karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
W szpitalu w którym rodziłam Olka jest żakaz wejścia dzieci poniżej 12 rż na oddział noworodkowy i bardzo się z tego cieszyłam gdy tam byliśmy bo bratanek męża, 11-latek nie mógł nas odwiedzać. Raz go teściowa przemyciła i stał na korytarzu i zaglądał ale byłam o to zła bo to dziecko szkolne, różne rzeczy roznosi. Tym bardziej ze leżała ze mną dziewczyna która urodziła trzecie dziecko i wczesniejsza dwójka, w tym dwulatka wytrzymały w domu. Nawet nie pomyślałam o braniu syna do szpitala gdy będę rodzic (jeśli, oby ). Na pewno będę tęsknić ale uważam ze noworodki trzeba chronić, a takie kilkulatki to siedlisko zarazków. Nie wiem jak wasze ale mój liże czasem podłogę, próbujejesc piach, trawę itp.🙋🏻♀️ 37.
👦🏼 7.11.2017 - zdrowy, kochany syn❣️4380 g, 62 cm, 10/10, CC - brak postępu porodu
👼🏻 26.09.2019 - ur. 37 tc. Przepuklina mózgowa, CC planowa
-
Hej dziewczyny. Długo nie pisałam a dziś zajrzałam na forum. Pochwaliłam się jakieś 2 tyg temu że nam się udało za 4 podejściem. Teraz czekam na 1 wizytę u gin.
Co do suplementów jakie stosowałam to były zioła niepokalanka, Falvit -witaminy, magnez+B6.
Wydaje mi się że przyczyną udanego cyklu było zmniejszenie ilości karmień. Córka sama przestała się domagać. Cycuś był tylko do spania i czasami raz w nocy.smeg lubi tę wiadomość
-
kkaczuszka wrote:Hej dziewczyny. Długo nie pisałam a dziś zajrzałam na forum. Pochwaliłam się jakieś 2 tyg temu że nam się udało za 4 podejściem. Teraz czekam na 1 wizytę u gin.
Co do suplementów jakie stosowałam to były zioła niepokalanka, Falvit -witaminy, magnez+B6.
Wydaje mi się że przyczyną udanego cyklu było zmniejszenie ilości karmień. Córka sama przestała się domagać. Cycuś był tylko do spania i czasami raz w nocy. -
kkaczuszka wrote:Hej dziewczyny. Długo nie pisałam a dziś zajrzałam na forum. Pochwaliłam się jakieś 2 tyg temu że nam się udało za 4 podejściem. Teraz czekam na 1 wizytę u gin.
Wydaje mi się że przyczyną udanego cyklu było zmniejszenie ilości karmień. Córka sama przestała się domagać. Cycuś był tylko do spania i czasami raz w nocy.
Kaczuszka tez w tym cyklu ograniczyliśmy cyca tylko przed drzemka w dzien i przed spaniem Liczę ze sie uda tak jak u ciebie. Bardzo bym chcialaHavana3 lubi tę wiadomość
Grudzień 2015 poronienie
Styczeń 2016ciąża biochemiczna
Kwiecień 2016 ciąża biochemiczna
Październik 2016 ciąża biochemiczna
Listopad cud
27 lipca2017 Synek jest z nami
Listopad 2018 ciąża biochemicZna -
U nas cyc 1x dziennie przed drzemką, na spanie nocne i w nocy je 4-6 razy. A ostatnie 3 noce jestem smoczkiem: więcej jedzenia niż przerw
renka53, Havana3 lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️ 37.
👦🏼 7.11.2017 - zdrowy, kochany syn❣️4380 g, 62 cm, 10/10, CC - brak postępu porodu
-
U nas było podobnie jak u ciebie Holibka ale 1 listopada synek spał z mężem i jak sie budził to prosił o cyca ale mąż ponosił na rękach przytulał i synuś zasnął a kolejnej nocy juz nie prosił o cyca i można powiedziec ze przysypiał całe noce bo budził sie Ok 7.00. Teraz mieliśmy kilka dni męki bo w ciagu 3 dni wyszło mu 8 zębów wszystkie czwórki i trójki.Grudzień 2015 poronienie
Styczeń 2016ciąża biochemiczna
Kwiecień 2016 ciąża biochemiczna
Październik 2016 ciąża biochemiczna
Listopad cud
27 lipca2017 Synek jest z nami
Listopad 2018 ciąża biochemicZna -
Dzień dobry
U nas tak jak u Holibki czasem w nocy 3 karmienia i 3 w dzień a czasem w nocy za smoczek robię. Ale zauważyłam że jak mniej karmię temperatura na wykresie powoli spada, a jak mały na cycu wisi w nocy to rano na bank temperatura idzie do góry. Także u mnie duża wrażliwość cyc-temperatura.
👱♀️2004
👱♀️2008
cb 04.2016
puste jajo 9t*
👱♂️2018
cb 8.2019, 11.2019,4.2020,9.2020
cp 11.2020 6t💔 -
kkaczuszka wrote:Renka53 życzę powodzenia może rzeczywiście mniejsza ilość karmień ma wpływ na płodność.
Casjopea cały czas karmię do nocnego spania teraz sesje są dłuższe bo zęby idą.
A gdzie reszta starających się? Jakieś newsy? -
A mi się zrobił jakiś zastój w prawej piersi a okresu dalej nie ma, dziś 32dc przy cyklach ok 28 dni. Ostatnie 3 cykle miałam regularne, 28 dni. Myślicie ze mogło się znowu wydłużyć przez kp?🙋🏻♀️ 37.
-
Byłam dziś na becie, niech się wyjaśni w końcu w jedną albo drugą stronę dam znać!
Zastój trochę zelżał, pomogło długie karmienie na drzemkę i ciepły prysznic, ufffsmeg, Casjopea lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️ 37.
-
U mnie beta rozwiała wątpliwości, ciąży nie ma. No nic, czekam na @, wkurza mnie że się spóźnia🙋🏻♀️ 37.
-
Szkoda, Holibka przynajmniej oszczędziłaś sobie doszukiwania się cieni
A u mnie wyszedł najciemniejszy owulak w życiu! i to w 32 dc... to Waszym zdaniem pozytyw? Od kilku dni nie robiłam testów, bo spisałam ten cykl na straty ale dziś mnie boli jajnik, pojawił się płodny śluz, więc siknęłam kontrolnie. Spróbujemy podziałać z mężem, o ile córka nam pozwoli idą jej górne dwójki i przeryczała wczoraj całą noc, nie chciała cyca i nosiliśmy ją z mężem na zmianę. Może dzięki tej jednej nocy niekarmienia pęknie jajko
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cbfd35de597b.jpgrenka53, Havana3, farmaceutka77, Annie1981 lubią tę wiadomość
Gdańsk, 31 l., kp -
Holibka przykro mi
Kkaczuszka ja jeszcze wcześniej, pewnie gdzieś koło 5. Bbf mi pokazuje 4+6, ale podałam orientacyjną datę owu, więc nie wiem dokładnie. No kurcze zaczęły mi te piersi trochę dokuczac przyznam.
Farmaceutka77 następny cykl będzie Twój! -
smeg wrote:Szkoda, Holibka przynajmniej oszczędziłaś sobie doszukiwania się cieni
A u mnie wyszedł najciemniejszy owulak w życiu! i to w 32 dc... to Waszym zdaniem pozytyw? Od kilku dni nie robiłam testów, bo spisałam ten cykl na straty ale dziś mnie boli jajnik, pojawił się płodny śluz, więc siknęłam kontrolnie. Spróbujemy podziałać z mężem, o ile córka nam pozwoli idą jej górne dwójki i przeryczała wczoraj całą noc, nie chciała cyca i nosiliśmy ją z mężem na zmianę. Może dzięki tej jednej nocy niekarmienia pęknie jajko
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cbfd35de597b.jpgsmeg lubi tę wiadomość
👱♀️2004
👱♀️2008
cb 04.2016
puste jajo 9t*
👱♂️2018
cb 8.2019, 11.2019,4.2020,9.2020
cp 11.2020 6t💔