Grudniowe, świąteczne testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
przedszkolanka:) wrote:Masz jakies objawy czy sie nie nakrecasz?
Chciałaby się już nadzieja robić po każdym kłuciu, ciągnięciu, ale staram się jednak być rozsądna i czekam (prawie) w spokoju mam też dużo śluzu, dzisiaj jeszcze plecy bolą jak zawsze przed okresem, ale to wiesz wszystkie takie rzeczy co nie muszą znaczyć nic
RudaAnna kciuki!przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
27 lat
9cs -
Domi_tur wrote:Kalcia więc nie masz się czym martwić[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
kalcia64 wrote:a jednak Amh nie jest gotowe niewiem co ta pani tam widziala ale progesteron jest 22nmo/ L
To chyba faktycznie nie za wysoki? Bo ten wynik się przelicza na ng/ml, i wtedy wychodzi że masz 6,9 ng/ml?Anhydra lubi tę wiadomość
27 lat
9cs -
kalcia64 wrote:a czemu kochana nie mam sie czym martwic. Jedno badanie te Amh nie jest jeszcze gotowe. a progesteron jest wyzszy niz ostatnio bo poprzednio byl 10nmol/L a teraz jest 22 nmol/L a norma to 30. tak ze sama niewiem czy to ok.
-
nick nieaktualnytęczova wrote:Tak jak dziewczyny piszą - przeliczając na ng/ml masz ok 6,91 ng/ml a to bardzo mało. Jeśli to teoretycznie 7dpo to wygląda nawet jak brak owulacji - mój gin twierdzi, że 10 ng/ml to takie minimum.
-
nick nieaktualny
-
Hej
Dostałam wyniki mutacji, mam MTHFR_677C-T oraz PAI-1 4G.
Dramat jakiś
Jeszcze nie wiem co z układem antyfosfolipidowym, bo wyszedł mi niejasny wynik.
Do tego też niedrożny jajowód.
Odechciewa mi się tych starań02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 11:53
kalcia64 lubi tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Najmłodsza_staraczka wrote:Hej
Dostałam wyniki mutacji, mam MTHFR_677C-T oraz PAI-1 4G.
Dramat jakiś
Jeszcze nie wiem co z układem antyfosfolipidowym, bo wyszedł mi niejasny wynik.
Do tego też niedrożny jajowód.
Odechciewa mi się tych starań
a masz układ hetero czy homo tych mutacji?
01/2017 - 8tc[*] 06/2018 - 10tc [*] Hashimoto, nadpłytkowość, PAI1 hetero, Mthfr homo, ANA(+)
-
Julia93 wrote:a masz układ hetero czy homo tych mutacji?
Homo, a jaka to różnica?02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Oba są homo? To ta gorsza wersja. Ale to i tak nie jest dramat. Ja przy mutacji mthfr dostałam po prostu kwas foliowy metylowany (dzisiaj sie zorientowalam ze to tymi tabletkami były spowodowane moje okropne bóle brzucha) a na Pai mam brac acard teraz podczas starań i zastrzyki z heparyny od pozytywnego testu ciążowego. Generalnie samo PAI nie musi wskazywac na chorobę zakrzepową, zależy też od wyników tych vleidenów itd.
Ja sobie kupiłam zapas 10-o miesięczny tych folianów haha a tu się okazuje że kiepsko go toleruję. Od dwóch miesięcy czyli jak wczoraj fakty powiązałam od czasu jak zaczęłam brać właśnie acard i folian strasznie bolał mnie brzuch, głównie podbrzusze, ale też jelita, pęcherz, plecy. Stwierdziłam że w jeden dzien odstawie folian, w drugi acard i zobacze czy cos to zmienia. Wczoraj odstawilam folian i juz dzisiaj bez porownania.
01/2017 - 8tc[*] 06/2018 - 10tc [*] Hashimoto, nadpłytkowość, PAI1 hetero, Mthfr homo, ANA(+)