karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Przyznaję szczerze, że od jakiegoś czasu Was podczytuję. Mój mlody niedlugo skonczy roczek, a ja zaczynam się starać o drugie maleństwo. obecny cykl jest pierwszy po porodzie i w tej chwili trwa już ponad 50dni, w 41 dniu cyklu bylam u gina i widział 1 pecherzyk 12mm. Z moich obserwacji wynika, że owulacja była bo testy na pkus i jeszcze skok temperatury. Ale niestety susza, nie tak jak u Ciebie Seli Dzis mam taki pms ze szok- biedny mój mąz tak więc oby do nowego cyklu a za Was dziewczyny trzymam kciuki ! Kiedy testujecie ?
-
Moj pierwszy byl 40 dni 😋
Ja we wtorek zbadam progesteron i jesli bedzie w miare (nie w okolicach 10) to zrobie bete w sobote
-
U mnie dziś 29 dc, 6 dpo, nie wiem co będzie dalej i kiedy testować. Za kilka dni okaże się, czy skończy się na zielono czy na czerwono. Dla mnie ten pierwszy cykl to zagadka. Za dużo rzeczy mnie w nim zaskakuje.
-
edka85 wrote:U mnie dziś 29 dc, 6 dpo, nie wiem co będzie dalej i kiedy testować. Za kilka dni okaże się, czy skończy się na zielono czy na czerwono. Dla mnie ten pierwszy cykl to zagadka. Za dużo rzeczy mnie w nim zaskakuje.
-
Szyszunia 89 wrote:Szaleństwem są te cykle podczas karmienia :p a w pierwszą ciążę zaszlyscie bez wspomagaczy ? Ja na clostilbegycie
Ja bez niczego, ale jakos z tylu glowy mam, ze moze dupek albo lutka by sie przydala bo bralam od bety dupka bo tak mi kazal lekarz 🤷♀️ -
Ja nie wiem jakiego lekarza wybiore... Moj problem to brak dobrego gina prywatnie chodze ciagle i w ciazy jeden mnie zawiodl, drugi pomogl... Ale 300 zl wizyta juz, ceny skoczyly mocno i jak przypomne sobie badania... To bym miesiecznie jakies 600 zl wydawala... i musze znalezc kogos kto chociaz mnie dobrze poprowadzi a nie bedzie to kasa w bloto...
-
Seli wrote:O tez mam dzis 29 dc ale 3 dpo 😁 mi gin mowil by na pierwszy cykl sie nie nastawiac, ze rzadko jest, ze raczej po trzech. Ale kazdy organizm inny. Znam babke co syna rodzila w styczniu a corke w pazdzierniku 🤣 i kp
Seli lubi tę wiadomość
-
Edka a wracasz do pracy? My zlobek mamy zaczac od grudnia ale serce mi peka ;p
Matko... tak mnie cycki bola i sutki, ale to nic... mam giga mdlosci 😖 jesli to ciaza to juz wiem jak bedzie ciezko... Ale z drugiej strony przed sama malpa czasem miewalam i wymioty...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2019, 07:49
-
Nie jestem w stanie kontrolować temp, drugi dzień z rzędu mały daje mi popalić w nocy, a dziś to już była masakra. Może z 2h w ciągu spałam, a tak to nieustanne wiercenie, budzenie z płaczem i wiszenie na cycu. Nie da się tu mierzyć temp...
Nie daje małego do żłobka, chce pójść na zwolnienie ciążowe, a jeśli się nie uda, to na wychowawczy. Słyszałam, że takie małe dzieci często źle znoszą żłobek, potrafią godzinami płakać. Mój to taka przylepa, że na pewno nie wytrzymalby. Nawet jak jestem z nim na placu zabaw dla maluchów albo zajęciach na Fikolkach, to co jakiś czas zerka, czy jestem. Kiedyś na chwilę odeszłam, to gdy się zorientował, że mnie nie ma, to wpadł w taką histerie, że zaczął biegać po salach i mnie szukać. -
edka85 wrote:Nie jestem w stanie kontrolować temp, drugi dzień z rzędu mały daje mi popalić w nocy, a dziś to już była masakra. Może z 2h w ciągu spałam, a tak to nieustanne wiercenie, budzenie z płaczem i wiszenie na cycu. Nie da się tu mierzyć temp...
Nie daje małego do żłobka, chce pójść na zwolnienie ciążowe, a jeśli się nie uda, to na wychowawczy. Słyszałam, że takie małe dzieci często źle znoszą żłobek, potrafią godzinami płakać. Mój to taka przylepa, że na pewno nie wytrzymalby. Nawet jak jestem z nim na placu zabaw dla maluchów albo zajęciach na Fikolkach, to co jakiś czas zerka, czy jestem. Kiedyś na chwilę odeszłam, to gdy się zorientował, że mnie nie ma, to wpadł w taką histerie, że zaczął biegać po salach i mnie szukać. -
Seli wrote:Matko... tak mnie cycki bola i sutki, ale to nic... mam giga mdlosci 😖 jesli to ciaza to juz wiem jak bedzie ciezko... Ale z drugiej strony przed sama malpa czasem miewalam i wymioty...
-
edka85 wrote:No to ewidentnie idzie w kierunku ciąży! Ja nie mam żadnych objawów, może poza bolacymi sutami (ale to normalne przy kp). A tak to czasami czuje się jakby niedługo miała przyjść @,mam takie ciągnięcia w podbrzuszu i okropny nastrój...
Sutki tez mam, czasem bola przy 🐒 a czasem nie ale przed az tak nie bolaly... nastroj mam podly, maz mowi, ze zaraz okresu dostane wiec pewnie ma racje 😋 juz bym chciala dostac bo sie koszmarnie czuje.... -
Mialam niedawno kryzys z mlekiem.. a teraz znow mam tak, ze mi wyplywa ale piersi nie sa twarde i pelne... Hormony
-
Na blogu hafija (ta doradczyni laktacyjna) kiedyś napisała, że jak jej dziecko wisi na cycu, to ona już wie, że za kilka dni będzie @. Że podobno to zmiany hormonalne tak wpływają. No i to mnie trochę doluje. Bo mój druga noc zamienił się w ssaka. Czyli może będzie jednak @? Jeszcze ten wisielczy nastrój i ciągnie mnie brzuch jak niegdyś na @, więc może jednak ten lekarz Seli miał rację, że pierwszy cykl to raczej bez szans. Zreszta mój dżin też dał mi do zrozumienia, abym się nie nastawiala na ten miesiąc
-
Hmmm... u mnie to bylo chwile przed i w trakcie malpy wiszenie. Ale ostatnie dwa cykle juz tak nie
-
Przepraszam ze sie wtrace ale to nie jest cien tylko druga kreska to ciazowy? Gratulacje! Mi najwczesniej pozytywny wyszedl w 8dpo ale byla to znacznie jasniejsza kreska