Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Nefre
My tez robilismy takie cukrowe detoksy to nawet moj sam pilnowal zeby nic nie jesc,nawet w gosciach. A tak to i tak rzadko kupujemy slodycze bo wlasnie odzwyczailismy sie troche. Cukier to nalog ale jak wytrzymasz jakis czas bez do jakos mniej ciągnie. Ale trzeba calkiem odstawić. Tak jak mowisz nie miec w domu zwby nie kusila czekoladka itd.Nefre_ ms lubi tę wiadomość
-
He dziewczyny. Ja dzis wcianam ba śniadanie bułkę z pomidorem i cebulką moze cos pomoze na katar ..27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Nefre_ ms wrote:Arienka
Ty masz lekkie wytłumaczenieW ciąży nie mozna się odchudzać.
Bilans kaloryczny musi być na 0. Ile spalasz tyle zjadasz..
W drugim trymestrze i w trzecim nawet powinnaś ileś tam kcal zjadać więcej.. Ale to jest chyba maksymalnie 500 w ostatnich miesiącach.
I wbrew temu co mówią, jedzenie słodyczy i innych cudów, to nie są zachcianki ciążoweTwoje maleństwo nie woła o late z białą czekoladą..
Ale to pewnie trudno opanować..
Najlepsze że nie mam ochoty na słodyczeJa generalnie jestem mało słodyczowa. Za to uwielbiam ser żółty, makarony, jasny chleb... Nie będę się odchudzać ale może zmuszę się znowu do ciemnego chlebka, mniej masła pakować na kanapkę, mniej sera jeść,zero majonezu bo ostatnio w tym poszalałam. No i więcej warzyw na które teraz nie mam ochoty, a tak to jechałam na sałatkach na kolację. As teraz wpierdzielam kanapkę na kolację.
-
Adry wrote:Czrnulka, gdybyś nie była w ciąży to bym Ci zabrała tą bułkę z pomidorkiem
ale zapraszam moge ci zrobic
Adry lubi tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Tak w ogole ostatnio jakas maskara nie śpię nic .. dopiero okolo 4mi sie udaje cos oko zmrużyc. Kiedys sie wykoncze. Jaknuda mi sie cos lepeij pospac jeden czy dwa dni tak pozniej kilka pod rzad maskara . W poprzedniej ciazy tez tak mialam .. maskara ..dobrze ze to na dzidzie tak nie wplywa27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Czarnulka ja też, budzę się codziennie jak jest jeszcze ciemno... W dzień w sumie też nie jestem śpiąca. Rano może i bym pospała jeszcze ale już nie mogę, wybudzam się na dobre.
Nefre no z fast foodami to samo - kwestia odzwyczajenia. Podobno wystarczy robić coś przez 3 tygodnie żeby nam to weszło w nawyk. Tak samo z odzwyczajaniem się. Zrób sobie 3 tygodniowy detoks (ale może lepiej po świętach hehe...) a zobaczysz, że potem nie będziesz miała napadów chęci na czekoladę czy kebsa.
-
Adry bulek akurat mi nie braknie bo maz piekarz
Adry lubi tę wiadomość
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Frida91 wrote:Czarnulka ja też, budzę się codziennie jak jest jeszcze ciemno... W dzień w sumie też nie jestem śpiąca. Rano może i bym pospała jeszcze ale już nie mogę, wybudzam się na dobre.
Nefre no z fast foodami to samo - kwestia odzwyczajenia. Podobno wystarczy robić coś przez 3 tygodnie żeby nam to weszło w nawyk. Tak samo z odzwyczajaniem się. Zrób sobie 3 tygodniowy detoks (ale może lepiej po świętach hehe...) a zobaczysz, że potem nie będziesz miała napadów chęci na czekoladę czy kebsa.
Co do fast food to maz lubi pizze bardzo i czesto jemy przy weekendzie jakis fast food ale glownie ja robie pizze czy jakies zapiekanki , rzucam co chce .. heheale na razie nie ograniczamy takich posilkow wiadomo jakbysmy przytuli to trzeba by bylo wtedy wykluczyc .. ale za to bardzo malo pijemy gazowanego .. jakos tak sie odzywczailismy.. w polsce pijemy wiecej zawsze to u kogos czy sie cos kupi a tu jak juz to bardziej jakis sok ..
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Ja piję wodę i herbaty ewentualnie, czasem sok owocowy taki 100% bez cukru. Gazowanego prawie wcale. My też lubimy pizze
Ostatnio sami robimy raz na 2 tygodnie, jest taka zajebista że obżeram się jak świnia no i efekt jest.
Tym bardziej że mąż mi teraz uwagi nie zwraca jak to miał w zwyczaju więc muszę się sama pilnować
W Święta będę musiała uważać, na pewno żadnych ciast nie będę jeść bo i tak nie przepadam.
-
Ja też wolę pizzę domowej roboty
Rzadko robimy ale lubimy taką swoją, bo zrobimy tak jak chcemy, dodamy dużo składników itd
Gazowanego nie lubię w ogóle, soki też rzadko piję chyba, że wyciskane robię. A tak to w sumie najczęsciej piję wodę, herbatę. Napić się to tylko wodąColi itp. to w ogóle nie lubię, za słodkie to dla mnie...
Arienkas83 lubi tę wiadomość
-
Ja synkowi od małego dawałam wodę. Baaaaardzo rzadko jakiś sok czy te słodkie herbatki. Efekt taki że teraz tylko woda, jak jest spragniony to tylko woda. Sok i cola to tak na smak.
Lavende a Ty jak tam?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 10:03
-
czarnulka24 wrote:Arienka to ja zas ciasta uwielbiam
mniam mniam
Za czekolada i słodyczami aż tak nie szaleję, ale domowe ciasta, pączki, jagodzianki uwielbiam
Wczoraj o 22 miałam taką zachciankę na kruchą babeczkę z kremem i owocami i galaretką na wierzchu...czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Arienka a jak u ciebie ze sluzem bo u mnie powodz normalnie leje ze cos ze 3 x dziennie wkladki zmieniam .. w poprzedniej mialam to samo i sama sie zastanawiam czy to ok .. ?????27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Moi pili wode pozniej im odzucilo nie chycili sie za nic .. kiedys dostali wysokiej goraczki 40 st praktycznie balam sie ze sie odwodnia bo mleka tez juz malo co pija i dalam im sok do wody ale nie jakis chemiczny i ze sam cukier czuc ..tylji taki naprawde dobry i im posmakowalo i od tamtej pory daje ten sok do wody juz wole zeby pili cokolwiek niz nic nie pili.
Slodyczy praktycznie nie daje głównie owoce, czasem zdarzy mi sie dac im herbatnik czy biszkopt .. atak glownie podjadaja chrupki kukurydziane bardzo je lubiaFrida91 lubi tę wiadomość
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity