X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 7 października, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po echu serca. Mam wrażenie, że wróciłam do punktu wyjścia, usłyszałam wszystko to samo, co podczas pierwszego echa serca, do tego serce znacznie się powiększyło w porównaniu z poprzednim echem. Zajmowało 52% klatki piersiowej, dzisiaj zajmuje już 65% (norma 1/3 klatki, 30-40%). Także klasycznie, mam być gotowa na wszystko, bo po porodzie serce ma większe obciążenie i może sobie nie poradzić. Jak sobie poradzi przez kilka miesięcy, to wtedy transplantacja. Nie to chciałam usłyszeć

02.2024 synek 💙
    02.2025 💔 (8/9 tydz.)

15.04. ⏸️
    wciąż kp 🤱

preg.png
  • annikana Autorytet

Wysłany: 9 października, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delfi wrote:
    Jestem po echu serca. Mam wrażenie, że wróciłam do punktu wyjścia, usłyszałam wszystko to samo, co podczas pierwszego echa serca, do tego serce znacznie się powiększyło w porównaniu z poprzednim echem. Zajmowało 52% klatki piersiowej, dzisiaj zajmuje już 65% (norma 1/3 klatki, 30-40%). Także klasycznie, mam być gotowa na wszystko, bo po porodzie serce ma większe obciążenie i może sobie nie poradzić. Jak sobie poradzi przez kilka miesięcy, to wtedy transplantacja. Nie to chciałam usłyszeć
    Delfi, dużo sił Wam wysyłam i trzymam kciuki za Twoją córeczkę! Nie umiem nic więcej mądrego powiedzieć. Trzymajcie się!

Delfi lubi tę wiadomość

marzec 2023 - wymarzona R. 🩷
    luty 2024 - 18 tc H. 💔
    luty 2025 - tęczowy H. 🩵

cudnie nam, chcemy więcej 🥹

19.09 - 10 dpo - ⏸️
    beta: 20.09 - 89,7; 22.09 - 222,9; 24.09 - 483,2
    3.10 - pęcherzyk ciążowy z echem zarodka
    10.10 - 0,57 cm bobusiątka z ❤️
    31.10 - wizyta

preg.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 9 października, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delfi, to bardzo smutne, że musisz żyć w takim zawieszeniu ☹️ Mimo wszystko wierzę, że spełni się ta najlepsza opcja i mała poradzi sobie do czasu operacji. Kiedy masz następne echo? W ogóle lekarze mają plan na wcześniejszą indukcję porodu?

Delfi lubi tę wiadomość

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 9 października, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Delfi, to bardzo smutne, że musisz żyć w takim zawieszeniu ☹️ Mimo wszystko wierzę, że spełni się ta najlepsza opcja i mała poradzi sobie do czasu operacji. Kiedy masz następne echo? W ogóle lekarze mają plan na wcześniejszą indukcję porodu?

Dzisiaj miałam wizytę u prowadzącej i dopytałam o czas okołoporodowy ;) Echo serca dopiero w połowie listopada i wtedy będzie wybrany szpital do porodu.

Jeżeli chodzi o poród, to usłyszałam, że im bliżej terminu poród, tym lepiej. Zapytałam, czy przewidziany jest jakiś pobyt na obserwacji przed terminem, jest to czas świąteczny, więc chciałam się mentalnie przygotować, no ale usłyszałam, że obserwacja nie ma sensu. Ktg i tak wyjdzie niepoprawne przez chore serce. Dopiero bliżej porodu zobaczą, jaki jest stan serca, jeżeli będzie tak ciężki, że dziecko nie będzie miało szans, to mogę chodzić w ciąży nawet do 42 tygodnia, bo żadna ingerencja nie pomoże… także no mało pocieszające, jeżeli nie ma szans, to mam chodzić w ciąży, dopóki przepisy pozwalają na brak indukcji…
    Na razie jednak muszę przeczekać do połowy listopada, wtedy dowiem się, jak serduszko. Wciąż mam nadzieję, że ten koszmar się skończy i grudzień/początek stycznia przyniosą mi lepsze informacje. Chciałabym, żeby wejście w nowy rok było z pozytywnymi informacjami :) cały czas mężowi mówię, że 2026 musi być lepszy

02.2024 synek 💙
    02.2025 💔 (8/9 tydz.)

15.04. ⏸️
    wciąż kp 🤱

preg.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 10 października, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz bardzo pozytywne podejście, cieszy mnie to. Ja nie przestaję wierzyć w Twoją wojowniczkę i czuję, że da radę.

Delfi lubi tę wiadomość

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
‹‹ 461 462 463 464 465
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ