karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Casjopea wrote:Co 2 dni Idę w czwartek jeszcze raz i dopiero jak już będę miała drugi wynik to piszę do mojej gin i umawiam się na wizytę Oby wszystko było dobrze.. Rozpoczyna się nowy etap - wieczny lęk
Hehe to uczucie - ten wieczny lęk - już zostaje, ale w pewnym momencie oswoisz się z nim. To troska Zdecydowanie od bycia w ciąży wolę dziecko na świecie, w końcu coś zależy od nas, a w ciąży naprawdę iewiele. Do zobaczenia po fioletowej stronie, ale daj czasem znać co u ciebie będziesz w wątku lipcowym?
Mnie skręca ze zniecierpliwienia, jedyny nietypowy objaw to to kremowa dość rzadka wydzielina mniej więcej od 6-7 dpo. No ale twardo czekam z testem jeszcze 2 dni.
🙋🏻♀️ 37.
👦🏼 7.11.2017 - zdrowy, kochany syn❣️4380 g, 62 cm, 10/10, CC - brak postępu porodu
👼🏻 26.09.2019 - ur. 37 tc. Przepuklina mózgowa, CC planowa
-
Holibka wrote:Hehe to uczucie - ten wieczny lęk - już zostaje, ale w pewnym momencie oswoisz się z nim. To troska Zdecydowanie od bycia w ciąży wolę dziecko na świecie, w końcu coś zależy od nas, a w ciąży naprawdę iewiele. Do zobaczenia po fioletowej stronie, ale daj czasem znać co u ciebie będziesz w wątku lipcowym?
Mnie skręca ze zniecierpliwienia, jedyny nietypowy objaw to to kremowa dość rzadka wydzielina mniej więcej od 6-7 dpo. No ale twardo czekam z testem jeszcze 2 dni.
Guzik tam, wcale się nie przyzwyczaje! Ciągłe życie od wizyty do wizyty
Póki co zaglądam do Was regularnie i czekam na jakieś pozytywne wieści :* -
Matko jedyna, moje dziecko śpi od 20:30. ANI RAZU nie obudziła się na cyca. Mało tego, jak mąż wstawal do pracy to się przebudzila, pogadala sobie trochę sama w łóżeczku, zasnęła i śpi dalej! A ja już nie mogę spać z bólu cyca, chyba mi zaraz wybuchnie. Z 10 razy sprawdzałam w nocy czy nic jej nie jest :p
smeg lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Czy przyjmiecie mnie do swojego grona? Jestem mamą 12- miesięcznego synka i 2 córek. Karmię piersią w dzień i w nocy staram się troszkę ograniczyć te nocne karmienia ale licho nam idzie. Średnio co 3 godz. cyc idzie w ruch. @ była po porodzie jedna i od tej pory słuch o niej zaginął Zrobiłam badania krwi i jajcory budzą się z zimowego snu ale w tempie baaardzo ślimaczym estradiol, progesteron i lh leżą i kwiczą prolaktyna spadła teraz mam 16. Chciałabym jeszcze jednego szkrabika a tu chyba maraton się szykuje ech..
Pozdrawiam cieplutko staraczki i brzuchatki Jak to mówią w kupie raźniejfarmaceutka77, Casjopea, smeg, Holibka, karolinams, Foto_Anna lubią tę wiadomość
👱♀️2004
👱♀️2008
cb 04.2016
puste jajo 9t*
👱♂️2018
cb 8.2019, 11.2019,4.2020,9.2020
cp 11.2020 6t💔 -
Hej Hawana!
Farmaceutka dobry plan!
A ja.czekam... test dziś kupiłam o czułości 10. Jutro się wyjaśni.🙋🏻♀️ 37.
👦🏼 7.11.2017 - zdrowy, kochany syn❣️4380 g, 62 cm, 10/10, CC - brak postępu porodu
-
Oj tego mi brakowało pogadać z kimś kto nie potępi nie wyśmieje i nie zrobi wielkich oczu tyy? jeszcze dziecko??? w twoim wieku??? Mam w nosie co inni myślą dzieci to najlepsze co mnie w życiu spotkało (+ mąż ) i tak się ułożyło że dopiero teraz jest trzecie a jak Bóg da to czwarte
Farmaceutka77 tak podpatrywałam Twój wykres i porównywałam do mojego faktycznie jeszcze ciut muszę uzbroić się w cierpliwość, (och ja z tych niecierpliwych )
Ale Ziółka ojca Sroki Nr 3 zapodaję (w 1 cyklu po poronieniu piłam i zaszłam z synusiem)
Holibka trzymam kciuki!!!smeg, farmaceutka77 lubią tę wiadomość
👱♀️2004
👱♀️2008
cb 04.2016
puste jajo 9t*
👱♂️2018
cb 8.2019, 11.2019,4.2020,9.2020
cp 11.2020 6t💔 -
Cześć Hawana i Karolinams ja też miałam dopiero jedną @ po porodzie i jeszcze żadnej owulacji, więc jedziemy na tym samym wózku zjadłam wczoraj ostatnią kapsułkę niepokalanka (ze 120), więc może czas zapodać jakieś nowe ziółka
Farmaceutka, a Twoja poprzednia @ to było tylko plamienie?
Gdańsk, 31 l., kp -
Hawana powiedz coś więcej o wcześniejszych ciążach - tej z drugim i trzecim dzieckiem. W kontekście starania o kolejnego malucha przy kp może masz jakieś złote rady
Dziewczyny dzięki za kciuki. Tylko kurcze ja już opadłam z emocji, objawów dziś totalne zero poza tłustymi włosami i cerą. Zorientowałam się też że od kilku dni zimno mi w stopy, a od zajścia w poprzednią ciążę do teraz zupełnie mnie to nie dotyczyło, wręcz przeciwnie - ciągle były aż za ciepłe. Do tego ogólnie jakoś m chłodniej, a z odczuwaniem temperatury miałam przez ostatnie 21 miesięcy podobnie jak ze stopami - ciągle gorąco i pot. Także pewnie i temperatura niska. Nie mierzę bo przy kp i spaniu z maluchem to bez sensu.
Mam taki smutnościowy dzień bo bardzo liczyłam na ciążę w tym miesiącu jako ostatnią deské ratunku przed żłobkiem małego i moim powrotem do pracy na cały etat. Nie wyobrażam sobie tego kompletnie, to co mam w głowie to już nawet nie czarne myśli, to jakaś smoła.🙋🏻♀️ 37.
-
Holibka pamiętaj, póki nie ma @ to jest nadzieja!
Co do żłobka to może zapisz małego już teraz? Ja moją przyzwyczajalam do żłoba jakiś czas dając ją najpierw na 30 min, potem na godzinę itd., aż doszłysmy do 5 godzin, spania w żłobku itd. A wcześniej jeszcze 2 tyg chodziłam z nią zanim w ogóle ją zostawiłam. I myślę, że jest fajnie zaadaptowana. Zaczelysmy całą akcję jak miała równo 8 miesięcy, teraz ma 10,5. Jest najmłodszym żłobkowiczem, ale daje radę -
Zapisany jeszcze w maju, ale czekamy na miejsce (żłobek państwowy). On jest jeszcze takim cycuchem że nie wyobrażam sobie rozstać się z nim na 9h (praca plus dojazd). Wiem że karmiąc mam prawo do dłuższej przerwy ale jakoś czarno to widzę. Oj dziś chyba odpuszczam już forum i lecę spać, chcę być już po teście.🙋🏻♀️ 37.