Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre - dlatego wykres to nie wyrocznia, ale fajna sprawa i pewną regularność po czasie można zaobserwować. Ja np. wiem, że u mnie starania to tak od 16dc bo wcześniej na owu nie ma co liczyć.

Nefre_ ms lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Mój lekarz był tak genialny że płyn w zatoce widział nawet przed owulacja :) podobno jakieś śladowe ilości mamy tam cały czas. Ale ten palant był pewien że owulacja była a ja byłam pewna że nie. I wtedy właśnie miałam ten najdłuższy cykl. Paranoja że pacjent wie więcej niż lekarz
    U mnie przed czy też nawet tydzień po nigdy nie było tego płynu. Często ostatnio miewałam usg więc mam porównanie.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre trzymam kciuki za wizytę! :)

Nefre_ ms lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Typowego monitoringu to ja nie miałam. Po prostu dużo razy robiłam usg w różnych miesiącach. Wiadomo, że śluz najważniejszy. Córę zrobiłam tylko na obserwacji śluzu. Bara bara z 2 razy gdy był płodny śluz i bach - ciąża :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 10:19

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry - śluz płodny ciężko przeoczyć więc nie jest trudno go obserwować. U mnie ciągnie się na kilka cm i nawet nie muszę go szukać w środku. (Sorry za opisy :-P)

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też suszylo, pierwsze kilka tygodni. A innych objawów nie miałam. W cyklach bez ciąży miałam więcej objawów.

f1d9680377.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Adry - śluz płodny ciężko przeoczyć więc nie jest trudno go obserwować. U mnie ciągnie się na kilka cm i nawet nie muszę go szukać w środku. (Sorry za opisy :-P)
    U nie których ten płodny jest tylko w szyjce, ja nie miałam nigdy takiego rozciagliwego, raczej taki sredniawy

Lavende86 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    U nie których ten płodny jest tylko w szyjce, ja nie miałam nigdy takiego rozciagliwego, raczej taki sredniawy
    Teraz i tak mam mniej. Za czasów robienia córy to dosłownie pływałam. Bardzo obficie wypływał. Chyba to był dobry objaw bo od razu się udało. Z wiekiem chyba płodność spada bo widzę, że jest go mniej. Taka moja teoria :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 10:31

malutka_mycha, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Sluz płodny rzeczywiście cięzko przeoczyć, ale szukanie znaków po owulacji a przed @, które mogłyby świadczyc o ewentualnej ciąży to dla mnie czarna magia.
    To to jest już wmawianie sobie czegoś. W niektórych cyklach miałam wszystkie objawy: bóle, mdłości - a @ jak w zegarku.

Teraz kiedy zaszłam to z nowości miałam zawroty głowy i to było dziwne, ale myślałam, że to zmęczenie lub pogoda (było gorąco).

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre - ja w pierwszej ciąży 5 dni po. Ale już wiedziałam, że to ciąża bo były objawy, a wtedy cykle miałam jak w zegarku i nigdy tyle się @ nie spóźniała.

Ogólnie mam zasadę, że nigdy nie robię testów przed terminem @. Tym sposobem podczas starań przez 11 cykli testy robiłam 2 razy, w tym raz z sukcesem, a raz fałszywy alarm.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie robiłam nigdy testu przed terminem @. W lipcu 8 dni po terminie a teraz 4 dni po aczkolwiek ovu pokazywało że miałam mieć @ później więc 2 dni po terminie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 11:36

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • ajsza123 Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, podzielcie się wiedzą czy miałyście jakieś odczucia kilka dni po owulacji przy pozytywnych dwóch kreskach w dniu @
    Czy kilka dni po owulacji już coś czułyście czy dopiero po terminie @ ?

1912 beta- 22-11-2018
    337 beta- 19-11-2018
    128 beta 17-11-2018

12 CS
    styczeń 2018 CP :(
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic nie czułam. I jestem naprawdę bardzo tępa chyba bo śluzu płodn go nigdy też nie widziałam. Zawsze taki sam (nawet przy grzybicy).
    A nie, jedno czułam - od kawy zaczęło mnie odrzucać na kilka dni przed terminem miesiączki a potem nadwrażliwość na zapachy.

ajsza123 lubi tę wiadomość

npV2p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Mój lekarz był tak genialny że płyn w zatoce widział nawet przed owulacja :) podobno jakieś śladowe ilości mamy tam cały czas. Ale ten palant był pewien że owulacja była a ja byłam pewna że nie. I wtedy właśnie miałam ten najdłuższy cykl. Paranoja że pacjent wie więcej niż lekarz

Kochana tutaj się z tobą zgodzę w tej kwesti,ze pacjent wie więcej niż lekarz czasami,u mnie jest podobnie,bo ten buc zamiast podejść do tematu,to rzuca bezcżelne teksty typu znajdź se innego chłopa ahhh.Coraz bardziej zaczyna mnie drażnić.

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell no te teksty Twojego lekarza to naprawdę żenada...

Evell lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajsza123 wrote:
    Dziewczyny, podzielcie się wiedzą czy miałyście jakieś odczucia kilka dni po owulacji przy pozytywnych dwóch kreskach w dniu @

Cycki mnie nie bolały a przed @ mam takie prądy a wtedy nic. Dopiero od 2 tyg mnie pobolewają i są większe i cięższe. Było mi zimno i wszystko śmierdziało, to już zanim test zrobiłam.

ajsza123 lubi tę wiadomość

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma była w ciąży ze swoim facetem, który pracował za granicą, więc wiedzieli dokładnie kiedy dziecko zostało poczęte. Potem ta ciąża źle się rozwijała, płód był za mały jak na wiek ciąży i lekarz pytał ją, czy to możliwe, że jednak zostało poczęte później. Ona mówi, że nie, bo mąż jest za granicą i wie dokładnie, że tylko wtedy mogło się to stać. Na co on jej, że on nie wie, co ona wyrabia jak męża nie ma... I takie insynuacje :/

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jemu nawet nie przyszło do głowy, że coś z dzieckiem jest nie tak tylko walił takie teksty. Ja bym się wkurzyła.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, ale ta druga to już patologiczna sytuacja.
    Wczoraj oglądałam w Uwadze, jak kobieta w Gdyni bodajże została zgwałcona. Zgłosiła to na policję, i jeden policjant wziął ją na bok i pyta "tak między nami... nie ru...łaś się po prostu na boku?".
    Też można powiedzieć, że jedna by się oburzyła a inna martwiła czy się wyda.
    Mnie jakoś to nie bawi, raczej mnie zszokowało i zniesmaczyło.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajsza123 wrote:
    Zależy mi bylo okropnie zimno ,byłam mega zmeczona w dzien a wieczorem nie moglam spac, zaparcia .. a i co jeszcze to to ze dws dni po owu okropnie bolal mnie brzuch jak na @ a dziwne to bylo ze tak szybko zaczął bolec

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 12:39

Multiwitamina, ajsza123 lubią tę wiadomość

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
‹‹ 497 498 499 500 501 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ