karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Powiedział, że czynnosciowa. No i dlatego boję się, że dopóki nie dostanę @,to ona pod wpływem hormonów będzie sobie rosła i w końcu pęknie. I tak jest już ogromna ;( Teraz to mam taką schize, że jak tylko mnie coś tam zakluje, to paraliżuje mnie strach. Dopóki nie wiedziałam, to zylam spokojnie. Mógłby już przyjść ten okres, ta beta nie ma litości nade mną...
Seli, ty miałaś pozytywy przy torbieli? Mówisz o ciążowym teście? Nie sądzę, aby u mnie to ta torbiel produkowała hcg, bo inaczej dostałabym już dawno @. Mam teraz 17 dpo, a na usg cały czas jest ciałko żółte, więc coś musi je tam podtrzymywać. -
edka85 wrote:Powiedział, że czynnosciowa. No i dlatego boję się, że dopóki nie dostanę @,to ona pod wpływem hormonów będzie sobie rosła i w końcu pęknie. I tak jest już ogromna ;( Teraz to mam taką schize, że jak tylko mnie coś tam zakluje, to paraliżuje mnie strach. Dopóki nie wiedziałam, to zylam spokojnie. Mógłby już przyjść ten okres, ta beta nie ma litości nade mną...
Seli, ty miałaś pozytywy przy torbieli? Mówisz o ciążowym teście? Nie sądzę, aby u mnie to ta torbiel produkowała hcg, bo inaczej dostałabym już dawno @. Mam teraz 17 dpo, a na usg cały czas jest ciałko żółte, więc coś musi je tam podtrzymywać.
Tak, mialam testy ciazowe przy torbieli i okres sie spoznial. Mysle, ze tyle bety by nie produkowala taka torbiel... Ale moze dodatkowo zaklocac. A czujesz ja przez skore? Ja przy takiej wielkosci czulam... ale mialam tez i goraczke i bole.
A nie dostalas np dupka albo lutki? Powinno pomoc np po 5 dniach brania.
Kurcze ale Ci sie porobilo -
Nic nie czuje, nie boli i nie daje objawów.
No właśnie przeczytałam w necie, że jest faktycznie taka teoria, że torbiel może dawać fałszywy wynik dodatni... I tak myślę, że skoro ta beta taka dziwna wychodzi i jest ta torbiel i brak @, to być może tu tkwi odpowiedź.
A powiedz Seli, jak u ciebie wyglądało pozbycie się takiej torbieli. Jak wywołać @? Lekarz kazał czekać, nie dał dupka, ale mam w domu luteine tabl jeszcze z poprzedniej ciąży. -
edka85 wrote:Nic nie czuje, nie boli i nie daje objawów.
No właśnie przeczytałam w necie, że jest faktycznie taka teoria, że torbiel może dawać fałszywy wynik dodatni... I tak myślę, że skoro ta beta taka dziwna wychodzi i jest ta torbiel i brak @, to być może tu tkwi odpowiedź.
A powiedz Seli, jak u ciebie wyglądało pozbycie się takiej torbieli. Jak wywołać @? Lekarz kazał czekać, nie dał dupka, ale mam w domu luteine tabl jeszcze z poprzedniej ciąży.
Lekarzem nie jestem... Ja bym wziela z 5 dni lutke i po sprawie - ale to ja. Znam na tyle siebie i wiem co u mnie pomagalo. Ja dostawalam roznego typu progesteron vissane, duphaston. Ale mialam np po 20 mniejszych na jajniku, a taka duza torbiel raz mi sie zrobila ale do polowy byla z plynem a druga polowa byla z miesni. Wiec lekami nie mozna bylo zbic tylko operacja. -
edka, oby się wyjaśniło jak najszybciej!
Dziewczyny ja się melduję po kilku miesiącach.. Znów z pozytywem. Mam nadzieję, że się historia nie powtórzy... Dzisiaj kończę 5 tydzień, poprzednio straciłam w 7tc. No i na tym etapie już plamiłam, a teraz czystoedka85, farmaceutka77, Marcelina715 lubią tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Kinga13 wrote:edka, oby się wyjaśniło jak najszybciej!
Dziewczyny ja się melduję po kilku miesiącach.. Znów z pozytywem. Mam nadzieję, że się historia nie powtórzy... Dzisiaj kończę 5 tydzień, poprzednio straciłam w 7tc. No i na tym etapie już plamiłam, a teraz czysto
Kciuki za nudna i spokojna ciaze i gratulacje!Kinga13 lubi tę wiadomość
-
Gratuluję Kinga
Seli, a czy te torbiele miałaś w cyklach owulacyjnych? Ja się zastanawiam, czy lutka by mi w ogóle pomogła, skoro mam proga z naturalnej owu i chyba nie chce spaść... Napisałam do lekarza pytanie, czy te hcg to może wina torbieli. Odpisał, że raczej nie. No i dalej nie wiem, na czym stoję. Najgorsze jest to czekanie. A czas może tylko pogarszac sprawę. Już mam wizję pekajacej torbieli albo cp. Dostanie @ i cb, to najbardziej optymistyczne rozwiązanie.
Pierwszy cykl, na który tak czekałam... A tak daje mi popalić, że z nostalgia wspominam czasy przed nim.Kinga13 lubi tę wiadomość
-
Wygląda na to, że zaczyna się @. Uff, jaka ulga... Pierwszy cykl dał mi popalić. Zapowiadało się zielono na 9 miechów, a skończyło się biochem i torbielą. Nie wiem co będzie dalej. Na razie starania są pod znakiem zapytania. Za 2 tyg idę na kontrolę i zobaczymy, czy się wszystko oczyścilo i co z tą zmianą na jajniku.
-
edka85 wrote:A jest w ogóle szansa, że taki kolos zniknie tak szybko podczas @?
-
a ja dziewczyny, przez te szalejące hormony oszaleję...u mnie już po @ a samopoczucie mam jak przed @... podejrzewam, ze to od wysokiej prolaktyny... zastanawiam się czy ją mierzyć...
Nie karmię piersią już chyba 5 dni, piję szałwię na zatrzymanie laktacji ale póki co mam mleko... Biorę też ovarin i od jutra dong quai bo przy pierwszej ciąży wspomógł owulację...
i chciałam dodać że pierwsza @ po ciąży byla slaba i skąpa, ta natomiast ( czyli druga) bardzo długa i normalnie się ze mnie lało...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2019, 16:55
-
A moja @ też jak z kranu, ale bez jakichkolwiek skurczy i bólu. Przynajmniej tyle dobrego. Chciałabym aby przy okazji ta torbiel zniknęła, bo nie uśmiecha mi się branie antyków.
-
Ja podczas starań o pierwszego syna miałam dużą torbiel umiejscowioną gdzieś za macicą, wypełnioną płynem, chyba krwią? To było między owu a @, byłam na kontroli od razu po okresie i już nie było śladu trzymam kciuki!08.09.2017 - Staś
Kinga13 wrote:Ja podczas starań o pierwszego syna miałam dużą torbiel umiejscowioną gdzieś za macicą, wypełnioną płynem, chyba krwią? To było między owu a @, byłam na kontroli od razu po okresie i już nie było śladu trzymam kciuki!
Edka więc moze dlatego tak się z Ciebie lało podczas @
Tylko się cieszyć na to wygląda
-
W przyszłym tygodniu kontrola. Umieram z ciekawości i stresu.
Szyszunia 89, Seli lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, u mnie aktualizacja... w piątek byłam na przyspieszonej wizycie, bo plamiłam. Wszystko ok, ale serduszka brak, bo za wcześnie więc kazał przyjść we wtorek na samo szybkie USG żeby podejrzeć serduszko. I wczoraj znalazł dwa, a niewykluczone że jeszcze trzecie się pojawi. W niedzielę znowu mam podglądnięcie... no cycków mi braknie...
edka85, farmaceutka77 lubią tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
Kinga13 wrote:Dziewczyny, u mnie aktualizacja... w piątek byłam na przyspieszonej wizycie, bo plamiłam. Wszystko ok, ale serduszka brak, bo za wcześnie więc kazał przyjść we wtorek na samo szybkie USG żeby podejrzeć serduszko. I wczoraj znalazł dwa, a niewykluczone że jeszcze trzecie się pojawi. W niedzielę znowu mam podglądnięcie... no cycków mi braknie...
Kinga13 lubi tę wiadomość
-
Kinga, hehe no przy trojaczkach to z pewnością trzeciego cyca ci potrzeba, albo i czwartego, jeśli chcesz jeszcze Stasia karmić