Jest nadzieja dopóki @ nie ma - Pogaduchy Staraczek
-
WIADOMOŚĆ
-
Dokładnie paaulik:) ja chodzę do gina i mówię, ze martwi mnie to, że mi się nie udaję, a ona na to że trzeba czasami odpuścić i wtedy możne się uda i mówi, aby brać duphaston i być dobrej myśli i nic na temat badan hormonalnych nie wspomina, a własnie dzięki takim badaniom można wówczas wywnioskować co jest nie tak i podjąć jakieś właściwe leczenie, a tak to tylko czas leci i człowiek dalej w miejscu stoi
-
Dziewczyny może spróbujcie u endokrynologa? Też miałam gina który nie był chętny do dawania skierowań na badania, poszłam do endokrynologa i na pierwszej wizycie dała mi skierowanie do szpitala na badania hormonalne. Powiedziałam jej że staram się o dziecko ale bez owocnie, był to mój 4cykl starań, od razu powiedziała że muszę zrobić badania.
-
paaulik_ wrote:Martm27 racja!
Dziewczyny jakie badania (prócz tsh, progesteronu i Ca125) polecacie zrobić? Bo to już nie jest zabawne, mija 1.5 roku, a ja chyba już nie wiem na czym stoję.
ja robiłam testosteron, androstendion (bo zmagam się z mega trądzikiem), tsh, ft3, ft4, lh, fsh, prolaktyna, wapń.
mam zamiar wybłagac jutro od rodzinnego ale prywatnie anty TPO, anty TG, wit D, żelazo (ostatnio mam zaworty głowy straszne), insuline (lub obciążenie zobaczymy), potas, magnes, SHGB, DHEA, DHEAS, morfologie całą i kortyzol. -
paaulik_ wrote:Ewi28, widzę, że cały zestaw badań przede mną
ja mam problem z tsh troche, niby gin nie widzi problemu ale juz go zmieniłam i 11 marca mam wizyte z nowym -
paaulik_ wrote:M@ziii ja jestem pod opieką endokrynologa, bo mam niedoczynność. Biorę codziennie Letrox, bo bez tego moja tarczyca szaleje. Badania mi robił tylko pod względem tarczycy. Albo aż, i prócz tsh nie miałam z niczym więcej problemu.
-
paaulik_ wrote:M@ziii ja jestem pod opieką endokrynologa, bo mam niedoczynność. Biorę codziennie Letrox, bo bez tego moja tarczyca szaleje. Badania mi robił tylko pod względem tarczycy. Albo aż, i prócz tsh nie miałam z niczym więcej problemu.
-
paaulik_ wrote:M@ziii a masz czasem tak, że czujesz się opuchnięta? Ja właśnie w przyszłym tygodniu idę na kontrolę. Chyba powiem, żeby dał mi skierowanie na badania, dla własnego spokoju.
Pewnie, niech Ci da, przebadasz się i będziesz wiedziała co i jak. Mi miała dać skierowanie na badanie ale powiedziała że drogo mnie to wyniesie i zaproponowała szpital.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 19:13
-
paaulik_ wrote:a chodzisz prywatnie? No właśnie u mnie to niezależne od dnia cyklu, czasem wstaje rano i jak balonik się czuję. Jak nie wezmę Letroxu to cały dzień czuję się okropnie. Mój organizm bardzo się przyzwyczaił do tego leku.