X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jest nadzieja dopóki @ nie ma - Pogaduchy Staraczek
Odpowiedz

Jest nadzieja dopóki @ nie ma - Pogaduchy Staraczek

Oceń ten wątek:
  • paaulik_ Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Dżoana89 :) dobrze, że znalazłaś dobrego ginekologa, to najważniejsze :)

Dżoana89 lubi tę wiadomość

• Gigi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam zrobić to badanie prolaktyny ale nie wiedziałam jak mam liczyć dni w tym cyklu także zrobię w przyszłym jak gin zaleci . W piatek idę robić tsh, bete (czy już całkiem spadla),
    I wieczorem do gina. Z resztą badań poczekam i nie robię na własną rękę. Najpierw chce to z nim skonsultować

Jestem padnięta po pracy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 19:57

881429f8d9ff9f1c7b0ddbb15cc4cdcd.png
    1cs - cb, Niedoczynność tarczycy
  • Dżoana89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paaulik, endometrioza z dużym prawdopodobieństwem jest dziedziczna. Mogą być jedynie różne jej stadia.

starania od Maja 2016, 28lat,

"Miłości bez krzyża nie znajdziecie, a krzyża bez miłości nie uniesiecie" JPII
  • paaulik_ Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoana89 wrote:
    Paaulik, endometrioza z dużym prawdopodobieństwem jest dziedziczna. Mogą być jedynie różne jej stadia.

tego się właśnie obawiam..

• Gigi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzoana89 grunt to być pod opieką dobrego gina. Ja do tego w piątek idę pierwszy raz i nie wiem jaki będzie.

Dziewczyny a co sądzicie o liście staraczek? :) Octavia dałabyś radę zrobić?

• Dżoana89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale nie martw się na zapas. przy pierwszych stadiach choroby można bez problemu zafasolkować, przy odpowiednich lekach.

• Martm27 Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paaulik myślę, ze jak już się decyduje na staranie o dzidzie i sie liczy z tym, ze mozna zajśc w ciąże w danym cyklu to się człowiek podświadomie sam nakręca i to nieuniknione, bo chce zobaczyc rezultat działań i się cieszyć upragnioną ciązą:)

Dżoana89 ja biorę 2x dziennie po jednej tabletce, jedną rano i jedną wieczorem, ale nic mi to nie pomaga, ani w zajściu w ciążę ani na te plamienia. A ty brałaś duphaston z powodu plamień, czy tak profilaktycznie?

• Dżoana89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Gigi daj znać jak było. Bądź dobrej myśli, i opowiedz mu o wszystkich swoich obawach.

Gigi lubi tę wiadomość

• paaulik_ Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoana89, staram się nie zamartwiać, ale z miesiąca na miesiąc to coraz trudniejsze :)

Martm27, święta prawda :)

• Dżoana89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martm27 wrote:
    Paaulik myślę, ze jak już się decyduje na staranie o dzidzie i sie liczy z tym, ze mozna zajśc w ciąże w danym cyklu to się człowiek podświadomie sam nakręca i to nieuniknione, bo chce zobaczyc rezultat działań i się cieszyć upragnioną ciązą:)

Dżoana89 ja biorę 2x dziennie po jednej tabletce, jedną rano i jedną wieczorem, ale nic mi to nie pomaga, ani w zajściu w ciążę ani na te plamienia. A ty brałaś duphaston z powodu plamień, czy tak profilaktycznie?

Z powodu plamień przez dwa cykle z taką samą dawką jak Ty. I też mi to nie pomogło. Dlatego zmieniłam lekarza, który zlecił mi serię badań i dopiero na podstawie wyników będziemy się zastanawiać jakie leczenie obrać...
    Poza plamieniami przy okresie pojawiają mi się też skrzepy.

• paaulik_ Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem niedoinformowana chyba, skrzepy są złe podczas @? Wspominałam o tym lekarce, ale olała temat..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 20:10

• Dżoana89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zależy jakie są to skrzepy i czy występują zawsze. Jeśli temat powtarza się co miesiąc i skrzepy te są b. duże to na pewno nie jest to prawidłowe krwawienie. Ja nie musiałam o tym wspominać, o razu mnie o to lekarz zapytał.

Małymi, nielicznymi skrzepami się nie przejmuj, one mogą pojawiać się przy obfitej miesiączce.

• Gigi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie skrzepy chyba od zawsze. Ale nie są duże.
    Przeważnie na 3dc zawsze miałam i taki jeden nieduży się zdarza na cały okres
    W tym cyklu to co innego ale lekarz kazał się na to przygotować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 20:14

• paaulik_ Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, obrzydzę Wam trochę wieczór, ale ja czasem mam same wielkie skrzepy.. i to co miesiąc jest taki jeden dzień.. Przeważnie 2-3 dc.

• Dżoana89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gigi, a tak z ciekawości zapytam jeśli mogę.
    Jak wygląda krwawienie po biochemicznej, tzn czym się różni od normalnego?

• Dżoana89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaulik_ wrote:
    Wiecie co, obrzydzę Wam trochę wieczór, ale ja czasem mam same wielkie skrzepy.. i to co miesiąc jest taki jeden dzień.. Przeważnie 2-3 dc.

Ja właśnie mam podobnie, ale nigdy tak nie miałam. Dopiero od momentu pojawienia się plamień pprzed okresem. wraz z plamieniami pojawił się skrzepy.

• Gigi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoana89 wrote:
    gigi, a tak z ciekawości zapytam jeśli mogę.
    Jak wygląda krwawienie po biochemicznej, tzn czym się różni od normalnego?
    Przede wszystkim u mnie akurat trwa dłużej. Już 7 dzień a normalnie mam @ 5dni i potem już plamienie. Jest bardziej obfity. I właśnie te skrzepy. Jest ich więcej. Nie jakieś ogromne ale większe i więcej ich jest niż miał kiedykolwiek...

Ale jak czytałam o innych to dziewczyny pisały niejednokrotnie, że było taki sam jak zwykła @ i tak samo krótkie

• paaulik_ Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoana89, u mnie to się zaczęło po 'medycznej menopauzie'. I też plamienia wtedy się pojawiły, okropny PMS i bolące okropnie piersi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 20:21

• Gigi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się czy jak tak dalej będę krwawic czy gin tam cokolwiek zobaczy na usg w pt?

U mnie z piersiami różnie wygląda przed @.czasami nie bolą mnie wcale, czasami kilka dni wcześniej albo i tydzień wcześniej. A kiedyś miałam takie cykle, że po owulacji praktycznie całe 2tyg bolały :O

• paaulik_ Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gigi ja tak mam teraz, to jakaś porażka z tym bólem! Wydaje mi się, że krwawienie aż tak nie przeszkadza, mi też robił podczas krwawienia żeby sprawdzić torbiele, i wszystko było 'widoczne'

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ