Jest nadzieja dopóki @ nie ma - Pogaduchy Staraczek
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOwulacja według obserwacji i wyliczeń 15 dni temu... Kazdego miesiąca przed @ bolały mnie piersi+ bol brzucha w tym o dziwo nic mnie nie boli jedynie co na twarzy powyskakiwały mi krostki. W tym miesiąca brałam Castagnus, tabletki bez recepty naturalne na obniżenie prolaktyny,robiła badania i wyszła mi lekko za wysoko 20.7 gdzie norma jest do 20, endokrynolog stwierdził że nie ma potrzeby brać żadnych leków na recptę ponieważ jest to niewielkie przekroczenie któro mogło być spowodowane stresem przy pobraniu krwi,ale jednak po czasie wyczytałam o tych tablektach i próbuję,wiec nie wiem czy może brak bolu piersi i brzucha jest własnie zniwelowane poprzez te tabletki... ciężka sprawa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 21:56
-
paaulik_ wrote:Octavia_, u Ciebie w rodzinie jest jakaś choroba która przedłuża starania? Przepraszam, że tak pytam, ale u mnie właśnie dwie kobiety chorują na endometriozę. Lekarz uważa, że przez to mnie tez ta choroba dotknęła. Po prostu jestem ciekawa, czy u kogoś jeszcze jest problem z dziedziczeniem takich chorób.
I też moja jedna siostra ma ten problem. Ale dwie inne siostry nie mają.
Gigi wrote:Dziewczyny a co sądzicie o liście staraczek? Octavia dałabyś radę zrobić?
Jeśli oczywiście chcialybyscie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 22:06
-
sylwiaen wrote:Dziewczyny, dziś powinnam dostać @. Póki co nie ma jej, z czego się baaardzo cieszę,ale od wczoraj ciągle tylko wyłacznie o tym mysle, czy się pojawi, oby się nie pojawiła oby w koncu się udało... W sobotę robiłam test,ale nic nie wykazał. A jak Wasze odczucia?
W terminie @ teoretycznie powinny już wychodzić pozytywne -
nick nieaktualny
-
sylwiaen wrote:Tak w sobotę robiłam, a jutro na 100% jeśli się nie pojawi @,oby! a jak Wasze starania przebiegają ?
Teraz chce obserwować dokładniej swoje cykle. A u Was?
Trzymam mocno kciuki za II kreseczkiWiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 22:12
Dżoana89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam wszystkie starajace sie. Moge sie dolaczyc? To moj czwarty cykl staran z ovu. Bez zabazpieczenia staramy sie dluzej, ale nie mam pojecia czy dzialalismy w dni plodne, czy nie. Dlatego teraz postawilam na obserwacje siebie i zobaczymy jak wyjdzie.
Octavia_ lubi tę wiadomość
IMSI 26.06.2018
Beta 10dpt 157.7 12dpt 278.7 -
hej
z mojego doświadczenia wiem że nie jest łatwo poprawić progesteron ,przez ponad 3 lata przyjmowałam duphaston , luteinę i lutagen. Co kilka miesięcy sprawdzany miałam progesteron bez tabletek i zawsze był poniżej 1 , raz miałam 11 bez tabletek ale to i tak jest za niski progesteron. Dopóki przyjmuje tabletki to progesteron jest ok odstawiam leci od razu w dół. Ja źle znosiłam dupka . -
Dzień doberek dziewczynki!
Ja właśnie wróciłam z pierwszego badania progesteronu.
I teraz siedzę sobie w pracy, zapowiada się pracowity dzień. Ale postaram się napisać od czasu do czas, ewentualnie po pracy.Octavia_ lubi tę wiadomość
starania od Maja 2016, 28lat,
"Miłości bez krzyża nie znajdziecie, a krzyża bez miłości nie uniesiecie" JPII -
Hej dziewczyny! Wszystkie maszkacie w PL? Czy jest moze jakas starajaca sie z UK? Pytam, bo ja jestem w UK i tak ciezko jak nie ma z kim o tym pogadac. Tu jak mowie kolezankom o staraniach to tak krzywo na mnie patrza. Pytaja jak mi sie chce. Pierwsza mlodosc tez juz w sumie mam za soba.
IMSI 26.06.2018
Beta 10dpt 157.7 12dpt 278.7 -
U mnie też już chyba po wszystkim, jajniki nie bolą i zaczyna się maraton z bólem piersi
Emili89, zazdroszcze słońca, tu leje i jest okropnie.
Welonka, ten progesteron to jakaś zmora. Ja tydzień po owulacji miałam 6, dwa dni później 9. Moja lekarka mówiła, że przyrost za mały i trzeba to leczyć teraz nie mam dupka, i już zaczynam czuć się 'po staremu' .