Jest nadzieja dopóki @ nie ma - Pogaduchy Staraczek
-
WIADOMOŚĆ
-
Chciałam zrobić to badanie prolaktyny ale nie wiedziałam jak mam liczyć dni w tym cyklu także zrobię w przyszłym jak gin zaleci . W piatek idę robić tsh, bete (czy już całkiem spadla),
I wieczorem do gina. Z resztą badań poczekam i nie robię na własną rękę. Najpierw chce to z nim skonsultować
Jestem padnięta po pracy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 19:57
-
Paaulik myślę, ze jak już się decyduje na staranie o dzidzie i sie liczy z tym, ze mozna zajśc w ciąże w danym cyklu to się człowiek podświadomie sam nakręca i to nieuniknione, bo chce zobaczyc rezultat działań i się cieszyć upragnioną ciązą
Dżoana89 ja biorę 2x dziennie po jednej tabletce, jedną rano i jedną wieczorem, ale nic mi to nie pomaga, ani w zajściu w ciążę ani na te plamienia. A ty brałaś duphaston z powodu plamień, czy tak profilaktycznie? -
Martm27 wrote:Paaulik myślę, ze jak już się decyduje na staranie o dzidzie i sie liczy z tym, ze mozna zajśc w ciąże w danym cyklu to się człowiek podświadomie sam nakręca i to nieuniknione, bo chce zobaczyc rezultat działań i się cieszyć upragnioną ciązą
Dżoana89 ja biorę 2x dziennie po jednej tabletce, jedną rano i jedną wieczorem, ale nic mi to nie pomaga, ani w zajściu w ciążę ani na te plamienia. A ty brałaś duphaston z powodu plamień, czy tak profilaktycznie?
Z powodu plamień przez dwa cykle z taką samą dawką jak Ty. I też mi to nie pomogło. Dlatego zmieniłam lekarza, który zlecił mi serię badań i dopiero na podstawie wyników będziemy się zastanawiać jakie leczenie obrać...
Poza plamieniami przy okresie pojawiają mi się też skrzepy.starania od Maja 2016, 28lat,
"Miłości bez krzyża nie znajdziecie, a krzyża bez miłości nie uniesiecie" JPII -
To zależy jakie są to skrzepy i czy występują zawsze. Jeśli temat powtarza się co miesiąc i skrzepy te są b. duże to na pewno nie jest to prawidłowe krwawienie. Ja nie musiałam o tym wspominać, o razu mnie o to lekarz zapytał.
Małymi, nielicznymi skrzepami się nie przejmuj, one mogą pojawiać się przy obfitej miesiączce.starania od Maja 2016, 28lat,
"Miłości bez krzyża nie znajdziecie, a krzyża bez miłości nie uniesiecie" JPII -
Ja mam takie skrzepy chyba od zawsze. Ale nie są duże.
Przeważnie na 3dc zawsze miałam i taki jeden nieduży się zdarza na cały okres
W tym cyklu to co innego ale lekarz kazał się na to przygotowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 20:14
-
paaulik_ wrote:Wiecie co, obrzydzę Wam trochę wieczór, ale ja czasem mam same wielkie skrzepy.. i to co miesiąc jest taki jeden dzień.. Przeważnie 2-3 dc.
Ja właśnie mam podobnie, ale nigdy tak nie miałam. Dopiero od momentu pojawienia się plamień pprzed okresem. wraz z plamieniami pojawił się skrzepy.starania od Maja 2016, 28lat,
Dżoana89 wrote:gigi, a tak z ciekawości zapytam jeśli mogę.
Jak wygląda krwawienie po biochemicznej, tzn czym się różni od normalnego?
Ale jak czytałam o innych to dziewczyny pisały niejednokrotnie, że było taki sam jak zwykła @ i tak samo krótkie -
Zastanawiam się czy jak tak dalej będę krwawic czy gin tam cokolwiek zobaczy na usg w pt?
U mnie z piersiami różnie wygląda przed @.czasami nie bolą mnie wcale, czasami kilka dni wcześniej albo i tydzień wcześniej. A kiedyś miałam takie cykle, że po owulacji praktycznie całe 2tyg bolały