karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny... Pochwale sie choc sie boje. Jest blada krecha druga 😱 pierwsze podejscie, raczej luzne bo nie wierzylam, ze sie uda. Krotka faza, jakies bole. Na razie trudno mi uwierzyc. Zastanawiam sie czy to nie biochem czy cos...
MrsKiss, farmaceutka77, PLPaulina, Annie1981, edka85 lubią tę wiadomość
-
No to trzymamy kciuki, żeby kreseczka ciemniała i było wszystko ok
Fajnie, że zaczyna się z powrotem coś tu dziać
MrsKiss gratki
Annie, trzymam kciuki, żeby Twoja cierpliwość została w końcu wynagrodzona wierzę w to z całych sił, musi być dobrze!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2019, 08:05
Seli, Annie1981 lubią tę wiadomość
Adaś 💙 22.04.18, 38tc, 52cm, 3140g, 14 miesięcy kp 🤗 -
Jutro pojde na bete
Niby od wczoraj pociemnialaShas91, MrsKiss lubią tę wiadomość
-
Niestety 😪 w sobote i w niedziele ladne bladziochy a w poniedzialek niemal biel i beta ponizej 5... juz dostalam okres.
Cos sie zadzialo... mam 10.09 ginekologa, parametry tarczycowe mam tez wysokie wiec wracam do brania euthyroxu i od tego cyklu probujemy juz na "powaznie" bo na ten cykl nawet nie liczylismy to bylo takie "bedzie co ma byc" -
Dzięki dziewczyny za kciuki. W klinice pobrali krew na hormony i AMH, mąż dostał skierowanie na badanie nasienia. Jeżeli będzie ok to wezmą się za mnie, jak złe to skierują na in vitro.
Z dobrych wiadomości to dowiedziałam się, że przysługuje nam refundacja in vitro, więc nie będziemy ponosić żadnych kosztów 🙂
Lista oczekujących jest długa, więc mam nadzieję, że do tego czasu uda nam się naturalnie a IVF będzie jako plan B.
Oczywiście lekarz pojęczał na temat KP, ale na razie staram się tym nie przejmowac 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2019, 09:40
Seli lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Hej dziewczyny
Czy można dołączyć? Jestem mamą 11-miesięcznej córeczki. Chcielibyśmy starać się o kolejnego maluszka, nadal kp. Miesiąc temu odstawiłam Limetic, od 3 dni robię testy owulacyjne - żeby sprawdzić czy wróciła mi płodność po porodzie. I tu zagadka - od 3 dni testy są pozytywne. Ostatnio taka sytuacje miałam w ciąży zgłupiałam i zrobiłam test ciążowy - biało. Dodatkowo dzisiaj zaczęło się plamienie. Czy to możliwe żeby owulacja pokryła się z miesiączka? Organizm aż tak oszalał po porodzie? -
Hej po ciazy a moze dodatkowo po hormonach moglo zawirowac
Ja oficjalnie rozpoczynam 6 cykl, przeciagnelo mi sie wszystko mimo brania luteiny i odstawienia jej... 5 dni po odstawieniu lutki dopiero okresu dostalam 🙄 Mnie moje zawirowania oslabiaja juz, nie mam cierpliwosci.
Umowilam sie do ginekologa i zobaczymy co mi powie 😁 -
Melduję powrót @! Nagle, niespodziewanie. Nareszcie coś się zaczęło dziać i będę mogła dołączyć do starających się!
Seli, Annie1981, MrsKiss, Shas91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Paulina, rozumiem cię. Najpierw człowiek cieszy się z @, a już w każdym kolejnym miesiącu zaczyna się nią irytować. Jestem w ogóle ciekawa, ile czasu potrzebuje mój organizm na wyregulowanie cyklu i czy będą owulacyjne. Dopóki nie będzie owu, to nie ma mowy o staraniach.
Poza tym zauważyłam, że z tym wpływem kp na powrót @, to taki pić na wodę. Od jakichś 3 miesięcy mam stałe kp: średnio raz dziennie i milion razy w nocy. Czasami zdarzały się odstępstwa, tj. więcej niż raz dziennie albo w ogóle. A ostatnio to nawet zwiększyłam kp w dzień z uwagi na upały. No i nagle @. -
Paulina to mialas z trzy juz?
Edka te pierwsze 2-3 moga byc dziwne i ze slabymi owulacjami. Ja pierwsze 3 mialam dluzsze, krotsza II faza. Teraz leci szósty 😁 a karmie nadal baaaardzo duzo -
Edka. Super, że @ wróciła. Pamiętam jak cieszyłam się z mojej
Może rozszerzanie diety miało wpływ na powrót @, może mały zaczął więcej jeść.
U mnie równo miesiąc po rozszerzeniu diety wróciła @, a KP było na stałym poziomie.
Olga. Witaj i powodzenia.ola_g89, edka85 lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:U mnie 🐒 pojawiła się wraz ze zwiększeniem kp. 🤦🏻♀️
Zęby szły i stale pokarmy stały się bleeeee.
Miałam już 3🐒. Na wykresie niby owulacja się pojawia.. Ale nie wiadomo jaka 🤷🏻♀️ -
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:Mi zostało 5 cykli starań..
A potem Hania zostaje jedynaczką 😊😊
Dlaczego? -
nick nieaktualnySeli wrote:Dlaczego?
Ja muszę zmienić pracę. Zanim dostanę sensowna umowę to minie duuuuzo czasu.
Potem chcemy się budować..
I gdy to się ogarnie to niestety będzie już tak spora różnica wieku że się na takie późne macierzyństwo nie pisze. -
Paulina, spokojnie, masz jeszcze troszkę czasu. U mnie zaskoczyło w 5 cyklu, może u Ciebie ten też będzie szczęśliwy? I to w zasadzie w cyklu, w którym ❤ było tylko 2 razy i nie liczyłam, że coś się tam utrzyma
Seli, PLPaulina lubią tę wiadomość
Adaś 💙 22.04.18, 38tc, 52cm, 3140g, 14 miesięcy kp 🤗