Grudzień 2016 - najcudowniejszy Bożonarodzeniowy prezent - testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
Olciuska wrote:KOCHANA ja proga w 8dpo mialam 27, lekarz mi wtedy powiedzial ,ze jak jest powyzej 10 to owulka byla.. wiec wszystko ok u Cb :*
Olciuska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOlciuska wrote:Nmzc Karola :*
Ja dalej czekam na @.... szok! hehe. Moja fl sie wydluza na maxa..
A ja mam TSH 2,29 czyli za duzo?? dwoch ginow to widzialo i nic... <zla>
Zauważyłam ,że rzadko który gin interesuje się wynikami tarczycy . Zazwyczaj zaczynają od innych hormonów , tych typowo kobiecych że tak to ujmę , potem ogólnie kobiecymi narządami , drożnością itd. , plemnikami , a na ostatni tor zrzucają TSH i resztę. U mnie było tak ,że zaczęłam sama z badaniami kobiecymi , potem gin ,ze wszystko ok , a potem sama wpadłam ,że może tarczyca i do endokrynologa , który jak widać ma pojęcie o wszystkich hormonach bo stwierdził ,że dla staraczek powinno być poniżej 2 . Ale są kobietki co zachodzą i utzrymują ciążę z wynikami nawet do 3 więc nie ma co panikować ale na pewno nie lekceważyćOlciuska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKea06 wrote:Zauważyłam ,że rzadko który gin interesuje się wynikami tarczycy . Zazwyczaj zaczynają od innych hormonów , tych typowo kobiecych że tak to ujmę , potem ogólnie kobiecymi narządami , drożnością itd. , plemnikami , a na ostatni tor zrzucają TSH i resztę. U mnie było tak ,że zaczęłam sama z badaniami kobiecymi , potem gin ,ze wszystko ok , a potem sama wpadłam ,że może tarczyca i do endokrynologa , który jak widać ma pojęcie o wszystkich hormonach bo stwierdził ,że dla staraczek powinno być poniżej 2 . Ale są kobietki co zachodzą i utzrymują ciążę z wynikami nawet do 3 więc nie ma co panikować ale na pewno nie lekceważyć
Dlatego ja jak tylko zaczęłam starać se o ciąże to poszukałam ginekologa endokrynologa w jednej osobie. to byl dla mnie priorytetKea06 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadziulla wrote:Dlatego ja jak tylko zaczęłam starać se o ciąże to poszukałam ginekologa endokrynologa w jednej osobie. to byl dla mnie priorytet
Na styczen mam wizyte u Ginekologa endokrynologa, tu w Londynie nie moglam znalezc lekarza o tych dwoch specjalizacjach ,ale jade do Pl i tam mam wiec wezme wszystkie wyniki. A czy wam sie tez czasem wydluza fl? -
Madziulla masz super małża ! Cudownie że nie pozwolił Ci sie poddaci jesteś!
Madziulla, dobuska, Karola555 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny sprawdźcie listę na pierwszej stronie czy kogoś nie pominęłam! :-* Powinna być już aktualna
-
nick nieaktualny
-
Niestety tarczyce ignorują, ale tak naprawdę są badania od dwóch lat, które inaczej każą patrzeć na wynik tsh. Mój endo powiedział, że trzy lata temu tez powiedziałby, że jest ok, wystarczyło mieć wynik w normie.
Teraz pozostaje kwestia jak poszczególni lekarze się rozwijają. Mój robił doktorat więc dużo czytał.
U mnie w mieście żadnego dobrego gin-endo nie ma, ale mam ginekologa z czołówki i tak samo endokrynologa. Oczywiście prywatnie....
Kea06, evve lubią tę wiadomość