Just sex
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Jak widzę, u Was leczenie to już mocno zaawansowane.
Mnie mój gin przez ponad rok mówił, że właściwie jest dobrze, dał tylko na wzmocnienie owulacji, kazał zrobić badania nasienia i też mówił, że jest w miarę OK. I że do roku na pewno zajdę.
Ale rok minął i nic. Zmieniłam teraz gin, a nowy (w klinice) od nowa każde robić badania. Dlatego znowu badanie nasienia itd.
A jak dokładnie wygląda inseminacja? -
nick nieaktualnyJa wlasnie lece na krew w pon bo mam wizyte u lekarza chce aktualne wyniki po zwiekszonej dawce leku no i ogolnie zbadac sie maz tez sie bada no a w styczniu mam droznosc tyle wiem a reszta niech juz gin decyduje
Dobra dziewczyny trzeba sobie cos wmowic co nie?
A wiec mialam troszke za wysoka insuline teraz ja zbije i ku*a bede w tej ciazyNefre_ ms, k878 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIza-K
Lekarze maja zdanie, ze jak jestes mloda, mleko nie leci Ci z cyckow i nie masz wąsa, to raczej zajdziesz zaraz w ciąże :> I wystarczy wyluzowac..
My mamy teorie, ze zdrowe baby zachodzą w pół roku. Potem sie okazuje, że coś jest nie tak..
Albo hormony do wyregulowania, albo jakies polipy albo niedrożne jajka, albo jeszcze coś innego..nie groźnego, ale wymagającego podleczenia..
Nie znam procedury na inseminacje, narazie mnie nie dotyczy, ale jest pelno wątków o tym. Myślę, że Ciebie jeszcze też nie dotyczy skoro zaczynasz dopiero badania
Żanetka
Ja sie tez trzymam tej wersji ze zbije insuline i bede zaraz w ciazy
Zobaczycie, na tych dietach, to zaraz wszystkie zajdziemy
Żanetka93 lubi tę wiadomość
-
Nefre
My trafiliśmy do kliniki ze skierowaniem od mojego gin właśnie na inseminację.
Tylko lekarz najpierw każe zrobić wszystkie badania, bo jak mówi - wyniki z innych laboratoriów nie są dla niego wiarygodne. Ja myślę, że chodzi po prostu o kasę. Badanie nasienia, która robiliśmy w laboratorium za 65 zł, tutaj kosztuje 130 zł - podstawowe! A zaleca zrobić rozszerzone.
Pytam o inseminację, bo ktoś nam powiedział, że M kazali oddać nasienie podczas wizyty w gabinecie, za parawanem. Co w naszym przypadku nas przeraziło. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja zrobiłam tak dużo badań że nawet nie chcę myśleć ile kasy na to poszło.
Mój mąż mówi do lekarza w klinice: trochę tych badań już mamy
a lekarz: zawsze można zrobić więcej
i tego się trzymam
03.2018 naturalny cud [*] 8 tydz. pjp
1 IVF 03.2019 [*] 8 tydz.
2 IVF 08.2019 beta 0
3 IVF 12.2019 brak zarodków
4 IVF 02.2020 beta 0
5 IVF 07.2020 cb
09.2020 naturalny cud cb
Leczenie u prof. Malinowskiego w Łodzi
02.2021 naturalny cud- szczęśliwie urodzony synek
04.2024 czekamy na drugiego synka -
nick nieaktualnyIza-K
Często laboratoria są niewiarygodne.
Wyniki nasienia faceci maja czasami 25 % prawidlowych plemnikow co wlasciwie jest rzadko kiedy osiagalne.. Wiec nie dziwie sie klinice , ze Cie wysyla, bo laski opowiadaly , ze wyniki ze zwyklych labo od tych z klinik roznily sie czesto bardzo. Dla mnie to w ogole temat dla Reportera..
Nie wierze, ze masz za parawanem się spuścić... Chyba,że mają do tego jakieś urządzenia hahaha
A masz stwierdzoną owulacje w ogóle? Potwierdzona monitoringiem, że jest?
Często ginekolodzy są dobrzy w prowadzeniu ciąży i jej zapobieganiu, a nie mają pojęcia o metodach wspomagania płodności.. Czasami trzeba szukać specjalisty w tej dziedzinie i dużo dziewczyn zachodzi w ciaze przy wspomaganiu typu clo, pregnyl.. Inseminacja to jest juz dopiero kolejny poziom.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWiecie jak to jest zawsze cos tam zlapie jakas dolina , ja tak mam w pierwszy dzien okresu pozniej juz z gorki;)
Pozniej juz idzie w zapomnienie
Zawsze i tak lepiej wylac zale chociazby tu niz trzymac w sobie
Zwyzywalam tampona jak zakladalam poklnelam troche na okres dp lustra jak.robilam make up i juz lzej na duszy haah
Niech tak rosnie nowe jajco
Nefre_ ms lubi tę wiadomość
-
Nefre_ ms wrote:Iza-K
Nie wierze, ze masz za parawanem się spuścić... Chyba,że mają do tego jakieś urządzenia hahaha
U mnie owulacja niby ok, ale wysoka prolaktyna.
A w ogóle to lekarz w klinice mówi całkiem coś innego, niż mój gin. Więc jestem trochę skołowana.
Na razie zrobimy te badania, później chyba próba inseminacji.
-
Ehh baby, tak od rana tylko o badaniach?
Zadnych sprosnych myśli?
Ja dziś do Bociana zadzwoniłam Musimy się zdecydować na wizytę i mój mąż UWAGA! rzuca palenie!!! Zobaczymy co z tego wyjdzie, bo to będzie nasta próba ale zawsze warto. Chyba doszedł do wniosku że badanie go nie minie a palenie nie polepsza parametrów jego żołnierzyków.
Jutro dopiero się widzimy i niech no sobie przypomne gdzie te naszą gre położyłam -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny