karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Natalia1988 wrote:Kupiłam i zrobiłam dziś z ciekawości testy owulacyjne rossmanowskie i tradycyjnie zielone złotówkowe. Zielony bladzioch a rossmanowski ładne krechy, no prawie pozytywny i bądź tu mądry....
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Postanowiłam zadbać o dodatni bilans kaloryczny i od ok. tygodnia się obżeram staram się zdrowo, ale dużo, tłusto i kaloryczne. No i deserów nie odmawiam a dziś pojawił się płodny śluz! Jeszcze nie sikałam na owulaka, bo mam tylko dwa i oszczędzam :p wiecie może o jakiej porze dnia najlepiej je robić? Wiem że nie z porannego moczu, ale czy pora ma znaczenie?
farmaceutka77 lubi tę wiadomość
Gdańsk, 31 l., kp -
smeg wrote:Postanowiłam zadbać o dodatni bilans kaloryczny i od ok. tygodnia się obżeram staram się zdrowo, ale dużo, tłusto i kaloryczne. No i deserów nie odmawiam a dziś pojawił się płodny śluz!
W takim razie ja po powrocie z wakacji strzele chyba bliźniaki
smeg lubi tę wiadomość
-
Czy na początku kolejnej ciąży przy kp bolą piersi? W pierwszej jednym z pierwszych objawów były u mnie ciężkie obrzmiałe piersi. Zastanawiam się, czy teraz też mogłabym się spodziewać takiego objawu.
-
Szemkel, jestem na fb w grupie „Karmienie w ciąży i tandemie” i tam dziewczyny bardzo często skarżą się na ból piersi przy karmieniu w początkowej ciąży (a czasem przez całą). Więc jak najbardziej to może być jeden ze wczesnych objawów. Ale może być też zwiastunem @. Piersi ogólnie stają się wrażliwe od wzrostu progesteronu
farmaceutka77 lubi tę wiadomość
Gdańsk, 31 l., kp -
smeg wrote:Szemkel, jestem na fb w grupie „Karmienie w ciąży i tandemie” i tam dziewczyny bardzo często skarżą się na ból piersi przy karmieniu w początkowej ciąży (a czasem przez całą). Więc jak najbardziej to może być jeden ze wczesnych objawów. Ale może być też zwiastunem @. Piersi ogólnie stają się wrażliwe od wzrostu progesteronu
Dzięki! -
smeg wrote:Szemkel, jestem na fb w grupie „Karmienie w ciąży i tandemie” i tam dziewczyny bardzo często skarżą się na ból piersi przy karmieniu w początkowej ciąży (a czasem przez całą). Więc jak najbardziej to może być jeden ze wczesnych objawów. Ale może być też zwiastunem @. Piersi ogólnie stają się wrażliwe od wzrostu progesteronu
smeg lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy jak testy owu ciemnieją to dobry znak, czy zbieg okoliczności i inne zagęszczenie moczu? Wyszła mi dziś lekko ciemniejsza kreska niż wczoraj, ale do pozytywu jeszcze daleko. Mam testy z rossmana.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/57da222e2871.jpg
Gdańsk, 31 l., kp -
smeg wrote:Dziewczyny, czy jak testy owu ciemnieją to dobry znak, czy zbieg okoliczności i inne zagęszczenie moczu? Wyszła mi dziś lekko ciemniejsza kreska niż wczoraj, ale do pozytywu jeszcze daleko. Mam testy z rossmana.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/57da222e2871.jpg -
Dziewczyny próbowaliście niepokalanka? Ja kupiłam i od następnego cyklu będę zażywać. Dziewczyny polecają, bo zmniejsza poziom prolatyny, która przy kp jest czesto wysoka i blokuje owulację.
-
Dziś zrobiłam badania TSH i FT4, bo ja niestety na dodatek zmagam się z niedoczynnością tarczycy i Hashimoto. Mam nadzieję, że chociaż to w normie. W czwartek mam ginekologa, by sprawdzić jak tam to wszystko wygląda.
-
smeg wrote:Dziewczyny, czy jak testy owu ciemnieją to dobry znak, czy zbieg okoliczności i inne zagęszczenie moczu? Wyszła mi dziś lekko ciemniejsza kreska niż wczoraj, ale do pozytywu jeszcze daleko. Mam testy z rossmana.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/57da222e2871.jpg
Ja tak miałam, że im bliżej potencjalnej owulacji tym były coraz ciemniejsze i później stopnio bladły.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 13:50
smeg lubi tę wiadomość