobra zbieram się do rosmana bo nie wytrzymam do jutra. Doradzcie jaki test z rosmana najlepszy?

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne 12t3d


    467a0965ac.png
  • Lami Autorytet
    Postów: 4011 6573

    Wysłany: 30 grudnia 2018, 18:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Facelle za 5 zł paskowy. Powodzenia!

    SylwiaLu lubi tę wiadomość

    Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Niezapominajka2 Autorytet
    Postów: 1860 3118

    Wysłany: 30 grudnia 2018, 18:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2019, 05:37

    przedszkolanka:), Lami lubią tę wiadomość

  • Meggs Autorytet
    Postów: 3945 5917

    Wysłany: 30 grudnia 2018, 18:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz mnie coś strzeli. Dziś już tylko delikatne plamienie. Także mój okres trwał może pół dnia. Cycki nawet nie przestały mnie boleć. Nie wiem już co o tym myśleć , nie wiem nawet czy to był okres czy nie. Takie kwiatki.

    Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5515 8419

    Wysłany: 30 grudnia 2018, 18:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs, a moze test? ;)

    speakyourmind93 lubi tę wiadomość

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Staram się o drugie szczęście 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 16058 11964

    Wysłany: 30 grudnia 2018, 18:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    Zaraz mnie coś strzeli. Dziś już tylko delikatne plamienie. Także mój okres trwał może pół dnia. Cycki nawet nie przestały mnie boleć. Nie wiem już co o tym myśleć , nie wiem nawet czy to był okres czy nie. Takie kwiatki.
    Powtórz może test? U mnie leci,że hej.

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • Lami Autorytet
    Postów: 4011 6573

    Wysłany: 30 grudnia 2018, 18:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka, tak, jak mówisz, musi przyjść ten cykl. Kurcze, każdej z nas przyjdzie lada moment, jestem przekonana. Ostatnio Nona pisała, że 15% szans w każdym dobrym cyklu. I u mnie by się zgadzało.

    Niezapominajka2 lubi tę wiadomość

    Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Meggs Autorytet
    Postów: 3945 5917

    Wysłany: 30 grudnia 2018, 18:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtórzyłam w południe dla formalności i negatyw aż raził po oczach :)

    Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet
    Postów: 3321 3215

    Wysłany: 30 grudnia 2018, 18:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    Zaraz mnie coś strzeli. Dziś już tylko delikatne plamienie. Także mój okres trwał może pół dnia. Cycki nawet nie przestały mnie boleć. Nie wiem już co o tym myśleć , nie wiem nawet czy to był okres czy nie. Takie kwiatki.

    Miałam taki cykl jeszcze przed staraniami.
    Okres dosłownie pół dnia, raz ze mnie poleciała mocniej krew.
    Bylam wtedy na wakacjach, wiec u lekarza byłam 2-3 tygodnie później dopiero, bo byłam pewna, ze mam cykl trwający już jakies 60 dni. Bylam wtedy świeżo po owulacji - wiec to chwilowe krwawienie było jakby normalnym okresem... a zazwyczaj leci ze mnie jak z kranu przez tydzień.

    Najlepiej gdybys poszła do gina. Zobaczy endometrium i powie co się dzieje. Albo bhcg z krwi

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 18:49

    Meggs lubi tę wiadomość

    02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

    5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

    1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

    10.2019 - Histeroskopia ok

    Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

    3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

    2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

    Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

    relgwn156k56cgiw.png
  • Niezapominajka2 Autorytet
    Postów: 1860 3118

    Wysłany: 30 grudnia 2018, 18:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2019, 05:37

    Meggs lubi tę wiadomość

  • XxMoniaXx Autorytet
    Postów: 15445 8424

    Wysłany: 30 grudnia 2018, 18:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czuje podbrzusze, cycki i mam uczucie wilgoci. Ehhhmmmmm. Masakra z tymi falszywymi objawami :/

    f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

    10. 2018r. - c.b
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5515 8419

    Wysłany: 30 grudnia 2018, 19:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę mnie dziwi, ze tak mi sie skraca faza lutealna. Zawsze bylo to 16-18 dni, teraz wyglada na to, ze bedzie 12. To jest jeszcze norma? Ale będę miała cudownego Sylwestra... Nawet nie zapiję smutków, bo będę jechała na ketonalu :/ już mnie dość mocno boli, a jeszcze nie krwawię. Eh!

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Staram się o drugie szczęście 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
‹‹ 218 219 220 221 222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego