Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jest nadzieja dopóki @ nie ma - Pogaduchy Staraczek
Odpowiedz

Jest nadzieja dopóki @ nie ma - Pogaduchy Staraczek

Oceń ten wątek:
  • Martm27 Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam takie skrzepy podczas @ i mój gin tez w tym problemu nie widzi,ale chyba musze zmienić lekarza, bo w plamieniach przed @ tez problemu nie widzi i w strasznym bólu piersi tez nie,wiec gdzies leży problem,ale jeszcze nie wiem gdzie.W tym miesiącu sama pójdę do laboratorium na badania i może cos się wyjasni

• Pari Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie o tym duphastonie aby przed ovu nie brać ostatnio przeczytałam .. więc może i on coś zahamował choć różnie może być .. z raz miałam taki cykl też, że mocno przesunęło owulację wtedy bez leków

ja rocznik 82

Martm27 święte słowa... co miesiąc wmawiam sobie aby się nie nakręcać i nie doszukiwać objawów .. ale wychodzi jak wychodzi.

u mnie skrzepów brak.. choć kilka lat wstecz były co @ .. po drugim porodzie się uspokoiło jak i skrócił mi się czas trwania @

6 c.s <3
    8uneyx8d91qmcrjz.png
  • Dżoana89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paaulik, jak nic mam te same objawy - niestety wskazują one na niedomogę lutealną. Zanim zrobię serię badań i zapiszę się jeszcze raz do gina na analizę ich zejdzie pewnie z 1,5 miesiąca, ale am Ci znać jak dowiem się czegoś więcej.

starania od Maja 2016, 28lat,

"Miłości bez krzyża nie znajdziecie, a krzyża bez miłości nie uniesiecie" JPII
  • paaulik_ Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoana89 koniecznie daj znać jak czegoś więcej się dowiesz! Właśnie ta ginekolog u której jestem mówi, że to niedomoga ciałka żółtego, to chyba to samo, prawda? Dała mi ten duphaston, ale jedyna poprawa była w bólu piersi - nie męczył od owulacji do @. Teraz cykl bez dupka, ciekawa jestem tylko czy faza lutealna mi się wydłuży ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 20:33

• Dżoana89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, to jest to samo.
    Ja też mam teraz cykl bez dupka, @ planowo powinna pojawić sięę 13.03 i pewnie się pojawi, bo pomimo usilnych starań z mężem, jeśli ciałko żółte niedomaga, o fasolce nie ma mowy...

• paaulik_ Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ginekolog uważa, że nawet jak jeden cykl się bierze dupka, to w kolejnych powinno się unormować, ale właśnie.. Tak na logikę, to dupek to lek, i sztucznie podwyższa ten progesteron, więc jakim cudem po jego odstawieniu miałoby się unormować?

• Gigi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A duphaston i luteina to jest to samo? Takie samo działanie?

881429f8d9ff9f1c7b0ddbb15cc4cdcd.png
    1cs - cb, Niedoczynność tarczycy
  • Dżoana89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duphaston to syntetyczna luteina.
    Luteina brana przed owulacją, blokuje ją. dupek nie blokuje owulacji.

@paaulik, nie sądzę by się unormowało, moim zdaniem dupka powinno się brać aż się zaciąży i przez pierwsze 9 tygodni ciąży, bo ma za zadanie tę ciąże utrzymać.
    Ale nie znam się, ten cykl będę się obserwować i zobaczę czy plamienia się pojawią. Co do piersi to zaczynają sutki pobolewać i ciągnie mnie w podbrzuszu, więc chyba lipa...

• paaulik_ Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoana89, z drugiej strony mogą to być objawy czegoś innego :) No właśnie, jak czytam na tym forum o duphastonie to bierze się go po owulacji i ewentualnie na początku ciąży. Czyli ten cykl mogę już spisać na straty. Progesteron sam się nie podniesie.

• Dżoana89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas pokaże, ale nie nastawiam się, bo co miesiąc mam takie samo pobolewanie.

Ja na dzisiaj juz kończę. Cieszę się, że mogłam do Was dołączyć. Jutro z rańca się odezwę, bądź po pracy.
    Piszcie dużo, to będę miała co czytać :)

Buziole:*

Gigi lubi tę wiadomość

• paaulik_ Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do jutra Dżoana89 :)

• Martm27 Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odkąd biorę dupka to mi sie nasilił bol piersi,bolą mnie od owulacji aż do @ i sutki mam mega wrażliwe,więc co miesiąc mysle ze się udalo i zaszlam

• paaulik_ Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed dupkiem Cię nie bolały?

• Martm27 Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie,przed dupkiem nie miałam bólu piersi a na pewno nie tak jak teraz,teraz się powiększają,sa nabrzmiale i bolesne,wlasnie mam tak od 4 miesięcy od kiedy biorę duphaston

• paaulik_ Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o takiej reakcji organizmu jeszcze nie słyszałam/czytałam. A mówiłaś o tym ginowi?

• Martm27 Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, mówiłam ale powiedział, że to progesteron zawarty w dupku powoduje ten ból piersi, ale ja ostatnio czytałam, ze ten ból piersi to może też być wina wysokiej prolaktyny, więc w tym miesiącu muszę koniecznie zbadać prolaktynę

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziś powinnam dostać @. Póki co nie ma jej, z czego się baaardzo cieszę,ale od wczoraj ciągle tylko wyłacznie o tym mysle, czy się pojawi, oby się nie pojawiła oby w koncu się udało... W sobotę robiłam test,ale nic nie wykazał. A jak Wasze odczucia?

• paaulik_ Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbadaj zbadaj, na pewno nie zaszkodzi, a może tylko pomóc :) No właśnie gdzie nie czytałam to wszędzie piszą, że dupek właśnie powoduje, że piersi nie bolą. Także ciężka sprawa.

• paaulik_ Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaen,a może lepiej zrób bete ?:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na bete pewnie jeszcze zaczekam boję się tego uczucia,że już pomyślę,że się udało polecę na badanie a tu.... @ :)

‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ