Jak zajsc w ciaze i nie oszalec:)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Sendi324 wrote:A bierzecie jakieś witaminy lub zestaw witamin?
Mnie zostały z ciąży Falvit Mama, więc łykam, do tego magnez, ale od dziś zaczęłam Inofem.
Ogólnie na czas ciąży uważam, że to słabe witaminy, gin zaleciła mi inne, ale je kupiłam najpierw, dopiero jak ujrzałam pozytywny test. Później kazała mi przerzucić się na serię Prenatal. A te mi zostały. Falvit Mama uważam, że na czas ciąży są zbyt rozstrzelane - za dużo tam wszystkiego i niektórych ważnych rzeczy brak, ale są moim zdaniem dobre na takie uzupełnienie się przed ciążą. W dodatku są tanie.
Ja podobno w biochemiczną zaszłam właśnie przez brak witamin, wtedy nic nie brałam, prowadziłam okropny tryb życia, ciąża się nie rozwinęła, ale w następnym cyklu może po dwóch tygodniach brania witaminek, zaszłam w zdrową ciążę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 12:32
Wisienka, Ciasteczkoo, Murzynek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLaBellePerle wrote:Mnie zostały z ciąży Falvit Mama, więc łykam, do tego magnez, ale od dziś zaczęłam Inofem.
Ogólnie na czas ciąży uważam, że to słabe witaminy, gin zaleciła mi inne, ale je kupiłam najpierw, dopiero jak ujrzałam pozytywny test. Później kazała mi przerzucić się na serię Prenatal. A te mi zostały. Falvit Mama uważam, że na czas ciąży są zbyt rozstrzelane - za dużo tam wszystkiego i niektórych ważnych rzeczy brak, ale są moim zdaniem dobre na takie uzupełnienie się przed ciążą. W dodatku są tanie.
Ja podobno w biochemiczną zaszłam właśnie przez brak witamin, wtedy nic nie brałam, prowadziłam okropny tryb życia, ciąża się nie rozwinęła, ale w następnym cyklu może po dwóch tygodniach brania witaminek, zaszłam w zdrową ciążę. -
Sendi324 wrote:Przykro mi kochana😔 ale gratuluję zdrowej ciąży. Ja też poronilam z powodu pustego jaja ponad rok temu. Wtedy jedynie brałam tabletki na włosy ( wypadają garściami). Chciałabym brać witaminy dla planujących ciążę i na włosy ( problem wypadania powrócił) tylko nw czy to nie będzie za duzo
Dzieki, ale nie ma czego gratulować, bo o ile ciąża była zdrowa to ja już mniej, bo poroniłam przez infekcję...Murzynek lubi tę wiadomość
-
Sendi324 wrote:Przykro mi kochana😔 ale gratuluję zdrowej ciąży. Ja też poronilam z powodu pustego jaja ponad rok temu. Wtedy jedynie brałam tabletki na włosy ( wypadają garściami). Chciałabym brać witaminy dla planujących ciążę i na włosy ( problem wypadania powrócił) tylko nw czy to nie będzie za duzo
A jakie witaminy na włosy chcesz brać? Często w nich już jest kwas foliowy.Wisienka, Murzynek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sendi324 wrote:DOPPELHERZ aktiv z biotyna
-
Ja brałam kwas foliowy i witaminę d3, ale od niedawna łykam femibion.
Dziś 41 dc, byłam u lekarza i przypisał mi luteinę na przyspieszenie okresu. Oczekiwałam jakiś badań, skierowania czy czegoś (żeby się dowiedzieć, skąd ta dziwna przerwa) a tu tak trochę lipa. Nie wiem, czy mi odwaliło, czy po prostu mnie zbył... -
Leśnik wrote:Ja brałam kwas foliowy i witaminę d3, ale od niedawna łykam femibion.
Dziś 41 dc, byłam u lekarza i przypisał mi luteinę na przyspieszenie okresu. Oczekiwałam jakiś badań, skierowania czy czegoś (żeby się dowiedzieć, skąd ta dziwna przerwa) a tu tak trochę lipa. Nie wiem, czy mi odwaliło, czy po prostu mnie zbył...
Oni często zbywają, więc mogło tak być niestety...
Mnie po femibion dziwnie mdli
Murzynek lubi tę wiadomość
-
LaBellePerle wrote:Oni często zbywają, więc mogło tak być niestety...
Mnie po femibion dziwnie mdli
Kurczę, Ty wiesz że też tak miałam, jak zakładałam z tydzień temu że testy się mylą i jestem w ciąży? Jeszcze zakładałam, że to objaw
Tak mnie ta wizyta dobiła, że nawet mi się nie chce szukać dalej dobrego lekarza, po prostu chciałabym nie chcieć chcieć jutro wrócę do gry, dziś muszę na ile się da złapać dystans. -
nick nieaktualnySendi324 wrote:A bierzecie jakieś witaminy lub zestaw witamin?
Leśnik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLeśnik wrote:Ja brałam kwas foliowy i witaminę d3, ale od niedawna łykam femibion.
Dziś 41 dc, byłam u lekarza i przypisał mi luteinę na przyspieszenie okresu. Oczekiwałam jakiś badań, skierowania czy czegoś (żeby się dowiedzieć, skąd ta dziwna przerwa) a tu tak trochę lipa. Nie wiem, czy mi odwaliło, czy po prostu mnie zbył... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny