Grudniowe testowanie-czyli święta we troje ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOunai wrote:Ja mam dzisiaj migrenę życia. Dwa Ibupromy 400mg poszły w ruch i nic. Jak bolało tak boli.
Biedna,często cierpisz ?
Ja miałam 2 x w życiu migrene i to taką skurczybyk co tydzień trwała.
Ciemno,cisza,dużo wody i prochy mnie uratowały przed wyskrobaniem sobie mózgu łyżeczką.
Współczuję tym które często cierpią -
A ja mam od swych dni paskudny humor. Ciagle udaje ze jest ok Chodź tak się nie czuje. Nie chce martwić męża ani mojej mamy bo wiem jak im jest ciężko. Maz i tak nic na to w tej chwili nie poradzi a będzie mu tylko ciężej znosić cała ta sytuacje. A mama ma tyle swoich problemów, ze nie chce jej dokładać moich. Nawet nie ma konkretnego powodu, czuje się chyba samotna. Chciałabym psa, ale nie mam mnie w domu całe dnie, zreszta nie mieszkamy u siebie wiec nie chce robić współmieszkańca kłopotu. Czyje się tu nie swojo, ale niestety nie możemy się przeprowadzić z powodu sytuacji, przed którą życie nas postawiło. Ostatnio sobie myślę, ze dużo rzeczy straciłam przez swoje widzi mi się, dumę, ale strasznie nie lubię robić czegoś wbrew sobie. Może faktycznie jestem bądź byłam złym człowiekiem. Ech za dużo myśle jak jestem sama. Chyba Tez łapie mnie jakaś jesienna deprecha.I FET: 17.09 ❄️5.1.1 ❤️
7dpt : 59,2; prog: 26,42ng/ml • 9dpt: 142; prog: 32,26ng/ml (306,7%) • 11dpt: 288; prog: 24,16ng/ml (140,7%) • 19dpt: 3991; prog: 13,72 (93,1%) • 21dpt: 6995; prog: 26,65 (75,3%)• 23dpt: 3mm okruszka z ❤️• 7t6d: crl 1,58cm; 174bpm ❤️
Krakovi
4.1.1 ❄️❄️ na zimowisku
11.01.2022-20.03.2022 9t4d (6t1d) 😔💔
01.21 CB 😔💔 -
Hej dziewczyny!
Mogę dołączyć? Proszę o wpisanie mnie na 11.12, jeśli oczywiście @ nie przyjdzie.. to mój 2cs o drugie dzieciątko 😊Lalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOunai wrote:Nawet nie. Miewam bóle głowy jeśli jestem odwodniona albo jeśli za długo nie jem. Ale dziś jak tylko pojawiła się aura to wiedziałam, że będę cierpieć. Próbuję jakoś ogarnąć dom, ale kiepsko mi idzie. Dwa dni temu przyszedł nam oczyszczacz powietrza więc śmiejemy się z mężem że to z nadmiaru czystego powietrza. Organizm nie wie co się dzieje haha
Klaudia, ale skąd taka deprecha? Ogólnie bardzo napisałaś
Mama Alicji ja też tyle co dołączyłam, witaj
A po co Ty sprzątasz jak się tak czujesz ? Rozenek wpada z wizytacją ? Bierz prochy i odpoczywaj. Bo nadejdą płodne i będzie "sorry bejbe ale głowa boli"
Hahaha z czystego powietrza głowa boli ! No tak,żyjemy w smogu a jak czysty lufcik wpadnie to organizm wariuje.
Klaudia martwiące to co piszesz,wiesz dokładnie co sprawia że się tak czujesz ? Może jakoś możemy pomóc 😘
MamoAlicji witaj 😉 oby poszło szybko ! -
Dziewczyny, czy to było turbo głupie, jak wczoraj miałam 10 dc i było 💓, dzisiaj 11 dc i wypiłam pół kieliszka szampana, a owu prawdopodobnie 14 dc??
Nie wiem co mnie podkusilo na tego szampana ale nie piłam alkoholu od czerwca i jakoś dzisiaj wszyscy naciskali i uleglam.. -
Lalia wrote:Dziewczyny, czy to było turbo głupie, jak wczoraj miałam 10 dc i było 💓, dzisiaj 11 dc i wypiłam pół kieliszka szampana, a owu prawdopodobnie 14 dc??
Nie wiem co mnie podkusilo na tego szampana ale nie piłam alkoholu od czerwca i jakoś dzisiaj wszyscy naciskali i uleglam..
Czemu mialo być to głupie? Odrobina alkoholu w niczym nie przeszkadza, zwłaszcza jak dopiero jesteś przed owu. Mi też się czasem zdarzy wypic piwo czy jakies wino (chociaz rzadko bo ja ogólnie malo przepadam za alkoholem). Nie ma co popadać w paranoje. Wiadomo lepiej nie pić jakos nalogowo i przesadnie przy staraniach, ale jak sobie raz na jakis czas pozwalasz to nic sie nie dzieje, nie można dać się zwariować i trzeba normalnie żyć. Masz ochotę czasem sobie wypić lampke szampana to wypij. Potem przez ponad 9 miesięcy będziesz sobie odmawiać to teraz korzystaj poki mozesz 😂
Jak jestem w ok terminu @ to robie nakpuerw test zeby sie upewnic czy moge sie napic jesli wiem ze bd sie szykować jakas posiadowa z alkoholem (chociaz nawet w pierwszym tygodniu ciąży zarodek jest jeszcze bezpieczny poki nie korzysta z lozyska), a tak to we wcześniejszej części cyklu sobie nie odmawiam jesli mam ochotę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2019, 21:19
-
Ounai wrote:Ja mam dzisiaj migrenę życia. Dwa Ibupromy 400mg poszły w ruch i nic. Jak bolało tak boli.
Migrena to moja najgorsza koleżanka, ale dziadówa odwiedza mnie często. Bywają epizody, że nie pomaga nic a nic. Ale jest lek, który ratuje mi tyłek dość skutecznie - to Excedrin. Trzeba tylko pamiętać, że gdy się go weźmie, żeby nie brać już Acardu (jeśli ktoś bierze) - bo już w Excedrinie jest duża dawka kwasu acetylosalicylowego. Polecam z całego serca, zawsze mam w torebce. -
Doomi03, Turkusowa, przez Was zaczynam żałować, że to było TYLKO pół lampki 😂😂
Dzięki dziewczyny, jakieś zaćmienie miałam i chwilowo spanikowalam 😘 nie poznaję czasem swojego mózgu 🤯Turkusowa90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLalia ja zawsze do owu popijam w malych ilosciach czerwone wytrawne wino 😊 wczoraj mialsm owu, ale dzis tez cos wpadlo.
Dokladnie mi to samo lekarz poradzil na endometrium- czerwone wino wytrawne i migdały 😄
Oby zdzialalo cuda, bo boje sie, ze skoro od niedzieli nie bylo do wczoraj ❤ to ten jeden raz nic nie da... a te dzisiejsze razy sa juz za pozno pewnie...
Oby jednak grudzien byl laskawy 🤞🤞🤞Lalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLalia wrote:Doomi03, Turkusowa, przez Was zaczynam żałować, że to było TYLKO pół lampki 😂😂
Dzięki dziewczyny, jakieś zaćmienie miałam i chwilowo spanikowalam 😘 nie poznaję czasem swojego mózgu 🤯
To ja przy was jestem Żulem Marianem dziewczyny 🤪
Co chwilę jakiś drink wpadnie ale ja żyję w przekonaniu że dopóki nie jestem w ciąży to żyję normalnie 😊doomi03, Sleepyhead lubią tę wiadomość
-
izqa88 wrote:To ja przy was jestem Żulem Marianem dziewczyny 🤪
Co chwilę jakiś drink wpadnie ale ja żyję w przekonaniu że dopóki nie jestem w ciąży to żyję normalnie 😊
Ale ja też jestem tego zdania ze trzeba żyć w miarę normalnie dopóki sie nie uda, nie można dac się zwariować zwłaszcza ze jak same dobrze widzimy starania potrafią trwać miesiącami/latami więc nie ma co sobie wszystkiego odmawiać
Ja pijam rzadko bo po prostu malo alkoholi mi smakuje, dlatego nie zawsze mam chęć 😂 a jak juz to musi byc słodki, wszystkie gorzkie czy cierpkie trunki sa dla mnie beee xD -
Co chwilę jakiś drink wpadnie ale ja żyję w przekonaniu że dopóki nie jestem w ciąży to żyję normalnie 😊
Izqa, Joanna dzięki! 😂🤣 Takie wsparcie to jest moc 💪 powiem Wam, że dobrze mi ten szampan zrobił, tak jakoś coś dla siebie w końcu 😉
Mam pytanie do tych dziewczyn, które wcinaja wiesiołka : biorę 2x2 tabletki od 3 dc, bo dopiero wtedy się o nim dowiedziałam, dzisiaj mam 11 dc a dzisiaj mam taki przezroczysty, rzadki śluz, ale jak go tak ściskam palcami to tak na 1-1,5 cm się rozciąga i pęka, czyli no jak nic płodny. Tylko, że zazwyczaj (80% cykli) ja mam owu 14 dc.
Możliwe że wiesiolek przyspieszył mi owu? Bo troszkę mnie też prawy jajnik kłuje, ale tak delikatnie. Czy po prostu tabletki działają i śluz robi się lepszy już kilka dni przed owulacja?? -
Co chwilę jakiś drink wpadnie ale ja żyję w przekonaniu że dopóki nie jestem w ciąży to żyję normalnie 😊04.01.2020 💔
14.03.20 1 IUI 😔
06.05 IUI 😔
29.03.21 usunięcie żylaków powrózka u M.
Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr. -
nick nieaktualnyPszczolka36l wrote:To zupełnie jak ja 😎
Dobrze że nie ja jedna 😂
Wogóle dziewczyny co za wtopa! Jadłam schaboszczaka z frytkami i chyba przesmażyłam frytki bo mi się kurna górna jedynka minimalnie ukryszyła 😂 chyba do dentysty trzeba się przed świętami wybrać!
#SypięSię -
Ja właśnie wróciłam z chlaj party od szwagra i wypiłam sporo, same żule z nas 😁
A tak poza tym swoją córkę zrobiłam z mężem w moje urodziny, po konkretnej ilości alkoholu (wiem, dokładnie kiedy bo to był jeden jedyny raz bez zabezpieczenia) więc polecam wino na poczęcie 😁Lalia lubi tę wiadomość
-
MamaAlicji wrote:Ja właśnie wróciłam z chlaj party od szwagra i wypiłam sporo, same żule z nas 😁
A tak poza tym swoją córkę zrobiłam z mężem w moje urodziny, po konkretnej ilości alkoholu (wiem, dokładnie kiedy bo to był jeden jedyny raz bez zabezpieczenia) więc polecam wino na poczęcie 😁
Chlaj party 🤣🤣🤣🤣 petarda! 😍 -
nick nieaktualnyNie ma co się ograniczać Lalia po owu tez sobie pozwalam. Pamiętaj, że jeżeli nawet pijesz do czasu terminu okresu kropkowi nic się nie dzieje. Nawet mamaginekolog na ten temat pisała. Z początku tak samo pochodziłam do tematu, ale co to za życie kiedy nie można pozwolić sobie na przyjemność? A starania mogą trwać jak u mnie i 20 parę cykli heh Wyobrażasz sobie odmawiać czegoś przez 1.5 roku bo można być co miesiąc w ciąży?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2019, 09:19
Lalia lubi tę wiadomość