Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Grudzień 2016 - najcudowniejszy Bożonarodzeniowy prezent - testowanie
Odpowiedz

Grudzień 2016 - najcudowniejszy Bożonarodzeniowy prezent - testowanie

Oceń ten wątek:
  • abcd246 Przyjaciółka

Wysłany: 12 grudnia 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pobolewa troche brzuch i krzyz. Ale zaczelam niedawmo nowa prace i jest ona stojaca. Krwawie troche od dnia poczatku miesiaczki

Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam :)
  • Molyx Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem jutro zadzwon do gin.

Marzę. A marzenia się spełniają.
    Córcia 08.2011 <3
    xrotugpjr97fwzji.png

5767bfd8e8d9c8ca7f55e88c370d74ee.png
  • abcd246 Przyjaciółka

Wysłany: 12 grudnia 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwonie.znacie taka sytuacje podobna ktora skonczyla sie niestety pozamaciczna?

• Jooozefka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abcd246 wrote:
    Pobolewa troche brzuch i krzyz. Ale zaczelam niedawmo nowa prace i jest ona stojaca. Krwawie troche od dnia poczatku miesiaczki

W mojej pierwszej ciąży pierwsza bHCG wynosiła 1490, następna za dwa dni 950...za kolejne 2 dni 1500 i rosła później normalnie do 66 tys. według lekarza poronił się bliźniak...który najprawdopodobniej był pustym jajem...niestety w 12 tyg ta kropusia która ocalała też obumarła...u mojej koleżanki sytuacja podobna...tyle, że ze szczęśliwym końcem obecnie chyba 6 letnim łamaczem serc w przedszkolu :)

u Ciebie wyniki są niskie i jest niestety prawdopodobieństwo pozamacicznej...ale ...życzę Ci oby to "poleciało" jedno z jaj...a drugie doczekało sierpniowego finału :)

abcd246 lubi tę wiadomość

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • abcd246 Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2016, 04:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem tak po prostu przyszło mi to na myśl. Strach po prostu..

• AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi_lejdi wrote:
    Aicha winko na pewno nie zaszkodzi, a może i sie przysłuży ;) na długo Twój M wyjeżdża? Na pewno przed Świętami wraca, szybko minie!
    Masz nas, choć wiem, że to słabe zastępstwo ;)

Nie takie słabe! Na całe szczęście wyjeżdża tylko do piątku a jak już wcześniej opowiadalam udało mu się wymusić opóźnienie o jeden dzień żeby być ze mną jak najbliżej owulacji, także Bogu dzięki tylko parę dni, w zeszłym roku prawie cały grudzień go nie było, wrócił dzień przed wigilią, wtedy to był koszmar, nie miałam do kogo ust otworzyć, ale teraz będzie ok bo szybko i mogę też ten czas z Wami spędzić na pogaduchy o ile się wyrobie z pracami domowymi bo bez pomocy męża też będzie ciężko

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulę i bardzo współczuję z powodu tej bety jednak życzę z całego serducha aby był happyend!

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 witaj jesteś na liście
    Dagak gratulacje trzymamy kciuki

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamao wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Jestem tu bardzo nowa ale nasze starania o dziecko trochę się przeciągają i każda @ chcąc nie chcąc bardzo boli i czuję że to wszystko jest takie nierzeczywiste, a to że kiedyś będę mamą to jakaś abstrakcja :(
    Mam kochanego męża i mamy dużo miejsca w naszych sercach dla małego przybysza... Szkoda, że on nie może do nas trafić :(
    2 grudnia byłam na badaniu hsg i od pięciu dni biorę duphaston a w piątek mam testować. Bardzo się boję, że znów nic z tego a tak bardzo marzę by dać mężowi wyjątkowy prezent, tym bardziej że już dostał wcześniej to, co miało czekać pod choinką ;)Nie mam nic innego żeby mu dać :)
    Mam do Was pytanie jakie macie skutki uboczne po dupku? mnie wczoraj bardzo zakłuło po prawej stronie i to tak mocno i gwałtownie że aż podskoczyłam, a poza tym osłabienie - czuję się jakby po mnie walec przejechał a do pracy trzeba chodzić...
    Pozdrawiam Was wszystkie a tym które ujrzały już dwie magiczne kreski gratuluję :D

Wiiiitaj no jakbym o sobie czytała. Moje serduszko też czeka na zapelnienie miłością do malca i też mam kochanego męża któremu bardzo marzę dać potomstwo.
    A ile masz lat ? Może jeszcze rowiesniczka :-) z Twojego podpisu wnioskuje że u męża kiepsko z zolnierzykami :-( :-( :-( U nas nie najlepiej ale bez tragedii
    Wpisuje Cię na piątek
    A co do dupka to ja też czasem jestem po nim , więcej powiem po tym cyklu bo dostałam na teraz podwójna dawkę
    Ale Dobuska pisała że po duphastonie właśnie ma mdłości, zawroty, zmęczenie. Ile bierzesz? Jedną tabletkę przez 10 dni ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 06:50

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • olala1115 Debiutantka

Wysłany: 13 grudnia 2016, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku faktycznie wysyp ciąż, oby wszystkie zakończyły się dzidziusiem w ręku w sierpniu!!!

Karola, zazdroszczę wyników.

Ja wczoraj byłam wczoraj i jest 285 U/I i chyba wolę już nie powtarzać. Przy poprzedniej szczęśliwej ciąży nawet nie wiedziałam, kiedy powinnam mieć okres, wyszło wszystko dobrze samo. A od kiedy sprawdzam to źle się dzieje...

Nie wiem, czy coś ze mną nie tak, ale strasznie się wsłuchuję w siebie, każdy ból mnie przeraża i boję się, że sytuacja sprzed 5 mies. się powtórzy.

Jeden dzień człowiek ominie i już nie wiem, gdzie skończyłam czytać ostatnio :)

Karola555 lubi tę wiadomość

ex2b9vvjbtlqkns5.png
    ex2b2n0a44h0c1ef.png
    w4sqflw1gb9a0wlr.png[/url
  • olala1115 Debiutantka

Wysłany: 13 grudnia 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, zawaliłam suwaczkami, ale stwierdziłam, że nie będę się zastanawiać i uznam, że "fasolek", który się zagnieżdża też jest , nie ma co mieć złych myśli.

Widzę, że my wszystkie takie poddenerwowane jesteśmy, mniej stresu w staraniach niż w upragnionej ciąży :)

Annie1981 lubi tę wiadomość

ex2b9vvjbtlqkns5.png
    ex2b2n0a44h0c1ef.png
  • Tynastka Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poranny test, zdjęcie w piątej minucie, mam nadzieję, że widać równie dobrze co na telefonie ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8cf9106752a4.jpg

Najmłodsza_staraczka, olala1115, _Hope_, Lola83, eMM, ktosiowa, Ania83_NS, Karola555, roslinka, Annie1981, kaka470, anciaa, AiCha4811, Lovi89, Gosia1989, Jooozefka, Migracja lubią tę wiadomość

16udugpjjujddjxo.png
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tynastka wrote:
    Poranny test, zdjęcie w piątej minucie, mam nadzieję, że widać równie dobrze co na telefonie ;)

JEZU JAK CUDOWNIE KOCHANIE :*

Gratuluje !!!
    Rośnijcie :* <3

Tynastka lubi tę wiadomość

02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

10.2019 - Histeroskopia ok

Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

relgwn156k56cgiw.png
  • olala1115 Debiutantka

Wysłany: 13 grudnia 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulację!!!!!!!!!! Co za miesiąc :)

ex2b9vvjbtlqkns5.png
    ex2b2n0a44h0c1ef.png
  • Tynastka Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza, dziękujemy ;) i Wy też rośnijcie ;) waham się tylko, czy robić betę, bo ja należę do raczej nerwowych i pewnie czas od badania do badania kosztowałby mnie mnóstwo nerwów...

16udugpjjujddjxo.png
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olala1115 wrote:
    Jejku faktycznie wysyp ciąż, oby wszystkie zakończyły się dzidziusiem w ręku w sierpniu!!!

Karola, zazdroszczę wyników.

Ja wczoraj byłam wczoraj i jest 285 U/I i chyba wolę już nie powtarzać. Przy poprzedniej szczęśliwej ciąży nawet nie wiedziałam, kiedy powinnam mieć okres, wyszło wszystko dobrze samo. A od kiedy sprawdzam to źle się dzieje...

Nie wiem, czy coś ze mną nie tak, ale strasznie się wsłuchuję w siebie, każdy ból mnie przeraża i boję się, że sytuacja sprzed 5 mies. się powtórzy.

Jeden dzień człowiek ominie i już nie wiem, gdzie skończyłam czytać ostatnio :)

Gratuluje :*

Piękny wynik!

Wszystko będzie dobrze, spokojnie :)

02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

10.2019 - Histeroskopia ok

Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

relgwn156k56cgiw.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tynastka pewnie ze widać!

Tynastka lubi tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • MalutkieLove Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tynastka wrote:
    gratuluje z calego serduszka, ja za godzine bede testowala:) chociaz wiem ze jest wczesnie i moze nie wyjsc:)

MiniMini
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję kolejnym dziewczynom :) uważam, że te dni kiedy wyszły mi pozytywne testy ciążowe to najpiękniejsze dni w moim życiu... tak bardzo się cieszyłam, mimo że od razu się udało.

Ja wczoraj zrobiłam test owulacyjny 11 dc, wyszedł taki bladzioch. Teraz rozumiem, że mam robić je codziennie o tej samej godzinie (21) aż kreski będą tak samo ciemne i to będzie oznaczać, że w najbliższej dobie, dwóch będzie owulacja? czy ten bladzioch znaczy, że jeszcze hen hen do owulacji, czy może już tuż tuż i z dnia na dzień może ściemnieć? Podpowie mi ktoś jak to zwykle wygląda? Już trochę pogłupiałam z tą owulacją, jeszcze przed pierwszą ciążą jak byłam u gina 14 dc to oznajmiła mi, że cudowny czas żeby zrobić dzidziusia (wtedy oczywiście nie chciałam)i jak zaszłam w ciążę też podejrzewam owulację 15 dc, ale z moich pociążowych obserwacji wynika bardziej 17-18 dc. Chyba, że ból owulacyjny mam już po owulacji... Cykle 28 dni. Mam nadzieję, że ją w ogóle mam hahahaha:)

Miłego dnia!

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • eMM Koleżanka

Wysłany: 13 grudnia 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abcd246 wrote:
    Zadzwonie.znacie taka sytuacje podobna ktora skonczyla sie niestety pozamaciczna?

U mnie nieprawidłowy przyrost skończył się ciążą biochemiczną, czyli po prostu doszło do zapłodnienia, ale się nie zagnieździł. Nie stawiaj od razu diagnozy odnośnie ciąży pozamacicznej. Nie tak często się ona zdarza...raczej stawiałabym na biochemiczną.

ckai9jcgoihgteuu.png
‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ