X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 22 września, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday92 wrote:
    U nas niektóre dni lepsze, niektóre gorsze zależy od nastrojów chłopaków. Chociaż u nas to raczej starszy daje popalić, młodszy póki co jest raczej spokojny. No i trochę się musze nagimnastykować żeby zgrać drzemke, bo Gucio cały czas jej potrzebuje i potrzebuje przytulanek zeby zasnac, a Florek jeśli nie zaśnie to sam nie poleży, a oni obaj w jednym lozku też odpadają (bo Florek stęka przez sen i Gucia to budzi). A tak to mocno mi ulatwia życie chusta. No i cóż, byle do stycznia, bo Gucio pojdzie do przedszkola.
    A Ty jak się czujesz juz prawie na końcówce? :)

Rzeczywiście tak jak mówisz, zależy od współpracy chłopców. Życzę Ci w takim razie, żeby było jak najwięcej tych dobrych dni! Jesteś super Mamą DWÓJKI - pamiętaj :)

Ja się czuję w porządku. Na razie jeszcze nie czuję się gotowa - przede mną pranie, prasowanie i pakowanie torby do szpitala. Ale cały czas rozmyślam, kiedy się zacznie itd. 🙈 brzuszek coraz większy, Mała niby też zapowiada się na większą niż Synek. Zobaczymy jakie wieści będą po wizycie w środę.

Sunday92 lubi tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

czekamy na dziewczynkę 🌸🥹

preg.png
  • OvuFriend

Wysłany: 22 września, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie Użytkowniczki,

Chcemy Was przeprosić za ostatnie „eksperymenty” z reklamami, które pojawiły się na forum. Dostaliśmy od Was wiele sygnałów, że były one zbyt uciążliwe – dziękujemy za wszystkie zgłoszenia i za szczerość.

Rzeczywiście, nasz partner reklamowy trochę przesadził z liczbą i formatami reklam, co mocno zaburzyło komfort korzystania z forum. Już to naprawiliśmy: część reklam została wyłączona, a pozostałe optymalizujemy tak, aby nie przeszkadzały Wam w korzystaniu z OvuFriend.

Reklamy są dla nas ważnym źródłem utrzymania – dzięki nim możemy nadal oferować Wam darmowe usługi i rozwijać forum, ale absolutnie nie chcemy, żeby odbywało się to kosztem Waszej wygody.

Obiecujemy, że będziemy pilnować tego lepiej i dbać o to, aby reklamy były w tle, a nie na pierwszym planie. Przypominamy też, że użytkowniczki z abonamentem Premium korzystają z forum i aplikacji całkowicie bez reklam.

Dziękujemy za Wasze zrozumienie i wsparcie 💙

Zespół OvuFriend

Ssilvia lubi tę wiadomość

• Agni97 Autorytet

Wysłany: 3 października, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny,
    co tam u Was?
    @Delfi byłaś już może na badaniu?

u nas też były przeboje, wczoraj wyszłam ze szpitala. w niedzielę zaczęłam odczuwać skurcze, w poniedziałek rzeczywiście ordynatorowi nie podobały się zapisy i wysłali mnie do szpitala wyższej referencyjności w Poznaniu. także córka załatwiła mamie pobyt w spa dla emerytów (z przymrużeniem oka ;) ) i przejazd karetka na sygnale 😅
    podali nam leki na wyciszenie skurczy, dostałyśmy też sterydy na płuca dla Małej w razie gdyby postanowiło się coś zadziać. Całe szczęście rozwarcia nie ma, a szyjka.. co pomiar zrobiony przez innego lekarza miała inna długość 🙈😅
    Także było trochę strachu, ale już dzisiejsza nocka była w domku ❤️

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

preg.png
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 3 października, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni97 wrote:
    hej Dziewczyny,
    co tam u Was?

u nas też były przeboje, wczoraj wyszłam ze szpitala. w niedzielę zaczęłam odczuwać skurcze, w poniedziałek rzeczywiście ordynatorowi nie podobały się zapisy i wysłali mnie do szpitala wyższej referencyjności w Poznaniu. także córka załatwiła mamie pobyt w spa dla emerytów (z przymrużeniem oka ;) ) i przejazd karetka na sygnale 😅
    podali nam leki na wyciszenie skurczy, dostałyśmy też sterydy na płuca dla Małej w razie gdyby postanowiło się coś zadziać. Całe szczęście rozwarcia nie ma, a szyjka.. co pomiar zrobiony przez innego lekarza miała inna długość 🙈😅

Echo serca mam we wtorek, dam znać, co po echu :)

Jeżeli chodzi o USG takie zwykłe (ale przez naprawdę dobrego lekarza), to miałam w zeszłym tygodniu. Córka na 8 centylu, więc nie spada w siatce i lekarz powiedział, że według niego serce lepiej pracuje - dało mi to ogromną nadzieję i pozwoliłam sobie już na myśli, że w grudniu przy porodzie będzie dobrze i mała sobie poradzi, obym się nie rozczarowała na echu serca. Serce dalej jest duże i jest ta kardiomegalia, ale na dzisiaj oznak niewydolności nie ma itd. Nie wiem tylko, jakie parametry według lekarza są lepsze. To wszystko mam nadzieję dowiem się na echu serca i oby się potwierdziło, że jest lepiej, ale na pewno te 2 tygodnie teraz dzięki temu USG mam w lepszym humorze :)

To rzeczywiście córka Was postraszyła, niech jeszcze chwilkę siedzi w brzuszku i się nie spieszy. Dobrze, że to już taki etap, że nawet jeżeli, świetnie sobie poradzi :)

02.2024 synek 💙
    02.2025 💔 (8/9 tydz.)

15.04. ⏸️
    wciąż kp 🤱

preg.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 3 października, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni, łał 😛 To miałaś stres, ale na szczęście wyciszyło się.

Delfi, ja niezmiennie wierzę w Twoje dziecko i wiem, że będzie wszystko dobrze.

Delfi lubi tę wiadomość

age.png

5️⃣Córka 11.2025
    4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 3 października, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delfi! Naprawdę brzmi to dobrze, trzymam niezmiennie kciuki za Waszą Dziewczynkę! Będą wyczekiwać wieści po wtorkowym echo. Cały czas też wierzę w Waszą Malutką Kruszynkę ❤️

Delfi, Edka - taak, Mała nas trochę postraszyła, ale mam nadzieję, że to był właśnie tylko straszak i do końca nic się już nie wydarzy 😊

Delfi lubi tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

preg.png
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 3 października, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Edka a Ty jak się czujesz na końcówce?

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

preg.png
  • Sunday92 Przyjaciółka

Wysłany: 4 października, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni97 wrote:
    hej Dziewczyny,
    co tam u Was?

O kurcze, to Was mała postraszyła, niech jeszcze siedzi grzecznie w brzuszku.
    My też ostatnio zaliczyliśmy szpital, maly zaczął goraczkowac w nocy, pedicetamol nie zbijał, więc pojechaliśmy na sor. Wyszedl covid, zostawili nas na trzy dni ze względu na wiek młodego. Jak wyszliśmy to pochorował się starszy i przeszedł gorzej niż młodszy (młodszy mial tylko 12h goraczki i katar, a starszy wysoko gorączkował przez bite dwa dni, od goraczki wymiotował i nadal kaszle mimo że jutro już tydzień). Ech specjalnie odpuściliśmy zlobek i przedszkole, a i tak wirusiska nie odpuszczają.

👶06.2023 G. 💙
    👶08.2025 F. 💙
  • Wenka Autorytet

Wysłany: 4 października, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wyłączyłam się na trochę z forum...

Delfi myślę o Was i mocno trzymam kciuki ♥️

Annikana ogromne gratulacje 😍

Agni niech mała jeszcze troszkę posiedzi w brzuszku, niesamowite jak to szybko zleciało.

Sunday współczuję chorób, u nas swego czasu rsv też gorzej przeszedł starszak. Szybkiego powrotu do zdrowia.

Ja mam dobre wieści, w końcu wyregulował mi się cykl i mamy dwie kreski! Oby tym razem wszystko było w porządku.
    IMG-20251004-074751.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października, 20:18

Agni97, annikana, Delfi, Sunday92, edka85, Namisa, eM 🌺 lubią tę wiadomość

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
    ⏸️ 04.10.2025

preg.png
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 4 października, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Sunday współczuję choróbska u chłopaków :( oby już teraz nic więcej się do Was nie przypałętało. Ja cały czas mam zagwozdkę co zrobić ze żłobkiem, ale no właśnie Wy mimo niepuszczania Synka i tak złapaliście covida, więc mam wrażenie że nie ma reguły :/

@Wenka !!!! Co moje oczy widzą 😍😍😍😍 cudownie widzieć u Ciebie dwie kreski! mam nadzieję, że teraz wszystko skończy się dobrze 😍 zdążyłaś wrócić do pracy?

Wenka lubi tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

preg.png
  • Wenka Autorytet

Wysłany: 4 października, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni97 wrote:
    @Wenka !!!! Co moje oczy widzą 😍😍😍😍 cudownie widzieć u Ciebie dwie kreski! mam nadzieję, że teraz wszystko skończy się dobrze 😍 zdążyłaś wrócić do pracy?

Dziękuję ♥️ Jeszcze nie wróciłam, jakoś końcem października kończy mi się zaległy urlop a potem miałam iść na wychowawczy 😅 tak rzutem na taśmę ta ciąża 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października, 21:45

Agni97 lubi tę wiadomość

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
    ⏸️ 04.10.2025

preg.png
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 5 października, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wenka wrote:
    Dziękuję ♥️ Jeszcze nie wróciłam, jakoś końcem października kończy mi się zaległy urlop a potem miałam iść na wychowawczy 😅 tak rzutem na taśmę ta ciąża 😂
    No to idealnie się złożyło! ❤️
    Super!
    A jak się czujesz?
    Karmisz jeszcze córcię?

Wenka lubi tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

preg.png
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 5 października, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wenka, ogromne gratulacje ❤️ nudnej ciąży przez całe 9 miesięcy, teraz już musi być dobrze ☺️🤞

Wenka lubi tę wiadomość

02.2024 synek 💙
    02.2025 💔 (8/9 tydz.)

15.04. ⏸️
    wciąż kp 🤱

preg.png
  • Sunday92 Przyjaciółka

Wysłany: 5 października, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wenka wrote:
    Hej dziewczyny, wyłączyłam się na trochę z forum...

Delfi myślę o Was i mocno trzymam kciuki ♥️

Annikana ogromne gratulacje 😍

Agni niech mała jeszcze troszkę posiedzi w brzuszku, niesamowite jak to szybko zleciało.

Sunday współczuję chorób, u nas swego czasu rsv też gorzej przeszedł starszak. Szybkiego powrotu do zdrowia.

Ja mam dobre wieści, w końcu wyregulował mi się cykl i mamy dwie kreski! Oby tym razem wszystko było w porządku.
    IMG-20251004-074751.jpg
    Wspsniala wiadomosc, rosnijcie zdrowo ❤️

Wenka lubi tę wiadomość

👶06.2023 G. 💙
    👶08.2025 F. 💙
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 5 października, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wenka gratulacje 🥰

Wenka lubi tę wiadomość

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Wenka Autorytet

Wysłany: 5 października, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni97 wrote:
    No to idealnie się złożyło! ❤️
    Super!
    A jak się czujesz?
    Karmisz jeszcze córcię?
    Właśnie czuję się zupełnie normalnie, jakieś przeziębienie tylko złapałam. Liczę na to, że niedługo pojawią się jakieś objawy, żeby nie zwariować 😅
    Karmię do spania i w nocy, ale ona mało już pije, głównie robię za nocny smoczek 🙈

Dziękuję Wam dziewczyny ♥️

Agni97 lubi tę wiadomość

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
    ⏸️ 04.10.2025

preg.png
  • Alexx94 Koleżanka

Wysłany: 5 października, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Wenka, gratulacje 😍! Zdrówka i spokojnej ciąży!
    Lepiej się nie mogliście wstrzelić zatem hehe😄

Zaraź mnie trochę bo u mnie nadal nic a ostatnio 37dniowy cykl był i już się szykowałam do testu 😅 ale u nas było dużo stresu ostatnio więc tak myślałam że poczekamy jeszcze 🙈
    Ale przynajmniej faza lutealna jest dłuższa więc może jesień zaowocuje ^^

Wenka lubi tę wiadomość

• edka85 Autorytet

Wysłany: 6 października, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni, dobrze się czuję, tylko ten brzuch już taki ciężki...😄

Wenka, o kurczę, toż to super wiadomość! 😁 Akurat się udało mniej więcej w tym czasie kiedy miałabyś teraz niedługo rodzić. Jestem pewna, że tym razem będzie wszystko dobrze i w 2026 zostajesz potrójną mamą! Zresztą czerwiec to super miesiąc - sama rodziłam w czerwcu i naprawdę polecam 😉

Agni97, Wenka lubią tę wiadomość

age.png

5️⃣Córka 11.2025
    4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Wenka Autorytet

Wysłany: 6 października, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexx94 wrote:
    @Wenka, gratulacje 😍! Zdrówka i spokojnej ciąży!
    Lepiej się nie mogliście wstrzelić zatem hehe😄

Zaraź mnie trochę bo u mnie nadal nic a ostatnio 37dniowy cykl był i już się szykowałam do testu 😅 ale u nas było dużo stresu ostatnio więc tak myślałam że poczekamy jeszcze 🙈
    Ale przynajmniej faza lutealna jest dłuższa więc może jesień zaowocuje ^^
    Przesyłam wiruski 🦠🦠🦠 niech zarażają 😁
    Ja po poronieniu miałam cykl 90dni i potem dwa po 34, ale albo nie było, albo owulki były słabe. Mam taki detektor przy kp 😅 Dopiero w tym cyklu karmienie bolało tak, że nie szło wytrzymać i szyjka w końcu była otwarta. W poprzednich dwóch cyklach czułam tylko lekki dyskomfort przy kp, szyjka leciutko otwarta a owulaki pozytywne. W tym cyklu to nawet owulaków nie robiłam. Mój organizm potrzebował dużo czasu, żeby wrócić do gry. Alex z każdym cyklem jesteś bliżej upragnionej ciąży i Twój organizm wraca na dobre tory po ciąży 😁 Czekam na Twoje dwie kreski!

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
    ⏸️ 04.10.2025

preg.png
  • Wenka Autorytet

Wysłany: 6 października, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka czerwiec to wręcz idealny dla mnie miesiąc 😍 W tym czasie mam najwięcej pomocy w domu i moja mama też jest z czerwca.
    No i jeszcze zdążyłam wrócić do naszego pociągu 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października, 19:08

edka85 lubi tę wiadomość

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
    ⏸️ 04.10.2025

preg.png
‹‹ 462 463 464 465 466 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ