Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
  • Natalia1988 Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca 2018, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Dzięki dziewczyny za wsparcie. W UK mamy długi weekend więc czas spędzam na piknikach i wycieczkach i nie myślę o tym ;)

Czytałam kiedyś, że bardzo ważny jest dodatni bilans energetyczny i brak stresów.

https://mataja.pl/2016/05/laktacja-i-plodnosc-czy-karmiac-piersia-mozna-zajsc-w-ciaze/

Ja też słyszałam o tym bilansie energetycznym.
    Patrząc na mój bilans energetyczny i stres to pewnie i z rok jeszcze nie znajdę :-/

52Cpp2.png
    SK2np2.png
  • farmaceutka77 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj bilans jest bardzo dobry i kiszka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2018, 17:18

xnw4krnt7935gj3w.png
  • mamakropka. Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie cuda! 10dpo, tej w 40dc, dzisiaj zobaczyłam takiego bladziocha! https://naforum.zapodaj.net/ef4d39cc3895.jpg.html (na żywo widać zdecydowanie lepiej) :D :D no wierzyć mi się nie chce :D jutro powtarzam, bo oczywiście już sobie wkręcam, że to niemożliwe i na pewno wadliwy test :P trzymajcie kciuki za ciemniejącą kreskę proszę :)
    A ja trzymam kciuki za wasze owulacje, nie poddawajcie się bo jak widać przy kp nigdy nic nie wiadomo :D

Natalia1988, Annie1981, smeg, farmaceutka77, Casjopea lubią tę wiadomość

dqprj44jkz3tj7a4.png
    km5stv73rawi3yh6.png

Wysłany: 15 lipca 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakropka. wrote:
    Dziewczyny u mnie cuda! 10dpo, tej w 40dc, dzisiaj zobaczyłam takiego bladziocha! https://naforum.zapodaj.net/ef4d39cc3895.jpg.html (na żywo widać zdecydowanie lepiej) :D :D no wierzyć mi się nie chce :D jutro powtarzam, bo oczywiście już sobie wkręcam, że to niemożliwe i na pewno wadliwy test :P trzymajcie kciuki za ciemniejącą kreskę proszę :)
    A ja trzymam kciuki za wasze owulacje, nie poddawajcie się bo jak widać przy kp nigdy nic nie wiadomo :D

U mnie nie chce się otworzyć link, ale skoro coś widać, to serdeczne gratulacje!!! Trzymam kciuki za ciemniejącą kreseczkę!

Ja niestety powoli pozbywam się złudzeń i przestaje wierzyć, że u nnie w najbliższym czasie się coś zmieni :-(

52Cpp2.png
    SK2np2.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamakropka. Trzymam kciuki za kreseczkę :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • smeg Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamakropka, super! :) Gratuluję, niech kreska ciemnieje, a Ty ślij nam wiruski :D

farmaceutka77 lubi tę wiadomość

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)

Wysłany: 15 lipca 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki cudny bladzioch!! Gratulacje :* niech ciemnieje!!:)

xnw4krnt7935gj3w.png
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toć to nawet całkiem ciemny bladzioch!! Ja już nieśmiało gratuluję :*

U mnie bez zmian. Ten pseudookres trwał jeden dzień, a po nim jest cisza. Dziś mija od niego 14 dni, a po owulacji ani śladu. Śluzu mało i biały.. Zdecydowanie niepłodny :(
    Tak sobie myślę o tym artykule i kwestii bilansu energetycznego. Zasadniczo ma to sens, natomiast ja miałam owulacje w czasie najintensywniejszego spadku wagi i sporego stresu. Ciekawe co będzie u mnie dalej :)

• mamakropka. Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję! Dziś rano na dwóch różnych testach już całkiem ładnie widoczne kreski, także zaczynam wierzyć w to, że się udało :) Ślę wam wiruski :*

farmaceutka77, Natalia1988, smeg, Annie1981, Casjopea lubią tę wiadomość

dqprj44jkz3tj7a4.png
    km5stv73rawi3yh6.png

Wysłany: 16 lipca 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakropka. wrote:
    Dziękuję! Dziś rano na dwóch różnych testach już całkiem ładnie widoczne kreski, także zaczynam wierzyć w to, że się udało :) Ślę wam wiruski :*

Świetnie :-)
    Jeszcze raz gratulacje! Rośnijcie zdrowo :-)
    A ja zgarniam wiruski :-D

52Cpp2.png
    SK2np2.png

Wysłany: 16 lipca 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakropka. wrote:
    A tak się bałaś, ze nic z tego, bo mowilas ze malego jakas choroba rozkladala czy cos :)

Tez lapie porcje wiruskow :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 09:46

xnw4krnt7935gj3w.png
  • smeg Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo się cieszę, że się udało! :) też łapię trochę wirusków :D

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamakropka. Gratulacje! Obyśmy się tu wszystkie zaraziły ;)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest, też jestem za masową epidemią! :D I gratuluję z całego serca :)

Kupiłam dziś testy owu z Rossmanna, macie jakieś opinie na ich temat?
    (nie nie, wcale nie mam obsesji wyczekiwania na owulacje :p )

Wysłany: 17 lipca 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno pozytyw to jest pozytyw, a nie jal na tych z allegro, ze jedne blade, drugie prawie jak pozytyw a w tym samym czasie rossmanowski ma dwie tluste krechy :)

xnw4krnt7935gj3w.png

Wysłany: 17 lipca 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo lubię te z Rossmana i gdybym nie robiła teraz codziennie tylko miała normalne cykle, to bym je kupowała.

Mam te za złotówkę i kurcze sama nie wiem co myśleć czasem, bo ciągle same bladziochy. Raz zrobiłam rossmanowski, tak po prostu, bez jakiś objawów, bo jeszcze mi został jakiś stary a tu dwie takie same krechy, pozytyw. To było prawie dwa miesiace temu i od tamtej pory robie te złotówkowe i teraz już sama nie wiem, może ja miałam już wiecej podejść do owulki i rossmanowski by mi to pokazał a te drugie nie pokazują. Zgłupieć można...

farmaceutka77 lubi tę wiadomość

52Cpp2.png
    SK2np2.png

Wysłany: 17 lipca 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1988 wrote:
    Bardzo lubię te z Rossmana i gdybym nie robiła teraz codziennie tylko miała normalne cykle, to bym je kupowała.

Mam te za złotówkę i kurcze sama nie wiem co myśleć czasem, bo ciągle same bladziochy. Raz zrobiłam rossmanowski, tak po prostu, bez jakiś objawów, bo jeszcze mi został jakiś stary a tu dwie takie same krechy, pozytyw. To było prawie dwa miesiace temu i od tamtej pory robie te złotówkowe i teraz już sama nie wiem, może ja miałam już wiecej podejść do owulki i rossmanowski by mi to pokazał a te drugie nie pokazują. Zgłupieć można...
    A ktore masz? Zielone, czy rozowe?:)

xnw4krnt7935gj3w.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nieśmiało piszę, że mi też się chyba udało. W sobotę rano test negatywny i byłam pewna, że zaczyna mi się @. Ale w niedzielę zamiast się rozkręcić to kompletnie zanikł, więc wysłałam męża do apteki po test ciążowy. No i są dwie kreski :) Bardzo się boję, że to biochemiczna, bo i plamienie, i kreski jeszcze słabe, ale ostrożnie bardzo się cieszę :) To był nasz czwarty cykl starań, ale prawdopodobnie pierwszy z owulacja. Okres wrócił mi 14 miesięcy po porodzie, w styczniu, ale pierwsze trzy cykle były zdecydowanie w cały świat. Cały czas karmię piersią na żądanie, a synek to mały ssak, który potrafi na piersi wisieć długo i z upodobaniem.

Natalia1988, Annie1981, farmaceutka77, mamakropka., smeg lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015

Wysłany: 17 lipca 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    farmaceutka77 wrote:
    A ktore masz? Zielone, czy rozowe?:)

Zielone ;-)

52Cpp2.png
    SK2np2.png

Wysłany: 17 lipca 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Dziewczyny, nieśmiało piszę, że mi też się chyba udało. W sobotę rano test negatywny i byłam pewna, że zaczyna mi się @. Ale w niedzielę zamiast się rozkręcić to kompletnie zanikł, więc wysłałam męża do apteki po test ciążowy. No i są dwie kreski :) Bardzo się boję, że to biochemiczna, bo i plamienie, i kreski jeszcze słabe, ale ostrożnie bardzo się cieszę :) To był nasz czwarty cykl starań, ale prawdopodobnie pierwszy z owulacja. Okres wrócił mi 14 miesięcy po porodzie, w styczniu, ale pierwsze trzy cykle były zdecydowanie w cały świat. Cały czas karmię piersią na żądanie, a synek to mały ssak, który potrafi na piersi wisieć długo i z upodobaniem.

Gratulacje :-) Rośnijcie zdrowo!

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

52Cpp2.png
    SK2np2.png
‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ