Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Lavende86 wrote:Ja kupowałam dopiero koło 30tc. Dziś wszystko jest pod ręką i nie trzeba dużo wcześniej kupować. Po co ma to leżeć i się kurzyć. Poza tym mi wszyscy mówili żeby nie zapeszać
Takie zabobony trochę.
Ja dzisiaj dostałam dziwnie wysoka wypłatę, nie wiem czy się dopytywac czy siedzieć cicho i wydawaćLavende86, Frida91 lubią tę wiadomość
-
Frida91 wrote:Lavende chodzi tez o finanse, żeby wydatki trochę rozłożyć w czasie a nie potem wszysyko naraz
Jeszcze siostra mi da sporo rzeczy bo jej syn ma 8 miesięcy teraz i też mają tego pierdyliard. Chcę kupić tylko łóżeczko takie małe dostawne. Marzy mi się chicco next2me dream ale kosztuje 800zl!!!! Cena kosmiczna. Nie wiem czy się szarpnę.
-
Nefre_ ms wrote:Mycha
Ogólnie 60 kg przy 158 wzrostu.. to daje ok. 24 BMI, czyli na granicyWcześniej miałam tłuszczu jakieś 34 %..
Dupa jest okej już i nogi.. Ale brzucha trochę zostało.
Chciałabym napisać, że mam jeszcze tłuszcz w cyckach, ale to chyba nie jest te 10 % nadmiaru
Waga domowa Tanita, ale tylko 4 elektrody pomiarowe, więc pomiar górnej części ciała jest niewiarygodny. Mięśnie mi troszkę spadły - miałam 41 - teraz mam może 39 kg mięśni, czyli nie zły spadek, 2 kg kości, reszta woda.
Musiałabym się przejśc znowu na segmentarny pomiar, u nas to na fitnesie z 10 zł kosztuje.. I ostatnio tluszcz trzewny miałam chyba w punktacji 11 , a powinnam mieć poniżej 5zi to jest to co jest najgorsze.. Można mieć tłustą dupę, ale ona tak nie szkodzi jak tłusty brzuch.
ale to mnie zalamalas. Ja ostatni taki pomiar miałam przy 55kg i 158 wzrostu. I niestety już wtedy mnie te wyniki zdolowaly bo 25% tłuszczu. Nie wiedziałam że przy 60kg to już 31%na wagę chyba wejdę rok po porodzie
Nefre a Ty cos cwiczysz? Bo nie kojarzę. A im więcej mięśni tym szybciej spalasz tłuszcz.
-
Lavende86 wrote:Ja już mam wszystko i bardzo mało będę kupować
Jeszcze siostra mi da sporo rzeczy bo jej syn ma 8 miesięcy teraz i też mają tego pierdyliard. Chcę kupić tylko łóżeczko takie małe dostawne. Marzy mi się chicco next2me dream ale kosztuje 800zl!!!! Cena kosmiczna. Nie wiem czy się szarpnę.
Adry lubi tę wiadomość
-
Jesli chodzi o chusteczki to w Rossmannie sa nasączone woda babydream 10 zl 2x 80 chusteczek i te kupilam. Bardzo dobre moim zdaniem sa chusteczki waterwipes i te tez kupilam a do tego poprostu platki kosmetyczne dla niemowląt do przemywania wodą i tego zamierzam uzywac w domu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 11:43
malutka_mycha, Adry lubią tę wiadomość
-
Adry wrote:to tak jak u nas, tez wszystko sami kupowaliśmy, ale ja pójde nawet o krok dalej i nic nikomu nie zostawię, tylko część sprzedam a część oddam do domu samotnej matki
taka jestem bestia
-
Frida w listopadzie, gdzie pomiędzy prenatalnymi a polowkowymi. Około 16-18 tyg. Ale ja kupowałam wszystko oprócz ciuszków więc cześć wydatków mi odpadła.
Nefre nie wiem jaka jest teoria i wiem że każdy z nas jest inny i musi wypracować swój sposób na piękną i zdrowa sylwetkę. Ja stosowałam zawsze dietę i ćwiczenia równocześnie. Tłuszcz spadał a mięśnie rosły.
Tylko ja nie liczyłam dokładnie kalorii, stosowałam 5 posiłków, porządne śniadanie, malutko węglowodanów. Odpowiedni posiłek po treningu.Frida91 lubi tę wiadomość
-
Multiwitamina wrote:Boczkiem i czekoladą ostatnio27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Nefre_ ms wrote:Mycha
jesteś pewna że rosły? czy po prostu było je bardziej widać?
Może dieta była naprzemienna.. Tydzien deficyt , tydzien nadmiar.. Trudno inaczej to wyjaśnić.
Co do ilości tłuszczu, każdy czuje się dobrze w innej wartości.. Ale to głównie zależy od tego, gdzie CI się ten tłuszcz układa:) jeżeli równomiernie na całym ciele, to jesteś w stanie go zaakceptować więcej, niż jak jedna część ciała dominuje nad całą resztą.. % to nie wyznacznik w sumie..
A dlaczego taka naprzemienna dieta?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 12:11
-
nick nieaktualny
-
Nefre ty mnie wpędzasz w kompleksy jedzeniowe
Ja nie wiem ile czego ile procent mam w sobie
Na pewno ostatnio 100% lenia. Jem wszystko z umiarem. Chleba ciemnego np. nie umiem jeść non stop. Od czasu do czasu muszę zjeść białą, chrupiącą bułę z piekarni na dole
Mamy w bloku na dole super piekarnię. Pieką naturalnie, bez chemii i oszustw. Ich buły to niebo
Oczywiście to od czasu do czasu. Wczoraj za to zrobiłam sobie dobrą sałatkę. Ostatnio trochę mi się schudło i brzuch chyba zmalał paradoksalnie
No ale to z braku apetytu.
-
Frida91 wrote:A ja sobie zostawię dla następnego/następnych
Frida91 lubi tę wiadomość
-
Lavende ja już upycham po treściach, moja cała piwnica i od Babci
bo ludzie mi teraz rzeczy dają, które gdzieś za trzy lata będą przydatne.
Frida zależy jaki sprzęt. Wiadomo że jakiś margines błędu tam jest, ale tendencje dzięki temu można zaobserwować. Mnie to bardzo motywowalo. Pamiętam, w najlepszym okresie, właśnie przy pilnowania diety (wtedy zero grzeszkow, aż sama nie wierzyłam) i regularnej siłowni miałam tylko 18% tłuszczu. Duży kop żeby dalej pracowaćFrida91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZozo ja jestem podjarana wózkami Mutsy
czasem nawet czytam sobie recenzje
a co! Musze miec rozeznanie! Zjem sobie kawałek a potem wieczorem bedziemy uprawiać dziki seks - ostatnio po miałam zakwasy, to go spale!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 12:48
-
nick nieaktualnyKtóryś wybiorę, tylko nie mam modelu, bo do czasu kiedy bede wybierać(nie wiadomo kiedy) to pewnie beda nowe modele, ale podobają mi sie tak wizualnie i idea tego ze sa lekkie i ładnie sie składają. Cybex priam- cena juz dla mnie szok.. dzis mamy gotowy obiad, to moze przed cos podziałamy.. bo potem zauważyłam,ze jak sie juz kazdy zajmie czymś innym albo rozsiądzie na kanapie to potem jakos cieżko..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 12:58