Forum Starając się - ogólne HASHIMOTO
Odpowiedz

HASHIMOTO

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet
    Postów: 10203 5350

    Wysłany: 3 czerwca 2016, 17:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Kurde...i leki bierzesz a ja kurde nic...

    Nie poradze bo sie totalnie nie znam...wczesniejsze dzieciaczki urodzilas juz w trakcie hasimoto? Noe mialas wiekszych problemow? Bylo ok?
    zdiagnozowano mi hashi po drugim porodzie.. i zaczęłam leczenie.. ale możliwe że miałam wcześniej

    Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Magdzia88 Autorytet
    Postów: 1368 1185

    Wysłany: 6 czerwca 2016, 13:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kupilam selen + e firmy Naturell
    i omega 3 Blu Forte 1000mg firmy Avec Pharma
    jako dodatkowa suplementacja do tego hasi.....


    myslicie ze to doby wybor?
    chcilam omega 3 z olimpu...ale pani pokazala tansze i twierdzi ze dobre.. teraz nie wiem czy zalowac ze sie skusilam..na tansze...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 13:31

    Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Gaduaaa Autorytet
    Postów: 10203 5350

    Wysłany: 6 czerwca 2016, 15:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Hej kupilam selen + e firmy Naturell
    i omega 3 Blu Forte 1000mg firmy Avec Pharma
    jako dodatkowa suplementacja do tego hasi.....


    myslicie ze to doby wybor?
    chcilam omega 3 z olimpu...ale pani pokazala tansze i twierdzi ze dobre.. teraz nie wiem czy zalowac ze sie skusilam..na tansze...
    pewnie skład ten sam a odpowiednik innej tańszej firmy... myślę że nic nie straciałaś ;)

    Magdzia88 lubi tę wiadomość

    Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • AniaŁ123 Autorytet
    Postów: 2722 1670

    Wysłany: 7 czerwca 2016, 14:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa jeżeli chcesz podwyższyć TSH to zmniejszasz dawkę hormonu, ale tym samym FT4 leci w dół.

    km5sdf9h97fauxoy.png
    32 lata/ starania od I 2020
    O Łucję starałam się 20 cykli
  • Magdzia88 Autorytet
    Postów: 1368 1185

    Wysłany: 16 czerwca 2016, 12:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZETA ZERKNIECIE... na MOJE WYNIKI...
    odebralam wlasnie ...
    p/c.p. kardiolipinowe IgG mam 2,73
    p/c .p. kardiolipinie IgM mam 3,25

    laski to jest ok?
    TSH 1,46 Z 20 MAJA
    FT3 3,2 NORMA 2,0-4,4
    FT4 1,20 NORMA 0,77-1,61
    anty PO 192- ZA WYSOKIE ROSNA...2 TYG TEMU MIALAM 164 - WIADOMO NIBY STWIERDZONO HASHIMOTO -
    anty TG 17,87 NORMA 0,00-115
    WITAMINA D 27,30
    WITAMINA B12 286,80 NORMA 197,00-771,00
    WAPN- 9,1 NORMA 8,5-10,5.
    P/C p. receptorom TSH (TRAB) MAM <0,2 lU/l

    wiem ze wiekszosc w normach.. bo widze...ale wiadomo jak dla starajacych sie i po poronieniu normy sa rozne....

    chcialabym znac wasze zdanie jesli macie chwilke
    dzieki :*

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 12:55

    Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Magdzia88 Autorytet
    Postów: 1368 1185

    Wysłany: 29 czerwca 2016, 14:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest tu ktos jeszcze? ;(

    Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 lipca 2016, 08:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hop do góry!

    Poszukuję fajnych stron z przepisami w diecie Hashimito, oraz informacji o czym co można jeść.

  • ines. Autorytet
    Postów: 2747 1379

    Wysłany: 30 sierpnia 2016, 11:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam książkę "Jak żyć z hashimoto" bardzo dużo informacji, bo tak naprawde na przeróżnych stronach mało jest rzetelnych konkretów.

    Chyba najprędzej na http://www.endokrynologia.net/ można coś znaleźć.




    A tak z innej beczki, czy komuś pomimo hashiego udało się zajść normalnie w ciążę? Endo twierdzi, że poza euthyroxem który biore stale nie potrzebuje narazie żadnych leków podtrzymujących, ale oczywiście po wielu lekturach jak to trudno jest zajść z niedoczynnością nie jestem do końca przekonana.

    Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • duszka Autorytet
    Postów: 403 181

    Wysłany: 30 sierpnia 2016, 11:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Widzę że temat odświeżony . Ja jestem 7 tydzień na diecie . Przeciwciala spadły z 2000 na 1500 więc chyba coś ta dieta działa

    gIM3p1.png
    X9Kyp1.png
    3Fi4p1.png
  • ines. Autorytet
    Postów: 2747 1379

    Wysłany: 30 sierpnia 2016, 13:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jaka dieta konkretnie ?

    bierzesz euthyrox tez?

    Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • duszka Autorytet
    Postów: 403 181

    Wysłany: 30 sierpnia 2016, 18:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez glutenu i laktozy, oraz wielu innych produktów i których poczytaj w necie . Brałam Euthyrox teraz lekarz zmienił mi na Letrox

    gIM3p1.png
    X9Kyp1.png
    3Fi4p1.png
  • ines. Autorytet
    Postów: 2747 1379

    Wysłany: 30 sierpnia 2016, 22:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    duszka wrote:
    Bez glutenu i laktozy, oraz wielu innych produktów i których poczytaj w necie . Brałam Euthyrox teraz lekarz zmienił mi na Letrox


    Ja znam zasady, myslalam ze moze jakas nowość.
    Osobiście u mnie diety odpadaja, powodują tylko frustracje a to mi do niczego nie potrzebne. W sumie i tak odżywiam sie jakbym była na diecie, a żadnych ścisłych reguł nie jestem w stanie sobie narzucić.
    Ale bardzo jestem ciekawa wpływu odżywiania na wyniki, tylko to znowu cieżko bedzie stwierdzić przy równoczesnym stosowaniu leków.

    Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • duszka Autorytet
    Postów: 403 181

    Wysłany: 30 sierpnia 2016, 22:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie u mnie dzięki diecie przeciwciala spadły o 500. Morfologie też badalam i wszytko mam ok, hemoglobina 14,5 .
    Wiesz ja musiałam spróbować , zresztą to było zalecenie lekarza a z drugiej strony tonący brzytwy się czepia , więc ...

    gIM3p1.png
    X9Kyp1.png
    3Fi4p1.png
  • ines. Autorytet
    Postów: 2747 1379

    Wysłany: 31 sierpnia 2016, 08:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiadomo, a próbowałaś też z selenem?

    bo czytałam różne publikacje na ten temat. jedni zalecają inni odradzają.

    Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • Tulipanka Autorytet
    Postów: 490 359

    Wysłany: 29 września 2016, 12:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytałam, że branie selenu w dawce przekraczającej dzienną, obniża poziom przeciwciał, ale badania amerykańskich naukowców wykazały zwiększone zachorowanie na raka (w dłuższej perspektywie czasu), więc zrezygnowano z tego.

    Tuli
    Synuś ur 08.2017 - 3 lata starań
    Córcia ur 11.2019
    PCO, Hashimoto, hiperprolaktyn., celiakia.
  • magda.g85 Autorytet
    Postów: 483 268

    Wysłany: 2 października 2016, 13:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy któraś z Was ma również endometriozę? podobno lubi chodzić w parze z hashimoto i powodować problemy z zajściem w ciążę. pytam, ponieważ również choruję na hashimoto a od maja mam płyn w zatoce Douglasa oraz lekko podwyższony marker ca 125 i podobno może świadczyć to o endometriozie. dodatkowo sporadycznie miewam z rana silne bóle odbytu promieniujące na jajniki ( albo odwrotnie- ciężko określić). lekarze nie potrafią postawić diagnozy.

    zem3i09k945lhtw9.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 października 2016, 17:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ATPO w normie, ATG kilkanaście razy za wysokie, czy to też Hashimoto?

  • Drzwiona Autorytet
    Postów: 464 386

    Wysłany: 5 października 2016, 23:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przy hashimoto warto tez zbadac przeciwciala ANA. czesto wystepuja przy chorobach autimmunologicznych. Zbadalam je na wlasna reke po poronieniu. I dopiero Dawidka urodzilam na zestawie lekow - encorton, acard i clexane.ktore bralam wlasnie ze wzglegu na przeciwciala ANA1 i ANA2.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 23:01

    25.09.2015 urodził się mój ukochany Dawid <3
    <3 mój Aniołek 15.02.2014 r. (8tc)
    <3 mój Aniołek 01.06.2014 r. (6tc)
    Św. Dominiku czuwaj nad nami...
  • Haana Autorytet
    Postów: 696 401

    Wysłany: 15 października 2016, 18:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzwiona wrote:
    Dziewczyny przy hashimoto warto tez zbadac przeciwciala ANA. czesto wystepuja przy chorobach autimmunologicznych. Zbadalam je na wlasna reke po poronieniu. I dopiero Dawidka urodzilam na zestawie lekow - encorton, acard i clexane.ktore bralam wlasnie ze wzglegu na przeciwciala ANA1 i ANA2.
    A jakie miałaś miano przeciwciał i jaki typ świecenia?

    2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • anemic Ekspertka
    Postów: 137 169

    Wysłany: 31 października 2016, 19:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie!
    We wrześniu P/c anty TPO: 172,20 (norma 0,00-8,00). Ginekolog (i endokrynolog w jednym) przepisała mi pabi-dexamethason. Dzisiaj powtórka badań i wynik... 231,90 Któraś z Was tak miała? A dzisiaj na monitoringu pokazały się 3 piękne ciałka żółte...

    f2w33e3krygmun4e.png

    12.12 - crio beta: 12 dpt: 230; 15 dpt 935,5

    22.06 transfer-5t 5dz - Strata :(
    ANA 2 - dodatni 1:320
    NK: 50,1%, hashimoto
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie kalendarza owulacji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.