X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 2 września, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki90 wrote:
    Pytanie do mam które zaszły w ciążę przy kp ale nie mając jeszcze okresu.
    Zauważyłam od tygodnia że podczas karmienia pojawia się takie ciągnięcie w podbrzuszu. Również czasami w ciągu dnia mam takie uczucie.
    Początkowo nie zwracałam na to uwagi ale przeliczyłam sobie że ten objaw wystąpił tydzień po przytulaniu z mężem.
    Ponieważ wcześniej pisałyście że @ przy kp może powrócić po bardzo długim czasie więc „olałam” temat antykoncepcji i stwierdziłam że wciąż będę karmić synka tak intensywnie (właśnie skończył 9 miesięcy) 😅
    Jeszcze nie robiłam testu ale zastanawia mnie czy jeśli okaże się zebro jednak ciąża to czy będzie możliwe wciąż kp? W poprzednich ciążach też miałam takie uczucie rozciągania ale znacznie później, jakoś 6-7 tydzień ciąży a teraz wychodzi że to początek 4 tygodnia.

W fizjologicznej ciąży mozna karmić piersią, sama ciąża nie jest wskazaniem do zakończenia karmienia wiec na spokojnie nie trzeba sie spieszyc, chyba ze sa jakies inne wskazania. Ale nie martw sie na zapas tylko testuj bo tak to tylko hipotetycznie mozemy zakladac 😁
    Cykl oczywiacie może wrócić później (tu u większości dziewczyn około roku po porodzie to chyba zajęło tak jak pamietam, plus minus) no ale to nie jest żadna regula - miesiaczka może wrócić rownie dobrze krotko po połogu albo w randomowym momencie. Bez dokladnych obserwacji nic nic nie mozna zalozyc 🙃

‹‹ 459 460 461 462 463
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ