karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję
Dziewczynki 2480g i 2460g po 48cm potrzymali nas troszkę ze względu na wcześniactwo i żółtaczkę, która podobno u wcześniaków zaczyna się później, więc u nas taka standardowa w 2-3 dobie została potraktowana jako patologia i musiałam je naświetlać. Lilka ma prawdopodobnie zdwojenie układu kielichowo-miedniczkowego i lekkie poszerzenie, Nelka niestety bardzo rozdęty pęcherz na usg, którego nie opróżnia do końca. Dostała skierowanie do Centrum Zdrowia Dziecka na 15.06 i będę tam dzwonić żeby przyjęli całą naszą trójkę, no i Lilkę też sprawdzili przy okazji.08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Kinga mam ogromną nadzieję, ze to przejściowe problemy i ze wszystkiego wyrosną. Dziewczynki urodziły się z piękną wagą Są podobne? Jak Ty się czujesz? A jak Starszak? zadowolony? Akceptuje nową sytuację?#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Wszystkie parametry mają niemal identyczne, grupę krwi też tą samą i na początku ich nie rozróżniałam, byłam przerażona, że je pomylę. W szpitalu ciągle zadawali pytania o konkretną z nich, a ja nie pamiętałam, wiedziałam, że jakieś dziecko przewijałam, że coś zrobiło, ale które co? Te opaski ciągle im spadały i musiałam uważać żeby odkładać pod dobre karteczki w mydelniczce. Ale w połowie drugiej doby zaczęłam widzieć różnice i teraz odróżniam bez problemu, są kompletnie inne, ewidentnie dwujajowe Lilka jest bardzo podobna do Stasia jak był taki malutki, Nelka ma całkiem inny typ urody. Charaktery też całkiem inne.
Ja fizycznie super, było ciężko w szpitalu samemu z dwójką, ale jednak pomaga to w dochodzeniu do siebie po cc. Psychicznie ciężko było mi w szpitalu i bardzo naciskałam już na wypis, teraz już jest ok.
Stasiu świetnie, oczywiście są chwile kiedy jest mu ciężko, jak przyjechała teściowa albo mieliśmy w domu sesję i wszystko kręci się wokół dziewczyn. Ale na codzień staramy się żeby mógł mieć jakiś kawałek swojego życia bez nich i naszej uwagi i jest super chce je trzymać na rączkach i robi im cacy, panikuje jak są osobno i jednej nie widziRucola, Marcelina715 lubią tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
Z tego, że mama ma teraz tak dużo mleka też się bardzo cieszy xD
Marcelina715, Rucola, Annie1981 lubią tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
Cichutko tu ostatnio Może trochę na wyrost ale chciałam się Wam pochwalić, że całkiem niedawno zobaczyłam II. Potwierdziła je beta kolejno w 13dpo/265 w 15dpo/736 w 17dpo/1729 i w 19dpo/4493. Wizytę mam we wtorek, to będzie 5+4 i mam nadzieję że wszystko będzie we właściwym miejscu i na prawidłowym etapie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2020, 22:29
Annie1981, edka85, Kinga13, Marcelina715, Szyszunia 89, smeg lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola wrote:Cichutko tu ostatnio Może trochę na wyrost ale chciałam się Wam pochwalić, że całkiem niedawno zobaczyłam II. Potwierdziła je beta kolejno w 13dpo/265 w 15dpo/736 w 17dpo/1729 i w 19dpo/4493. Wizytę mam we wtorek, to będzie 5+4 i mam nadzieję że wszystko będzie we właściwym miejscu i na prawidłowym etapie
Rucola lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
O matko ile nowych wiadomości.
Kinga gratulacje i życzę dużo siły na najbliższe dni:) Rukola wow super wieści również gratuluję!
Ja po połówkowych wszystko okej:) będzie chłopczyk. Byłam też trochę wyłączona z życia bo córce idą wszystkie czwórki na raz i jestem już bardzo zmęczona.. Pobudki oo 4/5.00., histerie o wszystko, budzenie w nocy krzyki kopanie płacz.. Tragedia..Annie1981, Marcelina715 lubią tę wiadomość
Jezu ufam Tobie -
Redrose, u mnie też wszystkie czwórka na raz... Do tego przedwczesny bunt dwulatka. Jestem tak wykończona nerwowo, że zdecydowałam się dać małego po wakacjach na kilka godzin do klubu malucha.
-
Rucola, gratulacje i kciuki za wizytę
Ania, pił do końca ciąży, ale malutko, dosłownie kilka łyczków na sen i czekał aż urodzę xD08.09.2017 - Staś
Ale czad! Tyle Rucola czekałaś z nas wszystkich i w końcu taka nagroda za tę cierpliwość cię spotkała
Rucola lubi tę wiadomość