X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak zajsc w ciaze i nie oszalec:)
Odpowiedz

Jak zajsc w ciaze i nie oszalec:)

Oceń ten wątek:
  • Majami Znajoma

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z żoną staraliśmy się 2.5 roku, niepłodność idiopatyczna.Ponad Miesiąc temu namówiłem żonę na IUI, teraz jest w 6 tygodniu ciąży😍😍😍, trzeba walczyć do końca. Pozdrawiam wszystkie staraczki,wiem co czujecie ale nie myślcie o tym a samo przyjdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 13:25

Allanowa lubi tę wiadomość

Jest śluz jest impreza.
  • MoniqinWonderland Znajoma

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka1234 wrote:
    Cześć Dziewczyny, dołączam do Was ... minął 7 cykl starań z monitoringami itd. i niestety ciąży brak .. ogólnie od 1,5 roku mówiliśmy fajnie jakby dzidzia już była no ale nie było, zaczęliśmy chodzić do kliniki i w nich nadzieja. .. no ale od Września chodzimy i dalej nic :( 3 cykle clo + duphaston, teraz 2 cykl z letrozolem w każdym cyklu dodatkowo zastrzyk na pękniecie ale dalej nic :( owulacje piękne, pęcherzyki piękne no jak to moja lekarka mówi"wszystko idelane" ... jak w tym miesiącu nie zaskoczy podchodzimy do inseminacji ...

Z miesiąca na miesiąc tracę coraz większa nadzieję i motywację ... Człowiek robi wszystko, myślał że będzie to takie proste .. a najgorsze jest to, że jesteśmy przebadani i Ja i Mąż i wszystko jest super ... trochę Mnie to dobija, bo jakby był jakiś problem to mielibyśmy punkt zaczepienia ...
    W tym miesiącu mam mnóstwo myśli ..

Rozumiem cie doskonale. Ja tez mam taka zlosc w sobie za to ze jest z nami ok a tu nic. Nie poddamy sie tylko ze z cyklu na cykl czlowiek znosi to gorzej...

• MoniqinWonderland Znajoma

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogole Dziewczyny to mam do was pytanie. Probowalyscie testow owulacyjnych?? Mi lekarz polecil sprobowac. Ja nigdy nie korzystalam z takich testow. Ciekawa jestem waszych opini...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniqinWonderland wrote:
    A tak wogole Dziewczyny to mam do was pytanie. Probowalyscie testow owulacyjnych?? Mi lekarz polecil sprobowac. Ja nigdy nie korzystalam z takich testow. Ciekawa jestem waszych opini...
    Ja korzystałam, ale dla mnie są bez sensu, co z tego, że pokaże mi skok (pik) LH jak i tak może pęcherzyk nie pęknąć. Mi lekarz odradził, tym bardziej przy zespole LUF. W ogóle zauważyłam, że bardzo wielu lekarzy nie jest przekonanych do testów owulacyjnych.

• Leśnik Znajoma

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniqinWonderland wrote:

Myślę o tym, ale znam siebie na tyle że wiem, że to może u mnie mieć katastrofalny skutek i będę zbyt zafiksowana (te testy bardzo by mi w tym pomogły :/ ). Więc bronię się, póki mogę, wiem że pół roku (dziwnie długi 6 cs - 39 dc i dalej brak @) to jest jednocześnie długo i krótko :)

• Allanowa Koleżanka

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim, fajny temat!

My z mężem staramy się już półtora roku.. tak w skrócie, to od stycznia zaczeliśmy badania w klinice niepłodnośći, z nasieniem wszystko ok, moje hormony troche rozjechane. w przyszłym tygodniu będę mieć sprawdzaną drożność jajowodów.

Staram się nie załamywać, ale jest coraz trudniej, najbardziej przeraża myśl, że nigdy się nie uda. :( Jak słyszę , że ktoś zaliczył 'wpadkę' to dla mnie jest to jak wygrana w totka.. ja nawet testów nie robię, tylko czekam spokojnie na @, bo znam swój organizm i wiem, że jeśli nic dziwnego, innego się nie dzieje, to po co się łudzić, doszukiwać na siłę.. a może kiedyś ciąża mnie zaskoczy.

Życzę nam wszystkim, aby ta wiosna przyniosła, to na co tak czekamy...

Pozdrawiam:)

• Alunis Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allanowa wrote:

My z mężem staramy się już półtora roku.. tak w skrócie, to od stycznia zaczeliśmy badania w klinice niepłodnośći, z nasieniem wszystko ok, moje hormony troche rozjechane. w przyszłym tygodniu będę mieć sprawdzaną drożność jajowodów.

Staram się nie załamywać, ale jest coraz trudniej, najbardziej przeraża myśl, że nigdy się nie uda. :( Jak słyszę , że ktoś zaliczył 'wpadkę' to dla mnie jest to jak wygrana w totka.. ja nawet testów nie robię, tylko czekam spokojnie na @, bo znam swój organizm i wiem, że jeśli nic dziwnego, innego się nie dzieje, to po co się łudzić, doszukiwać na siłę.. a może kiedyś ciąża mnie zaskoczy.

Trzymam kciuki za Cieebie i pozostałe czytelniczki. :) I dołączam do grona tych, które oczekują na dwie kreseczki <3

Allanowa, Leśnik lubią tę wiadomość

Córeczka 13.03.2020 <3
    Jest i on 💕 24.06.2021r.
    atdcpiqv6jtb1fho.png

Mutacja czynnika V Leiden hetero.
  • Kinga28 Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allanowa wrote:

Doskonale rozumiem. Tak sie złożyło ze starania zbiegly sie i mi i bliskiej kolezance dokladnie w tych samych miesiacach. I jej sie udalo za 2 razem, wiec czasami sie zastanawiam, dlaczego ja nie moge... no i nie umiem sie z tego cieszyc na dzien dzisiejszy. u mnie zmiana tylko teraz w tym miesiacu ze przestałam wyszukiwać objawow ciazy. Tylko tak jak Ty po prostu czekam. Pociesza mnie myśl, ze znajoma para po prostu sie nie zabezpieczala ale próbowali trafic w plodne i udalo im sie po ok 2 latach i dopiero kiedy dziewczyna zmieniła prace bo w poprzedniej byl stres i zajela sie wdrażaniem w nową. Ciesze sie ze sa święta i majówka, i moze glowa odpocznie:) grile, może trafi sie piekna pogoda. Do tego urlop w pracy, musze wrocic do zycia bo teraz to chyba w takiej prozni jestem zawieszona.

• Leśnik Znajoma

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga28 wrote:
    Doskonale rozumiem. Tak sie złożyło ze starania zbiegly sie i mi i bliskiej kolezance dokladnie w tych samych miesiacach. I jej sie udalo za 2 razem, wiec czasami sie zastanawiam, dlaczego ja nie moge... no i nie umiem sie z tego cieszyc na dzien dzisiejszy. u mnie zmiana tylko teraz w tym miesiacu ze przestałam wyszukiwać objawow ciazy. Tylko tak jak Ty po prostu czekam. Pociesza mnie myśl, ze znajoma para po prostu sie nie zabezpieczala ale próbowali trafic w plodne i udalo im sie po ok 2 latach i dopiero kiedy dziewczyna zmieniła prace bo w poprzedniej byl stres i zajela sie wdrażaniem w nową. Ciesze sie ze sa święta i majówka, i moze glowa odpocznie:) grile, może trafi sie piekna pogoda. Do tego urlop w pracy, musze wrocic do zycia bo teraz to chyba w takiej prozni jestem zawieszona.

Tak, te wolne dni teraz chyba wszystkim się bardzo przydadzą, bo napięć dużo a te starania dodają drugie tyle (jeżeli nie są dominujące :/ )

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniqinWonderland wrote:
    Ja też stosowałam testy owu ale teraz wolę temperaturą wyznaczać owu. A jak wspomniałam mojemu gin to mnie zrypal i powiedział że to głupota te testy żeby się kochać i wszystko samo przyjdzie 😄

• Allanowa Koleżanka

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga28 jakoś zawsze na wiosne milej, weselej, ale pamiętam przed staraniami, to mogłam góry przenosić. a teraz czuje jakbym straciła cząstke siebie, że opanował mnie smutek i przygnębienie... Ale czas to zmienić i znów poczuć się jak nastolatka ;)

• Allanowa Koleżanka

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga28 mam jeszcze pytanie, przeczytałam że bierzesz też DOSTINEX ja dziś mam zażyć pierwsze pół tabletki, myslisz, że mogę na noc ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allanowa wrote:

Trzymam kciuki żeby się wszystko ułożyło 😊 ale może znajdą przyczynę i będzie wiadomo gdzie problem do zwalczenia żebyś mogła cieszyć się upragnioną ciąża. Pozdrawiam 😘

• Blanche Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Używałam testów owu i szczerze mówiąc głupoty mi wychodziły, wiec dałam sobie spokój. I dotyczy to nie tylko tych tanich, milion sztuk za grosze ale tez Clearblue digital. W tym cyklu minitoruję temperaturę bez testów. Mam jeszcze kilka, ale póki co nie planuję ich używać, w moim przypadku dodały mi tylko stresu.
    Allanowa trzymam kciuki!
    Dziewczyny, nie możemy się poddać 🙂

28 lat, UK
    Listopadowa mama 2014
    Urodzę w 2020!🙂 - 5cs <3
  • Allanowa Koleżanka

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sendi324 , Blanche dzięki dziewczyny i wzajemnie trzymam kciuki !:)

Blanche lubi tę wiadomość

• Blanche Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już niedługo przeniesiemy się na fiolet! 😎

Z innej beczki, macie jakieś doświadczenia z Ovarinem?

28 lat, UK
    Listopadowa mama 2014
    Urodzę w 2020!🙂 - 5cs <3
  • Kinga28 Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allanowa wrote:
    Kinga28 mam jeszcze pytanie, przeczytałam że bierzesz też DOSTINEX ja dziś mam zażyć pierwsze pół tabletki, myslisz, że mogę na noc ?
    Ja tak wlasnie stosuje, biore ok godziny 19-20, raz w tygodniu. Nie mam po nim zadnych skutków. Chociaż jak przeczytałam ulotkę to sie troche obawiałam:) ale czuje sie "normalnie", nic nie dolega.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanche wrote:
    Już niedługo przeniesiemy się na fiolet! 😎

Z innej beczki, macie jakieś doświadczenia z Ovarinem?
    Ja mam. Brałam ovarin 4 miesiące. Bez skutków ubocznych. Po zabiegu lozeczkowania strasznie zwariowały mi cykle dochodzily nawet do 60 dni! Zaczęłam brać ovarin i już pierwszy cykl skrocil mi się o połowę. A jeśli mogę zapytać w jakim celu chcesz go brać?

• Blanche Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na delikatne wyregulowanie cyklu, dwa ostatnie mi się mocno wydłużyły. Myślę, że to po odstawieniu anty, bo przed nimi było jak w zegarku. Stwierdziłam, że spróbuję brać w tym cyklu, a jak nie pomoże to pójdę do lekarza.

28 lat, UK
    Listopadowa mama 2014
    Urodzę w 2020!🙂 - 5cs <3
  • Allanowa Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga28 no ulotka jest przerażająca, ale czuje się normlanie, więc może też nie będzie źle :) Liczę po cichu, że dostinex i obnizenie prl pomoże.

‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ