Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Frida91 wrote:A mnie nadal tak pobolewa brzuch, jajniki. Normalnie odkąd zaczęły pracować przed owulacją, czyli jakoś 10.11 to do dziś nie ma dnia żebym ich nie czuła. Raz mocniej, raz słabiej ale codziennie.
Dziś niby 6 dzien po, to ciekawe, czy może się już coś tam zakotwiczać?To raczej głowa pracuje
Poza tym po owulacji często pobolewają jajniki i brzuch. Ja tak mam często.
-
Lavende no właśnie ja nie miałam do tej pory owulacji, więc trudno mi do czegoś porównywać. Wiem, że jeszcze za wczesnie na objawy, po prostu się dziwię, że tak długo czuję jajniki mimo że już po owu...
Ale oczywiście, bardzo liczę też, że ktoś tam jest -
nick nieaktualny
-
Frida - oby tak było
trzymam kciuki.
Ja owulację mam zawsze, a w ciążę zachodziłam 11 miesięcy. Może dlatego mam takie podejście. Poprostu wiem, że owulacja to dopiero mały krok w stronę ciąży, a reszta to niewyjaśnione sprawyFrida91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lavende no tak, dla mnie owu to już duży krok do przodu, ale wiadomo, jeszcze nie ostatni, żeby coś wyszło
Nefre ja też właśnie notuję teraz objawy w aplikacjiNiebawem wszystko się okaże. Jakoś zleci ten czas do poniedziałku
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Evell wrote:Frida
Jak się czujesz po owulacji jakieś objawy masz ? Brzuch nie boli ?
Ale tak to głównie ten brzuch i jajniki ciągle czuję. -
Nefre no jasne, dobrze robisz że notujesz, to możesz sama poobserwować no i potem masz też co pokazać lekarzowi w razie wizyty. Może da się coś dzięki temu zdiagnozować.
A jak tam, jesz ten Ovarin?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 13:50
-
nick nieaktualnyFrida91 wrote:No właśnie bolą mnie jajniki i pobrzusze codziennie w sumie od owu. Cycki mi się zrobiły mega wrażliwe i to już od dnia owulacji, ale to wynik progesteronu. Ledwo mogę je dotknąć i takie okrągłe się zrobiły nie mogę się napatrzeć haha
Ale tak to głównie ten brzuch i jajniki ciągle czuję.
Super mnie też bolał po owulacji cały czas a potem się okazało ze ciążato dobry znak.Trzymam kciuki
Frida91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nefre
No może owu po prostu przyszła tego 20 dnia?Jakieś małe zawirowanie hormonalne i coś się przesunęło? Ten ovarin to suplement, musisz jakiś czas pobrać i wyrównać ewentualne niedobory, żeby coś zaczęło działać
Evell
To bardzo pocieszająceModlę się codziennie, żeby się udało... Wiadomo, że te objawy to na dwoje babka wróżyła, mogą oznaczać zarówno ciążę jak i okres. Chociaż jak na okres to chyba wcześnie, żeby zaczął mnie boleć brzuch już zaraz po owu. No ale zobaczymy. W poniedziałek zrobię betę, ale może w weekend jeszcze machnę test sikany, jeśli się nie powstrzymam
Evell lubi tę wiadomość
-
Nefre dokładnie, to samo sobie tłumaczę. Dlatego właśnie zapisuję te objawy, żeby potem ewentualnie mieć porównanie, czy coś jest inaczej itd.
Nie doszukuję się objawów ciąży, bo wiem, że to niemożliwe a nawet jak w niej będę to przecież w tym dniu nie ma jeszcze żadnych znaków.
Ale wiadomo, dłuży się ten czasNo i tak jak mówisz, wszystko jest teraz dla mnie inaczej niż zwykle, więc siłą rzeczy się zastanawiam, czy to po prostu tak jest, bo np. jajniki produkują teraz progesteron i stąd bolą, macica się rozpulchnia, więc stąd też bóle podbrzusza itd.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 14:19
-
nick nieaktualnyNefre
U mnie jest norma do 99 a ja w tamtym roku miałam 100.więc nie było w normie,i nie powtarzałam.Teraz żałuję.
Frido wierzę że w końcu się uda.
Ja mam teraz dietę i nie mam pojęcia co mam jeść. Ćwuczenia tez robie,ale dziś dałam se luz bo przed badaniem nie wolno. -
Adry wrote:Frida a kiedy testujesz? Nefre ma racje, nie ma co sie doszukiwac, trzeba cierpliwie czekać
Może będą bliźniaki
Evell lubi tę wiadomość
-
Evell z brzuchem to właśnie unikaj stresu, nie jedz po nocy, słodyczy itd.
Ćwiczenia jakie robisz?
Robiłaś może jakieś testy na nietolerancje pokarmowe? Czasem brzuch może być wzdęty jak się je coś, czego się nie toleruje... -
nick nieaktualny