karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
tym_janek wrote:Rucola, moze jak jestes pewna swoich ovu i masz tendencje do niskiego proga, to w kolejnym cyklu zaaplikuj sobie dupka od razu po owu, jak tylko sluz ci sie zmieni czy organizm da jakikolwiek inny znak, ze juz po
tym_janek lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Nie ma się co załamywać, to że nie zaskoczy już w pierwszym cyklu to nie znaczy, że nie pójdzie gładko
tym_janek, Kociarka, Rucola lubią tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Kinga dobrze prawi
Dziewczyny, macie jakieś patenty na mdłości? Mam wrażenie, że próbowałam już wszystkiego, a jest mi tak diabelnie niedobrze, że nie mogę spać, nie mogę myśleć i generalnie, albo druga ciąża jest gorsza, albo nie pamiętam jak było źle w pierwszej, albo mam tam więcej niż jednego pasażera, bo dziś to mam autentycznie ochotę umrzeć takie mam mdłości... Wymiotowałam już z 3 razy od 20...👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Kociara ale super! To może z drugim maluchem też się zgramy:)
Tym_janek chyba Cię nie pociesze bo ja miałam straszne mdłości do 17tc na które nie działało nic kompletnie nic#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Mi nic nie pomagalo... A imbir u mnie wzmagal wymioty 🤷♀️ potrafilam od kilku do kilkunastu razy dziennie wymiotowac... od 8 tc do 17 tc a potem od 28 do konca mialam 1-3 razy dziennie...
-
tym_janek wrote:Kinga dobrze prawi
Dziewczyny, macie jakieś patenty na mdłości? Mam wrażenie, że próbowałam już wszystkiego, a jest mi tak diabelnie niedobrze, że nie mogę spać, nie mogę myśleć i generalnie, albo druga ciąża jest gorsza, albo nie pamiętam jak było źle w pierwszej, albo mam tam więcej niż jednego pasażera, bo dziś to mam autentycznie ochotę umrzeć takie mam mdłości... Wymiotowałam już z 3 razy od 20...
Prevomit z apteki ale to tak minimalnie.
Gratulacje kilka dni mnie nie było a tu taka radość rosnij zdrowotym_janek lubi tę wiadomość
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB 5.11 crio 4 BB luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Mam pytanie dotyczące Bobo testu tego żółtego. Czy macie z nim doświadczenia typu "pokazał się cień cienia ale ciąży nie było". No bo zrobiłam sobie tak z ciekawości dzisiaj i jakiś daleki ślad widzę. Zaczęłam zastanawiać się, czy przypadkiem to nie przebarwienie w miejscu, gdzie powinna pojawić się ta magiczna kreska. Wiecie jak to jest. Staraczka potrafi tak długo patrzeć w biały test aż zobaczy na nim kreskę. I teraz nie wiem, czy to moja fatamorgana, czy po prostu jakiś wadliwy test. A może jednak strzał w dziesiątkę...
Rucola lubi tę wiadomość
-
Mi się wydaje, że to to ale ja teraz z bobo mialam ladna kreske, moze nie jakąś super mocną ale różową i szybko widoczną, a na drugi dzień beta 0... i nie wiem czy ze mna jest cos nie tak czy co... Bo na bobo tescie czesto cos mi wychodzi. Inne mi nic nie pokazywaly, nawet w ciazy to dopiero przy becie 80 na innych mialam slabe kreski 🤭
-
Ok, właśnie o to mi chodziło. W takim razie rzucam na luz i poczekam. Teraz 8 dpo, na weekend termin @. Za jakiś czas powtórzę z innej firmy.
-
edka85 wrote:Mam pytanie dotyczące Bobo testu tego żółtego. Czy macie z nim doświadczenia typu "pokazał się cień cienia ale ciąży nie było". No bo zrobiłam sobie tak z ciekawości dzisiaj i jakiś daleki ślad widzę. Zaczęłam zastanawiać się, czy przypadkiem to nie przebarwienie w miejscu, gdzie powinna pojawić się ta magiczna kreska. Wiecie jak to jest. Staraczka potrafi tak długo patrzeć w biały test aż zobaczy na nim kreskę. I teraz nie wiem, czy to moja fatamorgana, czy po prostu jakiś wadliwy test. A może jednak strzał w dziesiątkę...
Aaaa Edka leć na betę, chyba znów jesteśmy razem w ciąży!
Co do rad na mdłości to u mnie imbir działa jak na Seli. Spróbuję z coca cola i jak nie zadziala to ten prevomit o którym pisze mysza. To jest bez recepty?👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
tym_janek wrote:Aaaa Edka leć na betę, chyba znów jesteśmy razem w ciąży!
Co do rad na mdłości to u mnie imbir działa jak na Seli. Spróbuję z coca cola i jak nie zadziala to ten prevomit o którym pisze mysza. To jest bez recepty?
Też bym poleciała na bete:) Kreska jest widoczna, więc wolałabym od razu potwierdzić -
Tym_janek z domowych sposobów to chyba ten imbir ma najsilniejsze działanie. Może jednak idź do gina szybciej? Ja dostałam czopki Zofran, miałam silne mdłości a jeden dzień wymiotowałam tak jak Ty. Lekarz powiedział, że nie jest wskazane rzygać częściej niż 2 razy dziennie i jak coś to te czopki, są podobno najlepsze. Tylko nigdzie w hurtowniach nie ma i poluję na nie już jakiś czas, na szczęście mnie nie złapało znowu póki co, ale wolałam mieć je w domu...
tym_janek lubi tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Ja bym nie chciała mieć mdłości. To nic fajnego rzygać po kątach, gdy człowiek musi mieć jeszcze power, aby zajmować się drugim dzieckiem. Dlatego współczuję Ci tymianek. Podobno są takie tabletki polprazol, ale nie wiem, czy w ciąży je można.
Nie idę na betę. Ostatnim razem już tyle ich zrobiłam, że aż mi głupio było do labu wchodzić. Dopiero w połowie listopada całkiem spadła i mogłam odetchnąć od tych pobrań.tym_janek lubi tę wiadomość
-
Edka, no pewnie, jak jesteś w ciąży to jesteś jak nie to nie, kilka dni zasadniczo nic nie zmieni Pójdziesz jak będziesz gotowa
Ja nawet nie chcę myśleć co będzie jak moja niania skończy pracę... No nic, do piątku trzeba przetrwać. Na usg niczego się nie spodziewam bo to bardzo wcześnie jeszcze, tylko po prostu chciałabym coś aby nie rzygać po kątach, jak to edka ładnie ujęła... I dostać zwolnienie, bo na prawdę ostatnie co jestem w stanie teraz robić to pracować jeszcze...edka85 lubi tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020