X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 22 września, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday92 wrote:
    U nas niektóre dni lepsze, niektóre gorsze zależy od nastrojów chłopaków. Chociaż u nas to raczej starszy daje popalić, młodszy póki co jest raczej spokojny. No i trochę się musze nagimnastykować żeby zgrać drzemke, bo Gucio cały czas jej potrzebuje i potrzebuje przytulanek zeby zasnac, a Florek jeśli nie zaśnie to sam nie poleży, a oni obaj w jednym lozku też odpadają (bo Florek stęka przez sen i Gucia to budzi). A tak to mocno mi ulatwia życie chusta. No i cóż, byle do stycznia, bo Gucio pojdzie do przedszkola.
    A Ty jak się czujesz juz prawie na końcówce? :)

Rzeczywiście tak jak mówisz, zależy od współpracy chłopców. Życzę Ci w takim razie, żeby było jak najwięcej tych dobrych dni! Jesteś super Mamą DWÓJKI - pamiętaj :)

Ja się czuję w porządku. Na razie jeszcze nie czuję się gotowa - przede mną pranie, prasowanie i pakowanie torby do szpitala. Ale cały czas rozmyślam, kiedy się zacznie itd. 🙈 brzuszek coraz większy, Mała niby też zapowiada się na większą niż Synek. Zobaczymy jakie wieści będą po wizycie w środę.

Sunday92 lubi tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

czekamy na dziewczynkę 🌸🥹

preg.png
  • OvuFriend

Wysłany: 22 września, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie Użytkowniczki,

Chcemy Was przeprosić za ostatnie „eksperymenty” z reklamami, które pojawiły się na forum. Dostaliśmy od Was wiele sygnałów, że były one zbyt uciążliwe – dziękujemy za wszystkie zgłoszenia i za szczerość.

Rzeczywiście, nasz partner reklamowy trochę przesadził z liczbą i formatami reklam, co mocno zaburzyło komfort korzystania z forum. Już to naprawiliśmy: część reklam została wyłączona, a pozostałe optymalizujemy tak, aby nie przeszkadzały Wam w korzystaniu z OvuFriend.

Reklamy są dla nas ważnym źródłem utrzymania – dzięki nim możemy nadal oferować Wam darmowe usługi i rozwijać forum, ale absolutnie nie chcemy, żeby odbywało się to kosztem Waszej wygody.

Obiecujemy, że będziemy pilnować tego lepiej i dbać o to, aby reklamy były w tle, a nie na pierwszym planie. Przypominamy też, że użytkowniczki z abonamentem Premium korzystają z forum i aplikacji całkowicie bez reklam.

Dziękujemy za Wasze zrozumienie i wsparcie 💙

Zespół OvuFriend

Ssilvia lubi tę wiadomość

• Agni97 Autorytet

Wysłany: 3 października, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny,
    co tam u Was?
    @Delfi byłaś już może na badaniu?

u nas też były przeboje, wczoraj wyszłam ze szpitala. w niedzielę zaczęłam odczuwać skurcze, w poniedziałek rzeczywiście ordynatorowi nie podobały się zapisy i wysłali mnie do szpitala wyższej referencyjności w Poznaniu. także córka załatwiła mamie pobyt w spa dla emerytów (z przymrużeniem oka ;) ) i przejazd karetka na sygnale 😅
    podali nam leki na wyciszenie skurczy, dostałyśmy też sterydy na płuca dla Małej w razie gdyby postanowiło się coś zadziać. Całe szczęście rozwarcia nie ma, a szyjka.. co pomiar zrobiony przez innego lekarza miała inna długość 🙈😅
    Także było trochę strachu, ale już dzisiejsza nocka była w domku ❤️

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

preg.png
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 3 października, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni97 wrote:
    hej Dziewczyny,
    co tam u Was?

u nas też były przeboje, wczoraj wyszłam ze szpitala. w niedzielę zaczęłam odczuwać skurcze, w poniedziałek rzeczywiście ordynatorowi nie podobały się zapisy i wysłali mnie do szpitala wyższej referencyjności w Poznaniu. także córka załatwiła mamie pobyt w spa dla emerytów (z przymrużeniem oka ;) ) i przejazd karetka na sygnale 😅
    podali nam leki na wyciszenie skurczy, dostałyśmy też sterydy na płuca dla Małej w razie gdyby postanowiło się coś zadziać. Całe szczęście rozwarcia nie ma, a szyjka.. co pomiar zrobiony przez innego lekarza miała inna długość 🙈😅

Echo serca mam we wtorek, dam znać, co po echu :)

Jeżeli chodzi o USG takie zwykłe (ale przez naprawdę dobrego lekarza), to miałam w zeszłym tygodniu. Córka na 8 centylu, więc nie spada w siatce i lekarz powiedział, że według niego serce lepiej pracuje - dało mi to ogromną nadzieję i pozwoliłam sobie już na myśli, że w grudniu przy porodzie będzie dobrze i mała sobie poradzi, obym się nie rozczarowała na echu serca. Serce dalej jest duże i jest ta kardiomegalia, ale na dzisiaj oznak niewydolności nie ma itd. Nie wiem tylko, jakie parametry według lekarza są lepsze. To wszystko mam nadzieję dowiem się na echu serca i oby się potwierdziło, że jest lepiej, ale na pewno te 2 tygodnie teraz dzięki temu USG mam w lepszym humorze :)

To rzeczywiście córka Was postraszyła, niech jeszcze chwilkę siedzi w brzuszku i się nie spieszy. Dobrze, że to już taki etap, że nawet jeżeli, świetnie sobie poradzi :)

02.2024 synek 💙
    02.2025 💔 (8/9 tydz.)

15.04. ⏸️
    wciąż kp 🤱

preg.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 3 października, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni, łał 😛 To miałaś stres, ale na szczęście wyciszyło się.

Delfi, ja niezmiennie wierzę w Twoje dziecko i wiem, że będzie wszystko dobrze.

Delfi lubi tę wiadomość

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 3 października, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delfi! Naprawdę brzmi to dobrze, trzymam niezmiennie kciuki za Waszą Dziewczynkę! Będą wyczekiwać wieści po wtorkowym echo. Cały czas też wierzę w Waszą Malutką Kruszynkę ❤️

Delfi, Edka - taak, Mała nas trochę postraszyła, ale mam nadzieję, że to był właśnie tylko straszak i do końca nic się już nie wydarzy 😊

Delfi lubi tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

preg.png
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 3 października, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Edka a Ty jak się czujesz na końcówce?

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

preg.png
  • Sunday92 Przyjaciółka

Wysłany: 4 października, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni97 wrote:
    hej Dziewczyny,
    co tam u Was?

O kurcze, to Was mała postraszyła, niech jeszcze siedzi grzecznie w brzuszku.
    My też ostatnio zaliczyliśmy szpital, maly zaczął goraczkowac w nocy, pedicetamol nie zbijał, więc pojechaliśmy na sor. Wyszedl covid, zostawili nas na trzy dni ze względu na wiek młodego. Jak wyszliśmy to pochorował się starszy i przeszedł gorzej niż młodszy (młodszy mial tylko 12h goraczki i katar, a starszy wysoko gorączkował przez bite dwa dni, od goraczki wymiotował i nadal kaszle mimo że jutro już tydzień). Ech specjalnie odpuściliśmy zlobek i przedszkole, a i tak wirusiska nie odpuszczają.

👶06.2023 G. 💙
    👶08.2025 F. 💙
  • Wenka Autorytet

Wysłany: 4 października, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wyłączyłam się na trochę z forum...

Delfi myślę o Was i mocno trzymam kciuki ♥️

Annikana ogromne gratulacje 😍

Agni niech mała jeszcze troszkę posiedzi w brzuszku, niesamowite jak to szybko zleciało.

Sunday współczuję chorób, u nas swego czasu rsv też gorzej przeszedł starszak. Szybkiego powrotu do zdrowia.

Ja mam dobre wieści, w końcu wyregulował mi się cykl i mamy dwie kreski! Oby tym razem wszystko było w porządku.
    IMG-20251004-074751.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października, 20:18

Agni97, annikana, Delfi, Sunday92, edka85, Namisa, eM 🌺 lubią tę wiadomość

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
    ⏸️ 04.10.2025

preg.png
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 4 października, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Sunday współczuję choróbska u chłopaków :( oby już teraz nic więcej się do Was nie przypałętało. Ja cały czas mam zagwozdkę co zrobić ze żłobkiem, ale no właśnie Wy mimo niepuszczania Synka i tak złapaliście covida, więc mam wrażenie że nie ma reguły :/

@Wenka !!!! Co moje oczy widzą 😍😍😍😍 cudownie widzieć u Ciebie dwie kreski! mam nadzieję, że teraz wszystko skończy się dobrze 😍 zdążyłaś wrócić do pracy?

Wenka lubi tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

preg.png
  • Wenka Autorytet

Wysłany: 4 października, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni97 wrote:
    @Wenka !!!! Co moje oczy widzą 😍😍😍😍 cudownie widzieć u Ciebie dwie kreski! mam nadzieję, że teraz wszystko skończy się dobrze 😍 zdążyłaś wrócić do pracy?

Dziękuję ♥️ Jeszcze nie wróciłam, jakoś końcem października kończy mi się zaległy urlop a potem miałam iść na wychowawczy 😅 tak rzutem na taśmę ta ciąża 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października, 21:45

Agni97 lubi tę wiadomość

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
    ⏸️ 04.10.2025

preg.png
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 5 października, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wenka wrote:
    Dziękuję ♥️ Jeszcze nie wróciłam, jakoś końcem października kończy mi się zaległy urlop a potem miałam iść na wychowawczy 😅 tak rzutem na taśmę ta ciąża 😂
    No to idealnie się złożyło! ❤️
    Super!
    A jak się czujesz?
    Karmisz jeszcze córcię?

Wenka lubi tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

preg.png
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 5 października, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wenka, ogromne gratulacje ❤️ nudnej ciąży przez całe 9 miesięcy, teraz już musi być dobrze ☺️🤞

Wenka lubi tę wiadomość

02.2024 synek 💙
    02.2025 💔 (8/9 tydz.)

15.04. ⏸️
    wciąż kp 🤱

preg.png
  • Sunday92 Przyjaciółka

Wysłany: 5 października, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wenka wrote:
    Hej dziewczyny, wyłączyłam się na trochę z forum...

Delfi myślę o Was i mocno trzymam kciuki ♥️

Annikana ogromne gratulacje 😍

Agni niech mała jeszcze troszkę posiedzi w brzuszku, niesamowite jak to szybko zleciało.

Sunday współczuję chorób, u nas swego czasu rsv też gorzej przeszedł starszak. Szybkiego powrotu do zdrowia.

Ja mam dobre wieści, w końcu wyregulował mi się cykl i mamy dwie kreski! Oby tym razem wszystko było w porządku.
    IMG-20251004-074751.jpg
    Wspsniala wiadomosc, rosnijcie zdrowo ❤️

Wenka lubi tę wiadomość

👶06.2023 G. 💙
    👶08.2025 F. 💙
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 5 października, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wenka gratulacje 🥰

Wenka lubi tę wiadomość

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Wenka Autorytet

Wysłany: 5 października, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni97 wrote:
    No to idealnie się złożyło! ❤️
    Super!
    A jak się czujesz?
    Karmisz jeszcze córcię?
    Właśnie czuję się zupełnie normalnie, jakieś przeziębienie tylko złapałam. Liczę na to, że niedługo pojawią się jakieś objawy, żeby nie zwariować 😅
    Karmię do spania i w nocy, ale ona mało już pije, głównie robię za nocny smoczek 🙈

Dziękuję Wam dziewczyny ♥️

Agni97 lubi tę wiadomość

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
    ⏸️ 04.10.2025

preg.png
  • Alexx94 Znajoma

Wysłany: 5 października, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Wenka, gratulacje 😍! Zdrówka i spokojnej ciąży!
    Lepiej się nie mogliście wstrzelić zatem hehe😄

Zaraź mnie trochę bo u mnie nadal nic a ostatnio 37dniowy cykl był i już się szykowałam do testu 😅 ale u nas było dużo stresu ostatnio więc tak myślałam że poczekamy jeszcze 🙈
    Ale przynajmniej faza lutealna jest dłuższa więc może jesień zaowocuje ^^

Wenka lubi tę wiadomość

• edka85 Autorytet

Wysłany: 6 października, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni, dobrze się czuję, tylko ten brzuch już taki ciężki...😄

Wenka, o kurczę, toż to super wiadomość! 😁 Akurat się udało mniej więcej w tym czasie kiedy miałabyś teraz niedługo rodzić. Jestem pewna, że tym razem będzie wszystko dobrze i w 2026 zostajesz potrójną mamą! Zresztą czerwiec to super miesiąc - sama rodziłam w czerwcu i naprawdę polecam 😉

Agni97, Wenka lubią tę wiadomość

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Wenka Autorytet

Wysłany: 6 października, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexx94 wrote:
    @Wenka, gratulacje 😍! Zdrówka i spokojnej ciąży!
    Lepiej się nie mogliście wstrzelić zatem hehe😄

Zaraź mnie trochę bo u mnie nadal nic a ostatnio 37dniowy cykl był i już się szykowałam do testu 😅 ale u nas było dużo stresu ostatnio więc tak myślałam że poczekamy jeszcze 🙈
    Ale przynajmniej faza lutealna jest dłuższa więc może jesień zaowocuje ^^
    Przesyłam wiruski 🦠🦠🦠 niech zarażają 😁
    Ja po poronieniu miałam cykl 90dni i potem dwa po 34, ale albo nie było, albo owulki były słabe. Mam taki detektor przy kp 😅 Dopiero w tym cyklu karmienie bolało tak, że nie szło wytrzymać i szyjka w końcu była otwarta. W poprzednich dwóch cyklach czułam tylko lekki dyskomfort przy kp, szyjka leciutko otwarta a owulaki pozytywne. W tym cyklu to nawet owulaków nie robiłam. Mój organizm potrzebował dużo czasu, żeby wrócić do gry. Alex z każdym cyklem jesteś bliżej upragnionej ciąży i Twój organizm wraca na dobre tory po ciąży 😁 Czekam na Twoje dwie kreski!

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
    ⏸️ 04.10.2025

preg.png
  • Wenka Autorytet

Wysłany: 6 października, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka czerwiec to wręcz idealny dla mnie miesiąc 😍 W tym czasie mam najwięcej pomocy w domu i moja mama też jest z czerwca.
    No i jeszcze zdążyłam wrócić do naszego pociągu 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października, 19:08

edka85 lubi tę wiadomość

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
    ⏸️ 04.10.2025

preg.png
‹‹ 461 462 463 464 465
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ