X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jest nadzieja dopóki @ nie ma - Pogaduchy Staraczek
Odpowiedz

Jest nadzieja dopóki @ nie ma - Pogaduchy Staraczek

Oceń ten wątek:
  • Dżoana89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczyny polecam leczenie u ginekologa naprotechnologa.
    Ja dopiero zaczynam z nim przygodę ale widzę różnicę w podejściu do pacjenta. Przede wszystkim nie przepisuje on leków "na oko", tylko najpierw szereg badań a potem diagnoza.
    Ja mam do wykonania:
    18dc - progesteron,
    22dc - progesteron
    26dc - progesteron
    3dc - Cu125, FSH, LH, estradiol, testosteron, androstendion (nie wiem czy dobrze odczytałam), DHEAS, SHBG, 17oh progesteron, TSH, witamina 250hd,

wiadomo trochę zachodu jest z tymi badaniami, zwłaszcza, ze nie wykonuje się ich w jeden dzień, ale liczę na to, że razem z nim znajdziemy przyczynę i wkrótce będziemy cieszyć się ciążą.

Octavia_ lubi tę wiadomość

starania od Maja 2016, 28lat,

"Miłości bez krzyża nie znajdziecie, a krzyża bez miłości nie uniesiecie" JPII
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoana89 wrote:
    Ja dopiero zaczynam z nim przygodę ale widzę różnicę w podejściu do pacjenta. Przede wszystkim nie przepisuje on leków "na oko", tylko najpierw szereg badań a potem diagnoza.
    Ja mam do wykonania:
    18dc - progesteron,
    22dc - progesteron
    26dc - progesteron
    3dc - Cu125, FSH, LH, estradiol, testosteron, androstendion (nie wiem czy dobrze odczytałam), DHEAS, SHBG, 17oh progesteron, TSH, witamina 250hd,

wiadomo trochę zachodu jest z tymi badaniami, zwłaszcza, ze nie wykonuje się ich w jeden dzień, ale liczę na to, że razem z nim znajdziemy przyczynę i wkrótce będziemy cieszyć się ciążą.

ja nie mam szans żeby znaleźć takiego lekarza u mnie w mieścinie...

a badania dobre, takie jak ja pisałam że jutro chce wyrzydzić...

a to cu125 to co to jest?

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • paaulik_ Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 aktualnie mam 1.7. Wszędzie jest napisane, że to dobry wynik jak dla starającej się o dziecko kobiety.

Dżoana89, Ca125? Masz problemy z torbielami czy coś takiego? Widać, że ten lekarz od razu podszedł do sprawy konkretnie :)

• paaulik_ Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28, jeśli to Ca125 to jest to marker nowotworowy. Wychodzi zbyt duży jeśli masz problemy z torbielami, lub endometroze. Niekoniecznie zbyt wysoki wynik zwiastuje nowotwór.

Ewi28 lubi tę wiadomość

• Dżoana89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie chodziło o Ca125, jakaś literówka mi się wkradła.
    Cieszę się, że przepisał mi tak wiele badań, przynajmniej uda się coś wykluczć bądź potwierdzić.

• paaulik_ Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoana89 pewnie, że tak! Podoba mi się podejście tego lekarza. Moja ginekolog w życiu nie przepisałaby mi tylu badań na raz ;/ i bez proszenia nie wiadomo ile.

• Dżoana89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wymuś to na niej. Tu chodzi o Twoje zdrowie, i Twoje życie. Nie rozumiem takiego podejścia, co szkodzi lekarzowi przepisać badania.
    Leczenie w ciemno to loteria.

• paaulik_ Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak próbuję coś od niej wymusić, to kończy się na jednym badaniu. Bo ona twierdzi, że nie ma sensu robić wszystkiego, skoro ona rzekomo zna powód mojego niezachodzenia w ciąże. Uparła się tej endometriozy i tak się kurczowo jej trzyma. Mój poprzedni lekarz był świetny, ale niestety to ginekolog - onkolog i mówił, że dopóki nic złego się nie dzieje nie bardzo może mnie przyjmować. Niestety w tym cholernym miasteczku jest 4 lekarzy na krzyż co jeden to lepszy agent.

• welonka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u mojego lekarza od razu na pierwszej wizycie dostałam skierowanie na podstawowe badania ,ale chodzę prywatnie więc może dla tego, na nfz jak chodziłam dostałam raz na prolaktynę i tyle ale to było pare lat temu .

age.png
  • paaulik_ Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu muszę się za to zabrać sama. Prywatnie i tak nie dostanę skierowania na badania na nfz, więc na jedno wyjdzie :)

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie podobnie, nie ma mowy o takich badaniach, chyba że pod karą śmierci :/

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Martm27 Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to samo, że u mnie w mieście to z góra 5 ginekologów i w sumie byłam u dwóch i każdy z nich to samo mówi, że jest dobrze, są cykle regularne i trzeba czasu i brać duphaston, więc u mnie na takiego dobrego ginekologa typowo od problemów z płodnością nie ma co liczyć, bo raczej takiego nie ma, a również chodzę na prywatne wizyty:/ U mnie też jest tak, że mój gin rozkłada ręce i mówi, ze sama nie wie co jest przyczyną moich niepowodzeń, wspominała coś, że jak tym razem się nie uda (czyli się nie udało, bo dziś dostałam @) mam do niej przyjść po @ i będzie znów obserwowała mój cykl i przepisze mi jakieś tabletki na wspomaganie owulacji, czy coś takiego, ale dokładnie jeszcze nie wiem, a jak wówczas się nie uda to warto by było zrobić badanie drożności jajowodów, ale ja sama nie wiem czy to narazie niepotrzebne, bo muszę jeszcze te hormony zbadać

• welonka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zeby dostać się do dobrego ginekologa na nfz to trzeba na wizytę czekać minimum 3miesiace . Za takie podstawowe badania hormonalne to ponad 100zł wychodzi .

age.png
  • Maaggi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoana89 wrote:
    Maggi, wiem, że masz rację. Zawsze na początku cyklu jestem pełna nadziei, czuję, ze nawet jeśli nie w tym cyklu to w nastepnym się uda. A potem gdy mija owualcja i widzę, że coś jest nie tak dostaję załamki. teraz i tak przechodzę je bardzo spokojnie, staram się nie nakręcać, ale w środku zawsze boli... I wracają głupie myśli, że nigdy nie zrealizuję się jako 100% kobieta.

Nigdy niczego bardziej nie pragnęłam jak teraz dziecka... :(

Dzoana89 wiem, ze jest ciezko i ze to latwo sie mowi, zeby sie nie nakrecac i na spokojnie podejsc do tematu. Jestem pewna, ze Wam sie uda i ze to keestia czasu. My o naszego synka staralismy sie ponad dwa lata i w koncu sie udalo. Udalo sie, gdy dostalam nowa prace i skupilam sie na czyms innym. Tak wiec trzymam kciuki - za nas wszystkie:)

Dżoana89 lubi tę wiadomość

oar83e3kqybw7azu.png

IMSI 26.06.2018
    Beta 10dpt 157.7 :) 12dpt 278.7
  • Octavia_ Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane. Ale się rozpisalyscie dzisiaj ;) u mnie pracowity dzień, a potem pilnowalam rocznej siostrzenicy. To chyba ona się w głównej mierze przyczyniła do tego, że zaczęłam pragnąc tak bardzo dziecka. Najcudowniejsze dziecko na świecie <3

Sylwiaen jak twój test? :) odezwij się do nas

Maaggi u nas też starania o 1 dzieciątko

ifATp2.png6b9f6f43cb4d3c0d4fc5e412d478e9b0.png
  • Maaggi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    my też już mamy jedno :) na suwaczku widac ile latek :)
    Fajna bedzie roznica wieku. Ja to czasami zaluje, ze tak dlugo zwlekalismy z decyzja o drugim dziecko. Ale niestety tak to jest w zyciu, ze teraz jeszcze nie bo... i milion roznych wymowek.

oar83e3kqybw7azu.png

IMSI 26.06.2018
  • Martm27 Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoana wiem co czujesz, ja mam tak samo, czuję że odkąd się staramy to się zmieniłam, jestem taka nieobecna i myślami jestem gdzie indziej, ciągle myślę czy może nam się w tym cyklu uda, robię testy owulacyjne, czytam na forach o różnych objawach ciąży, a później przychodzi @ i totalna załamka:( z mężem jesteśmy 3 lata po ślubie i już w rodzinie są pytania ,,kiedy dziecko", ,,dlaczego tak długo z dzieckiem zwlekacie", a my chcemy mieć dzidziusia,ale nam się nie udaje, a każdemu zawsze odpowiadamy, ze wszystko w swoim czasie:( ale nie tracę nadziei i wiem, że każdej z nas się w końcu uda:)

• Maaggi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoana89 wrote:
    Ja mam do wykonania:
    18dc - progesteron,
    22dc - progesteron
    26dc - progesteron

Ja tez slyszalam, ze naprotechnologia jest bardzo skuteczna. Kolezanka stara sie 15 lat o dziecko, wszystkie badania sa w porzadku, a ciazy brak. Teraz trafila do lekarza naprotechnologa i nadzieja na nowo sie odrodzila. Zobaczymy jak z nia bedzie.

oar83e3kqybw7azu.png

IMSI 26.06.2018
  • Gigi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja o tej naprotechnologii pierwsze słyszę. Aż musiałam się do informować ;) dużo się od was nauczę

881429f8d9ff9f1c7b0ddbb15cc4cdcd.png
    1cs - cb, Niedoczynność tarczycy
  • Gigi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwian testowalas dzisiaj?

Witam nowe staraczki :)

Proszę was o kciuki za jutrzejszą wizyta u gina i wynikami. Mam nadzieję, że już się oczysciłam, badania będą ok i będzie zielone światło na starania

Octavia_ lubi tę wiadomość

881429f8d9ff9f1c7b0ddbb15cc4cdcd.png
    1cs - cb, Niedoczynność tarczycy
‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ