karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej ! Karmię piersią 14 miesięczną córeczkę. 13 listopada miałam 1 @po porodzie, cykl byl owulacyjny (widoczne na usg u gin). Niestety, raczej się nie udalo w tym cyklu bo 11 dpo beta <0.1. Okres powinien przyjsc jutro. Jakie sa wasze doswiadczenia z regularnoscią cykli w trakcie kp ? Jak czesto cykle sa bezowulacyjne? Jal wygladaja statystyki plodnosci takich kobiet ? Dodam,ze mam 24 lata i zadnych chorob,tarczyca ok,partner zdrowy,wiec teoretycznie szczyt plodnosci. Niestety,poprzednia ciaza zakonczona cc na ostro, wiecie moze jakie jest ryzyko zrostow w jajowodach (na usg nie sa widoczne) ?
-
smeg wrote:Postanowiłam zadbać o dodatni bilans kaloryczny i od ok. tygodnia się obżeram staram się zdrowo, ale dużo, tłusto i kaloryczne. No i deserów nie odmawiam a dziś pojawił się płodny śluz! Jeszcze nie sikałam na owulaka, bo mam tylko dwa i oszczędzam :p wiecie może o jakiej porze dnia najlepiej je robić? Wiem że nie z porannego moczu, ale czy pora ma znaczenie?
Wg instrukcji obsługi testy należy robić między 10.00 a 20.00. Różne są doniesienia, jedne że lepiej robić po południu, inne że wieczorem. Ja robię koło 12-13.
Kiedyś pozytyw wyszedł mi o 13.00 a o 21.00 już nie. Albo było za późno, albo krótki pik LH.
Swoje testy wkleilam Ci na FB.
makalotia wrote:Dziewczyny próbowaliście niepokalanka? Ja kupiłam i od następnego cyklu będę zażywać. Dziewczyny polecają, bo zmniejsza poziom prolatyny, która przy kp jest czesto wysoka i blokuje owulację.
smeg lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
smeg wrote:Dziewczyny, czy jak testy owu ciemnieją to dobry znak, czy zbieg okoliczności i inne zagęszczenie moczu? Wyszła mi dziś lekko ciemniejsza kreska niż wczoraj, ale do pozytywu jeszcze daleko. Mam testy z rossmana.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/57da222e2871.jpg
-
Casjopea wrote:Dziewczyny gdzie kupujecie niepokalanka?
-
Też zamówiłam wczoraj ze Swansona przy okazji obkupiłam się w owulaki, testy ciążowe i termometr (bo miałam tylko taki z jednym miejscem po przecinku). To teraz jak na złość powinnam zajść w ciążę xD
Córka w nocy dostała wysokiej gorączki, zbiłam paracetamolem ale o 10 znowu było 39 i musiałam dać kolejną dawkę. Biedna, w takich chwilach błogosławię fakt że ciągle karmię ją piersią.
Gdańsk, 31 l., kp -
Mam to samo. Jak tylko mój synek choruje to cieszę się, że jeszcze go karmię. A bywało, że tylko pierś chciał jeść przez kilka dni, mimo , że miał już ponad rok.
-
farmaceutka77 wrote:Powodzenia Szemkel! Uda sie !
Natalia1988 chyba Ci minelo 300dni ;P prowadzisz dalej wykres?
Tak, minęło i z tej okazji, tak jak Tobie zablokowali mi wykres :-p
Napisałam do nich i ustawili mi ręcznie od 1 czerwca, bo wtedy zaczęłm mniej więcej obserwacje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2018, 21:07
-
Dziewczyny, ja od czwartku nie karmię. Poddałam się po ostatniej wizycie u ginekologa.