X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Monko nie ma wątpliwości 😁 No właśnie, może uda nam się trafić na ten sam fioletowy wątek 😁

Monk@ lubi tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    No to nie ma mowy o pomyłce!😊 Mój pierwszy facelak był bladziutki, duzo slabszy niz twoj - a jako że on niektóre dziewczyny tu na forum lubił oszukać to też jeszcze studziły wtedy moje emocje - ale ja wiedziałam że to musi być to 😁 Betę zbadałam dopiero kolejnego dnia i wyszła 11 więc wtedy to musiało być jakieś hmm 5? No mikroskopijne wartości one potrafią wyłapać, może faktycznie te oszukańce to też z tego wynikają że są aż za czule 😅

IMG-20240708-104451-097.jpg
    Ja też tak myślę ;)
    Faktycznie bladziutka ta Twoja kreska 😀 ale jednak wyłapał 💪🏼

Namisa lubi tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 11, progesteron 22 🤩

Namisa, edka85, BillieJean lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Skubana, poszłaś na betę, haha 😆

No to oficjalnie Monko zaczęła dobrą passę. Teraz czas na nas 😁

Monk@, Namisa, BillieJean lubią tę wiadomość

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:

Cudownie, 11 to szczęśliwa betowa liczba!🤩 A jak teraz masz przy kp, odczuwasz jakiś wiekszy dyskomfort czy jak na razie bez zmian?

Jeju mam nadzieje ze ja to chociaż dostanę te @ zanim wy wszystkie dobijecie polowy ciąży 😆

Monk@ lubi tę wiadomość

15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm Gabriel 🩵
    age.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Skubana, poszłaś na betę, haha 😆

No to oficjalnie Monko zaczęła dobrą passę. Teraz czas na nas 😁
    Miałam iść później, ale jakoś mi się poszło teraz 😂 nie powiem, liczyłam na wyższą betę, ale ten progesteron sprawia, że jestem spokojna ☺️

Namisa lubi tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    Cudownie, 11 to szczęśliwa betowa liczba!🤩 A jak teraz masz przy kp, odczuwasz jakiś wiekszy dyskomfort czy jak na razie bez zmian?

Jeju mam nadzieje ze ja to chociaż dostanę te @ zanim wy wszystkie dobijecie polowy ciąży 😆
    Jedną pierś mam okrutnie podrażnioną. Boli niesamowicie przy karmieniu, jakby mi ktoś masę igieł wbijał. Któraś z dziewczyn na lipcowym pisała, że miała tak wrażliwe brodawki, jakby tarła nimi o dywan. To dobre porównanie. Tylko oglądałam ją ostatnio i były takie małe strupki, czyli musiał mi młody podrażnić ząbkami i to nie może się zagoić. To niestety jego ulubiona pierś 😵‍💫 druga jest ok, zero problemu. I ta bolesna brodawka tylko przy karmieniu i dotyku taka jest, poza tym nie boli.

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam w głowie, że jeszcze wszystko może się wydarzyć, ale jestem dobrej myśli 🤩 po prostu wiem, że jak się nie utrzyma, to dla nas za wcześnie, organizm wie, co robi ☺️

Namisa lubi tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Mam w głowie, że jeszcze wszystko może się wydarzyć, ale jestem dobrej myśli 🤩 po prostu wiem, że jak się nie utrzyma, to dla nas za wcześnie, organizm wie, co robi ☺️
    Nic się złego nie wydarzy. W marcu rodzisz dziecko i kropka! 😛 Ale patrzę, że jakby mi się poszczęściło w tym cyklu, to miałabym tp na koniec marca, więc też bym się załapała 🤪

Monk@, BillieJean, Namisa lubią tę wiadomość

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Nic się złego nie wydarzy. W marcu rodzisz dziecko i kropka! 😛 Ale patrzę, że jakby mi się poszczęściło w tym cyklu, to miałabym tp na koniec marca, więc też bym się załapała 🤪
    Oby tak właśnie było 🤞🏼💪🏼
    Już myślałam, że może to będzie Wielkanoc, ale jednak w przyszłym roku pod koniec kwietnia 🤪

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju Monk@ 🥹 ale cudownie !! gratulacje ! Prowadzenie wątku miesięcznego przyniosło Ci zasłużone dwie kreski :) dodajesz mi otuchy, że karmiąc piersią udaje się zajść w ciążę ❤️❤️❤️ trzymam mocno kciuki 🤞 to która następna ?;)

Monk@ lubi tę wiadomość

Rocznik 92

Córka 08.2022
    Starania o drugie dziecko od 08.2023 cały czas karmiąc piersią
    13 lipca 2024 ⏸️🙏

preg.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BillieJean wrote:
    Jeju Monk@ 🥹 ale cudownie !! gratulacje ! Prowadzenie wątku miesięcznego przyniosło Ci zasłużone dwie kreski :) dodajesz mi otuchy, że karmiąc piersią udaje się zajść w ciążę ❤️❤️❤️ trzymam mocno kciuki 🤞 to która następna ?;)
    Udaje się, mój jest cycoholikiem i tyle co Wam pisałam, że liczę mocno na ten cykl, bo w kolejne dni płodne będzie żłobek zamknięty i obawiam się, że będzie wisiał całe dnie na cycu i to wpłynie na możliwość zajścia w ciążę 😵‍💫 u nas na czerwcowym 2022 jest też Zuzka, która zaszła teraz podczas karmienia, ona mi też dodała nadziei, że może się udać ☺️

BillieJean, Namisa lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Jaselle Nowa

Wysłany: 8 lipca 2024, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Czy mogę do was dołączyć? Właśnie w tym cyklu zaczynamy starania o drugie dziecko, aktualnie mam 6dc. Mamy 4-letnią córkę którą dalej kp, teraz już tylko na noc do zasypiania i w nocy czasem jak się przebudzi to się domaga żeby zasnąć. Więc chyba jestem tu rekordzistką jeśli chodzi o długość karmienia🙈 miesiączka wróciła mi niedawno bo miałam dopiero 3, ale wszystko było pod kontrolą u ginekologa, taki już chyba ze mnie specyficzny przypadek

Monk@, Namisa, BillieJean lubią tę wiadomość

• Monk@ Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaselle wrote:
    Cześć! Czy mogę do was dołączyć? Właśnie w tym cyklu zaczynamy starania o drugie dziecko, aktualnie mam 6dc. Mamy 4-letnią córkę którą dalej kp, teraz już tylko na noc do zasypiania i w nocy czasem jak się przebudzi to się domaga żeby zasnąć. Więc chyba jestem tu rekordzistką jeśli chodzi o długość karmienia🙈 miesiączka wróciła mi niedawno bo miałam dopiero 3, ale wszystko było pod kontrolą u ginekologa, taki już chyba ze mnie specyficzny przypadek
    No hej, pewnie, że można:) trzymam kciuki! 🤞🏼

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaselle wrote:

Pewnie, zapraszamy! 😁 Wow, piękny wynik kp! 💪 I tyle czasu bez okresu 😯 Nie dłużyło Ci się? U mnie "dopiero" rok (no i ciąża drugi rok, wiadomo 😆) a czuje się jakbym miała już nigdy nie dostać 😅

age.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa, mi brak okresu nie przeszkadzał 😅

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Namisa, mi brak okresu nie przeszkadzał 😅

Rozumiem, mysle ze większość kobiet nie tęskni, chyba jestem jakims wyjątkiem 😅 Pamiętam jak w pierwszych miesiacach po porodzie wpadł mi w oko jeden artykuł z bloga Hafiji o tym kiedy wraca płodność i byly statystyki że 29% kobiet okres wraca od 6 tygodnia do 6 miesiąca, w drugim półroczu życia dziecka kolejne 35% dostaje, a po 12 miesiącu reszta. No ale wspomniane oczywiście że to zależy od intensywności karmienia, od tego jak idzie RD, czy podaje się smoczek, czy są niedobory itp. A u mnie badania idealne (zero najmniejszego odchylenia od normy w morfologi, ferrytyna i d3 wysoko), dziecko już przewaznie nie je w dzien, w nocy 2 razy, rd szło fajnie od początku, smoczek był włączony- no wiec naprawdę jestem jakims dziwnym przypadkiem 😅 I to mnie najbardziej dziwi, że nie ma racjonalnego wytłumaczenia 😄 Umówiłam się juz nawet na koniec lipca do mojego ginekologa na przeglad - z myślą oczywiście że odmówię w ostatniej chwili bo tym "wywołam okres" 🤣

Monk@ lubi tę wiadomość

age.png
  • Jaselle Nowa

Wysłany: 8 lipca 2024, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też brak okresu nie przeszkadzał zbytnio😀 jedynie gdy zaczynaliśmy myśleć o staraniach to trochę chciałam żeby już wrócił😅 nie wiem co pomogło bo dostałam okres po miesiącu brania prena care start ale też zaczęłam jeść bardziej odżywczo bo u mnie płodność prawdopodobnie blokowała też moja niedowaga

• Namisa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaselle wrote:
    Mi też brak okresu nie przeszkadzał zbytnio😀 jedynie gdy zaczynaliśmy myśleć o staraniach to trochę chciałam żeby już wrócił😅 nie wiem co pomogło bo dostałam okres po miesiącu brania prena care start ale też zaczęłam jeść bardziej odżywczo bo u mnie płodność prawdopodobnie blokowała też moja niedowaga

Aa to bardzo mozliwe, jednak przy niedowadze organizm mógł trochę dłużej oszczędzać siły - w końcu owulacja i potencjalna ciąża to duże obciążenie. Fajnie ze suple i dieta tak błyskawicznie zadziałały 😁 Ja ważę teraz jakoś 1-2 kg mniej niż przed ciążą ale bmi mam w normie i przy takiej wadze nigdy w przeszłości nie mialam problemów z płodnością więc myślę że po prostu muszę poczekać do całkowitego odstawienia albo jakiejś jeszcze większej redukcji karmien 🫣
    A obserwujesz jakoś cykle, wyznaczasz jakimiś metodami owulacje- czy staracie się jak na razie na luzie i na żywioł? 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2024, 21:58

age.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaselle, ależ długo karmisz 😮 Mam czterolatkę i szczerze mówiąc jakoś nie wyobrażam sobie, że mogłaby wisieć mi jeszcze na cycu. Ale to żaden przytyk do ciebie. Po prostu jestem w szoku 😉
    Oczywiście, witamy i zapraszamy.

Billie, pytałaś, która następna? No cóż to za pytanie. No pewnie, że ty! 😁

BillieJean lubi tę wiadomość

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
‹‹ 364 365 366 367 368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ