Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • arienka83b Koleżanka
    Postów: 59 22

    Wysłany: 19 kwietnia 2018, 19:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    powiem CI, żę ja nie wyobrażam sobei chodzic do ginekologa który nie ma usg w swoim gabinecie!!! to tak jakby zbadać tylko połowicznie. A przeciez na usg tyle rzeczy wychodzi! Wiesz co na nfz tez mają usg, ale trzeba dobrze poszukać takiego gabinetu ;)

    To właśnie chodzę do takiego na NFZ tego lepszego, na wizytę koło miesiąca czekam. Niestety przyjmuje tam tylko raz w tygodniu, a tak to prywatnie u siebie w gabinecie.

    c968e1d746ae711f89c2d62c8594a39d.png
  • KIM127 Autorytet
    Postów: 367 276

    Wysłany: 19 kwietnia 2018, 19:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamynadzidzie trzymam kciuki! Ja owulacje mam wyniku już Ok a dalej cisza, HSG Ok AMH super i cisza ale może wiosna nam jakis cud przyniesie ?!

    czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

    34l, starania od 2017, Hashimoto
    02.2018 -HyCoSy - OK
    31.08.2018 - 1 IUI :(
    27.09.2018 - 2 IUI :(
    11.2018 - start w Novum
    12.2018 -histeroskopia Ok
    30.03.2019 - ICSI - 9dpt - 65,2 l; 11dpt - 220
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 kwietnia 2018, 19:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rozumiem jak facet może sie zastanawiać nsd platnymi badaniami...przecuez tu chodzi o Wasze wspolne dziecko....z moim tez sie czesto kloce ale nigdy mi nie powiedział bym nie wywalała kasy na badania, u niego to jest- jak musisz zrobic to rób skoro trzeba, a na pieniadzach nie spimy..nawet na to hsg mowil bym poczekala odlozyla kase i zrobila ze znieczuleniem..a to koszt już kolo tysiaka...ale ja wolalam na NFZ i co wyszlo? Jedno wielkie gowno ze teraz cierpie jakbym urodziła...
    Nie ma co sie zastanawiać- badania trzeba robic i juz

    Adry, Plamka_92, czekamynadzidzie, Paula83 lubią tę wiadomość

  • Plamka_92 Autorytet
    Postów: 2186 1017

    Wysłany: 19 kwietnia 2018, 19:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KoniczynkaNaSzczęście wrote:
    Nie rozumiem jak facet może sie zastanawiać nsd platnymi badaniami...przecuez tu chodzi o Wasze wspolne dziecko....z moim tez sie czesto kloce ale nigdy mi nie powiedział bym nie wywalała kasy na badania, u niego to jest- jak musisz zrobic to rób skoro trzeba, a na pieniadzach nie spimy..nawet na to hsg mowil bym poczekala odlozyla kase i zrobila ze znieczuleniem..a to koszt już kolo tysiaka...ale ja wolalam na NFZ i co wyszlo? Jedno wielkie gowno ze teraz cierpie jakbym urodziła...
    Nie ma co sie zastanawiać- badania trzeba robic i juz


    Dokładnie. Zamiast wspierać to jeszcze wyrzuty robią. Przykre :(
    U nas też finansowo nie jest za wesoło bo wykanczamy mieszkanie, splacamy kredyt. Ale na szczęście jesli chodzi o moje l, jego badania, nasze starania o dziecko - to dla mojego męża też jest pierwszorzędna sprawa i jesli trzeba zapłacić za badania to trzeba i koniec.

    Adry lubi tę wiadomość

    atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

    01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • Multiwitamina Autorytet
    Postów: 6580 3787

    Wysłany: 19 kwietnia 2018, 19:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 11:24

    Adry, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

    b9ec53f61f.png

    ♡♡♡ KORNEL ♡♡♡

    klz9ej28f3jwot0w.png
  • Multiwitamina Autorytet
    Postów: 6580 3787

    Wysłany: 19 kwietnia 2018, 19:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 11:24

    Adry, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

    b9ec53f61f.png

    ♡♡♡ KORNEL ♡♡♡

    klz9ej28f3jwot0w.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 kwietnia 2018, 19:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faceci maja inne mózgi niestety...podchodza do wszystkiego inaczej...nie przeżywają. ..nie rozpsmietuja...nie lamentują...
    Ja się z moim też pozarlam bo mam takiego dola ze chodze tylko i rycze albo lamentuje ze to wsxystko bez sensu...ja wybuchnelam...on wybuchnal...i tak o nastala cisza...
    Niestety takie sytuscje sa ciezkie do przejścia i beda sie zdarzać...ale chociaż przestałam ryczec poki co i jakoś mi lżej...

    Adry lubi tę wiadomość

  • Taka_Babka Autorytet
    Postów: 551 110

    Wysłany: 19 kwietnia 2018, 20:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 wrote:
    Dokładnie. Zamiast wspierać to jeszcze wyrzuty robią. Przykre :(
    U nas też finansowo nie jest za wesoło bo wykanczamy mieszkanie, splacamy kredyt. Ale na szczęście jesli chodzi o moje l, jego badania, nasze starania o dziecko - to dla mojego męża też jest pierwszorzędna sprawa i jesli trzeba zapłacić za badania to trzeba i koniec.

    U mnie podobnie, 2 kredyty teraz samochód się zepsuł... Miał być zwrot z podatku przeznaczony na dziecko a raczej próby zostania rodzicami i było i nie ma pieniędzy trzeba włożyć w samochód.
    Na szczęście Mój widzę że od czasu kiedy zdiagnozowali mi tego mięśniaka i teraz konieczna będzie operacja stara się. Na nic nie oszczędza. Nie musiałam prosić nawet o badanie nasienia. Coś napomknęłam i poszedł. I tak może to dopiero 4 miesiąc ale wyniki Mojego mogłyby być lepsze. Wziął siebie do serca że chodzę rozkraczam się na okrągło jak nie u jednego to u drugiego wiec postanowił że też o siebie zadba.
    Ja uważam że do rozmowy z facetami muszą być spełnione 3 kryteria: Jego dobry humor, podlizywanie się i bycie cudowną z dzień wcześniej, przedstawienie sprawy tak żęby nie było że to tylko moja sprawa a nasza. Wtedy mam prawdopodobieństwo że w 80 % nie dojdzie do wojny domowej.

    Plamka_92, Adry, Multiwitamina, czekamynadzidzie, Paula83 lubią tę wiadomość

    9 cs
    cykl 32 dni
    Letrox, Bromergon , ovarin, kwas foliowy metylowany, ovitrelle
    Polip, mięśniak
    Homocysteina za wysoka
    Mąż- morfologia 4% fertilman plus, maca, wit C
  • Taka_Babka Autorytet
    Postów: 551 110

    Wysłany: 19 kwietnia 2018, 20:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KoniczynkaNaSzczęście wrote:
    Faceci maja inne mózgi niestety...podchodza do wszystkiego inaczej...nie przeżywają. ..nie rozpsmietuja...nie lamentują...
    Ja się z moim też pozarlam bo mam takiego dola ze chodze tylko i rycze albo lamentuje ze to wsxystko bez sensu...ja wybuchnelam...on wybuchnal...i tak o nastala cisza...
    Niestety takie sytuscje sa ciezkie do przejścia i beda sie zdarzać...ale chociaż przestałam ryczec poki co i jakoś mi lżej...


    Czasem Nasz smutek te Nasze drugie połowy tak bardzo przytłacza, boli że okazanie wsparcia tak jak Mu byśmy tego oczekiwały jest po prostu nie do wykonania przez Nich. Boja się ze jak powiedzą A to będzie awantura bo nie powiedzieli B.

    9 cs
    cykl 32 dni
    Letrox, Bromergon , ovarin, kwas foliowy metylowany, ovitrelle
    Polip, mięśniak
    Homocysteina za wysoka
    Mąż- morfologia 4% fertilman plus, maca, wit C
  • Taka_Babka Autorytet
    Postów: 551 110

    Wysłany: 19 kwietnia 2018, 20:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak długo może trwać cykl? Mam 34 dzień cyklu dalej lekkie plamienia. W niedziele zrobiłam test był negatywny. Powinnam powtórzyć? Martwić się zaczynam że nie dostałam @ ;(

    9 cs
    cykl 32 dni
    Letrox, Bromergon , ovarin, kwas foliowy metylowany, ovitrelle
    Polip, mięśniak
    Homocysteina za wysoka
    Mąż- morfologia 4% fertilman plus, maca, wit C
  • Plamka_92 Autorytet
    Postów: 2186 1017

    Wysłany: 19 kwietnia 2018, 20:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka_Babka wrote:
    Czasem Nasz smutek te Nasze drugie połowy tak bardzo przytłacza, boli że okazanie wsparcia tak jak Mu byśmy tego oczekiwały jest po prostu nie do wykonania przez Nich. Boja się ze jak powiedzą A to będzie awantura bo nie powiedzieli B.

    Coś w tym jest. Masz rację.

    atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

    01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • Taka_Babka Autorytet
    Postów: 551 110

    Wysłany: 19 kwietnia 2018, 21:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    a ile jesteś po terminie @?

    No właśnie ciężko powiedzieć.. Przed braniem bromergonu miałam co 21 -27 dni cykl. A teraz pierwszy m-c na bromergonie i lekarz powiedział że powinny by być już normalne 27-30 dni. Wiec zakładając ze 30 dni to będzie dziś 4 dzień po spodziewanej.

    9 cs
    cykl 32 dni
    Letrox, Bromergon , ovarin, kwas foliowy metylowany, ovitrelle
    Polip, mięśniak
    Homocysteina za wysoka
    Mąż- morfologia 4% fertilman plus, maca, wit C
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1301 2263

    Wysłany: 19 kwietnia 2018, 22:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ten olej z wiesiołka to jak się przyjmuje? I co on daje w ogóle? Warto zainwestować?

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ❗Wrogi śluz? 🤔

    🤵
    ❗Teratozoospermia
    ❗Oligozoospermia
    ❗Długi czas upłynnienia? 🤔

    3.02.2021- 1. IUI (clostilbegyt+ovitrelle+duphaston) ☹️
    3.03.2021 - 2. IUI (clostilbegyt+NAC+ovitrelle+duphaston)
  • Taka_Babka Autorytet
    Postów: 551 110

    Wysłany: 19 kwietnia 2018, 22:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:
    Dziewczyny a ten olej z wiesiołka to jak się przyjmuje? I co on daje w ogóle? Warto zainwestować?

    Ponoć poprawia śluz, staje się lepszej jakości i płodny. Z tego co wiem to przyjmuje się go do owulacji a pozniej juz nie zeby czegoś tam nie zahamował.

    Iseko mogę zapytać co to za leki bierzesz Glucophage850, Inozytol i na co są?

    9 cs
    cykl 32 dni
    Letrox, Bromergon , ovarin, kwas foliowy metylowany, ovitrelle
    Polip, mięśniak
    Homocysteina za wysoka
    Mąż- morfologia 4% fertilman plus, maca, wit C
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1301 2263

    Wysłany: 19 kwietnia 2018, 22:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka_Babka wrote:
    Ponoć poprawia śluz, staje się lepszej jakości i płodny. Z tego co wiem to przyjmuje się go do owulacji a pozniej juz nie zeby czegoś tam nie zahamował.

    Iseko mogę zapytać co to za leki bierzesz Glucophage850, Inozytol i na co są?
    Na insulinoopornosc :)

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ❗Wrogi śluz? 🤔

    🤵
    ❗Teratozoospermia
    ❗Oligozoospermia
    ❗Długi czas upłynnienia? 🤔

    3.02.2021- 1. IUI (clostilbegyt+ovitrelle+duphaston) ☹️
    3.03.2021 - 2. IUI (clostilbegyt+NAC+ovitrelle+duphaston)
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1301 2263

    Wysłany: 19 kwietnia 2018, 22:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    warto :) ja brałam, polecam :)
    Adry, napisz coś więcej ;) bo ja właśnie robilam zamowienie i moglam ten olej wziac za 1zl to wzięłam ale tak w sumie to wiem o nim tylko tyle ze sporo dziewczyn go używa ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 22:32

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ❗Wrogi śluz? 🤔

    🤵
    ❗Teratozoospermia
    ❗Oligozoospermia
    ❗Długi czas upłynnienia? 🤔

    3.02.2021- 1. IUI (clostilbegyt+ovitrelle+duphaston) ☹️
    3.03.2021 - 2. IUI (clostilbegyt+NAC+ovitrelle+duphaston)
  • czekamynadzidzie Autorytet
    Postów: 4270 2763

    Wysłany: 19 kwietnia 2018, 22:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    Własne ja ze swoim rozmawiałam, na początku starań, poważnie. Wziął do serca, mimo że przedrzeźnia, żartuje zemnie , albo każe zostawić forum -bo się za dużo denerwuje.
    Ale z nim porozmawiałam i ta rozmowa dużo nam dała. Jego zrozumienie przede wszystkim, sex co przysłowiowe 2 dni- nawet jak wiem że nie będzie owu to i tak nie odpuszczamy (no wczoraj odpuściliśmy, ale to i tak bajka jakiś ten cykl bez stresowy jest u mnie, dziś ma nockę-ale już mu żartowałam że jutro 2x za wczoraj to się popatrzył jak na wariatkę:P)
    Po prostu dziewczyny, oni potrzebują faktów, gdybać to my możemy między sobą :)

    aha ja poświęciłam swoją pracę, wyjazdy z których była niezła kasa, mamy do wykończenia dom , bo dosłownie siedzimy na kartonach, ale są rzeczy ważne i ważniejsze . Już i od teściowej i od niego usłyszałam, że jak trzeba będzie in vitro, to nawet jak bym miała jechać na pół roku, na rok- pojadę, i takie moje jest też zdanie.. Teraz wszystko się kręci wokół tego żeby zostać rodzicami.
    dokładnie zgadzam się w 100% z tym co napisałaś!
    Oni nie lubią gdybać to raz. A dwa jak będzie trzeba to wydadzą kasę. No bo jak inaczej? Przecież oni też chcą mieć dziecko, a tym bardziej, że nie idzie ta kasa na jakieś przyjemności nasze tylko jednak na wspólną przyszłość - dziecko.
    Arienka może Twój mąż potrzebuje trochę czasu, żeby do tego dojrzeć? Mój też po 4 miesiącach starań mówił, że przesadzam, że przecież to krótko itp ale ja poszłam i zrobiłam sobie badania hormonów tylko i tyle. A teraz kończy się 9 cykl i sam mnie namawia, i wypytuje jak tam monitoring i leczenie itp. Może Twój potrzebuje czasu? No nie wiem już sama...

    ponad 3,5 roku starań...
    32 lata, endometrioza II st., niepłodność idiopatyczna
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół)
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół)
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️

    nk 20%, asa (+), ana (+), apa (+), allo mlr 13%, cytokiny 😑 <<szczepienia>>

    IO i hiperinsulinemia!!! -> po 3,5roku chyba mamy przyczynę!!!!! ✊✊✊<<siofor 3x500>>
    glukoza 93-188-101
    insulina 7-76-35
    Hiperinsulinemia osłabia komórki jajowe!


    "Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
  • arienka83b Koleżanka
    Postów: 59 22

    Wysłany: 19 kwietnia 2018, 23:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    czuję jajniki , czuję jajniki...do soboty (usg) zniosę jajko (dosłownie)
    Dziewczyny sprowadźcie mnie na ziemię , bo się nastawiam na owulację a jak jej nie będzie to będzie dolinaaaa.

    Cześć Kim, mam nadzieję że Cię ta praca nie wykończy.
    Arienka ...właśnie mój mąż wpadł do pokoju " z kim tam piszesz" i mu mówię , akurat czytałam Twój post , a mój:
    "noo właśnie ! Skąd ja to znam! " i przedrzeźnia (mnie , nie Ciebie) *piskliwy głosem* " no badania robiłam tydzień temu , ale zrobię za dwa tygodnie- a nóż coś się zmieniło!"
    Tak że tego. Zabić, nie zabiję
    Mężczyźni tacy są że inaczej biorą do siebie. Jemu system odpowiada, badanie raz na jakiś czas, hormony te które lekarz zleca. Oni tak mają. Weź pieniądze , zrób badanie i się nawet nie patrz.
    Z drugiej strony wpuść swojego na forum, niech poczyta z czym się to je.

    Nie no mam nadzieję że jak lekarz zleci badania to zrobimy, teraz to się wkurzył że robię płatne badania a lekarz nawet nie zlecił, a minęły dopiero 4 miesiące. Boję się jak faktycznie będziemy już długo się starać to on nie będzie chciał robić płatnych badań.
    No dobra, 4 m-ce ale powinien iść teraz zbadać nasienie, bo nikt go nie wyśle. Jak chce tak bardzo aż mu lekarz zleci to proszę niech idzie do androloga na NFZ.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 23:59

    c968e1d746ae711f89c2d62c8594a39d.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 kwietnia 2018, 07:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka_Babka wrote:
    No właśnie ciężko powiedzieć.. Przed braniem bromergonu miałam co 21 -27 dni cykl. A teraz pierwszy m-c na bromergonie i lekarz powiedział że powinny by być już normalne 27-30 dni. Wiec zakładając ze 30 dni to będzie dziś 4 dzień po spodziewanej.

    Moj 1 cykl na dostinexie tez teraz mialam długi..
    A moze jednak zaskoczyło?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 kwietnia 2018, 07:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    arienka83b wrote:
    Nie no mam nadzieję że jak lekarz zleci badania to zrobimy, teraz to się wkurzył że robię płatne badania a lekarz nawet nie zlecił, a minęły dopiero 4 miesiące. Boję się jak faktycznie będziemy już długo się starać to on nie będzie chciał robić płatnych badań.
    No dobra, 4 m-ce ale powinien iść teraz zbadać nasienie, bo nikt go nie wyśle. Jak chce tak bardzo aż mu lekarz zleci to proszę niech idzie do androloga na NFZ.

    Badanie nasienia na NFZ? Coś takiego w ogóle istnieje?

‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego