karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyA u mnie bardzo roznie, raz jedno karmienie a innym razem mam wrazenie ze mala cala noc wisi na piersi. Ostatnio niestety masakruje mi sutki i coraz czesciej robia mi sie bolesne zastoje i piersi bardzo twarde.
Ale jest tez postep. Jak sie budzi w nocy nie za kazdym razem zada piersi, czasem wystarczy przytulic i spi dalej -
Lilah wrote:Ale jest tez postep. Jak sie budzi w nocy nie za kazdym razem zada piersi, czasem wystarczy przytulic i spi dalej
U nas czasem wystarczy włączyć pozytywke, przy której zasypia, ale jak już ją wezmę na ręce i chcę przytulić to jest koniec - szarpie się jak dzika, żeby dostać się do piersi
-
nick nieaktualnyJa sie poddalam i wzielam do lozka...gdzies kolo 4/5 miesiaca jak panna zaczela sie budzic co godzine :o Na poczatku dzielnie odkladalam i powoli zamienialam sie w zombie
Pozniej doszlo zabkowanie i dziki wrzask przy usypianiu w lozeczku.
Teraz wszyscy jestesmy wyspani, spokojni i wypoczeci po kazdej nocy.
Wszyscy mi mowia: ojej nauczylas tak spac to masz a ja wreszcie jestem spokojna, dziecko sie nie drze i tak naprawde lubie to nasze wspolne spanie i te male cieple raczki ktore sie przytulaja:)
To tez pewien etap ktory kiedys minie i corka bedzie w koncu spac sama.farmaceutka77, smeg lubią tę wiadomość
-
Lilah wrote:Ja sie poddalam i wzielam do lozka...gdzies kolo 4/5 miesiaca jak panna zaczela sie budzic co godzine :o Na poczatku dzielnie odkladalam i powoli zamienialam sie w zombie
Pozniej doszlo zabkowanie i dziki wrzask przy usypianiu w lozeczku.
Teraz wszyscy jestesmy wyspani, spokojni i wypoczeci po kazdej nocy.
Wszyscy mi mowia: ojej nauczylas tak spac to masz a ja wreszcie jestem spokojna, dziecko sie nie drze i tak naprawde lubie to nasze wspolne spanie i te male cieple raczki ktore sie przytulaja:)
To tez pewien etap ktory kiedys minie i corka bedzie w koncu spac sama.
Casjopea u nas w dostawce spia pampry, kocyki, zabawki i nie wiem co jeszcze wszystko oprocz dzieckasmeg lubi tę wiadomość
-
My dostawkę oddaliśmy mojej siostrze, ale i tak Gaba mało tam spała tylko przy karmieniu z lewej piersi teraz mamy rozłożone łóżko i sam materac na podłodze, a obok dostawiony drugi mniejszy, żeby było więcej miejsca na mój spadający tyłek mała raczkuje i baliśmy się, że spadnie. Sam materac też jest dość wysoki, ale zawsze to trochę bezpieczniej
A karmień mamy jakieś 3-4 w dzień i milion w nocy zaczęłam trochę odpuszczać i postanowiłam jednak od listopada wrócić do pracy, nawet jeśli to miałoby być tylko kilka miesięcy. Znaleźliśmy już nianię dla córkifarmaceutka77 lubi tę wiadomość
Gdańsk, 31 l., kp -
A u nas powiem Wam dostawka sprawdza się świetnie Mała śpi w niej tak średnio pół nocy, a drugie pół z nami.
Lilah uwielbiam takie mądre rady i spostrzeżenia. Ja osobiście nie wyobrażam sobie, że dziecko miałoby spać gdzieś w łóżeczku. Ja muszę ją 'widzieć', czuć i mieć możliwość błyskawicznie ją przytulić bez zrywania się ze swojego łóżka, schylania się i wyciągania z łóżeczka..Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2018, 00:19
-
smeg wrote:My dostawkę oddaliśmy mojej siostrze, ale i tak Gaba mało tam spała tylko przy karmieniu z lewej piersi teraz mamy rozłożone łóżko i sam materac na podłodze, a obok dostawiony drugi mniejszy, żeby było więcej miejsca na mój spadający tyłek mała raczkuje i baliśmy się, że spadnie. Sam materac też jest dość wysoki, ale zawsze to trochę bezpieczniej
A karmień mamy jakieś 3-4 w dzień i milion w nocy zaczęłam trochę odpuszczać i postanowiłam jednak od listopada wrócić do pracy, nawet jeśli to miałoby być tylko kilka miesięcy. Znaleźliśmy już nianię dla córkismeg lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa tez nie wyobrazam sobie wstawac do kazdego karmienia albo wedrowac do drugiego pokoju i potem odnosic dziecko do lozeczka. Choc pewnie sa osoby ktore sobie z tym swietnie radza.
A co do komentarzy to juz sie nauczylam ignorowac. Duzo juz slyszalam, ze mam zabrac piers w nocy bo dziecko bedzie zle spalo, ze mam zapelnic kaszka na noc, ze mleko za chude to sie budzi bo inaczej to by spala cala noc i tak dalej
Ja troche zaluje ze nie mialam od poczatku dostawki ale z drugim sprobujemy
U nas ostatnia noc szok- mala przespala chyba z 6 godzin ciagiem a piersi jak kamienie! Ale wyspana jestem!
Za to mam maly kryzys bo od kilku dni karmienie bardzo boli Szarpanie przy piersi i zeby auuuc.
Annie1981 lubi tę wiadomość
-
U nas dopóki Mały jadł w nocy co 2 h, albo był niespokojny spał z nami w łóżku. Odkad budzi się w nocy na jedzenie 1-2 razy śpi w łóżeczku zaraz obok. Czasami przyśniemy razem podczas karmienia i wtedy śpi też z nami. Generalnie jednak teraz raczej śpi w łóżeczku, bo wszystkim nam tak wygodniej. Strasznie się wierci i zmienia pozycje a w łóżeczku ma wiecej miejsca na swoje wygibasy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 11:11
-
Hej. Przepraszam, że nie odpisywałam. Ginekolog jest ok. Nie namawiała do ostawiania tylko powiedziała, że u mnie to może pomóc zajść w ciążę. U mnie owulacji nie było. Jajniki śpią. Powiedziała tylko, że to najprawdopodobniej jest spowodowane wysoką prolaktyną przez kp. Zresztą ona mnie zna z pierwszej ciąży. Wyniki TSH mam ok , a to one blokowały w pierwszych staraniach owulację. Nawet jeżeli, to nie przez kp to ona nie może za bardzo mi pomóc póki karmię.
Mój synek ma już 20 msc , noc sprzyjała odstawieniu więc padła decyzja. -
nick nieaktualnyCasjopea ja nic nie badalam jeszcze ale pod koniec roku planuje sie wybrac na przeglad Zrobie tez badania hormonow, na poczatku ciazy tarczyca mi szalala. A tak w ogole podczas staran roznie bywalo z progesteronem i moja faza lutealna.
U mnie poki co @ ani widu ani slychu. Choc mam charakterystyczny przed @ wnerw na wszystko to zawsze mnie dopadalo, jak w zegarku, nawet maz nauczyl sie, ze jak zrzedze i ciagle narzekam to musi byc to!
Makalotia powodzenia w odstawianiu! Daj znac jak idzie. 20 miesiecy karmienia to i tak super! -
Ja badalam trojke tarczycowa, prilaktyne morfologie i procz wtedy podwyzszonej prolaktyny(nie jakos spektakularnie) to eyniki mialam przezajedwabiste! Ja nigdy takich dobrych nie mialam! Nic tylko zachodzic w ciaze i karmic piersią
Wyleczylam wszystkie zeby i teraz czekam
W sumie badanka moglabym juz powtorzyc, bo to bylo troche dawno:) ciekawa jestem jak teraz wyglada prolaktyna -
Ja mam za miesiąc endokrynologa. Powtórzę wtedy tsh i zrobię też inne badania tarczycowe, przy okazji prolaktyne i zobaczymy czy tsh mnie blokuje czy prolaktyna, może obie rzeczy. Mam nadzieję, że szybko bede miała odpowiednie leczenie i wszystko się unormuje...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 15:08
farmaceutka77 lubi tę wiadomość