Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie bardzo roznie, raz jedno karmienie a innym razem mam wrazenie ze mala cala noc wisi na piersi. Ostatnio niestety masakruje mi sutki :/ i coraz czesciej robia mi sie bolesne zastoje i piersi bardzo twarde.

Ale jest tez postep. Jak sie budzi w nocy nie za kazdym razem zada piersi, czasem wystarczy przytulic i spi dalej :D

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilah wrote:
    Ale jest tez postep. Jak sie budzi w nocy nie za kazdym razem zada piersi, czasem wystarczy przytulic i spi dalej :D

U nas czasem wystarczy włączyć pozytywke, przy której zasypia, ale jak już ją wezmę na ręce i chcę przytulić to jest koniec - szarpie się jak dzika, żeby dostać się do piersi :/

• farmaceutka77 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja spi z nami i co jakis czas widze ze macha raczką i sprawdza czy ktos z nia spi :D smiesznie to wyglada:D jak nie wymaca, to sie wierci i musi zlapac cyca, jak zlapie, to spi dalej:D

xnw4krnt7935gj3w.png
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja śpi w łóżeczku - dostawce, więc też tak jakby trochę z nami ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie poddalam i wzielam do lozka...gdzies kolo 4/5 miesiaca jak panna zaczela sie budzic co godzine :o Na poczatku dzielnie odkladalam i powoli zamienialam sie w zombie ;)
    Pozniej doszlo zabkowanie i dziki wrzask przy usypianiu w lozeczku.
    Teraz wszyscy jestesmy wyspani, spokojni i wypoczeci po kazdej nocy.
    Wszyscy mi mowia: ojej nauczylas tak spac to masz a ja wreszcie jestem spokojna, dziecko sie nie drze i tak naprawde lubie to nasze wspolne spanie i te male cieple raczki ktore sie przytulaja:)

To tez pewien etap ktory kiedys minie i corka bedzie w koncu spac sama.

farmaceutka77, smeg lubią tę wiadomość

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilah wrote:
    Ja sie poddalam i wzielam do lozka...gdzies kolo 4/5 miesiaca jak panna zaczela sie budzic co godzine :o Na poczatku dzielnie odkladalam i powoli zamienialam sie w zombie ;)
    Pozniej doszlo zabkowanie i dziki wrzask przy usypianiu w lozeczku.
    Teraz wszyscy jestesmy wyspani, spokojni i wypoczeci po kazdej nocy.
    Wszyscy mi mowia: ojej nauczylas tak spac to masz a ja wreszcie jestem spokojna, dziecko sie nie drze i tak naprawde lubie to nasze wspolne spanie i te male cieple raczki ktore sie przytulaja:)

To tez pewien etap ktory kiedys minie i corka bedzie w koncu spac sama.
    Popieram!!:)
    Casjopea u nas w dostawce spia pampry, kocyki, zabawki i nie wiem co jeszcze :D wszystko oprocz dziecka :D

smeg lubi tę wiadomość

xnw4krnt7935gj3w.png
  • smeg Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dostawkę oddaliśmy mojej siostrze, ale i tak Gaba mało tam spała ;) tylko przy karmieniu z lewej piersi :D teraz mamy rozłożone łóżko i sam materac na podłodze, a obok dostawiony drugi mniejszy, żeby było więcej miejsca na mój spadający tyłek :P mała raczkuje i baliśmy się, że spadnie. Sam materac też jest dość wysoki, ale zawsze to trochę bezpieczniej ;)

A karmień mamy jakieś 3-4 w dzień i milion w nocy :P zaczęłam trochę odpuszczać i postanowiłam jednak od listopada wrócić do pracy, nawet jeśli to miałoby być tylko kilka miesięcy. Znaleźliśmy już nianię dla córki :)

farmaceutka77 lubi tę wiadomość

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas powiem Wam dostawka sprawdza się świetnie :) Mała śpi w niej tak średnio pół nocy, a drugie pół z nami.

Lilah uwielbiam takie mądre rady i spostrzeżenia. Ja osobiście nie wyobrażam sobie, że dziecko miałoby spać gdzieś w łóżeczku. Ja muszę ją 'widzieć', czuć i mieć możliwość błyskawicznie ją przytulić bez zrywania się ze swojego łóżka, schylania się i wyciągania z łóżeczka..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2018, 00:19

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smeg wrote:
    My dostawkę oddaliśmy mojej siostrze, ale i tak Gaba mało tam spała ;) tylko przy karmieniu z lewej piersi :D teraz mamy rozłożone łóżko i sam materac na podłodze, a obok dostawiony drugi mniejszy, żeby było więcej miejsca na mój spadający tyłek :P mała raczkuje i baliśmy się, że spadnie. Sam materac też jest dość wysoki, ale zawsze to trochę bezpieczniej ;)

A karmień mamy jakieś 3-4 w dzień i milion w nocy :P zaczęłam trochę odpuszczać i postanowiłam jednak od listopada wrócić do pracy, nawet jeśli to miałoby być tylko kilka miesięcy. Znaleźliśmy już nianię dla córki :)
    Widzę Smeg ze mamy podobne postanowienia, z tym ze ja chyba wroce na pol etatu , bo nie mam opiekunki, a tyle to zajmie sie mala moja mama :)

smeg lubi tę wiadomość

xnw4krnt7935gj3w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie wyobrazam sobie wstawac do kazdego karmienia albo wedrowac do drugiego pokoju i potem odnosic dziecko do lozeczka. Choc pewnie sa osoby ktore sobie z tym swietnie radza.
    A co do komentarzy to juz sie nauczylam ignorowac. Duzo juz slyszalam, ze mam zabrac piers w nocy bo dziecko bedzie zle spalo, ze mam zapelnic kaszka na noc, ze mleko za chude to sie budzi bo inaczej to by spala cala noc i tak dalej ;)

Ja troche zaluje ze nie mialam od poczatku dostawki ale z drugim sprobujemy :)

U nas ostatnia noc szok- mala przespala chyba z 6 godzin ciagiem a piersi jak kamienie! Ale wyspana jestem!
    Za to mam maly kryzys bo od kilku dni karmienie bardzo boli :/ Szarpanie przy piersi i zeby auuuc.

Annie1981 lubi tę wiadomość

• Natalia1988 Przyjaciółka

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dopóki Mały jadł w nocy co 2 h, albo był niespokojny spał z nami w łóżku. Odkad budzi się w nocy na jedzenie 1-2 razy śpi w łóżeczku zaraz obok. Czasami przyśniemy razem podczas karmienia i wtedy śpi też z nami. Generalnie jednak teraz raczej śpi w łóżeczku, bo wszystkim nam tak wygodniej. Strasznie się wierci i zmienia pozycje a w łóżeczku ma wiecej miejsca na swoje wygibasy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 11:11

52Cpp2.png
    SK2np2.png

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy sposób jest dobry byleby odpowiadalo obu stronom :D

xnw4krnt7935gj3w.png

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam dziś wyniki badań. Moja lekarka rodzinna mi zleciła by sprawdzić moją kondycję. Żelaza trochę mało, jak zwykle, ale tsh 4. Nigdy nie miałam problemów z tarczycą, a tu takie coś :-(

52Cpp2.png
    SK2np2.png
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm może faktycznie dobrze by się zbadać.. Któraś z Was coś robiła w tym kierunku od czasu porodu?

• makalotia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Przepraszam, że nie odpisywałam. Ginekolog jest ok. Nie namawiała do ostawiania tylko powiedziała, że u mnie to może pomóc zajść w ciążę. U mnie owulacji nie było. Jajniki śpią. Powiedziała tylko, że to najprawdopodobniej jest spowodowane wysoką prolaktyną przez kp. Zresztą ona mnie zna z pierwszej ciąży. Wyniki TSH mam ok , a to one blokowały w pierwszych staraniach owulację. Nawet jeżeli, to nie przez kp to ona nie może za bardzo mi pomóc póki karmię.
    Mój synek ma już 20 msc , noc sprzyjała odstawieniu więc padła decyzja.

8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • makalotia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam życzę powodzenia! :)

Lilah lubi tę wiadomość

8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea ja nic nie badalam jeszcze ale pod koniec roku planuje sie wybrac na przeglad ;) Zrobie tez badania hormonow, na poczatku ciazy tarczyca mi szalala. A tak w ogole podczas staran roznie bywalo z progesteronem i moja faza lutealna.

U mnie poki co @ ani widu ani slychu. Choc mam charakterystyczny przed @ wnerw na wszystko ;) to zawsze mnie dopadalo, jak w zegarku, nawet maz nauczyl sie, ze jak zrzedze i ciagle narzekam to musi byc to!

Makalotia powodzenia w odstawianiu! Daj znac jak idzie. 20 miesiecy karmienia to i tak super!

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja badalam trojke tarczycowa, prilaktyne morfologie i procz wtedy podwyzszonej prolaktyny(nie jakos spektakularnie) to eyniki mialam przezajedwabiste! Ja nigdy takich dobrych nie mialam! Nic tylko zachodzic w ciaze i karmic piersią:D

Wyleczylam wszystkie zeby i teraz czekam :D
    W sumie badanka moglabym juz powtorzyc, bo to bylo troche dawno:) ciekawa jestem jak teraz wyglada prolaktyna ;D

xnw4krnt7935gj3w.png

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam za miesiąc endokrynologa. Powtórzę wtedy tsh i zrobię też inne badania tarczycowe, przy okazji prolaktyne i zobaczymy czy tsh mnie blokuje czy prolaktyna, może obie rzeczy. Mam nadzieję, że szybko bede miała odpowiednie leczenie i wszystko się unormuje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 15:08

farmaceutka77 lubi tę wiadomość

52Cpp2.png
    SK2np2.png
  • smeg Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A prolaktynę badacie pod obciążeniem czy normalnie? Czytałam że poziom waha się w ciągu dnia i wynik może nie być miarodajny. A cieszyłam się, że wyszła mi w normie...

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ