karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Sunday92 wrote:U nas niektóre dni lepsze, niektóre gorsze zależy od nastrojów chłopaków. Chociaż u nas to raczej starszy daje popalić, młodszy póki co jest raczej spokojny. No i trochę się musze nagimnastykować żeby zgrać drzemke, bo Gucio cały czas jej potrzebuje i potrzebuje przytulanek zeby zasnac, a Florek jeśli nie zaśnie to sam nie poleży, a oni obaj w jednym lozku też odpadają (bo Florek stęka przez sen i Gucia to budzi). A tak to mocno mi ulatwia życie chusta. No i cóż, byle do stycznia, bo Gucio pojdzie do przedszkola.
A Ty jak się czujesz juz prawie na końcówce?
Rzeczywiście tak jak mówisz, zależy od współpracy chłopców. Życzę Ci w takim razie, żeby było jak najwięcej tych dobrych dni! Jesteś super Mamą DWÓJKI - pamiętaj
Ja się czuję w porządku. Na razie jeszcze nie czuję się gotowa - przede mną pranie, prasowanie i pakowanie torby do szpitala. Ale cały czas rozmyślam, kiedy się zacznie itd. 🙈 brzuszek coraz większy, Mała niby też zapowiada się na większą niż Synek. Zobaczymy jakie wieści będą po wizycie w środę.
Sunday92 lubi tę wiadomość
-
OvuFriendDrogie Użytkowniczki,
Chcemy Was przeprosić za ostatnie „eksperymenty” z reklamami, które pojawiły się na forum. Dostaliśmy od Was wiele sygnałów, że były one zbyt uciążliwe – dziękujemy za wszystkie zgłoszenia i za szczerość.
Rzeczywiście, nasz partner reklamowy trochę przesadził z liczbą i formatami reklam, co mocno zaburzyło komfort korzystania z forum. Już to naprawiliśmy: część reklam została wyłączona, a pozostałe optymalizujemy tak, aby nie przeszkadzały Wam w korzystaniu z OvuFriend.
Reklamy są dla nas ważnym źródłem utrzymania – dzięki nim możemy nadal oferować Wam darmowe usługi i rozwijać forum, ale absolutnie nie chcemy, żeby odbywało się to kosztem Waszej wygody.
Obiecujemy, że będziemy pilnować tego lepiej i dbać o to, aby reklamy były w tle, a nie na pierwszym planie. Przypominamy też, że użytkowniczki z abonamentem Premium korzystają z forum i aplikacji całkowicie bez reklam.
Dziękujemy za Wasze zrozumienie i wsparcie 💙
Zespół OvuFriend
Ssilvia lubi tę wiadomość
-
hej Dziewczyny,
co tam u Was?
@Delfi byłaś już może na badaniu?
u nas też były przeboje, wczoraj wyszłam ze szpitala. w niedzielę zaczęłam odczuwać skurcze, w poniedziałek rzeczywiście ordynatorowi nie podobały się zapisy i wysłali mnie do szpitala wyższej referencyjności w Poznaniu. także córka załatwiła mamie pobyt w spa dla emerytów (z przymrużeniem oka
) i przejazd karetka na sygnale 😅
podali nam leki na wyciszenie skurczy, dostałyśmy też sterydy na płuca dla Małej w razie gdyby postanowiło się coś zadziać. Całe szczęście rozwarcia nie ma, a szyjka.. co pomiar zrobiony przez innego lekarza miała inna długość 🙈😅
Także było trochę strachu, ale już dzisiejsza nocka była w domku ❤️ -
Agni97 wrote:hej Dziewczyny,
co tam u Was?
u nas też były przeboje, wczoraj wyszłam ze szpitala. w niedzielę zaczęłam odczuwać skurcze, w poniedziałek rzeczywiście ordynatorowi nie podobały się zapisy i wysłali mnie do szpitala wyższej referencyjności w Poznaniu. także córka załatwiła mamie pobyt w spa dla emerytów (z przymrużeniem oka
podali nam leki na wyciszenie skurczy, dostałyśmy też sterydy na płuca dla Małej w razie gdyby postanowiło się coś zadziać. Całe szczęście rozwarcia nie ma, a szyjka.. co pomiar zrobiony przez innego lekarza miała inna długość 🙈😅
Także było trochę strachu, ale już dzisiejsza nocka była w domku ❤️
Echo serca mam we wtorek, dam znać, co po echu
Jeżeli chodzi o USG takie zwykłe (ale przez naprawdę dobrego lekarza), to miałam w zeszłym tygodniu. Córka na 8 centylu, więc nie spada w siatce i lekarz powiedział, że według niego serce lepiej pracuje - dało mi to ogromną nadzieję i pozwoliłam sobie już na myśli, że w grudniu przy porodzie będzie dobrze i mała sobie poradzi, obym się nie rozczarowała na echu serca. Serce dalej jest duże i jest ta kardiomegalia, ale na dzisiaj oznak niewydolności nie ma itd. Nie wiem tylko, jakie parametry według lekarza są lepsze. To wszystko mam nadzieję dowiem się na echu serca i oby się potwierdziło, że jest lepiej, ale na pewno te 2 tygodnie teraz dzięki temu USG mam w lepszym humorze
To rzeczywiście córka Was postraszyła, niech jeszcze chwilkę siedzi w brzuszku i się nie spieszy. Dobrze, że to już taki etap, że nawet jeżeli, świetnie sobie poradzi
-
Agni, łał 😛 To miałaś stres, ale na szczęście wyciszyło się.
Delfi, ja niezmiennie wierzę w Twoje dziecko i wiem, że będzie wszystko dobrze.
Delfi lubi tę wiadomość
-
Delfi! Naprawdę brzmi to dobrze, trzymam niezmiennie kciuki za Waszą Dziewczynkę! Będą wyczekiwać wieści po wtorkowym echo. Cały czas też wierzę w Waszą Malutką Kruszynkę ❤️
Delfi, Edka - taak, Mała nas trochę postraszyła, ale mam nadzieję, że to był właśnie tylko straszak i do końca nic się już nie wydarzy 😊
Delfi lubi tę wiadomość
-
O kurcze, to Was mała postraszyła, niech jeszcze siedzi grzecznie w brzuszku.Agni97 wrote:hej Dziewczyny,
co tam u Was?
Także było trochę strachu, ale już dzisiejsza nocka była w domku ❤️
My też ostatnio zaliczyliśmy szpital, maly zaczął goraczkowac w nocy, pedicetamol nie zbijał, więc pojechaliśmy na sor. Wyszedl covid, zostawili nas na trzy dni ze względu na wiek młodego. Jak wyszliśmy to pochorował się starszy i przeszedł gorzej niż młodszy (młodszy mial tylko 12h goraczki i katar, a starszy wysoko gorączkował przez bite dwa dni, od goraczki wymiotował i nadal kaszle mimo że jutro już tydzień). Ech specjalnie odpuściliśmy zlobek i przedszkole, a i tak wirusiska nie odpuszczają.👶06.2023 G. 💙
👶08.2025 F. 💙 -
Hej dziewczyny, wyłączyłam się na trochę z forum...
Delfi myślę o Was i mocno trzymam kciuki ♥️
Annikana ogromne gratulacje 😍
Agni niech mała jeszcze troszkę posiedzi w brzuszku, niesamowite jak to szybko zleciało.
Sunday współczuję chorób, u nas swego czasu rsv też gorzej przeszedł starszak. Szybkiego powrotu do zdrowia.
Ja mam dobre wieści, w końcu wyregulował mi się cykl i mamy dwie kreski! Oby tym razem wszystko było w porządku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października, 20:18
Agni97, annikana, Delfi, Sunday92, edka85, Namisa, eM 🌺 lubią tę wiadomość
-
@Sunday współczuję choróbska u chłopaków
oby już teraz nic więcej się do Was nie przypałętało. Ja cały czas mam zagwozdkę co zrobić ze żłobkiem, ale no właśnie Wy mimo niepuszczania Synka i tak złapaliście covida, więc mam wrażenie że nie ma reguły 
@Wenka !!!! Co moje oczy widzą 😍😍😍😍 cudownie widzieć u Ciebie dwie kreski! mam nadzieję, że teraz wszystko skończy się dobrze 😍 zdążyłaś wrócić do pracy?
Wenka lubi tę wiadomość
-
Agni97 wrote:@Wenka !!!! Co moje oczy widzą 😍😍😍😍 cudownie widzieć u Ciebie dwie kreski! mam nadzieję, że teraz wszystko skończy się dobrze 😍 zdążyłaś wrócić do pracy?
Dziękuję ♥️ Jeszcze nie wróciłam, jakoś końcem października kończy mi się zaległy urlop a potem miałam iść na wychowawczy 😅 tak rzutem na taśmę ta ciąża 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października, 21:45
Agni97 lubi tę wiadomość
-
No to idealnie się złożyło! ❤️Wenka wrote:Dziękuję ♥️ Jeszcze nie wróciłam, jakoś końcem października kończy mi się zaległy urlop a potem miałam iść na wychowawczy 😅 tak rzutem na taśmę ta ciąża 😂
Super!
A jak się czujesz?
Karmisz jeszcze córcię?
Wenka lubi tę wiadomość
-
Wspsniala wiadomosc, rosnijcie zdrowo ❤️Wenka wrote:Hej dziewczyny, wyłączyłam się na trochę z forum...
Delfi myślę o Was i mocno trzymam kciuki ♥️
Annikana ogromne gratulacje 😍
Agni niech mała jeszcze troszkę posiedzi w brzuszku, niesamowite jak to szybko zleciało.
Sunday współczuję chorób, u nas swego czasu rsv też gorzej przeszedł starszak. Szybkiego powrotu do zdrowia.
Ja mam dobre wieści, w końcu wyregulował mi się cykl i mamy dwie kreski! Oby tym razem wszystko było w porządku.

Wenka lubi tę wiadomość
👶06.2023 G. 💙
👶08.2025 F. 💙 -
Właśnie czuję się zupełnie normalnie, jakieś przeziębienie tylko złapałam. Liczę na to, że niedługo pojawią się jakieś objawy, żeby nie zwariować 😅Agni97 wrote:No to idealnie się złożyło! ❤️
Super!
A jak się czujesz?
Karmisz jeszcze córcię?
Karmię do spania i w nocy, ale ona mało już pije, głównie robię za nocny smoczek 🙈
Dziękuję Wam dziewczyny ♥️
Agni97 lubi tę wiadomość
-
@Wenka, gratulacje 😍! Zdrówka i spokojnej ciąży!
Lepiej się nie mogliście wstrzelić zatem hehe😄
Zaraź mnie trochę bo u mnie nadal nic a ostatnio 37dniowy cykl był i już się szykowałam do testu 😅 ale u nas było dużo stresu ostatnio więc tak myślałam że poczekamy jeszcze 🙈
Ale przynajmniej faza lutealna jest dłuższa więc może jesień zaowocuje ^^
Wenka lubi tę wiadomość
-
Agni, dobrze się czuję, tylko ten brzuch już taki ciężki...😄
Wenka, o kurczę, toż to super wiadomość! 😁 Akurat się udało mniej więcej w tym czasie kiedy miałabyś teraz niedługo rodzić. Jestem pewna, że tym razem będzie wszystko dobrze i w 2026 zostajesz potrójną mamą! Zresztą czerwiec to super miesiąc - sama rodziłam w czerwcu i naprawdę polecam 😉
Agni97, Wenka lubią tę wiadomość
-
Przesyłam wiruski 🦠🦠🦠 niech zarażają 😁Alexx94 wrote:@Wenka, gratulacje 😍! Zdrówka i spokojnej ciąży!
Lepiej się nie mogliście wstrzelić zatem hehe😄
Zaraź mnie trochę bo u mnie nadal nic a ostatnio 37dniowy cykl był i już się szykowałam do testu 😅 ale u nas było dużo stresu ostatnio więc tak myślałam że poczekamy jeszcze 🙈
Ale przynajmniej faza lutealna jest dłuższa więc może jesień zaowocuje ^^
Ja po poronieniu miałam cykl 90dni i potem dwa po 34, ale albo nie było, albo owulki były słabe. Mam taki detektor przy kp 😅 Dopiero w tym cyklu karmienie bolało tak, że nie szło wytrzymać i szyjka w końcu była otwarta. W poprzednich dwóch cyklach czułam tylko lekki dyskomfort przy kp, szyjka leciutko otwarta a owulaki pozytywne. W tym cyklu to nawet owulaków nie robiłam. Mój organizm potrzebował dużo czasu, żeby wrócić do gry. Alex z każdym cyklem jesteś bliżej upragnionej ciąży i Twój organizm wraca na dobre tory po ciąży 😁 Czekam na Twoje dwie kreski! -
Edka czerwiec to wręcz idealny dla mnie miesiąc 😍 W tym czasie mam najwięcej pomocy w domu i moja mama też jest z czerwca.
No i jeszcze zdążyłam wrócić do naszego pociągu 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października, 19:08
edka85 lubi tę wiadomość