X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka ja pakuję tą luteinę 2x1 od 7tc więc mam non-stop białą maź na wkładce. Mam ją już brać tylko wtedy kiedy by były jakieś bóle, napięcie brzucha bo niby luteina rozluźnia macicę. Ale boję się tak i stopniowo sobie zejdę z dawki do przyszłego tygodnia żeby już nie brać. Jakoś w tej kwestii nie mam zaufania żeby tak z dnia na dzień odstawić...
    Ale oprócz białej mazi po tabletce to mam taki nieraz taki gęsty kremowy śluz, że w 8tc się przestraszyłam bo wyglądało to jak kawałki, jak skrzepy tylko że białe. Wtedy niby się czop tworzy wiec myślę że od tego. Teraz mam czasem taki gęsty kremowo-biały lekko rozciągliwy. :)

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienkas83 wrote:
    Czarnulka ja pakuję tą luteinę 2x1 od 7tc więc mam non-stop białą maź na wkładce. Mam ją już brać tylko wtedy kiedy by były jakieś bóle, napięcie brzucha bo niby luteina rozluźnia macicę. Ale boję się tak i stopniowo sobie zejdę z dawki do przyszłego tygodnia żeby już nie brać. Jakoś w tej kwestii nie mam zaufania żeby tak z dnia na dzień odstawić...
    Ale oprócz białej mazi po tabletce to mam taki nieraz taki gęsty kremowy śluz, że w 8tc się przestraszyłam bo wyglądało to jak kawałki, jak skrzepy tylko że białe. Wtedy niby się czop tworzy wiec myślę że od tego. Teraz mam czasem taki gęsty kremowo-biały lekko rozciągliwy. :)
    To ja mam lekko zoltawy , ale podejrzewam infekcje za dwa tyg pojde na wymaz . A tak to mam wodnisty bardziej

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, taki żółtawo-kremowy. To jest norma, nie martw się. Mi wczoraj gin pobierał cytologię to widział i nic nie powiedział więc chyba ok. Póki nie śmierdzi, nie szczypie, nie swędzi to to jest ten właśnie zapychający szyjkę oprócz tego wodnistego. Ja po lutce mam wodnisto-maziaty biały oprócz tego żółtawego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 10:50

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A będziecie dzis trzymały kciuki za moj monitoring? W tym cyklu nie czułam nic, ale moze jednak jakis chociaz 1 pęcherzyk urósł...

Zozo, Nefre_ ms, Frida91 lubią tę wiadomość

• Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre - mamy sokowirówkę, nieporęczna strasznie i dużo mycia po niej. Duża jest i tak leży już długo nie używana. Ale chyba ją wyciągnę i będę sobie pakować warzywa i wyciskać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 11:06

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre no to super zmiana:) tylko patrzec jak beda efekty.
    Ag trzymamy kciuki! Zdawaj relacje na bieżąco ;)

Nefre_ ms lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też strzelę soczek ;) chyba burak +pomarańcza

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam piękne panie :*

Dziś plamienie od rana mam to traktować jako 1 dc czy dopiero od krwawienia jak to jest ? musze wiedzieć bop od 2 dc mam brać letrozol kurde ładnie mi się spóżniła dziś 31 dc.

Dobrego dnia laski :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Ag

jesteś gotowa na life? :) szukamy pierwszej chętnej :) na life z wizyty ginekologicznej :D :D :D:D
    Mam przystojnego Ginekologa tzn ma cos w sobie! Takze chętnie bym Go pokazała, bo reszta to nieciekawa... a jade tak 19-20 bo sie wciskam tak na koniec ;) moja Mama jest z bliźniąt, wiec szanse sa podwójne ;)

• Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam ginekologa przystojnego i niewiele starszego ode mnie heheheh :D

Evell-chyba od krwawienia się liczy.

Evell lubi tę wiadomość

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag1988 wrote:
    Mam przystojnego Ginekologa tzn ma cos w sobie! Takze chętnie bym Go pokazała, bo reszta to nieciekawa... a jade tak 19-20 bo sie wciskam tak na koniec ;) moja Mama jest z bliźniąt, wiec szanse sa podwójne ;)

Mój też jest przystojny i ładny wg,aale ma kiepskie poczucie humoru hahah...
    śmiałam się bo mój mąż się patrzył na mnie jak na głupka bo mu zawsze mówie,że mój gin jest przystojny heh...

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Frida

raz dodałam do soku rzepę czarną.. Makabra.. Taka ostrość, że ręcę opadają :)

A ogólnie dodajesz czasem np. imbir, cynamon albo inne przyprawy? :)
    Ja raz dodalam kawalek selera naciowego i tez mi nie smakowało... Za to super jest ananas czy arbuz ;)
    Raczej nie dodaję... Nie wpadłam na to. Do kawy za to dosypuje ;) Ostatnio do soku dodalam pęczek natki pietruszki :)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jak sobie postawi włosy i jest opalony to nogi się same rozkładają hehehehe :D :P

malutka_mycha lubi tę wiadomość

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj jest po 40tce i jest taki jakby niedostępny na pierwszy rzut oka, ale ten Jego taki chłodny profesjonalizm jest pociągający - zawsze mnie ciągnęło do takich facetów! Naszczescie moj Maz jest taki bardziej miś! A lekarz sie rozkręcił tez, w koncu troche juz do Niego chodzę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 11:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha laski mogłyśmy wyjść za tych ginekologów byśmy miały darmowe wizyty i kiedy byśmy chciały haha arienka aż takie ciacho z niego ?:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha... no ile bysmy kasy zaoszczędzily!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam znowu mętlik w głowie... bo chciałam przerwe po tym cyklu, ale z drugiej strony, to szkoda mi czasu na taki brak działania... ale tez tego mojego Męża bym chciała przymusić do badania... pogadam z lekarzem, moze juz mnie na drożność skieruje.. wakacje chcemy miec w marcu, ale skoro raczej last, to mozna termin dostosować .. i jak tu nie zwariować ..

• Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    haha laski mogłyśmy wyjść za tych ginekologów byśmy miały darmowe wizyty i kiedy byśmy chciały haha arienka aż takie ciacho z niego ?:)

No nie wiem mi się tam podoba, jedynie mógłby być ciut wyższy to w ogóle mój typ :P Wysłałam Ci na priv to sobie oblukaj o ile masz fb ;)

Evell lubi tę wiadomość

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienkas83 wrote:
    No nie wiem mi się tam podoba, jedynie mógłby być ciut wyższy to w ogóle mój typ :P Wysłałam Ci na priv to sobie oblukaj o ile masz fb ;)

Ok;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Ag

Ja myślę, że możesz oficjalnie odpuścić.. czyli nie mierzyć, nie monitować, nic nie robić.. tylko uprawiać seks bez zabezpieczeń. Niektórym to starcza żeby zajść w ciąże. A może Ci taki miesiąc dwa bez takiego nacisku z zewnątrz potrzebny? To taki kompromis między pełnym staraniem, a brakiem starań :)

A może wrócisz dziś i będzie pozamiatane :P i na wakacje to Ty najwyżej nad Polskie Morze pojedziesz :)
    Dzis to ja oglądam czy jest pęcherzyk wyhodowany na clo... i czy mozna podać zastrzyk na pęknięcie... i potem czy jest sens działać.. u nas to takie sztuczne wszystko...

‹‹ 635 636 637 638 639 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ