Jest nadzieja dopóki @ nie ma - Pogaduchy Staraczek
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja dziewczyny polecam leczenie u ginekologa naprotechnologa.
Ja dopiero zaczynam z nim przygodę ale widzę różnicę w podejściu do pacjenta. Przede wszystkim nie przepisuje on leków "na oko", tylko najpierw szereg badań a potem diagnoza.
Ja mam do wykonania:
18dc - progesteron,
22dc - progesteron
26dc - progesteron
3dc - Cu125, FSH, LH, estradiol, testosteron, androstendion (nie wiem czy dobrze odczytałam), DHEAS, SHBG, 17oh progesteron, TSH, witamina 250hd,
wiadomo trochę zachodu jest z tymi badaniami, zwłaszcza, ze nie wykonuje się ich w jeden dzień, ale liczę na to, że razem z nim znajdziemy przyczynę i wkrótce będziemy cieszyć się ciążą.Octavia_ lubi tę wiadomość
starania od Maja 2016, 28lat,
"Miłości bez krzyża nie znajdziecie, a krzyża bez miłości nie uniesiecie" JPII -
Dżoana89 wrote:A ja dziewczyny polecam leczenie u ginekologa naprotechnologa.
Ja dopiero zaczynam z nim przygodę ale widzę różnicę w podejściu do pacjenta. Przede wszystkim nie przepisuje on leków "na oko", tylko najpierw szereg badań a potem diagnoza.
Ja mam do wykonania:
18dc - progesteron,
22dc - progesteron
26dc - progesteron
3dc - Cu125, FSH, LH, estradiol, testosteron, androstendion (nie wiem czy dobrze odczytałam), DHEAS, SHBG, 17oh progesteron, TSH, witamina 250hd,
wiadomo trochę zachodu jest z tymi badaniami, zwłaszcza, ze nie wykonuje się ich w jeden dzień, ale liczę na to, że razem z nim znajdziemy przyczynę i wkrótce będziemy cieszyć się ciążą.
ja nie mam szans żeby znaleźć takiego lekarza u mnie w mieścinie...
a badania dobre, takie jak ja pisałam że jutro chce wyrzydzić...
a to cu125 to co to jest? -
Dokładnie chodziło o Ca125, jakaś literówka mi się wkradła.
Cieszę się, że przepisał mi tak wiele badań, przynajmniej uda się coś wykluczć bądź potwierdzić.starania od Maja 2016, 28lat,
"Miłości bez krzyża nie znajdziecie, a krzyża bez miłości nie uniesiecie" JPII -
To wymuś to na niej. Tu chodzi o Twoje zdrowie, i Twoje życie. Nie rozumiem takiego podejścia, co szkodzi lekarzowi przepisać badania.
Leczenie w ciemno to loteria.starania od Maja 2016, 28lat,
Jak próbuję coś od niej wymusić, to kończy się na jednym badaniu. Bo ona twierdzi, że nie ma sensu robić wszystkiego, skoro ona rzekomo zna powód mojego niezachodzenia w ciąże. Uparła się tej endometriozy i tak się kurczowo jej trzyma. Mój poprzedni lekarz był świetny, ale niestety to ginekolog - onkolog i mówił, że dopóki nic złego się nie dzieje nie bardzo może mnie przyjmować. Niestety w tym cholernym miasteczku jest 4 lekarzy na krzyż co jeden to lepszy agent.
-
Ja mam to samo, że u mnie w mieście to z góra 5 ginekologów i w sumie byłam u dwóch i każdy z nich to samo mówi, że jest dobrze, są cykle regularne i trzeba czasu i brać duphaston, więc u mnie na takiego dobrego ginekologa typowo od problemów z płodnością nie ma co liczyć, bo raczej takiego nie ma, a również chodzę na prywatne wizyty:/ U mnie też jest tak, że mój gin rozkłada ręce i mówi, ze sama nie wie co jest przyczyną moich niepowodzeń, wspominała coś, że jak tym razem się nie uda (czyli się nie udało, bo dziś dostałam @) mam do niej przyjść po @ i będzie znów obserwowała mój cykl i przepisze mi jakieś tabletki na wspomaganie owulacji, czy coś takiego, ale dokładnie jeszcze nie wiem, a jak wówczas się nie uda to warto by było zrobić badanie drożności jajowodów, ale ja sama nie wiem czy to narazie niepotrzebne, bo muszę jeszcze te hormony zbadać
-
Dżoana89 wrote:Maggi, wiem, że masz rację. Zawsze na początku cyklu jestem pełna nadziei, czuję, ze nawet jeśli nie w tym cyklu to w nastepnym się uda. A potem gdy mija owualcja i widzę, że coś jest nie tak dostaję załamki. teraz i tak przechodzę je bardzo spokojnie, staram się nie nakręcać, ale w środku zawsze boli... I wracają głupie myśli, że nigdy nie zrealizuję się jako 100% kobieta.
Nigdy niczego bardziej nie pragnęłam jak teraz dziecka...
Dzoana89 wiem, ze jest ciezko i ze to latwo sie mowi, zeby sie nie nakrecac i na spokojnie podejsc do tematu. Jestem pewna, ze Wam sie uda i ze to keestia czasu. My o naszego synka staralismy sie ponad dwa lata i w koncu sie udalo. Udalo sie, gdy dostalam nowa prace i skupilam sie na czyms innym. Tak wiec trzymam kciuki - za nas wszystkie:)Dżoana89 lubi tę wiadomość
IMSI 26.06.2018
Beta 10dpt 157.7 12dpt 278.7 -
Cześć kochane. Ale się rozpisalyscie dzisiaj u mnie pracowity dzień, a potem pilnowalam rocznej siostrzenicy. To chyba ona się w głównej mierze przyczyniła do tego, że zaczęłam pragnąc tak bardzo dziecka. Najcudowniejsze dziecko na świecie
Sylwiaen jak twój test? odezwij się do nas
Maaggi u nas też starania o 1 dzieciątko -
Ewi28 wrote:my też już mamy jedno na suwaczku widac ile latek
IMSI 26.06.2018
Dżoana wiem co czujesz, ja mam tak samo, czuję że odkąd się staramy to się zmieniłam, jestem taka nieobecna i myślami jestem gdzie indziej, ciągle myślę czy może nam się w tym cyklu uda, robię testy owulacyjne, czytam na forach o różnych objawach ciąży, a później przychodzi @ i totalna załamka:( z mężem jesteśmy 3 lata po ślubie i już w rodzinie są pytania ,,kiedy dziecko", ,,dlaczego tak długo z dzieckiem zwlekacie", a my chcemy mieć dzidziusia,ale nam się nie udaje, a każdemu zawsze odpowiadamy, ze wszystko w swoim czasie:( ale nie tracę nadziei i wiem, że każdej z nas się w końcu uda:)
-
Dżoana89 wrote:A ja dziewczyny polecam leczenie u ginekologa naprotechnologa.
Ja mam do wykonania:
18dc - progesteron,
22dc - progesteron
26dc - progesteron
wiadomo trochę zachodu jest z tymi badaniami, zwłaszcza, ze nie wykonuje się ich w jeden dzień, ale liczę na to, że razem z nim znajdziemy przyczynę i wkrótce będziemy cieszyć się ciążą.
Ja tez slyszalam, ze naprotechnologia jest bardzo skuteczna. Kolezanka stara sie 15 lat o dziecko, wszystkie badania sa w porzadku, a ciazy brak. Teraz trafila do lekarza naprotechnologa i nadzieja na nowo sie odrodzila. Zobaczymy jak z nia bedzie.
IMSI 26.06.2018
Sylwian testowalas dzisiaj?
Witam nowe staraczki
Proszę was o kciuki za jutrzejszą wizyta u gina i wynikami. Mam nadzieję, że już się oczysciłam, badania będą ok i będzie zielone światło na staraniaOctavia_ lubi tę wiadomość