X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre - dlatego wykres to nie wyrocznia, ale fajna sprawa i pewną regularność po czasie można zaobserwować. Ja np. wiem, że u mnie starania to tak od 16dc bo wcześniej na owu nie ma co liczyć.

Nefre_ ms lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Mój lekarz był tak genialny że płyn w zatoce widział nawet przed owulacja :) podobno jakieś śladowe ilości mamy tam cały czas. Ale ten palant był pewien że owulacja była a ja byłam pewna że nie. I wtedy właśnie miałam ten najdłuższy cykl. Paranoja że pacjent wie więcej niż lekarz
    U mnie przed czy też nawet tydzień po nigdy nie było tego płynu. Często ostatnio miewałam usg więc mam porównanie.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre trzymam kciuki za wizytę! :)

Nefre_ ms lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Typowego monitoringu to ja nie miałam. Po prostu dużo razy robiłam usg w różnych miesiącach. Wiadomo, że śluz najważniejszy. Córę zrobiłam tylko na obserwacji śluzu. Bara bara z 2 razy gdy był płodny śluz i bach - ciąża :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 10:19

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry - śluz płodny ciężko przeoczyć więc nie jest trudno go obserwować. U mnie ciągnie się na kilka cm i nawet nie muszę go szukać w środku. (Sorry za opisy :-P)

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też suszylo, pierwsze kilka tygodni. A innych objawów nie miałam. W cyklach bez ciąży miałam więcej objawów.

f1d9680377.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Adry - śluz płodny ciężko przeoczyć więc nie jest trudno go obserwować. U mnie ciągnie się na kilka cm i nawet nie muszę go szukać w środku. (Sorry za opisy :-P)
    U nie których ten płodny jest tylko w szyjce, ja nie miałam nigdy takiego rozciagliwego, raczej taki sredniawy

Lavende86 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    U nie których ten płodny jest tylko w szyjce, ja nie miałam nigdy takiego rozciagliwego, raczej taki sredniawy
    Teraz i tak mam mniej. Za czasów robienia córy to dosłownie pływałam. Bardzo obficie wypływał. Chyba to był dobry objaw bo od razu się udało. Z wiekiem chyba płodność spada bo widzę, że jest go mniej. Taka moja teoria :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 10:31

malutka_mycha, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Sluz płodny rzeczywiście cięzko przeoczyć, ale szukanie znaków po owulacji a przed @, które mogłyby świadczyc o ewentualnej ciąży to dla mnie czarna magia.
    To to jest już wmawianie sobie czegoś. W niektórych cyklach miałam wszystkie objawy: bóle, mdłości - a @ jak w zegarku.

Teraz kiedy zaszłam to z nowości miałam zawroty głowy i to było dziwne, ale myślałam, że to zmęczenie lub pogoda (było gorąco).

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre - ja w pierwszej ciąży 5 dni po. Ale już wiedziałam, że to ciąża bo były objawy, a wtedy cykle miałam jak w zegarku i nigdy tyle się @ nie spóźniała.

Ogólnie mam zasadę, że nigdy nie robię testów przed terminem @. Tym sposobem podczas starań przez 11 cykli testy robiłam 2 razy, w tym raz z sukcesem, a raz fałszywy alarm.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie robiłam nigdy testu przed terminem @. W lipcu 8 dni po terminie a teraz 4 dni po aczkolwiek ovu pokazywało że miałam mieć @ później więc 2 dni po terminie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 11:36

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • ajsza123 Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, podzielcie się wiedzą czy miałyście jakieś odczucia kilka dni po owulacji przy pozytywnych dwóch kreskach w dniu @
    Czy kilka dni po owulacji już coś czułyście czy dopiero po terminie @ ?

1912 beta- 22-11-2018
    337 beta- 19-11-2018
    128 beta 17-11-2018

12 CS
    styczeń 2018 CP :(
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic nie czułam. I jestem naprawdę bardzo tępa chyba bo śluzu płodn go nigdy też nie widziałam. Zawsze taki sam (nawet przy grzybicy).
    A nie, jedno czułam - od kawy zaczęło mnie odrzucać na kilka dni przed terminem miesiączki a potem nadwrażliwość na zapachy.

ajsza123 lubi tę wiadomość

npV2p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Mój lekarz był tak genialny że płyn w zatoce widział nawet przed owulacja :) podobno jakieś śladowe ilości mamy tam cały czas. Ale ten palant był pewien że owulacja była a ja byłam pewna że nie. I wtedy właśnie miałam ten najdłuższy cykl. Paranoja że pacjent wie więcej niż lekarz

Kochana tutaj się z tobą zgodzę w tej kwesti,ze pacjent wie więcej niż lekarz czasami,u mnie jest podobnie,bo ten buc zamiast podejść do tematu,to rzuca bezcżelne teksty typu znajdź se innego chłopa ahhh.Coraz bardziej zaczyna mnie drażnić.

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell no te teksty Twojego lekarza to naprawdę żenada...

Evell lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajsza123 wrote:
    Dziewczyny, podzielcie się wiedzą czy miałyście jakieś odczucia kilka dni po owulacji przy pozytywnych dwóch kreskach w dniu @

Cycki mnie nie bolały a przed @ mam takie prądy a wtedy nic. Dopiero od 2 tyg mnie pobolewają i są większe i cięższe. Było mi zimno i wszystko śmierdziało, to już zanim test zrobiłam.

ajsza123 lubi tę wiadomość

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma była w ciąży ze swoim facetem, który pracował za granicą, więc wiedzieli dokładnie kiedy dziecko zostało poczęte. Potem ta ciąża źle się rozwijała, płód był za mały jak na wiek ciąży i lekarz pytał ją, czy to możliwe, że jednak zostało poczęte później. Ona mówi, że nie, bo mąż jest za granicą i wie dokładnie, że tylko wtedy mogło się to stać. Na co on jej, że on nie wie, co ona wyrabia jak męża nie ma... I takie insynuacje :/

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jemu nawet nie przyszło do głowy, że coś z dzieckiem jest nie tak tylko walił takie teksty. Ja bym się wkurzyła.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, ale ta druga to już patologiczna sytuacja.
    Wczoraj oglądałam w Uwadze, jak kobieta w Gdyni bodajże została zgwałcona. Zgłosiła to na policję, i jeden policjant wziął ją na bok i pyta "tak między nami... nie ru...łaś się po prostu na boku?".
    Też można powiedzieć, że jedna by się oburzyła a inna martwiła czy się wyda.
    Mnie jakoś to nie bawi, raczej mnie zszokowało i zniesmaczyło.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajsza123 wrote:
    Zależy mi bylo okropnie zimno ,byłam mega zmeczona w dzien a wieczorem nie moglam spac, zaparcia .. a i co jeszcze to to ze dws dni po owu okropnie bolal mnie brzuch jak na @ a dziwne to bylo ze tak szybko zaczął bolec

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 12:39

Multiwitamina, ajsza123 lubią tę wiadomość

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
‹‹ 497 498 499 500 501 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ