X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    no ale z drugiej strony tyle dziewczyn bierze i nic sie nie dzieje wiec nie wiem... przeczytalam to na innym forum ale nie wiem co mam o tym myslec..
    moim zdaniem głupota..

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam dupka w pierwszej ciąży mój synuś ma się świetnie ;) zresztą mam koleżankę która też ma synka i tez na dupku i wszystko ok :)

Karolina2787 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Ja brałam dupka w pierwszej ciąży mój synuś ma się świetnie ;) zresztą mam koleżankę która też ma synka i tez na dupku i wszystko ok :)

no i dobrze... :P i tak ma byc...

czlowiek czyta i czyta i potem ma schizy i 1000 mysli na minute

magdzia26 lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn w internetach głupoty piszą nie ma co wierzyc

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysłałam do paru z Was zaproszenia do przyjaciółek, bo będę potrzebowała pomocy w wypełnieniu ankiety..o lęku przedporodowym. A wysłać je mogę jedynie przez maila. A nie chcę tego wrzucać na forum, bo nie wiadomo co z tymi ankietami by się stało później :)

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejoo. Jakie plany na sobotę?
    Ja dziś gorzej spalam.. I krótko,ah te dzieci o 6 rano mój starszy syn przyszedł drapac mnie po plecach... i weź tu się wyspij.. Będzie dziś dla mnie ciężki dzień

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj w planach zakupy cosobotnie i może uda nam się złożyć piaskownice dla synka :) trawę mamy też do skoszenia :P

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    My dzisiaj w planach zakupy cosobotnie i może uda nam się złożyć piaskownice dla synka :) trawę mamy też do skoszenia :P
    to taka robocza sobota :) ale fajnie jak pogoda sprzyja ;)

• Samara Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś pięknie za oknem, a ja czuję się jakby mnie ktoś walcem rozjechał.

Chyba skoczę po jakieś zakupy, a potem umyję okna, bo już patrzeć na nie nie mogę.

Marteczka - przyjęłam.

Yoselyn - ale masz super mężą :) Zobaczysz, wyjazd i zmiana klimatu dobrze Ci zrobi.

Echhh kawka... potrzebuję kawki...

32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
    04-04-2016 [*] 8 tyd.

Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samara wrote:
    U mnie dziś pięknie za oknem, a ja czuję się jakby mnie ktoś walcem rozjechał.

Chyba skoczę po jakieś zakupy, a potem umyję okna, bo już patrzeć na nie nie mogę.

Marteczka - przyjęłam.

Yoselyn - ale masz super mężą :) Zobaczysz, wyjazd i zmiana klimatu dobrze Ci zrobi.

Echhh kawka... potrzebuję kawki...
    ja też chcę kawki ! dużo kawki ! :)

• ladybag Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka przyjęłam :)

Gadi mówisz ze Twój synuś ułożył się główka w dół bo Cię tam atakuje, za to mój mimo iż miejsca coraz mniej to chyba kręci się w te i we wte bo kopie w tak różnych miejscach ze nieraz się zastanawiam jak on leży ;)
    Brzuch mi faluje jak tych filmach grozy gdzie kosmitów chce się wydostać na zewnątrz :P
    I nie rozumiem kto wymyślił ze dziecko śpi większość dnia bo mój to większość czasu właśnie szaleje.. w nocy zresztą też - do tego stopnia ze dziś w nocy nie mogłam spac :/

Ale nawet obudzilam się jak skowronek ;)
    Pewnie w ciągu dnia będzie trzeba odespac ;)

Czuje się ogólnie dobrze ale plecy nieraz mnie tak bolą ze nie wiem co mam ze sobą zrobić :/
    No i ciśnienie skaczące, nie mniej przynajmniej nie przekraczam granicy.
    Skurcze i bóle tez trochę przystopodal odkąd usiadłam na tyłku - co jest dla mnie trudne bo mnie nosi.. poszła by tu i tam szczególnie ze rzeczy dla dzidzi trzeba pokupowac..
    A zaraz 30 tydz! Kiedy to zlecialo ^_^
    ATy jak?

W ogóle suwaczki wszystkim zasuwaja :)
    Madzia juz 10 tydz :) Caro tez juz mocno do przodu :) aż miło popatrzeć <3

Dlatego Karolajn uśmiech i pierś do przodu :) lada moment będziemy się zachwycać i wzdycha nad Twoim suwakiem :)

magdzia26, Caro lubią tę wiadomość

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladybag wrote:
    Marteczka przyjęłam :)

Gadi mówisz ze Twój synuś ułożył się główka w dół bo Cię tam atakuje, za to mój mimo iż miejsca coraz mniej to chyba kręci się w te i we wte bo kopie w tak różnych miejscach ze nieraz się zastanawiam jak on leży ;)
    Brzuch mi faluje jak tych filmach grozy gdzie kosmitów chce się wydostać na zewnątrz :P
    I nie rozumiem kto wymyślił ze dziecko śpi większość dnia bo mój to większość czasu właśnie szaleje.. w nocy zresztą też - do tego stopnia ze dziś w nocy nie mogłam spac :/

Ale nawet obudzilam się jak skowronek ;)
    Pewnie w ciągu dnia będzie trzeba odespac ;)

Czuje się ogólnie dobrze ale plecy nieraz mnie tak bolą ze nie wiem co mam ze sobą zrobić :/
    No i ciśnienie skaczące, nie mniej przynajmniej nie przekraczam granicy.
    Skurcze i bóle tez trochę przystopodal odkąd usiadłam na tyłku - co jest dla mnie trudne bo mnie nosi.. poszła by tu i tam szczególnie ze rzeczy dla dzidzi trzeba pokupowac..
    A zaraz 30 tydz! Kiedy to zlecialo ^_^
    ATy jak?

W ogóle suwaczki wszystkim zasuwaja :)
    Madzia juz 10 tydz :) Caro tez juz mocno do przodu :) aż miło popatrzeć <3

Dlatego Karolajn uśmiech i pierś do przodu :) lada moment będziemy się zachwycać i wzdycha nad Twoim suwakiem :)
    ja też na plecy narzekam.. i ogólnie na senność.. jakoś dopiero teraz mnie tak na prawdę dopadła, że mogłabym z łóżka nie wychodzić.. nie wiem czy to wina tarczycy czy ciąży ogólnie.. no fakt Ty masz 30tydzień.. hihi już bliżej końca :)

• Śnieżka90 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny,
    Dawno tu nie zaglądałam a tu tyle napisane ...
    Byłam u pani dietetyk- i nawet nie wiecie jak się zdziwiłam, pierwszy raz w życiu trafiłam na tak kompetentnego lekarza!
    Wytłumaczyła, opisała, narysowała co i jak.
    I o dziwo nie będę tylko na sałacie i wodzie... :D

U mnie sobota zaczęła się o 6:30 bo geniusz mąż zapiał się do fryzjera na 7 :/ Więc wstałam pranie, sprzątani itp a następnie nauka.

A co u Was?
    Yoselyn82 jak u Ciebie? Jak fasol ?

Śnieżka
    Aniołek- 10 tc [*] 2019
    Aniołek- 7 tc [*]2021
    Aniołek- cb 2022
    Starania od 08.2016

I dla Nas zaświeci słońce...
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Caro, gratuluję córeczki, a Madzi synka :-)
    Oderwałam się od forum, uzupełniam tylko wykres, psychicznie poczułam się lepiej, nie myślę ciągle o ciąży, także chyba to była dobra decyzja
    :-)
    Karolina i Ona29, trzymam za Was kciuki, mam nadzieję że niedługo wszystkie będziemy się cieszyć z fasolek :-)

Pozdrawiam Was serdecznie

magdzia26, Caro lubią tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaka wrote:
    Cześć dziewczyny :)

Caro, gratuluję córeczki, a Madzi synka :-)
    Oderwałam się od forum, uzupełniam tylko wykres, psychicznie poczułam się lepiej, nie myślę ciągle o ciąży, także chyba to była dobra decyzja
    :-)
    Karolina i Ona29, trzymam za Was kciuki, mam nadzieję że niedługo wszystkie będziemy się cieszyć z fasolek :-)

Pozdrawiam Was serdecznie
    jeśli Ci to pomaga to pewnie :) wykorzystaj to :)

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro 12 tc zaczynam :P wogole tak mi brzuch od paru dni wywalilo normalnie jak w 5 mc ciąży co najmniej :D dzisiaj jak byłam w sklepie i koleżankę spotkałam to od razu zauważyła że w ciąży jestem ;)

Caro lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro czeka mnie komunia chrzesnicy ;) całe szczęście wszystko ogarniete (prezent i ubrania dla nas :) ) dzisiaj jeszcze ostatnie rzeczy kupowalam

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na groszka jeszcze sobie poczekam bo dziś 13dpo i negatyw więc czekam na @ Miłego popołudnia i wieczorku życzę wszystkim :-)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Ja na groszka jeszcze sobie poczekam bo dziś 13dpo i negatyw więc czekam na @ Miłego popołudnia i wieczorku życzę wszystkim :-)
    o jeny Karolina... eh... :(
    nie wiem nawet co napisać :( :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko Gadi przyzwyczaiłam się do porażek... muszę się pogodzić z tym. Postanowiliśmy z moim że następny cykl jeszcze z Clo i na monitoringu bd gadać z moim ginem na temat inseminacji. Mam dość czekania

‹‹ 1062 1063 1064 1065 1066 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ