X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Ja kupowałam dopiero koło 30tc. Dziś wszystko jest pod ręką i nie trzeba dużo wcześniej kupować. Po co ma to leżeć i się kurzyć. Poza tym mi wszyscy mówili żeby nie zapeszać :-D Takie zabobony trochę.
    Ja zaczęłam kupować trochę wcześniej nie że względu na szał macicy ale wydatki. Fajnie sobie jednak rozłożyć na kilka miesięcy żeby aż tak nie bolało.
    Ja dzisiaj dostałam dziwnie wysoka wypłatę, nie wiem czy się dopytywac czy siedzieć cicho i wydawać :D

Lavende86, Frida91 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Lavende chodzi tez o finanse, żeby wydatki trochę rozłożyć w czasie a nie potem wszysyko naraz :P
    Ja już mam wszystko i bardzo mało będę kupować :-) Jeszcze siostra mi da sporo rzeczy bo jej syn ma 8 miesięcy teraz i też mają tego pierdyliard. Chcę kupić tylko łóżeczko takie małe dostawne. Marzy mi się chicco next2me dream ale kosztuje 800zl!!!! Cena kosmiczna. Nie wiem czy się szarpnę.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 24 stycznia 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Mycha

Ogólnie 60 kg przy 158 wzrostu.. to daje ok. 24 BMI, czyli na granicy :) Wcześniej miałam tłuszczu jakieś 34 %..
    Dupa jest okej już i nogi.. Ale brzucha trochę zostało.
    Chciałabym napisać, że mam jeszcze tłuszcz w cyckach, ale to chyba nie jest te 10 % nadmiaru :D

Waga domowa Tanita, ale tylko 4 elektrody pomiarowe, więc pomiar górnej części ciała jest niewiarygodny. Mięśnie mi troszkę spadły - miałam 41 - teraz mam może 39 kg mięśni, czyli nie zły spadek, 2 kg kości, reszta woda.

Musiałabym się przejśc znowu na segmentarny pomiar, u nas to na fitnesie z 10 zł kosztuje.. I ostatnio tluszcz trzewny miałam chyba w punktacji 11 , a powinnam mieć poniżej 5 :) zi to jest to co jest najgorsze.. Można mieć tłustą dupę, ale ona tak nie szkodzi jak tłusty brzuch.
    Oj z tym tłuszczem brzusznym trzeba uważać. Już nie chodzi o wygląd ale o zdrowie.
    ale to mnie zalamalas. Ja ostatni taki pomiar miałam przy 55kg i 158 wzrostu. I niestety już wtedy mnie te wyniki zdolowaly bo 25% tłuszczu. Nie wiedziałam że przy 60kg to już 31% :( na wagę chyba wejdę rok po porodzie :( Nefre a Ty cos cwiczysz? Bo nie kojarzę. A im więcej mięśni tym szybciej spalasz tłuszcz.

f1d9680377.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 15:26

malutka_mycha lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha a kiedy zaczelas kupować?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Ja już mam wszystko i bardzo mało będę kupować :-) Jeszcze siostra mi da sporo rzeczy bo jej syn ma 8 miesięcy teraz i też mają tego pierdyliard. Chcę kupić tylko łóżeczko takie małe dostawne. Marzy mi się chicco next2me dream ale kosztuje 800zl!!!! Cena kosmiczna. Nie wiem czy się szarpnę.
    No my nie mamy nic i nie będziemy mieli bo u nas nie ma w rodzinie nikt małych dzieci :P

Adry lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o chusteczki to w Rossmannie sa nasączone woda babydream 10 zl 2x 80 chusteczek i te kupilam. Bardzo dobre moim zdaniem sa chusteczki waterwipes i te tez kupilam a do tego poprostu platki kosmetyczne dla niemowląt do przemywania wodą i tego zamierzam uzywac w domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 11:43

malutka_mycha, Adry lubią tę wiadomość

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    to tak jak u nas, tez wszystko sami kupowaliśmy, ale ja pójde nawet o krok dalej i nic nikomu nie zostawię, tylko część sprzedam a część oddam do domu samotnej matki :P taka jestem bestia :D
    A ja sobie zostawię dla następnego/następnych :D

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png

Wysłany: 24 stycznia 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida w listopadzie, gdzie pomiędzy prenatalnymi a polowkowymi. Około 16-18 tyg. Ale ja kupowałam wszystko oprócz ciuszków więc cześć wydatków mi odpadła.

Nefre nie wiem jaka jest teoria i wiem że każdy z nas jest inny i musi wypracować swój sposób na piękną i zdrowa sylwetkę. Ja stosowałam zawsze dietę i ćwiczenia równocześnie. Tłuszcz spadał a mięśnie rosły.
    Tylko ja nie liczyłam dokładnie kalorii, stosowałam 5 posiłków, porządne śniadanie, malutko węglowodanów. Odpowiedni posiłek po treningu.

Frida91 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    Boczkiem i czekoladą ostatnio
    Multi a z witamin cos bierzesz

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity

Wysłany: 24 stycznia 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Mycha

jesteś pewna że rosły? czy po prostu było je bardziej widać?

Może dieta była naprzemienna.. Tydzien deficyt , tydzien nadmiar.. Trudno inaczej to wyjaśnić.

Co do ilości tłuszczu, każdy czuje się dobrze w innej wartości.. Ale to głównie zależy od tego, gdzie CI się ten tłuszcz układa:) jeżeli równomiernie na całym ciele, to jesteś w stanie go zaakceptować więcej, niż jak jedna część ciała dominuje nad całą resztą.. % to nie wyznacznik w sumie..
    Wg profesjonalnej wagi z siłowni rosły :)

A dlaczego taka naprzemienna dieta?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 12:11

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Tez mam taki plan... tylko najpierw ciąża.. kiedyś..

• Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 15:26

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre ty mnie wpędzasz w kompleksy jedzeniowe :-D Ja nie wiem ile czego ile procent mam w sobie :-D Na pewno ostatnio 100% lenia. Jem wszystko z umiarem. Chleba ciemnego np. nie umiem jeść non stop. Od czasu do czasu muszę zjeść białą, chrupiącą bułę z piekarni na dole :-D Mamy w bloku na dole super piekarnię. Pieką naturalnie, bez chemii i oszustw. Ich buły to niebo :-D Oczywiście to od czasu do czasu. Wczoraj za to zrobiłam sobie dobrą sałatkę. Ostatnio trochę mi się schudło i brzuch chyba zmalał paradoksalnie :-D No ale to z braku apetytu.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zawsze myslalam ze te pomiary tkanki tłuszczowej itd.to ściema... Nigdy tego nie robiłam nawet.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    No my zostawiliśmy i dzięki bogu część używa siostra bo powiem ci, że jak nie masz domu to ciężko to wszystko przechować. Łóżeczko, mamy 3 wózki, wanienka, krzesełko do karmienia, masę kartonów z ubrankami. Moja piwnica już nie daje rady.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 24 stycznia 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende ja już upycham po treściach, moja cała piwnica i od Babci :) bo ludzie mi teraz rzeczy dają, które gdzieś za trzy lata będą przydatne.

Frida zależy jaki sprzęt. Wiadomo że jakiś margines błędu tam jest, ale tendencje dzięki temu można zaobserwować. Mnie to bardzo motywowalo. Pamiętam, w najlepszym okresie, właśnie przy pilnowania diety (wtedy zero grzeszkow, aż sama nie wierzyłam) i regularnej siłowni miałam tylko 18% tłuszczu. Duży kop żeby dalej pracować :D

f1d9680377.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre - no mi też niestety idzie w brzuch :-/ To jest masakra. Zawsze tak było. Nawet jak byłam chuda to nigdy nie miałam idealnego brzucha.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo ja jestem podjarana wózkami Mutsy :) czasem nawet czytam sobie recenzje :) a co! Musze miec rozeznanie! Zjem sobie kawałek a potem wieczorem bedziemy uprawiać dziki seks - ostatnio po miałam zakwasy, to go spale!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 12:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któryś wybiorę, tylko nie mam modelu, bo do czasu kiedy bede wybierać(nie wiadomo kiedy) to pewnie beda nowe modele, ale podobają mi sie tak wizualnie i idea tego ze sa lekkie i ładnie sie składają. Cybex priam- cena juz dla mnie szok.. dzis mamy gotowy obiad, to moze przed cos podziałamy.. bo potem zauważyłam,ze jak sie juz kazdy zajmie czymś innym albo rozsiądzie na kanapie to potem jakos cieżko..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 12:58

‹‹ 757 758 759 760 761 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ