karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Mimo wszystko dziewczyny mam nadzieję że wszystkie tu będziemy ponownymi mamusiami w 2025
Namisa, edka85, BillieJean, Tattyteddy lubią tę wiadomość
-
Niekoniecznie jest tak że nie ma sensu badać temperatury przy wielu pobudkach. Niektórym kobietom nie robi to jakiejs dużej różnicy i nie wpływa na temp spoczynkowa, warto sprawdzić u siebie. U mnie temperatura jest podobna, niezależnie od tego ile razy się budzę - istotne jest za to bardzo żeby była badana dzień w dzień o tej samej godzinie i tu gorzej, bo wiadomo ze dziecko nie budzi się na komendę a człowiek by chciał pospac jak najdłużej. Można próbować z jakimś cichym budzikiem spróbować się wybudzać o jednej godzinie, tej o której bobas wstaje najwcześniej, szybko zapisac w telefonie a potem co najwyżej wrócić do snu, bo z tym to rano z reguly nie ma problemu 😆
Edka no to ładnie poszybowała w górę ! Ciekawe jak będzie dalej 🥰🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia, 11:14
edka85, BillieJean, Vilka lubią tę wiadomość
-
Namisa ma rację. Ja u siebie zauważyłam, że nocne kp nie ma wpływu na pomiar, o ile karmi się w łóżku, bez wstawania. Aga śpi obok mnie, więc w razie czego tylko ją przystawiam albo kołysze ręką. Nie wstaję z łóżka, zatem nadal mam rano temp spoczynkową. Warto sprawdzić u siebie.
BillieJean, Vilka lubią tę wiadomość
-
Też śpię z córką tak że tylko ją do siebie przystawiam więc tak jakbym zwyczajnie podczas snu zmieniała pozycję… więc zacznę mierzyć jestem ciekawa co wyjdzie w tym cyklu
edka85 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny! Milo tu widzieć znajome nicki. ❤️
Co prawda jeszcze nie rozpoczynamy starań, w zasadzie nie zapadła jeszcze żadna decyzja, ale z okazji powrotu owu i 🐒 ogarnął mnie jakiś taki dziwny smutek i zajrzałam tu do Was. Podczytywać, posłuchać rad, dowiedzieć się czegoś nowego.
Króciutko - u nas wszystko ok, Ninka rośnie, wręcz koksuje, bo pękło jej 12 kg, pełza, nieśmiało zaczyna czworakować i pięknie gaworzy ☺️ Za to kompletnie nie ogarnia RD. 🤷♀️
W tym miejscu pozdrawiam Sherlocka i Watsana - czyli Kozę i Choco - bo na pewno to czytacie 😉😅Namisa, ChocoMonster lubią tę wiadomość
-
Idawoll wrote:Cześć dziewczyny! Milo tu widzieć znajome nicki. ❤️
Co prawda jeszcze nie rozpoczynamy starań, w zasadzie nie zapadła jeszcze żadna decyzja, ale z okazji powrotu owu i 🐒 ogarnął mnie jakiś taki dziwny smutek i zajrzałam tu do Was. Podczytywać, posłuchać rad, dowiedzieć się czegoś nowego.
Króciutko - u nas wszystko ok, Ninka rośnie, wręcz koksuje, bo pękło jej 12 kg, pełza, nieśmiało zaczyna czworakować i pięknie gaworzy ☺️ Za to kompletnie nie ogarnia RD. 🤷♀️
W tym miejscu pozdrawiam Sherlocka i Watsana - czyli Kozę i Choco - bo na pewno to czytacie 😉😅Idawoll, Namisa lubią tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Namisa, a co tam u ciebie się dzieje? Jakieś sygnały wysyła ci organizm?
Choco, ja cię pamiętam z naszego "gazowego" wątku październikowego 😁Namisa, ChocoMonster lubią tę wiadomość
-
edka85 wrote:Namisa, a co tam u ciebie się dzieje? Jakieś sygnały wysyła ci organizm?
Choco, ja cię pamiętam z naszego "gazowego" wątku październikowego 😁
U mnie dziwnie - jakby organizm sie zbierał do dzialania i hamował. Śluz bywa taki mocno rozciagliwy juz, za chwile mętnieje i potem znowu swiruje. Obserwuje czy pobolewa mnie prawa strona (przed ciaza chyba wszystkie obserwowane owu miałam z prawej, lewy jajnik mam jakiś leniwo-nieczynny), raz na kilka dni sikam kontrolnie na owulaka ale blade strasznie. No i libido - to u mnie taki mocny wskaźnik owu a aktualnie średniawka 😆
A jak u ciebie? Ile to już dpo, jak tam tempka? 😁 -
Namisa wrote:
A jak u ciebie? Ile to już dpo, jak tam tempka? 😁 -
A u mnie się okres spóźnia 🙈😂 do tej pory był już w miarę regulsrny. mam nadzieję że nie wpadliśmy (starania mieliśmy rozpocząc latem) choć podobno z przerywanego jest niskie prawdopodobieństwo 😂😂 taka oto nasz antykoncepcja obecnie 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia, 21:51
Idawoll lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny 😁
Kciuki za wszystkie z Was, ale rozkręcił się wątek!
Liliowa ogromne gratulacje ❤️
Edka widzę, że wróciłaś do gry 😎
Farfalla, wybacz, że Ci nie odpowiedziałam. W brzuchu tym razem dziewczynka.
Już minęła połowa ciąży, nie wiem kiedy to zleciało!
I Edka miałaś rację, że człowiek wkręci się w ten tryb. Trochę myślę już o trzecim 🙈
Idawoll, Namisa lubią tę wiadomość
Mama kp
💙 lipiec 2022
💜 sierpień 2024 -
Namisa wrote:Idawoll kogo oczy moje widzą 😊 Ja też jestem jak na razie w poczekalni więc czekamy razem 🫶
Btw - u mnie też głównie pojawienie się libido to był dla mnie sygnał, że chyba wraca owu - a szorowało ono po dnie oceanu po porodzie. Drugi objaw to śluz.
Sama 🐒 zdecydowanie mniej uciążliwa, niż te sprzed ciąży.
Także obserwuję. Ale chyba kupię sobie owulaki z ciekawości 😇Namisa lubi tę wiadomość
-
Wenka wrote:I Edka miałaś rację, że człowiek wkręci się w ten tryb. Trochę myślę już o trzecim 🙈
BillieJean, Namisa, Wenka lubią tę wiadomość
-
edka85 wrote:6 dpo, tempka się na razie trzyma w granicach 36.9 Trochę mnie jednak brzuch tak jakoś pobolewa okresowo i boję się, że lada moment dostanę @ nim zdążę zatestować 😁
W moim udanym cyklu gdzieś od 3dpo zaznaczałam codziennie ból miesiączkowy 😆 A planujesz jakoś wcześniej testować, koło 10dpo czy może czekasz dluzej? 😁 -
Zawsze 9 dpo miałam już cienie, więc na pewno wtedy zatestuje. O ile zdążę 🤭 Matko, jeszcze 2 dni...
Namisa, BillieJean lubią tę wiadomość
-
Edka zajrzałam na twój wykres aż, jest piękny! To teraz wielkie odliczenie ⏳️🥰
Vilka o kurcze, to testuj! 😁 nigdy nie wiadomo 😆
Wenka spokojnej i lekkiej drugiej połowy ciąży 🥰 Ja jeszcze drugiego w brzuchu nie mam i prognoz na to brak, a zdarza mi się analizować czy my byśmy się w ogole pomieścili z trójką i w którym roku mogłoby się trzecie urodzić 🤣
Idawoll no i chocby dla tego libido bym chciała w końcu te cykle mieć spowrotem 😅 I teraz jak tylko coś tam podskoczy ochota to już owulaka odpalam 😆 Testuj i ty! 😊
A w ogóle to na weekendzie pojechaliśmy z mężem, Gabrysiem i teściowa odwiedzić szwagierke i jej malucha po porodzie (już ma 1,5 miesiąca więc trochę to trwalo) - I ja już zapomniałam że dzieci są takie małe na początku 😂 Szok, moje dziecko wyglądało jak taki starszak 🥹Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia, 10:53
-
Poczekam jeszcze z tym testowaniem, bo aż nie chce mi się wierzyć. Jeśli partner wychodzi tuż przed to trzeba cudu żeby zajść w ciążę, czy wy w ogóle znacie takie przypadki? 😁 Tak, wiem, preejakulat itd, no ale...🙈
-
Vilka wrote:Poczekam jeszcze z tym testowaniem, bo aż nie chce mi się wierzyć. Jeśli partner wychodzi tuż przed to trzeba cudu żeby zajść w ciążę, czy wy w ogóle znacie takie przypadki? 😁 Tak, wiem, preejakulat itd, no ale...🙈
Znam takie przypadki gdzie …. Na sam finał była gumka a i tak koleżanka zaszła w ciążę
Więc jak najbardziej możliwe, życzę żeby było tak jak chcesz oby było dobrze dla Was
Edka no Twojego testowania to ja się nie mogę doczekaćedka85, Vilka lubią tę wiadomość