Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Grudzień 2016 - najcudowniejszy Bożonarodzeniowy prezent - testowanie
Odpowiedz

Grudzień 2016 - najcudowniejszy Bożonarodzeniowy prezent - testowanie

Oceń ten wątek:
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    To znaczy jakie pozycje są preferowane?
    Jak masz tylozgiecie to gin polecają od tylu z pupa do góry
    A przy przodzie zgięcia jeszcze nie wiem ale podejrzewam że na pleckach i po nogi to gory

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2016, 10:21

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AiCha4811 wrote:
    Jak masz tylozgiecie to gin polecają od tylu z pupa do góry
    A przy przodzie zgięcia jeszcze nie wiem ale podejrzewam że na lekcjach i po nogi to gory

Piszesz z telefonu? Strasznie zabawne są niektóre Twoje posty. :-)

Figa8787, AiCha4811 lubią tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola555 wrote:
    Rosax witaj kochana :) Jak tam się czuje mamusia :)

Ja się wystraszyłam bo magnez się bierze po konsultacji z ginem i nie wiem czy brać dalej ;)
    Magnez po konsultacji? Kto ci takie cos naopowiadal? Magnez jest w ciazy wskazany. Dawke mozesz skonsultowac tylko czy brac 2 tabletki czy jedna.
    A jak pijesz kawe to juz w ogole magnezu brak a w ciazy jest on potrzebny. :)

Karola555 lubi tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, patrzę na swój wykres jak zaczarowana - taki jest piękny. Temperatura ładnie w górę, nie to co te góry i doliny z zeszłego cyklu. I nawet jak dzisiejsza temperatura jest zaburzona, bo wstawałam w nocy chyba z 3 razy na siku, jak nigdy, to nic mnie to nie obchodzi - grunt to dobre nastawienie.

Annie1981, AiCha4811 lubią tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aria40 wrote:
    Aicha, a Ty nie jesteś przed owulacją lub w trakcie? Na usg uwidoczniono oba jajniki? Miałaś typowy monitoring czy jednorazowe usg? Masz zaufanie do lekarza? Powiem Ci, że ja już przeszłam trochę monitoringów i niektórzy lekarze takie bzdury mówili, że śmiałam się pod nosem.
    Wiesz co dosyć ufam mojej gin, ma bdb opinie aczkolwiek odnośnie samego prowadzenia i "ratowania" ciąży a nie wiem jak z oceną ale zawsze mi pokazuje monitor i tłumaczy, oba jajniku mi pokazała zmierzyła, w lewym były malutkie jajeczka, czyli uśpione w tym cyklu a w prawym był płyn i plama w kształcie gwiazdki widziałam to, plama zajmowała mniej więcej tyle co we wcześniejszych cyklach pęcherzyk dominujący, nie wiem czy można bardziej potwierdzić owulke ? :-\ dzień wcześniej miałam mocny pozytyw na teście owu i silny ból jajnika a w tym samym dniu lekki ból czyli tak jak po pęknięciu. Hmmm ok tempka się już nie przejmuje jeszcze ma faktycznie ze dwa dni żeby wzrosnąć ale zastanawiam się teraz jak mogłabym lepiej sprawdzić ginekologa który mnie bada. Na ust rzadko co widzę dopóki mi nie pokaże co jest gdzie. Ty masz jakąś wiedzę medyczną ze wiesz kiedy gin mówi pierdoły?

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molyx wrote:
    Dzień dobry Drogie Panie :)
    Spalam tak dobrze, że ledwo zwlekłam się rano z łózka. Niecierpie porannych pobudek ;)

Kurcze zła jestem, bo zamówiłam coś 2 tygodnie temu na allegro i do dzis nie doszło. A miało byc pod choinkę. Zapłaciłam za priorytet. Ehh... nasza kochana poczta polska.

U mnie wg OF 6dpo, bardzo powoli leci mi czas - a tak bardzo chciałabym wiedzieć czy udalo się nam w tym miesiącu ... ;-)
    U mnie to samo. Czekam na zamówienie dla rodziców i na testowanie, strasznie się ciągnie

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • Karola555 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania83_NS wrote:
    Witam sie z rana. Dzisiaj robilam test i wyszly 2 kreski. Troche sie martwie jestem bardzo przeziebiona. A pozatym nie wiem co mam robic ide na bete, pracuje w szpitalu jako pielegniarka no i jest troche dzwigania starszych pacjentow. Teraz sie nie dostane do ginekologa a nie wiecie czy todzinny mi wypisze zwolnienie lekarskie??
    Mnie trochę już przechodzi, czosnek, herbata malinowa i syrop jest dla kobiet w ciąży , podobno dobry, zapomniałam nazwę. Super, że masz dwie kreseczki :)

Girl przykro mi kochana :(

Rosax dzięki to biorę tak jak brałam jedną ;)

Ania83_NS lubi tę wiadomość

Dzieciaczki z serduszka: Córcia Amelka 05.2008, Synek Gabryś 10.2010
    23/02 będzie synek :)
    f2w3rjjgya3j0iis.png
  • aria40 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AiCha4811 wrote:
    Wiesz co dosyć ufam mojej gin, ma bdb opinie aczkolwiek odnośnie samego prowadzenia i "ratowania" ciąży a nie wiem jak z oceną ale zawsze mi pokazuje monitor i tłumaczy, oba jajniku mi pokazała zmierzyła, w lewym były malutkie jajeczka, czyli uśpione w tym cyklu a w prawym był płyn i plama w kształcie gwiazdki widziałam to, plama zajmowała mniej więcej tyle co we wcześniejszych cyklach pęcherzyk dominujący, nie wiem czy można bardziej potwierdzić owulke ? :-\ dzień wcześniej miałam mocny pozytyw na teście owu i silny ból jajnika a w tym samym dniu lekki ból czyli tak jak po pęknięciu. Hmmm ok tempka się już nie przejmuje jeszcze ma faktycznie ze dwa dni żeby wzrosnąć ale zastanawiam się teraz jak mogłabym lepiej sprawdzić ginekologa który mnie bada. Na ust rzadko co widzę dopóki mi nie pokaże co jest gdzie. Ty masz jakąś wiedzę medyczną ze wiesz kiedy gin mówi pierdoły?
    A w tym cyklu tylko raz byłaś na usg? Faktycznie jak masz takie objawy to chyba wszystko się zgadza. Trzymam kciuki za tempkę.
    A ja nie, lekarzem nie jestem, ale przeszłam tyle wizyt, że dowiedziałam się m. in. że ciałko żółte można pomylić z pęcherzykiem, płynu w zatoce douglasa nie widać na złej jakości sprzętach, jednego dnia pęchrzyk dominujący uwidacznia się drugiego znika itp. Nie każdy ginekolog potrafi dobrze czytać usg niestety. Ja trafiłam na kilku, którzy wróżyli z fusów.

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania83. Gratuluje :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzepakowepole wrote:
    Piszesz z telefonu? Strasznie zabawne są niektóre Twoje posty. :-)
    Ja pieprzem nie mogę z tym telefonem! ! Na podniesienie proga wg mojego telefonu biorę zupkę a nie dupka. . xD muszę zainwestować w nowy tel bo w tym muszę co chwilę czyścić dane klawiatury żeby się pokazała w ogóle, a jak słownik łysy to potem takie pierdoły wrzuca

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • Molyx Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania83_NS wrote:
    Witam sie z rana. Dzisiaj robilam test i wyszly 2 kreski. Troche sie martwie jestem bardzo przeziebiona. A pozatym nie wiem co mam robic ide na bete, pracuje w szpitalu jako pielegniarka no i jest troche dzwigania starszych pacjentow. Teraz sie nie dostane do ginekologa a nie wiecie czy todzinny mi wypisze zwolnienie lekarskie??

Ogromne gratulacje!

Marzę. A marzenia się spełniają.
    Córcia 08.2011 <3
    xrotugpjr97fwzji.png

5767bfd8e8d9c8ca7f55e88c370d74ee.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AiCha4811 wrote:
    Ja pieprzem nie mogę z tym telefonem! ! Na podniesienie proga wg mojego telefonu biorę zupkę a nie dupka. . xD muszę zainwestować w nowy tel bo w tym muszę co chwilę czyścić dane klawiatury żeby się pokazała w ogóle, a jak słownik łysy to potem takie pierdoły wrzuca
    Moze w ogole wylaczyc slownik?

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aria40 wrote:
    A w tym cyklu tylko raz byłaś na usg? Faktycznie jak masz takie objawy to chyba wszystko się zgadza. Trzymam kciuki za tempkę.
    A ja nie, lekarzem nie jestem, ale przeszłam tyle wizyt, że dowiedziałam się m. in. że ciałko żółte można pomylić z pęcherzykiem, płynu w zatoce douglasa nie widać na złej jakości sprzętach, jednego dnia pęchrzyk dominujący uwidacznia się drugiego znika itp. Nie każdy ginekolog potrafi dobrze czytać usg niestety. Ja trafiłam na kilku, którzy wróżyli z fusów.
    Acha w takim sensie, no zazwyczaj mam dwie wizyty to miała być pierwsza a okazało się ze jedyną w tym cyklu. Bo nie przyszło mi do głowy ze to nie owulka. Pokazywała mi wcześniej w cyklach monitor to widziałam ładnie okrągłe jajo a teraz wyraźnie było poszerpane, w kształcie gwiazdki jak pisałam, więc to chyba to. Dzięki za kciukasy. Może dupek pomoże też trochę.
    Tulę dziewczyny z @

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie albo naturalne środki albo powiedz farmaceucie ze jestes we wczesnej ciąży i niech Ci da coś co jest bezpieczne

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ssalam prenalen gardło, nie dość że lagodzilo drapanie to jeszcze jest smaczny i nie powala cena.prenalen też jest syrop
    Dziewczyny też pisały ze paracetamol jest bezpieczny gdybyś miała temperaturę
    Podobno duomox to jedyny antybiotyk bezpieczny w ciąży ale to musisz z lekarzem ustalić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2016, 11:22

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Właśnie albo naturalne środki albo powiedz farmaceucie ze jestes we wczesnej ciąży i niech Ci da coś co jest bezpieczne
    Ale zanim zapłacisz to spraw dz co na tym pisze, ja już nie ufam paniom w aptekach bo ilekroć prosiłam o coś konkretnego to w domu się okazywało ze pani dała mi nie to co chciałam np proszę o coś dla kobiet w ciąży a na ulotce brak danych nie zaleca się przyjmować w ciąży, proszę o coś żeby była 1 tabletka dziennie zalecana a potem czytam że zalecane 3 dziennie. :-[ :-[ :-[ oczywiście są farmaceuci z prawdziwego zdarzenia którzy się faktycznie znają

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • MalutkieLove Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro beta trzymajcie kciuki :)

Mamao, AiCha4811, kaka470, Gosia1989 lubią tę wiadomość

MiniMini
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy !

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • Ania83_NS Znajoma

Wysłany: 15 grudnia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik bety 12,8 @ mam dostac 20 grudnia test ciazowy zrobilam tylko dlatego ze chcialam sobie zaaplikowac cos mocniejszego ale cos mnie piklo i zrobilam test z porannego moczu a tam tylko kreska ledwo widoczna ale byla test robilam o czulości 10. I bylam bardzo zdziwiona ze wogole cos wyszlo.

rosax3, karo_la, evve, Skrzydlata, kaka470, ktosiowa, AiCha4811, roslinka, Mamao, Lovi89, InBlue, eMM, anciaa, Kat83, Gosia1989 lubią tę wiadomość

Patryk 2008
    Lena 2014
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania83. Gratuluje! :) Ja @ mam dostac 19 w poniedzialek, ale bede testowac w weekend. Moze tez uda sie cos zobaczyc ;)

Ania83_NS, Karola555, AiCha4811 lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ